-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Θέλετε να φιμώσετε τον kovathe, τον koutsan ή τον οποιονδήποτε άλλο, γιατί σας προσβάλλει;
Αυτο ειναι το σατανικο μου σχεδιο! Πως το καταλαβες ρε μπαγασα;;;
Μπορεις σε παρακαλω να παραθεσεις ΜΙΑ ΛΕΞΗ απο την οποια να προκυπτει αυτο το συμπερασμα;;;Ηλπιζα οτι ειχα γραψει με μετριοπαθεια (οπως προσπαθω παντα) τις αποψεις μου, ωστε να γινουν κατανοητες απο ολους. Βλέπω πως οχι. Λυπαμαι.
η φιμωση δεν ειναι ασθενεια...
και επειδη εισαι λιγο σατανας kantoniou να πω την αποψη μου οτι αυτη η κουβεντα δε παει πουθενα...αποψεις που ολοι εχουν απο μια που λεγε και ο ντερτης...
αντε μπηκε και η νεα εσσο, καιρος να πουμε για μοναδες κτλ κτλ...
-
Μετά από τόσων ημερών κουβέντα καταλήξατε σε ένα καλό συμπέρασμα:
ότι καθένας 'δικαιούται' να λέει όποια του κατέβει προκειμένου να στηρίξει το συμφέρον και τη βόλεψή του.Είναι κι αυτό ένα κάποιο κέρδος.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ας καταλαβουν οι φιλοι που επικρινουν-ειρωνευονται (kovathe-koutsan) οτι τα οσα γραφουν μπορει να θιγουν αναιτια καποιους αλλους συμμετεχοντες στη συζητηση (προσωπικα δεν θιγομαι καθολου, αλλα διαφωνω με την ισοπεδωση, ειδικα απο οσους ΔΕΝ εχουν ζησει μια κατασταση).
koutsan
Βρηκα αγενες τοσο (κυριως) το σχολιο του kovathe ('ουουου, ανατριχιασα') οσο και το χαρακτηρισμο σου 'ιστοριουλα' για οσα εγραψε ο Spartan, ο οποιος περιεγραψε μια εμπειρια που εζησε με τροπο μετριοπαθη και χωρις ηρωικες 'σαλτσες'.@kantoniou
Ως προς το ζήτημα της ειρωνείας ΓΕΝΙΚΑ μιλώντας :Εγω ομως εγραψα για την ειρωνια ΕΙΔΙΚΑ: Ειρωνευτηκε ο kovathe και συνεχισες εσυ μια δημοσιευση που (με τα δικα μου κριτηρια) δεν προσφεροταν για ειρωνια. Αυτο προσωπικα το θεωρησα αγενες. Ο καθεις πορευεται οπως νομιζει, οπως πολυ σοφα εγραψες.
Πιστευω λοιπον, αγαπητε koutsan, οτι για να χαρακτηρισεις και πολυ περισσοτερο για να ειρωνευτεις μια προσωπικη εμπειρια του αλλου, καλο, για να μην πω απαραιτητο, θα ηταν να εχεις ιδεα περι τινος προκειται.
ρε συ HF, ημαρτον. Παραθετω παραπανω οσα αποσπασματα απο τις δημοσιευσεις μου θα μπορουσαν να προκαλεσουν την εκρηξη αγανακτησης απο μερους σου:
Και επιτέλους, ας σταματήσουν κάποιοι να κάνουν παρατηρήσεις σε κάποιους άλλους για το πως εκφράζονται. Από την στιγμή που κάποιος δεν βρίζει ή δεν γίνεται χυδαίος, είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να τον αγνοήσουμε ή να του απαντήσουμε αναλόγως.
Ειλικρινα δεν βρισκω πουθενα να εχω γραψει κατι που να δικαιολογει την αγανακτηση σου (Και επιτέλους, ας σταματήσουν κάποιοι να κάνουν παρατηρήσεις σε κάποιους άλλους για το πως εκφράζονται). Εκτος κι αν την εκφραση 'βρηκα αγενες το σχολιο' τη θεωρεις χειροτερη 'παρατηρηση' απο το 'ουουου ανατριχιασα', με το οποιο δεν θιχτηκες.
