-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άμα δεν φτάνουν τα άτομα, έτσι γίνεται. Δηλαδή ένας Ι4 τι ρόλο βαράει; Είναι μορφή αναπηρίας η παχυσαρκία; Γιατί δεν έχω ακούσει για αναπηρικές συντάξεις σε υπέρβαρους. Καλά, να μην κάνεις σκοπιά μήπως σου σπάσει κανείς τένοντας ή σπόνδυλος (λέμε τώρα...), αλλά το να μαζέψεις 10 δίσκους και να πλύνεις 100 ποτήρια δεν θα σε βλάψει. Αντιθέτως, βάσει του προβλήματός σου, μάλλον καλό θα σου κάνει από το να κάτσεις στο ΚΨΜ κατεβάζοντας κόκα-κόλες.
Ένας Ι4 με επιληψία τί ρόλο βαράει άραγε? Για περισσότερες λεπτομέρειες ρωτήστε τον πάτερ φάνκι...
Στην ροδο ειχα μια σειρουλα με επιληψια (αν θυμαμαι καλα επαιρνε κατι χαπια που λεγοντουσαν ντεπακιν ντιπακιν κατι τετοιο) φυσικα ηταν Ι4....εκτος των αλλων δεν φαινοτανε και πολυ σπιρτο, ειχε ας πουμε λιγο κατω απο τον μεσο νου, γενικοτερα ολοι τον προσεχαμε, ειμασταν ενα φυλακιο με καμια 15-20 με μονιμη μεταθεση και καμια 10ρια που ερχονταν και εφευγαν για να φυλανε 2 σκοπιες, οποτε το κανει μονο θαλαμοφυλακας και στην χαση και στην φεξη καμια αγγαρεια μαγηρεια δεν επιβαρυνε και τους υπολοιπους αρκετα. Οταν επιασε το καλοκαιρι...μας αρχισε κατι ιστοριες οτι δεν κανει να καθεται σχεδον καθολου στον ηλιο κλπ.....δεν γαμιεται ουτε για αυτο καναμε θεμα....γυρναει απο αδεια....κα ιειναι μαυρος σαν τον τζορνταν....ε απο εκεινη την ημερα ηταν καθε μερα μαγηρεια
Το να βαζεις καποιον που εχει πολλα κιλα παραπανω (δεν μιλαω για 10-20 κιλα) να κανει πυρ και κινηση μεσα στο καλοκαιρι το θεωρω μεγαλη μαλακεια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είχα πάντως έναν τύπο που, νομίζω, το έπαιζε επιληπτικός για να μην κάνει υπηρεσίες και, το χειρότερο, ήταν και προκλητικός. Λέω ότι παρίστανε τον επιληπτικό γιατί είχε πτυχίο Γυμναστή και ποτέ δεν είχε κρίση όσο υπηρετούσε. Τέλος πάντων...Και τι απ τα 2 δεν ισχύει;
Αυτοί που πάσχουν από επιληψία ή απλά κάνουν κάποιες επιληπτικές κρίσεις (έχει μια διαφορά) δεν παίρνουν πτυχία; Ή πρέπει να παθαίνουν κρίση κάθε μέρα; -
Ο Giannos4 δεν εννοεί το να μην κάνει τις αγγαρείες. Αλλά όταν ο στρατός σε βγάλει από μόνος του Ι4 πρέπει να το πράττει κιόλας. Αλλιώς δώρο άδωρο.
Όπως είπε, κάνει κανονικά τα πάντα εκτός από σκοπιά.
Αν μπορούσα και εγώ να είχα γλυτώσει τις άπειρες ώρες σκοπιάς, ναι θα το είχα κάνει.
Και επίσης είναι μαλακία να σε κάνουν Ι4 λόγο κιλών. -
giannos4, μια εποχή που είχαμε ξεμείνει από άτομα αναγκάστηκε ο Διοικητής να επιβάλλει υπηρεσίες περιπόλου, αλλά και όλες τις αναλογούσες αγγαρείες, σε Ι3 και Ι4. Το ότι ο τάδε ήταν 130 κιλά ή ο δείνα είχε 7 βαθμούς μυωπία δεν νομίζω ότι τους εμπόδισε ουσιαστικά να περπατήσουν με όπλο 1,5 ώρα ή να μαζέψουν 20 τραπέζια.
