-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εγώ πήγα μια φορά πριν από πολλάαααα χρόνια. Δεν το ξανακάνω το λάθος (ήταν χάλια από πολλές απόψεις, και για να είμαι δίκαιος δεν έφταιγε αποκλειστικά το καρναβάλι).δηλαδη απο ποιες αποψεις ηταν χαλια?????
-
Εγώ πήγα μια φορά πριν από πολλάαααα χρόνια.Λογικό. Που να πας τώρα με το Π και τους ορούς.
Δεν το ξανακάνω το λάθος (ήταν χάλια από πολλές απόψεις, και για να είμαι δίκαιος δεν έφταιγε αποκλειστικά το καρναβάλι).
Σε παράτησε ο γκόμενος και σου έμεινε ψυχολογικό πρόβλημα;
-
Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί να υποστώ την ταλαιπωρία να κάνεις ώρες να κατεβείς λόγω της μεγάλης κίνησης (είχα κατεβεί με τρένο και έφτασα νωρίτερα από φίλο που είχε ξεκινήσει νωρίτερα με αυτοκίνητο).
Επίσης ποιος ο ντόρος των αρμάτων αφού τα περισσότερα διακρίνονται από έλλειψη φαντασίας, κακογουστιά και όχι όσο όμορφες παρουσίες θα έπρεπε (δεν είμαστε Rio de Janeiro, ας μη γελιόμαστε).
Εκτός αυτού, όλοι οι ντόπιοι 'υποχρεώνονται' να κάνουν τα σπίτια τους στάβλους για να φιλοξενήσουν τις ορδές των βαρβάρων (βλ.'φίλοι') από όλη την Ελλάδα που τους θυμούνται μόνο αυτή την περίοδο και στη γιορτή τους (και αν).
Οι τοπικές αρχές πρέπει να επιστρατεύουν διπλάσιο ανθρώπινο δυναμικό για να μαζέψουν το απέραντο σκουπιδαριό που εμείς, ως γνήσιοι γυφτέλληνες θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε στους δρόμους.
Το ότι η περιοχή μαζεύει κόσμο άρα λειτουργεί καλύτερα η οικονομία αυτής είναι ένα προφανέστατο όφελος, όμως τελικά δεν ξέρω αν αξίζει.
Θες κι άλλα?Και αυτά τα λέω με βάση την εμπειρία μου από τότε, χωρίς να περιλαμβάνω την πιθανή αιτία ότι είμαι μεγάλος και παραξένεψα. Οπως είπα, είχα πάει πριν από πολλά χρόνια (να φανταστείς, τα άρματα τα έσερναν βόδια).
Οσο για το μη αποκλειστικό φταίξιμο του καρναβαλιού, αφορά προσωπικούς μου λόγους που ίσως συνετέλεσαν στην απαισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων.
Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει ο Δημήτρης, είναι πραγματικά μεγάλο βάσανο για τους ντόπιους.
-
Και αυτά τα λέω με βάση την εμπειρία μου από τότε, χωρίς να περιλαμβάνω την πιθανή αιτία ότι είμαι μεγάλος και παραξένεψα. Οπως είπα, είχα πάει πριν από πολλά χρόνια (να φανταστείς, τα άρματα τα έσερναν βόδια).
.
-
Ζεις ακόμα ρε?
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εγώ πήγα μια φορά πριν από πολλάαααα χρόνια.
Λογικό. Που να πας τώρα με το Π και τους ορούς.
Δεν το ξανακάνω το λάθος (ήταν χάλια από πολλές απόψεις, και για να είμαι δίκαιος δεν έφταιγε αποκλειστικά το καρναβάλι).
Σε παράτησε ο γκόμενος και σου έμεινε ψυχολογικό πρόβλημα;
n_olympios
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 10/02/07 1:23 Θέμα δημοσίευσης:
Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί να υποστώ την ταλαιπωρία να κάνεις ώρες να κατεβείς λόγω της μεγάλης κίνησης (είχα κατεβεί με τρένο και έφτασα νωρίτερα από φίλο που είχε ξεκινήσει νωρίτερα με αυτοκίνητο).
Επίσης ποιος ο ντόρος των αρμάτων αφού τα περισσότερα διακρίνονται από έλλειψη φαντασίας, κακογουστιά και όχι όσο όμορφες παρουσίες θα έπρεπε (δεν είμαστε Rio de Janeiro, ας μη γελιόμαστε).