Σε παρακαλω λοιπον να μου εξηγησεις ποια ειναι η παρατηρηση που σε ενοχλησε. Μεχρι τοτε και εφοσον δεν βριζω ή δεν γινομαι χυδαιος, θα μου επιτρεψεις κι εμενα να κανω κριτικη σε δημοσιευσεις αλλων συμμετεχοντων στο φορουμ.Θεωρείς πως...αγανάκτησα;
Φοβάμαι πως λαθεύεις... Δεν αγανάκτησα και δεν εξερράγην. Απλώς, νομίζω πως παρεξήγησες τον τρόπο γραφής μου: εγώ χρησιμοποιώ διαφορετικά τον λόγο από σένα, δεν προσπαθώ να εκφράζομαι πάντα με μετριοπάθεια, πολλές φορές επίτηδες κάνω το αντίθετο, με σκοπό να προκαλέσω μια αντίδραση. Πιθανόν προκάλεσα την δική σου με τρόπο που δεν επεδίωκα...
Αντέδρασα όπως αντέδρασα, όχι επειδή θεώρησα πως εσύ ήσουν υπερβολικός, αλλά περισσότερο επειδή ήσουν...αντιδραστικός! Θέλω να πω, πιο πολύ αντέδρασα με την προσπάθεια κατά καιρούς κάποιων να βάλουν σε καλούπια τον τρόπο έκφρασης εδώ μέσα, εντάσσοντας ίσως άδικα σ' αυτούς και τα δικά σου λόγια... Αυτό ήταν αυθαίρετο από την πλευρά μου και απολογούμαι....Προφανώς και δεν θίχτηκα από όσα είπες και προφανώς μπορείς να σχολιάζεις οποιονδήποτε θέλεις. Το ίδιο προφανές είναι για μένα πως ο καθένας διαλέγει τον δικό του τρόπο έκφρασης, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Δηλαδή, ΚΑΙ εσύ, ουσιαστικά επικαλείσαι το ίδιο πράγμα που επικαλούμαι και εγώ: ΕΧΩ ή ΔΕΝ ΕΧΩ, το δικαίωμα σχολιασμού ενός ποστ, με τον τρόπο που θέλω, όταν δεν βρίζω ή δεν γίνομαι χυδαίος;
Προφανώς και το έχεις, όπως και ο koutsan , o kovathe κλπ κλπ.... Ακριβώς όμως, έτσι μπαίνουμε σε endless loop κατά κάποιον τρόπο: από την μία να προσπαθούμε να απαγορεύσουμε έναν τρόπο έκφρασης (πχ την ειρωνεία) και από την άλλη, για να το πετύχουμε, να επικαλούμαστε την ελευθερία να σχολιάζουμε ελεύθερα ένα ποστ... Ό,τι ακριβώς έκαναν και τα ...μαύρα μας πρόβατα δηλαδή!Νομίζω πως πάντα γίνεται το αιώνιο μπέρδεμα μεταξύ των ανθρώπων: κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν, πως δεν μοιράζονται ΟΛΟΙ τις ίδιες απόψεις, για κάποιους κάτι είναι ιερό (...), ενώ για άλλους είναι (...) ανάξιο λόγου, για κάποιους κάτι είναι σημαντικό, για άλλους ασήμαντο κ.ο.κ...
Δεν χρειάζεται όλοι να θεωρούμε τα ίδια πράγματα σημαντικά
Πραγματι...
Αρα ολοι συμφωνουμε σε αυτο...
Νομίζω πως πραγματικά έτσι είναι. Κάποιος θεωρεί την σημαία ό,τι ιερότερο, άλλος την θεωρεί ένα πανί που πρέπει απλώς να το πλύνεις με προσοχή, γιατί πιθανόν να ξεβάψει... Για τον δεύτερο το σημαντικό είναι πως το μπλε βάφει το άσπρο... κ.ο.κ
Επίσης, κάποιοι παίρνουν ΠΟΛΥ σοβαρά τον εαυτό τους και δεν δέχονται εύκολα την αποδόμηση, δίκαιη ή άδικη... Κοινώς, το δικό μου δράμα, μπορεί για τον άλλον να είναι μια κωμωδία. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΩ να το σεβαστεί, είναι απλώς στην διακριτική του ευχέρεια...
Αυτο ειναι σωστο. Υπαρχουν ωστοσο καποια ορια.
