-
Χωρίς να θέλω να πω ότι το Ν95 δεν βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες για κινητό, μια ψηφιακή φωτογραφική με καλό φακό, ακόμα και στην ίδια ανάλυση είναι πολύ καλύτερη. Κι εγώ που είχα το Κ800 ήμουν στην αρχή ευχαριστημένος και έβγαζα μόνο με αυτό φωτογραφίες, αλλά μόλις ξαναχρησιμοποίησα την παλιά μου Sony 5MP, ακόμα και σε ρύθμιση για 3ΜP ήταν απλά πολύ καλύτερη. Και παρόλο που σε γενικές γραμμές το Κ έβγαζε αρκετά καλές φωτογραφίες, το δικό μου συμπέρασμα είναι πως δεν μπορεί πάντα να βγει καλή η φωτογραφία από το κινητό. Πρέπει να πετύχεις τις σωστές συνθήκες(εννοώ αρκετές φορές βγαίνουν θαμπές ή κουνημένες παρά όλη την προσπάθεια να μείνεις ακίνητος). Ενώ η φωτογραφική σχεδόν πάντα δεν έχει πρόβλημα.
-
Mark, πραγματικά δεν πιστεύω ότι κάποιος θα έχει την αυταπάτη ότι ένα κινητό θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από μία έστω και απλή φωτογραφική μηχανή που έχει φακό.
Όποιος τώρα το πιστεύει... -
Στα κινητά αν δεν κάνω λάθος, ακόμα αισθητήρα CMOS δεν έχει αντί για φακό?
-
Για το Ν95:
+Ομορφο, μικρό γι' αυτά που προσφέρει, ΝΟΚΙΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται, fashion item, εξαιρετική κάμερα για κινητό με φακό Carl Zeiss.
-Δεν τρέχει Windows, ΔΕΝ παίρνει Destinator, άρα το GPS στην Ελλάδα θα είναι στοιχειώδες. Επίσης δεν δέχεται άλλες δημοφιλείς εφαρμογές που υπάρχουν στα Windows. Ακριβό σε σχέση με άλλα PDA. NOKIA με ό,τι αυτό συνεπάγεται...Αυτονομία: PDA και αυτονομία είναι ατοπο αυτή τη στιγμή... Ολα 1-2 μέρες αντέχουν γι' αυτό όσοι τα έχουν είναι με το καλώδιο δίπλα...
Προσωπική γνώμη: αν είχα τα χρήματα δεν θα το έπαιρνα λόγω του λειτουργικού του και λόγω της εταιρείας και της αντιπροσωπείας. Βέβαια έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Το ισοζύγιο αν είναι θετικό ή αρνητικό επαφίεται στην κρίση του καθενός...
Γενικά πάντως η κατηγορία αυτών των κινητών, ακόμη έχει μπόλικα αρνητικά... -
Άλλο πράγμα ο αισθητήρας (το ψηφιακό φιλμ), άλλο ο φακός.
Απλώς ο φακός που υπάρχει στα περισσότερα τηλέφωνα είναι GTP.
-
Όχι τόσο ο φακός όσο ο αισθητήρας.
-
Και τα δύο, για να είμαστε πιο ακριβείς.
-
Δεδομένου ότι πολλά κινητά έχουν αρκετά καλούς φακούς (carl zeiss και βάλε), ο περιορισμός για καλύτερη ποιότητα είναι η τεχνολογία του αισθητήρα που χρησιμοποιούν τα κινητά. Ακόμα και οπτικά από Leica να βάλεις, με αισθητήρα cmos δεν θα δεις τρομερή βελτίωση. Αν όμως βάλεις έναν (ή και 3πλο, ακόμα καλύτερα) CCD, ακόμα και με τα οπτικά που υπάρχουν τώρα θα δούμε αρκετή βελτίωση της ποιότητας, ειδικά στους τομείς/συνθήκες που δυσκολεύονται οι cmos τώρα.
Γιαυτό υποστήριξα ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι ο αισθητήρας.
-
Οι αισθητηρες ειναι μια χαρα... το 750 βγαζει καθαροτατες φωτος σε σχεση με πολλα αλλα, με πολλα MP κινητα. H διαφορα ειναι στον φακο... εκτος και αμα νομιζετε οτι επειδη γραφει Carl Zeiss εχει καποια σχεση με την εταιρια αυτη περαν του ονοματος.