να χτυπουσε καμια ανακοπη ο 130κιλος στην 1μιση ωρα πεζοπορια και θα σου λεγα εγω μετα.
(εκτος αν τον ειχες περασει απο τεστ κοπωσεως και ηξερες οτι το'χει )Εδώ ένας τεμπελχανάς με βούλα είχε αναβολή και Ι3 γιατί δήλωνε 'κλειστοφοβικός' (προκειμένου να γλιτώσει τις ειδικότητες περί των αρμάτων μάχης που θεωρούνται πιο ζόρικες).
πως το ξερεις οτι δηλωνε και δεν ηταν; η κλειστοφοβια ενω ειναι μεν ηπια σε γενικες γραμμες, μπορει να φερει πανικο στα κλειστοφοβικα ατομα στις 'ακαταλληλες συνθηκες' με τραγικες συνεπειες που μπορει να κοστισουν ζωες (εχουν αναφερθει να ανοιγουν πορτες αεροπλανων απο κλειστοφοβικους κ να βουτανε στο κενο...)
τεσπα ο στρατος η λογικη του παραλογου ειναι ετσι κ αλλιως αλλα να'χαμε να λεγαμε
-
Χάρη, μιλάμε για #%@#$%σκυλο, παλιοχαρακτήρα. Βάσει αυτού είχα σοβαρές υποψίες ότι έλεγε μπαρμπούτσαλα περί επιληψίας.
Σκάη, το στρατόπεδο ήταν μικρό και η πεζοπορία γινόταν σε ρυθμούς αργής βολτούλας. Σε 1,5 ώρα ήταν δυνατόν να γυρίσεις το χώρο 10 φορές με γρήγορο βάδισμα, ενώ ήταν αρκετές οι δύο γύρες (και υπογραφές στο τετράδιο) με στάση και κουβεντούλα στις σκοπιές.
Ο δε 'κλειστοφοβικός' το έλεγε μόνος του (με καμάρι για την πονηριά του). Ήταν δε, όπως έγραψα, μέγας τεμπελχανάς γιατί εκτός της διαρκούς προσπάθειάς του για λούφα, είχε κάνει το εξής φοβερό. Ήμασταν βραδινή αγγαρεία στα μαγειρεία και είχαμε μοιράσει τις λαμαρίνες που θα πλέναμε. Τέλειωσα τις δικές μου και πάω να φύγω, οπότε μου λέει ένας δόκιμος ότι οι υπόλοιπες δεν είχαν πλυθεί.
'Μα εγώ τέλειωσα...'
'Αν δεν καθαριστούν όλες, δεν φεύγεις'
'Να πάω τότε να βρω τον άλλο να έρθει να τις πλύνει'
'Αν δεν είσαι πίσω σε 10', θα βγεις αναφορά επιλαρχίας!'
Πάω να βρω τον μουστερή και τον εντοπίζω στο κρεβάτι του...
'Τι κάνεις εδώ ρε; Τράβα να τελειώσεις τη δουλειά σου!'
'Βαριέμαι νυχτιάτικα, θα πάω αύριο το πρωί'
'Πέρνα από τον Δίκα πρώτα αύριο, να του πεις τα κάλαντα'
'Καλάααα, πάωωωωωωω' -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σκάη, το στρατόπεδο ήταν μικρό και η πεζοπορία γινόταν σε ρυθμούς αργής βολτούλας. Σε 1,5 ώρα ήταν δυνατόν να γυρίσεις το χώρο 10 φορές με γρήγορο βάδισμα, ενώ ήταν αρκετές οι δύο γύρες (και υπογραφές στο τετράδιο) με στάση και κουβεντούλα στις σκοπιές.
εγω δεν θα το διακινδυνευα. ουτε αν ημουν ο ιδιος ο παχυσαρκος (ομορφα και ωραια εξηγωντας θα ειχα αρνηθει να εκτελεσω την εν λογω διαταγη) ουτε αν επροκειτο να δωσω τετοια διαταγη. απλως δεν θα την εδινα σε παχυσαρκο. φανταζομαι οτι θα ειχα τεραστια ευθυνη και δε μου φαινεται καλη ιδεα να θεσω σε κινδυνο τη ζωη ενος στρατιωτη.
Ο δε 'κλειστοφοβικός' το έλεγε μόνος του (με καμάρι για την πονηριά του).