Παραδειγμα (προσοχη: Ακολουθει δημοσιευση-μελο):
Ο πατερας μου εχασε τον πατερα του στον εμφυλιο, σε ηλικια 8 ετων. Ειχε αλλα 3 αδερφια. Σαν συνεπεια μεγαλωσαν μεσα στην απολυτη φτωχεια, οχι μονο στα χρονια του πολεμου, αλλα και αργοτερα. Δεν απαιτω να το σεβαστει κανεις (δεν μπορω να το επιβαλλω, αλλωστε, αρα το 'απαιτω' δεν παιζει εκ των πραγματων).
Θα αναγνωριζες ωστοσο ελπιζω το δικαιωμα σ' εμενα ή πολυ περισσοτερο στον πατερα μου να χαρακτηρισει αγενεια να αναφερεται καποιος στην περιοδο του εμφυλιου σαν ιστουριουλα με ξεκοιλιασμενα πτωματα με την οποια καποιοι μπορει να γελανε σημερα.Σαφώς και θα ήταν αγένεια, για τα δικά σου αυτιά αν άκουγες κάποιον να εκφράζεται έτσι για τον εμφύλιο. Για τον kovathe βέβαια θα ήταν αστείο πιθανόν, αν κάποιος εκφραζόταν για τον εμφύλιο με τα δικά σου λόγια... Ποιος έχει δίκιο; Γιατί να έχεις εσύ; Επειδή εσύ κλαις κι αυτός γελάει; ΙΣΩΣ, αλλά σηκώνει κουβέντα, γιατί το γέλιο είναι λιγότερο σημαντικό από το κλάμα (σε παραπέμπω και σε μια πολύ ωραία κουβέντα στο Ονομα του Ρόδου του Εκο, για την αξία του γέλιου! )
Επιμένω λοιπόν, πως όλα εξαρτώνται από την περίσταση και το ακροατήριο.Θέλετε να φιμώσετε τον kovathe, τον koutsan ή τον οποιονδήποτε άλλο, γιατί σας προσβάλλει;
Αυτο ειναι το σατανικο μου σχεδιο! Πως το καταλαβες ρε μπαγασα;;;
Μπορεις σε παρακαλω να παραθεσεις ΜΙΑ ΛΕΞΗ απο την οποια να προκυπτει αυτο το συμπερασμα;;;Ηλπιζα οτι ειχα γραψει με μετριοπαθεια (οπως προσπαθω παντα) τις αποψεις μου, ωστε να γινουν κατανοητες απο ολους. Βλέπω πως οχι. Λυπαμαι.
Σε παραπέμπω σ'αυτό που έγραψα αρχικά. Δεν αναφέρομαι σε εσένα μόνον, αλλά σε διαφόρους που κατά καιρούς προσπαθούν να 'ποινικοποιήσουν' ορισμένους τρόπους έκφρασης, αλλά και γιατί όχι , και χρήστες του φόρουμ. Συγνώμη που σε πήρε εσένα η μπάλα έτσι, μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής. Οπως και να 'χει, επιμένω πως ΚΑΛΩΣ έκαναν οι δυο συμφορουμίτες και εκφράστηκαν όπως εκφράστηκαν, αφού αυτό πιστεύουν, τι να κάνουμε τώρα;
Στη τελική αν εγώ σου πω με μετριοπάθεια, πόσο σημαντικός ένιωθα όταν πχ πέταξα την πιπίλα μου, πως ξαφνικά ένιωσα να γίνομαι άντρας (πράγμα που όπως ξέρεις δεν αληθεύει , καθότι κάποια στιγμή στη ζωή μου αγόρασα Lancia Y , ), δεν θα σου φαινόταν αστείο;Ε, και ο kovathe όταν φανταζόταν τον Spartan με το δάκτυλο στην σκανδάλη , δεν άντεξε και γέλασε! Ε, σιγά το φοβερό! Μεγάλο παιδί είναι (νομίζω...) ο Spartan, θα το...ξεπεράσει!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μετά από τόσων ημερών κουβέντα καταλήξατε σε ένα καλό συμπέρασμα:
ότι καθένας 'δικαιούται' να λέει όποια του κατέβει προκειμένου να στηρίξει το συμφέρον και τη βόλεψή του.Είναι κι αυτό ένα κάποιο κέρδος.