Εκτός αυτού, όλοι οι ντόπιοι 'υποχρεώνονται' να κάνουν τα σπίτια τους στάβλους για να φιλοξενήσουν τις ορδές των βαρβάρων (βλ.'φίλοι') από όλη την Ελλάδα που τους θυμούνται μόνο αυτή την περίοδο και στη γιορτή τους (και αν).
Οι τοπικές αρχές πρέπει να επιστρατεύουν διπλάσιο ανθρώπινο δυναμικό για να μαζέψουν το απέραντο σκουπιδαριό που εμείς, ως γνήσιοι γυφτέλληνες θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε στους δρόμους.
Το ότι η περιοχή μαζεύει κόσμο άρα λειτουργεί καλύτερα η οικονομία αυτής είναι ένα προφανέστατο όφελος, όμως τελικά δεν ξέρω αν αξίζει.
Θες κι άλλα?Και αυτά τα λέω με βάση την εμπειρία μου από τότε, χωρίς να περιλαμβάνω την πιθανή αιτία ότι είμαι μεγάλος και παραξένεψα. Οπως είπα, είχα πάει πριν από πολλά χρόνια (να φανταστείς, τα άρματα τα έσερναν βόδια).
Οσο για το μη αποκλειστικό φταίξιμο του καρναβαλιού, αφορά προσωπικούς μου λόγους που ίσως συνετέλεσαν στην απαισιόδοξη θεώρηση των πραγμάτων.
Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει ο Δημήτρης, είναι πραγματικά μεγάλο βάσανο για τους ντόπιους.
στο καρναβαλι της πατρας
κανενας δεν εχρεται για τις ωραιες παρουσιες βλεπε μπανιστιρι
κανενας δεν 'υποχρεωνεται' να φιλοξενησει εμεις τους καλουμε γιατι γουσταρουμε
οσον αφορα τα σκουπιδια και την κινηση αυτο συμβαινει οπουδηποτε γινεται ενα γεγονος που μαζευται πολυς κοσμος βλεπε συναυλκιες αγωνες κτλ
στην πατρα περναμε καλα
γινομαστε μια παρρεα με αγνωστους
ξεσκαμε απο την καθημερινοτητα
γινομαστε για λιγο παιδια -
Ο χρήστης akatanohtos έγραψε:
στην πατρα περναμε καλα
γινομαστε για λιγο παιδιαΝα η διαφορά μας. Εσύ (και ο καθένας, δεν το εννοώ προσωπικά) ίσως βρίσκεις την αφορμή του καρναβαλιού για να το καταφέρεις. Εγώ βρίσκω άλλες αφορμές, με λιγότερο οχλοειδείς καταστάσεις.
-
στην πατρα περναμε καλα
γινομαστε για λιγο παιδιαΝα η διαφορά μας. Εσύ (και ο καθένας, δεν το εννοώ προσωπικά) ίσως βρίσκεις την αφορμή του καρναβαλιού για να το καταφέρεις. Εγώ βρίσκω άλλες αφορμές, με λιγότερο οχλοειδείς καταστάσεις.
αυτα ειναι γουστα
και ο καθενας περναει καλα με τον δικο του τροπο
αλλα στο καρναβαλι μπορουν ολοι να περασουν καλα -
Είσαι σίγουρος? Μπορείς να μιλήσεις για όλους?
-
ok 'ολοι' και αν οχι 'ολοι' οι περισσοτεροι
-
Και αυτά τα λέω με βάση την εμπειρία μου από τότε, χωρίς να περιλαμβάνω την πιθανή αιτία ότι **είμαι μεγάλος **και παραξένεψα.Τελικα ποσων χρονων εισαι ρε παιδακι μου?
Το καρναβαλι ειναι γι'αυτους που τους αρεσει...σε οποιον δεν αρεσει, αναγκαστικα πρεπει να φυγει απο την πολη, αλλιως την π τσ σε!!!
Η αληθεια ομως ειναι οτι προσελκυει κυριως ατομα τα οποια ερχονται με περιεργες ορεξεις για μαυροδαφνη και γενικοτερα φασαριες!
Τελος παντων, ειναι σημα κατατεθεν το καρναβαλι για την Πατρα, απλα πιστευω πως θα μου αρεσε να ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα και να γινει πιο ποιοτικο(βλεπε Βενετια ) αλλιως θα γεμιζουν τα νοσοκομεια μ@λ@κισμεν@ που μεθανε!