τοτε αλλαζει το πραγμα φυσικα και προκειται περι ηλιθιου (να χωνεις αλλους επειδη βαριεσαι αντε να το καταλαβω, εχει μια λογικη... να καυχιεσαι κ απο πανω ειναι too much..)
-
η κλειστοφοβια ειναι γνωστη 'τακτικη' στα τεθωρακισμενα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω δεν θα το διακινδυνευα. ουτε αν ημουν ο ιδιος ο παχυσαρκος (ομορφα και ωραια εξηγωντας θα ειχα αρνηθει να εκτελεσω την εν λογω διαταγη) ουτε αν επροκειτο να δωσω τετοια διαταγη. απλως δεν θα την εδινα σε παχυσαρκο. φανταζομαι οτι θα ειχα τεραστια ευθυνη και δε μου φαινεται καλη ιδεα να θεσω σε κινδυνο τη ζωη ενος στρατιωτη.
Ο δε 'κλειστοφοβικός' το έλεγε μόνος του (με καμάρι για την πονηριά του).
τοτε αλλαζει το πραγμα φυσικα και προκειται περι ηλιθιου (να χωνεις αλλους επειδη βαριεσαι αντε να το καταλαβω, εχει μια λογικη... να καυχιεσαι κ απο πανω ειναι too much..)
Να αρνηθεις να εκτελεσεις διαταγη? Μαλλον δεν εχεις παει φανταρος.
Εκτελεις και βγαινεις παραπονουμενος, αλλιως βαρανε οι καμπανες και τα συμαντρα
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ΦΥΣΙΚΑ και θα ειχα αρνηθει να εκτελεσω αν νομιζα οτι παιζεται η υγεια μου. καμπανα; εχεις ιδεα τι θα γινοταν σε περιπτωση δημοσιοποιησης του περιστατικου, τοσο σε ανωτερους οσο και στα ΜΜΕ; φανταρος τιμωρειται επειδη αρνειται να εκτελεσει διαταγη επικινδυνη για την υγεια του;
ο κολλητος μου, 'μολις' 117 κιλα, εφυγε στη μεση της πεζοποριας λεγοντας 'εγω σταματαω, δεν την παλευω αλλο'. του λεει ο ανωτερος κατι σαν 'εισαι τρελος; δεν μπορεις να σταματησεις τωρα'. του λεει ο φιλος μου 'εγω ειμαι χοντρος και εχω βουλωμενες αρτηριες. ΕΣΥ παιρνεις την ευθυνη να συνεχισω και να παθω κατι;' απαντηση: '...'. ο φιλος μου 'i thought so. τσιγαρακι;'
βεβαια μιλαμε τελειως υποθετικα, καθως δεν προκειται ποτε να βρεθω σε τετοια περισταση (ειμαι αρκετα αδυνατος οπως ξερεις και εχω τους σωστους φιλους ωστε να κανω θητεια.. απ'το σπιτι. η ζωη ειναι μικρη και δεν θελω να την αναλωσω σε πραγματα που δεν μου αρεσουν, λυπαμαι )
-
ΡΕ μητσε, δεν μιλησα για το συγκεκριμενο γεγονος, αλλα γενικα για το 'δεν θα εκανα αυτο που μου ειπε' σε πορεια παντως στο κεντρο εκπαιδευσης εγω τα εφτησα (και φαντασου τοτε ημουν 80 κιλα και 187 υψος) και κλαταρα μαζι με 2-3 ακομα και απλα εκατσε ενας καραβανας μαζι μας να περιμενουμε τους αλλους που θελανε κανα 10 λεπτο να φτασουν εκει που ηταν να φτασουμε και να γυρισουμε προς τα πισω ολοι μαζι, ουτε πιεση ουτε τπτ, δεν ειναι θεμα κιλων δλδ....νταξ δεν ειναι και τοσο παραλογοι. υπαρχουν και αρκετοι σκεπτομενοι ανθρωποι εκει μεσα, απλα παντα μας μενουν οι πυροβολημενοι.
-
ΡΕ μητσε, δεν μιλησα για το συγκεκριμενο γεγονος, αλλα γενικα για το 'δεν θα εκανα αυτο που μου ειπε'.προφανως το 'δεν θα εκανα αυτο που μου ειπε' ειναι για την περιπτωση που αφορα κατι επικινδυνο ή παρανομο. αν ημουν παχυσαρκος, δεν θα εφερνα αντιρρηση για σκουπα-μαπα κλπ πραγματα που δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια μου.