Κοιταξε, δημοκρατια εχουμε... ας λεει ο καθενας οτι θελει, αρκει στις ελαχιστες υποχρεωσεις τους που οριζει το συνταγμα και το κοινωνικο συνολο που απαρτιζει αυτη την χωρα να ειναι ενταξει. Η θεση μου ηταν, ειναι και θα ειναι: 'Οποιανου δεν του αρεσει, να παει σε αλλη παραλια'. Δοξα τον θεο... εχει και αλλες χωρες για να ζησουνε χωρις να υπηρετησουν. Δεν θα μας λειψουν και δεν τους θελουμε...
Εννοειτε πως κατι ενναλακτικες θητειες κλπ κλπ... τα βρισκω οικτρες μ@λ@κιες... να πανε να τα πουλησουν σε καναν αλλο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εννοειτε πως κατι ενναλακτικες θητειες κλπ κλπ... τα βρισκω οικτρες μ@λ@κιες... να πανε να τα πουλησουν σε καναν αλλο...σιγά ρε Μια χαρά είναι η εναλλακτική θητεία για όποιον δεν θέλει να υπηρετήσει. 1000 φορές καλύτερα απ το να πάρει το Ι5 προφασιζόμενος διάφορα.
Και αυτό με τις άλλες παραλίες είναι επίσης οικτρό. Εκατομμύρια στραβά έχει η χώρα μας, δε γίνεται να μεταναστεύσουμε εξαιτίας τους, αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια απ' αυτά.Πάντως επειδή έριξα μια ματιά στις τελευταίες σελίδες, ήθελα να επιχειρήσω μια επαναφορά στην πραγματικότητα: ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται απ τις αλβανοβουλγαρίες που κατάργησαν την υποχρεωτική θητεία, νομίζετε;
-
Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, Δημήτρη. Οχι από αυτές τις χώρες, αυτές καθ' αυτές.
Η ύπαρξη αξιόμαχου στρατού λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά και διευκολύνει στην 'συνενόηση' με τους γείτονες.
-
Χου ις Διμιτρις;
-
Χάρη, ήθελα να πω!
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η ύπαρξη αξιόμαχου στρατού λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά και διευκολύνει στην 'συνενόηση' με τους γείτονες.Ξεχασες το στο τελος.
-
Σωστά... ( )
-
Γρηγόρη, μια ένσταση (πολλές έχω, αλλά ας μείνω σε αυτή )
Οχι. Δεν μπορείς να γελάσεις με κάτι που, εκ των πραγμάτων, είναι σοβαρό, και το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος που το αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Όπως δεν θα έπρεπε, π.χ., να γελάσεις αν συζητάμε σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα (από τον οποίο πέθανε ο πατέρας μου) επειδή για σένα, π.χ., είναι απλά μια ακόμα αρρώστεια.
Αν το κάνεις είσαι απλά αγενής (όχι εσύ, γενικά μιλάμε). Που, βεβαίως, είναι δικαίωμά σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείσαι κιόλας.
-
Εκτός του ότι δεν με λένε Δημήτρη, η ερώτηση ήταν ρητορική
-
για το θεμα των γειτονων απο βορρα φυσικα δεν ειναι ουσιαστικοι αντιπαλοι αυτη τη στιγμη χωρις να αποκλεισει κανεις τπτ στο μελλον...οι αλλαγες στα βαλκανια ειναι περισσοτερες απο αυτες του καιρου...
για το θεμα της εναλλακτικης θελει πολυ κουβεντα και εχω μια μικρη αμφιβολια κατα ποσο θα απεδιδε στην ελλαδα...οι νοοτροπιες μας εχουν περισσοτερη σχεση με αυτες της αφρικης παρα με της ευρωπης...
2 θανατοι ανακοινωθηκαν απο το ΓΕΣ...ο ενας απο ναρκωτικα, ατομο εξ αναβολης...αυτο ειναι το ουσιαστικο προβλημα με τον ΕΣ...εκει θελουμε λυσεις...θυμαμαι ακομα τον εξ αναβολης υπευθυνο λοχου στη κορινθο να κανει μυτιες εμεις π@υστονεα και κανεις να μην ασχολειται...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γρηγόρη, μια ένσταση (πολλές έχω, αλλά ας μείνω σε αυτή )Οχι. Δεν μπορείς να γελάσεις με κάτι που, εκ των πραγμάτων, είναι σοβαρό, και το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος που το αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Όπως δεν θα έπρεπε, π.χ., να γελάσεις αν συζητάμε σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα (από τον οποίο πέθανε ο πατέρας μου) επειδή για σένα, π.χ., είναι απλά μια ακόμα αρρώστεια.