Δεν νομιζω πως ειναι και πολυ κολακευτικο για την πολη να ερχονται ατομα μονο και μονο για να μεθυσουν και να χορεψουν...γιατι δεν πατησε ψυχη στην εκθεση με τις εφευρεσεις του DaVinci για παραδειγμα?
-
το καρναβάλι είναι μια γελοιότητα.
ακούω ασθενοφόρα κάθε λίγο... βλέπω ανθρώπους να ξερνάνε στις γωνίες. γεμάτα τα πεζοδρόμια σπασμένα μπουκάλια. επιθετικές κινήσεις κομπλεξικών πιεσμένων με τη δικαιολογία του 'γλεντιού'. τα μαγαζιά ακριβαίνουν τα πάντα και σου δίνουν ξαναζεσταμένη κρέπα. 'άντρες' να την πέφτουν στις κοπέλες. να γαμιούνται στο δρόμο. να μη μπορείς να κυκλοφορήσεις το βράδη στη γειτονιά του σπιτιού σου επειδή υπάρχουν ομάδες μεθυσμένων.
μια απέραντη μαλακία.
αν θες να μιλήσεις για κάποιους συνετούς που δεν κάνουν αυτά τα παραπάνω, αυτοί δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία που καθορίζει και το χαρακτήρα του καρναβαλιού. είναι η εξαίρεση.
-
Να η διαφορά μας. Εσύ (και ο καθένας, δεν το εννοώ προσωπικά) ίσως βρίσκεις την αφορμή του καρναβαλιού για να το καταφέρεις.** Εγώ βρίσκω άλλες αφορμές, με λιγότερο οχλοειδείς καταστάσεις.**Κι εγω μια απο τα ιδια...αποφευγω την ''πολυκοσμια ντε και καλα γισ την πολυκοσμια'', δεν παω στο ταδε club γιατι εκει πανε ολοι και θα γινεται χαμος για παραδειγμα..οπως ειπαμε ομως γουστα ειναι αυτα!
Ο καθενας ξερει πως να περναει καλυτερα και να διασκεδαζει...δεν ειναι αναγκη να διασκεδαζουμε ολοι με τον ιδιο τροπο!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Ο καθενας ξερει πως να περναει καλυτερα και να διασκεδαζει...δεν ειναι αναγκη να διασκεδαζουμε ολοι με τον ιδιο τροπο!ο θεός να το κάνει αυτό 'διασκέδαση' ...
-
To καρναβάλι ειναι για μένα μια ωραία δικαιολογία για να κάτσω ενα 3ήμερο μέσα στο σπίτι... Λιώσιμο στο PC και λοιπά...
Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω με τον tsiro, ειδικά στο θέμα των τιμών-φαγητού και αντιμετώπισης κόσμου.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
... ειδικά στο θέμα των τιμών-φαγητού και αντιμετώπισης κόσμου.Πιάνομαι από εδώ, για να πω ότι δεν έχει να κάνει με το καρναβάλι, αλλά με την ηλιθιότητα του σημερινού ελληναρά αντιεπαγγελματία.
Του ίδιου που, γενικά, κυνηγάει την 'αρπαχτή' σε κάθε φάση της ζωής του, ιδιωτικής ή επαγγελματικής.
Στο καρναβάλι (και της Πάτρας) μπορείς να περάσεις υπέροχα. Αν μπορούσα, θα πήγαινα και φέτος. Μέσα, εννοείται, όπως τότε που με μιά 20αριά φίλους διακωμωδούσαμε το Ελληνικό πρωτάθλημα, μ' εμένα σε ρόλο ενός μουστακαλή με πούρο (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), τα ΄σκαγα στο διαιτητή για να σφυρίζει ό, τι με βόλευε κι αυτός τις έτρωγε από αγανακτισμένους ποδοσφαιριστές και φιλάθλους.