παντως η παχυσαρκια σηκωνει πραγματικα μεγαλη συζητηση (να μη σου πω οτι ψηνομαι να ανοιξω θεμα)
νομιζω οτι τα παιδια σημερα ειναι γενικως πιο παχυσαρκα απ'οτι πριν μερικα χρονια.
αυτο φυσικα σημαινει: χαμηλοτερη παραγωγικοτητα, ασθενειες, χειροτερη ποιοτητα ζωης -
Μη γίνω κουραστικός λέγοντας πράγματα χιλιοειπωμένα, όμως στη ζωή εντός μιας κοινωνίας δεν κάνουμε μόνο ό,τι μας αρέσει, αλλά και πράγματα αναγκαία για το σύνολο.
Κοντολογίς skye λες ότι θα χώσεις κάποιον άλλο που δεν έχει 'κατάλληλους' γνωστούς, διότι η καλοζωία σου είναι ανώτερη των πάντων. Λες κι ο άλλος γουστάρει να τρέχει στα βουνά σαν ζώο. Αν ισχύει αυτό που ο ίδιος έγραψες (που προφανώς ισχύει)......τοτε αλλαζει το πραγμα φυσικα και προκειται περι ηλιθιου (να χωνεις αλλους επειδη βαριεσαι αντε να το καταλαβω, εχει μια λογικη... να καυχιεσαι κ απο πανω ειναι too much..)
....τότε αυτό που λες τώρα πώς το χαρακτηρίζεις;;
Μην απαντήσεις, ήταν ρητορική η ερώτηση.
Ακούστε παίδες, αν γουστάρετε τη λούφα στη ζωή και σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΓΙΟ ΜΕΣΟ, τότε σταματήστε να είστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες για την κοινωνία, τους εργοδότες, τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους διαιτητές, τους δικαστές και τους σουπερμαρκετάδες. Απλώς απαρτίζετε μια κοινωνία που παράγει σκάρτους ηγέτες, πολύ απλό.
-
Αστειεύεσαι ?
Στο ναυτικό γειώνονταν οι εντολές αξιωματικών από απλούς ναύτες με περιφορονητικό τρόπο σε καθημερινή βάση...
Ακόμα θυμάμαι αντιπλοίαρχο (αντισυνταγματάρχης) να ουρλιάζει κατακόκκινος από θυμό σε άσκηση πυρκαγιάς - όπου κανονικά εμφανίζεσαι τρέχοντας με εξοπλισμό κλπ κλπ - σε ένα τύπο ο οποίος είχε εμφανιστεί περπατώντας αργά αργά με σαγιονάρα, λευκό μπλουζάκι κοντομάνικο με το Μίκυ Μάους και με βερμούδα
Ο τύπος λέει στον αντιπλοίαρχο : 'Τι φωνάζεις (ναι του μιλούσε στον ενικό) σε λίγο θα πάω να αλλάξω, πως κάνεις έτσι ?' ...Έφυγε και δεν ξαναήρθε ποτέ στην άσκηση...Κυλιόμουνα κάτω από τα γέλια από την ξεφτίλα του αντιπλοιάρχου -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ακούστε παίδες, αν γουστάρετε τη λούφα στη ζωή και σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΓΙΟ ΜΕΣΟ, τότε σταματήστε να είστε επαγγελματίες γκρινιάρηδες για την κοινωνία, τους εργοδότες, τους πολιτικούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους διαιτητές, τους δικαστές και τους σουπερμαρκετάδες. Απλώς απαρτίζετε μια κοινωνία που παράγει σκάρτους ηγέτες, πολύ απλό.
Δεν περίμενα αυτό το σχόλιο από κάποιον που έχει αναγάγει την 'Καββάθεια' γκρίνια σε λογοτεχνικό είδος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μη γίνω κουραστικός λέγοντας πράγματα χιλιοειπωμένα, όμως στη ζωή εντός μιας κοινωνίας δεν κάνουμε μόνο ό,τι μας αρέσει, αλλά και πράγματα αναγκαία για το σύνολο.εγω κανω ΜΟΝΟ ο,τι μου αρεσει αφενος γιατι εχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΜΠΟΡΩ και αφετερου βοηθαω αλλιως το κοινωνικο συνολο γιατι ειμαι παιδι θαυμα.