Αν το κάνεις είσαι απλά αγενής (όχι εσύ, γενικά μιλάμε). Που, βεβαίως, είναι δικαίωμά σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείσαι κιόλας.
Βρε Νίκο, ουσιαστικά...δεν έχεις ένσταση, γιατί σε αυτό που λες...συμφωνούμε!
Αν προσέξεις, μίλησα για κατάλληλα ακροατήρια: δεν γίνεται να πάω στο γκέτο και να λέω ανέκδοτα για μαύρους, θα είμαι αγενής και τουλάχιστον ...ηλίθιος! Και ο kovathe, αν ήταν πχ στην...λέσχη αξιωματικών, υποθέτω θα ήταν πιο συγκρατημένος, αν όχι από...ευγένεια, τότε από φόβο!
ΑΛΛΑ: σε ένα δημόσιο φόρουμ, αν κάποιος δεν ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια συμπεριφοράς και γραφής, μπορεί να γράφει κάτι , όντας αγενής έστω (και παίρνω το άνω όριο της συμπεριφοράς kovathe και koutsan τώρα...). Γιατί, μην ξεχνάμε, πως οι συμφορουμίτες, ΔΕΝ χλεύασαν μια κατάσταση σαν τον καρκίνο του πνεύμονα (πίστεψέ με πάντως, ο koutsan ακόμη και μ' αυτό το θέμα που ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ τον πονάει, ΜΠΟΡΕΙ να κάνει και μπόλικη ΜΑΥΡΗ πλάκα... ). Είτε το θέλουμε , είτε όχι, ΔΕΝ ήταν κάτι φοβερό αυτό που έκαναν: ουσιαστικά ειρωνεύτηκαν τις ...'ηρωϊκές' ιστορίες που έχουν την τάση να λένε ορισμένοι, είτε εν καιρώ πολέμου, είτε ειρήνης.
Αδίκως βέβαια πιθανόν, αλλά ΔΕΝ το θεωρώ τραγικό, ειδικά όταν ακόμη και για τον εμφύλιο, αν προσθέσεις ΟΛΕΣ τις ιστορίες που έχουν ακουστεί, θα δεις πως δεν γίνεται να είναι αλήθεια. Και ειδικά όταν λέγονται από στόματα στρατιωτικών (μια παράμετρο που τόνισε ο koutsan, αλλά όλοι αγνοήσανε.... ). Γιατί δεν μίλησε για τα δράματα των οικογενειών που χάσανε τους ανθρώπους τους, αλλά για τα ...κατορθώματα των στρατιωτικών. Υπάρχει μια διαφορά δεν νομίζεις;
Αν θέλεις την γνώμη μου, το όλο πράγμα διογκώθηκε όχι από κάποια προσβολή ή πρόκληση, αλλά από άλλη αιτία: κάποιοι παίρνουν τον εαυτό τους , αλλά και την περσόνα τους εδώ μέσα, ΠΟΛΥ σοβαρά. Καλλιεργούν ένα προφίλ και φοβούνται μην το χάσουν.
Πριν παρεξηγηθεί πάλι κάποιος, ΔΕΝ αναφέρομαι σε όλους τους μετέχοντες της συζήτησης!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εννοειτε πως κατι ενναλακτικες θητειες κλπ κλπ... τα βρισκω οικτρες μ@λ@κιες... να πανε να τα πουλησουν σε καναν αλλο...
σιγά ρε Μια χαρά είναι η εναλλακτική θητεία για όποιον δεν θέλει να υπηρετήσει. 1000 φορές καλύτερα απ το να πάρει το Ι5 προφασιζόμενος διάφορα.