-
ΔΕΝ είναι μια χαρά. Σε συνθήκες καλής φωτεινότητας, ιδανικών συνθηκών κτλ ένας cmos δεν θα δυσκολευτεί να σου δώσει καλή ποιότητα. Βάλτον όμως σε μειωμένη φωτεινότητα, να σου πω εγώ τι θα πιάσει μπροστά σε έναν ccd κανονικής ψηφιακής. Τα οπτικά μέχρι ενός σημείου δίνουν ποιότητα, από κει και πέρα μετράει ο αισθητήρας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΔΕΝ είναι μια χαρά. Σε συνθήκες καλής φωτεινότητας, ιδανικών συνθηκών κτλ ένας cmos δεν θα δυσκολευτεί να σου δώσει καλή ποιότητα. Βάλτον όμως σε μειωμένη φωτεινότητα, να σου πω εγώ τι θα πιάσει μπροστά σε έναν ccd κανονικής ψηφιακής. Τα οπτικά μέχρι ενός σημείου δίνουν ποιότητα, από κει και πέρα μετράει ο αισθητήρας.be carefull what u wish for... Οι ζωντανες αποδειξεις ειναι διπλα μου...
-
Τ68, K700, K750, K800, άλλες τόσες ψηφιακές. Δεν έχεις εσύ μόνο ζωντανές αποδείξεις.
-
Δεν αφήνετε τις κοκορομαχίες να βοηθήσετε εδώ?
Δύο επιλογές:
α) Μεταξύ των
SE K320i
SE K510i
Nokia 6085και
β)μεταξύ των
Nokia 6111
Nokia 6125
Nokia 6131
Nokia 6151
Nokia 6233
Nokia 6234
Nokia 6300
Nokia 7373ποια? Επιλέξτε ένα από τη λίστα (α) και ένα από τη λίστα (β).
(πρέπει να μικρύνω κι άλλο τη λίστα, δε γίνεται έτσι δουλειά)...
Χρήση: για τη μητέρα μου, η οποία έχει ένα 6600 το οποίο χρειάζεται αλλαγή. Προϋποθέσεις: Bluetooth, φωτογραφική, εύχρηστο μενού.
-
Κορσαίρ πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ μπορεί να είσαι απο φωτογραφία για να ισχυρίζεσαι τέτοια πράματα;
Νικόλα, δεν μπορώ να βοηθήσω.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Δεν αφήνετε τις κοκορομαχίες να βοηθήσετε εδώ?Δύο επιλογές:
α) Μεταξύ των
SE K320i
SE K510i
Nokia 6085και
β)μεταξύ των
Nokia 6111
Nokia 6125
Nokia 6131
Nokia 6151
Nokia 6233
Nokia 6234
Nokia 6300
Nokia 7373ποια? Επιλέξτε ένα από τη λίστα (α) και ένα από τη λίστα (β).
(πρέπει να μικρύνω κι άλλο τη λίστα, δε γίνεται έτσι δουλειά)...
Χρήση: για τη μητέρα μου, η οποία έχει ένα 6600 το οποίο χρειάζεται αλλαγή. Προϋποθέσεις: Bluetooth, φωτογραφική, εύχρηστο μενού.
Nokia 6233 Nικόλα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nokia 6233 Nικόλα...
Το πιο ακριβό ρε?
Και από την πρώτη λίστα? (Εχω 2 επιδοτήσεις).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Nokia 6233 Nικόλα...
Το πιο ακριβό ρε?
Και από την πρώτη λίστα? (Εχω 2 επιδοτήσεις).
το έχει η μάνα μου...είναι αστέρι Νικόλα.
από τα πρώτα το Κ510i
-
Thanks!
Μήπως να της πάρω το 510i με τη μικρή επιδότηση, και να χρησιμοποιήσω τη μεγάλη (+50
-
[quote='n_olympios']Thanks!
Μήπως να της πάρω το 510i με τη μικρή επιδότηση, και να χρησιμοποιήσω τη μεγάλη (+50
-
Τι θέλω και ασχολούμαι... Αφού έχω ήδη πει ότι δικό μου κινητό θα πάρω ξανά του χρόνου (και αν). Το Ε60 μια χαρά κρατεί.
Σ'ευχαριστώ Μεγάλε Μάγιστρε των Απανταχού Κινητών Τηλεφώνων!
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#2]