Όποιος θέλει αυτές τις μέρες να φάει καλά, μου θυμίζει μια φάση στην Αθήνα τσικνοπέμπτη, κάπου στους Αμπελόκηπους, που ένας από την παρέα απαιτούσε άνετο κάθισμα και νόστιμη και καλοψημένη μπριζόλα σε λογική τιμή. -
Στο καρναβάλι (και της Πάτρας) μπορείς να περάσεις υπέροχα. Αν μπορούσα, θα πήγαινα και φέτος. Μέσα, εννοείται, όπως τότε που με μιά 20αριά φίλους διακωμωδούσαμε το Ελληνικό πρωτάθλημα, μ' εμένα σε ρόλο ενός μουστακαλή με πούρο (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), τα ΄σκαγα στο διαιτητή για να σφυρίζει ό, τι με βόλευε κι αυτός τις έτρωγε από αγανακτισμένους ποδοσφαιριστές και φιλάθλους
να πως μπορεις να περασεις καλα
Κι εγω μια απο τα ιδια...αποφευγω την ''πολυκοσμια ντε και καλα γισ την πολυκοσμια'', δεν παω στο ταδε club γιατι εκει πανε ολοι και θα γινεται χαμος για παραδειγμα..οπως ειπαμε ομως γουστα ειναι αυτα!
σωστος ο καθενας διασκεδαζει οπως ξερει και θελει αυτος
Ο καθενας ξερει πως να περναει καλυτερα και να διασκεδαζει...δεν ειναι αναγκη να διασκεδαζουμε ολοι με τον ιδιο τροπο!
αν θες να μιλήσεις για κάποιους συνετούς που δεν κάνουν αυτά τα παραπάνω, αυτοί δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία που καθορίζει και το χαρακτήρα του καρναβαλιού. είναι η εξαίρεση.
μηπως ολοι πρεπει να προσπαθησουμε για κατι τετοιο
και να γινουμε πλειοψηφια
φυσικα αυτα δεν γινονται απο τηνμια μερα στην αλλη
θελει κοπο χρονο και πολυ υπομονη και θεληση
αλλα υπαρχουν ακομα καλα group και ανθρωποι με μερακι που ακομα υπηρετουν το καλο καρναβαλι που ολοι ξερουμε
μηπως πρεπει να τους βοηθησουμε
(οχι δεν βγαζω εγω group) -
Ο χρήστης akatanohtos έγραψε:
μηπως ολοι πρεπει να προσπαθησουμε για κατι τετοιομήπως;
μήπως να κάναμε τίποτα άλλο από το να προσπαθήσουμε να 'κοντράρουμε' πληθυσμιακά τη μάζα των ανεγκέφαλων;
δε ξέρω... ας πούμε να μην παίζουν 24/7 το 'πατρινό καρναβάλι για πάντα έλα να δεις τι θα πεί πατρινό' στα μίζερα ηχειάκια που μου έχουν κάνει τα αρχίδια καρπούζια αμαλιάδας; (sorry amott...);
αυτοί που ηγούνται του καρναβαλιού είναι καρνάβαλοι 'με την κακή έννοια' (έκφραση που εγώ σιχαίνομαι αλλά μάλλον ταιριάζει εδώ) και δεν το βλέπω να γίνεται κάποια ουσιαστική κίνηση. όσοι ενδιαφέρονται το καρναβάλι να γίνει λιγότερο αισχρό, κάθονται στα σπίτια τους ή πάνε σε συγκεκριμένα σημεία που δεν έχει γεμίσει από κύναιδους (πολύ σκληρός χαρακτηρισμός... αλλά... ). στο τέλος θα είναι μόνο αυτοί στους δρόμους, θα γίνει το έλα να δεις, θα καταργηθεί το καρναβάλι με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα και όσοι είναι κόσμιοι θα συνεχίσουν να καρναβαλίζονται. αστεία, αλλά κόσμια.
τι να πω... δεν ξέρω.
παλιόοοοοτερα γινόταν παρέλαση με άρματα και όχι τσίτσιδες/γελοίους/πιωμένους, μοιράζαν σοκολάτες.
πολιτισμένα.
τώρα στο όνομα της 'ξενοιασιάς' έχουμε πατήσει την κοσμιότητα.
(άσχετο: βρείτε και δείτε το MAGIA των The Black Lotus...)
-
Αχ τι έχουμε να τραβήξουμε με τις καρναβαλίστικες μουσικές το τριήμερο του καρναβαλιού...
Γεμίζει η Πάτρα με μεγάφωνα και επι 3 μέρες παίζει η ίδια κασσέτα με τα ίδια 4-5 τραγούδια, 24/7. Έλεος.
Συμφωνώ οτι μπορεί με καλή παρέα να περάσει κάποιος καλά στο καρναβάλι, αλλα αυτό δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μέρα του χρόνου;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
αλλα αυτό δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μέρα του χρόνου;το είπες καλύτερα απ'ότι μπορούσα να το πω εγώ
*1.05
Meeting Πατρινών!{Εμείς και η Τεντούρα}