Και αυτό με τις άλλες παραλίες είναι επίσης οικτρό. Εκατομμύρια στραβά έχει η χώρα μας, δε γίνεται να μεταναστεύσουμε εξαιτίας τους, αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια απ' αυτά.Πάντως επειδή έριξα μια ματιά στις τελευταίες σελίδες, ήθελα να επιχειρήσω μια επαναφορά στην πραγματικότητα: ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται απ τις αλβανοβουλγαρίες που κατάργησαν την υποχρεωτική θητεία, νομίζετε;
Χαρη, η θητεια εχει καποιο νοημα.... την προασπιση του σπιτιου σου... των συμφεροντων σου, του ζωτικου σου χωρου. Αυτο δεν γινεται αμα οι μισοι το παιζουν νοσοκομες και οι αλλοι μισοι σκουπιδιαρηδες η δεν ξερω και γω τι! Στην θητεια το νοημα ειναι να προσφερεις καποιες υπηρεσιες που συντελλουν στην αμυνα του χωρου μας.
Αυτος που ειναι να παρει Ι5, ας παρει και Ι6 αμα το αξιζει. Δεν θα σταθω σε μεμονωμενες περιπτωσεις που το πηραν χωρις να το δικαιουνται ουτε και θα καταργησουμε την αξια της θητειας επειδη 5 λαμογια ξεγλιστρουν. Οσοι δεν θελουν να υπηρετησουν εχουν καθε δικαιωμα να παραιτηθουν της ελληνικης ιθαγενειας και να 'γλυτωσουν' απο αυτο το 'κακο'.
Δεν μπορει ομως να ερχεται ο Γαλλος, ο Ολλανδος να περνει ελληνικη ιθαγενεια και να υπηρετει!!!! και την ιδια στιγμη το κακομαθημενο ελληνακι να το παιζει διεθνιστουλης και make love not war...Σωστα ανεφερες πως εχουμε εκατομυρια στραβα... εεε οποιος θελει τα ανεχετε και προσπαθει ισως για κατι καλυτερο, οποιος δεν θελει φευγει.... δεν κραταμε κανενα με το ζορι παντως.
Περι πραγματικου κινδυνου: Οι αλβανοΒουλγαριεςκλπ... ισως να μην αποτελουν αμεση απειλη για την ωρα... αλλα μια απειλη στο περασμα του χρονου εξελλισεται και πραγματωνεται... αν και με τους Αμερικανους να σιγονταρουν ποτε δεν ξερεις. Εδω ο βλακας ο Γεωργιανος εκανε ντου σε γιγαντα... βασιζομενος σε πλατες Αμερικανικιες (αν και δεν του βγηκαν στο τελος). Ποιος μας λεει πως αυριο μεθαυριο μπορει να μην εχουμε κατι τετοιο στην γειτονια μας.... Προσωπικα δεν πιστευω πως αποτελουν σοβαρο κινδυνο, αλλα δεν παραγνωριζω και καποια πραγματα και διδαχες της ιστοριας.... οποτε απλα εχουμε το νου μας!
-
Κι όμως μπορεί νομιμότατα απο το 1997 και μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 υφίσται πλέον συνταγματικό έρεισμα για την νομοθετική πρόβλεψη στην συνειδητή αντίρρηση στράτευσης. Οπότε τα περί προάσπισης, συμφερόντων κλπ κλπ είναι de lege lata τρίχες...Τις οικτρές μαλακίες τις πουλάνε (και τις αγοράζεις κι εσύ σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, εξ ορισμού) εδώ και πολλά χρόνια με τη βούλα του Συντάγματος και του αστικού κινονβουλευτισμού...Δεν πιστεύω να είσαι μπακουνικός ?
Για αυτό λοιπόν θα σου πρότεινα αν δε σου αρέσει το ελληνικό Σύνταγμα να φύγεις , δε σε κρατάμε με το ζόρι πάντως
-
Για πες και τις προϋποθέσεις του νόμου να γελάσει λίγο το χειλάκι μας. Καθώς και το πόσοι 'αντιρρησίες ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ' έχουν αποδεχθεί αυτόν τον νόμιμο τρόπο απαλλαγής από την ένοπλη θητεία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για πες και τις προϋποθέσεις του νόμου να γελάσει λίγο το χειλάκι μας. Καθώς και το πόσοι 'αντιρρησίες ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ' έχουν αποδεχθεί αυτόν τον νόμιμο τρόπο απαλλαγής από την ένοπλη θητεία.Δεν μας γράφεις κι εσύ τίποτε; Μήπως πονάει το χεράκι ή μήπως απαξιείς; Φαίνεται πως το γνωρίζεις το θέμα, γιατί ζητάς από τον koutsan να το κάνει δηλαδή;
-
Μήπως επειδή ο koutsan το ανέφερε?
Περί Θητείας [#2]