ο ανθρωπος ειναι αγελαιο ζωο, και εχει αρχηγους, οι οποιοι εχουν υπηρετες. εγω ανηκω στους πρωτους. δεν ειμαστε ισοι. οπως ειχε πει ο masami eiri στο serial experiments lain 'αν kami-sama (θεος) σημαινει 'αυτος που εφτιαξε τον κοσμο', τοτε δεν ειμαι αυτος. αν ομως σημαινει αυτον που ελεγχει τα παντα και βρισκεται παντου, τοτε θα μπορουσες να πεις οτι ειμαι θεος'.
Κοντολογίς skye λες ότι θα χώσεις κάποιον άλλο που δεν έχει 'κατάλληλους' γνωστούς, διότι η καλοζωία σου είναι ανώτερη των πάντων. Λες κι ο άλλος γουστάρει να τρέχει στα βουνά σαν ζώο. Αν ισχύει αυτό που ο ίδιος έγραψες (που προφανώς ισχύει)......
'τοτε αλλαζει το πραγμα φυσικα και προκειται περι ηλιθιου (να χωνεις αλλους επειδη βαριεσαι αντε να το καταλαβω, εχει μια λογικη... να καυχιεσαι κ απο πανω ειναι too much..)'
....τότε αυτό που λες τώρα πώς το χαρακτηρίζεις;;
σου ξαναλεω, εγω ειμαι αλλο πραγμα, δεν ειμαι ισος με εσας τους κοινους θνητους. ειμαι η ζωντανη αποδειξη εξελιξης του ανθρωπινου ειδους. ειναι τιμη της χωρας μου να με υπηρετει προκειμενου να την εκπροσωπω στο εξωτερικο, και οχι το αντιθετο. και γι'αυτο και συμβαινει.
Μην απαντήσεις, ήταν ρητορική η ερώτηση.
oops. μολις το εκανα
μαλλον με μπερδευεις με καποιον μικροαστο
-
Η φαση ειναι gb..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...
βεβαια μιλαμε τελειως υποθετικα, καθως δεν προκειται ποτε να βρεθω σε τετοια περισταση (ειμαι αρκετα αδυνατος οπως ξερεις και εχω τους σωστους φιλους ωστε να κανω θητεια.. απ'το σπιτι. η ζωη ειναι μικρη και δεν θελω να την αναλωσω σε πραγματα που δεν μου αρεσουν, λυπαμαι και για όλα τα παραπάνω παραμένω τζάμπα μάγκας επειδή λέω και γράφω ότι νομίζω ότι με παίρνει ) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
σου ξαναλεω, εγω ειμαι αλλο πραγμα, δεν ειμαι ισος με εσας τους κοινους θνητους. ειμαι η ζωντανη αποδειξη εξελιξης του ανθρωπινου ειδους.Κοίτα να δεις....Εκει στο ΝΥ σίτι είναι ενας ( γιαλαντζί ) ταρίφας, ονόματι Mohinder Suresh.....( περισσότερα εδω -----------> http://en.wikipedia.org/wiki/Mohinder_Suresh ). Nομίζω μια επίσκεψη εκεί θα κάνει καλό και στους δυο...!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
σου ξαναλεω, εγω ειμαι αλλο πραγμα, δεν ειμαι ισος με εσας τους κοινους θνητους. ειμαι η ζωντανη αποδειξη εξελιξης του ανθρωπινου ειδους.
Κοίτα να δεις....Εκει στο ΝΥ σίτι είναι ενας ( γιαλαντζί ) ταρίφας, ονόματι Mohinder Suresh.....( περισσότερα εδω -----------> http://en.wikipedia.org/wiki/Mohinder_Suresh' target='_blank' target='_blank ). Nομίζω μια επίσκεψη εκεί θα κάνει καλό και στους δυο...!!!
Mohinder Suresh is a fictional character
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
σου ξαναλεω, εγω ειμαι αλλο πραγμα, δεν ειμαι ισος με εσας τους κοινους θνητους. ειμαι η ζωντανη αποδειξη εξελιξης του ανθρωπινου ειδους.skye' s claim is a fictional one and is being handled as such.... καπου εδω θα εμφανιστεί ο Λάππας να μας την πει....
Περί Θητείας [#2]