-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γελατε ε;Δεν ξερετε ομως οτι η μαυρη τρυπα που δημιουργηθηκε πριν λίγο,σιγα-σιγα καταβροχθιζει τον πλανητη και ερχεται προς την Ελλαδα.
Αυτη τη στιγμη,πρεπει να βρισκεται ηδη λιγα χιλιομετρα βορεια του Σαραγιεβο,και κατηφοριζει ασταματητα.**Μετανοειτε ρε!!! **
ακομη και τωρα, Opel δεν παιρνουμε
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γελατε ε;Δεν ξερετε ομως οτι η μαυρη τρυπα που δημιουργηθηκε πριν λίγο,σιγα-σιγα καταβροχθιζει τον πλανητη και ερχεται προς την Ελλαδα.
Αυτη τη στιγμη,πρεπει να βρισκεται ηδη λιγα χιλιομετρα βορεια του Σαραγιεβο,και κατηφοριζει ασταματητα.Μετανοειτε ρε!!!
Εμάς στα νότια δεν θα μας πιάσει, εσείς οι βόρειοι να φοβάστε....
-
ΕΕΠ :
Το πρωί της Τετάρτης προγραμματίζεται η πρώτη απόπειρα για την επιτάχυνση μιας δέσμης πρωτονίων σε όλο το μήκος της σήραγγας, ενώ οι πρώτες συγκρούσεις υψηλής ενέργειας θα πραγματοποιηθούν μετά τα επίσημα εγκαίνια της εγκατάστασης στις 21 Οκτωβρίου.
Πριν τις 21 Οκτωβρίου δεν έχει συγκρούσεις και μαύρες τρύπες...
edit: ή αλλιώς κι από εδώ :
Ο χρήστης ** http* έγραψε:*
It planned to circulate the first beams 10th September 2008. First collisions at high energy are expected about a month later with the first results from the experiments soon after. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**Μετανοειτε ρε!!! **
ακομη και τωρα, Opel δεν παιρνουμε
M'αρεσει που δινεις μονος σου τον ορισμο,για το τι ειναι μια πραξη αληθινης μετανοιας.
(σουβλατζιδικο το καναμε...... )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χρηστο,η εικονα θα εδειχνε τα εγκαινεια,οχι το πειραμα.Τα αποτελεσματα του πειραματος,ισως να χρειαστουν ολόκληρες εβδομαδες μεχρι να αναλυθουν και να ανακοινωθούν.Αντικατάστησε το 'εβδομάδες' με 'χρόνια' και είσαι μέσα χοντρικά.
Αν και κάποια είδηση ανέφερε κάτι για το τέλος του χρόνου τα 'πρώτα αποτελέσματα', ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
-
good morning Athens!! σουβλατζίδικο-post
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Eχει κοντα στα 15 χρονια,που οι ΗΠΑ ματαίωσαν τον υπεραγωγιμο υπερεπιταχυντη τους (SSC-Supercontactive Super Collider-μηκους 85 χιλιομετρων),o οποίος θα απέδιδε πολύ μεγαλύτερες ενεργειες απο τον LHC του CERN που εγκαινιαζεται σημερα.Και όμως,ενω κτηρια και ο πρωτος γραμμικος επιταγχυντης ήταν ηδη εγκατεστημενοι,ματαιώσανε ξαφνικα το προγραμμα παραδινοντας τα σκήπτρα της υποατομικης φυσικής στην Ευρωπη.Γιατί να το έκαναν άραγε;
Αν δεν ήταν το κόστος ή το ουσιαστικό επιστημονικό όφελος τι άλλο θα μπορούσε να τους αποτρέψει από τη συνέχιση της έρευνας;'Παρόμοια' περίπτωση η απαγόρευση της έρευνας για βλαστοκύτταρα.
Πότε έγινε αυτό;
Έχεις κανένα 'έτοιμο' link;_
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stem_cell_research_policyΕυχαριστώ!
_
-
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Eχει κοντα στα 15 χρονια,που οι ΗΠΑ ματαίωσαν τον υπεραγωγιμο υπερεπιταχυντη τους (SSC-Supercontactive Super Collider-μηκους 85 χιλιομετρων),o οποίος θα απέδιδε πολύ μεγαλύτερες ενεργειες απο τον LHC του CERN που εγκαινιαζεται σημερα.Και όμως,ενω κτηρια και ο πρωτος γραμμικος επιταγχυντης ήταν ηδη εγκατεστημενοι,ματαιώσανε ξαφνικα το προγραμμα παραδινοντας τα σκήπτρα της υποατομικης φυσικής στην Ευρωπη.
Γιατί να το έκαναν άραγε;
Αν δεν ήταν το κόστος ή το ουσιαστικό επιστημονικό όφελος τι άλλο θα μπορούσε να τους αποτρέψει από τη συνέχιση της έρευνας;_
Το 'πείραμα' όπως το αποκαλούν για δήθεν επιστημονικούς σκοπούς έχει σαν σκοπό να ανοίξει τις αστρικές πύλες ώστε να έρθουν οι σκοτεινές οντότητες στον πλανήτη Γη.Η τεχνογνωσία έχει ήδη δοθεί από εκείνους τους οποίους όλοι πολύ κσλά γνωρίζουμε.Είναι αυτές οι πύλες που αναφέρονται στις προφητείες οτι θα ανοίξουν.Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό το γνωρίζουν ελάχιστοι.Σημειώνεται οτι επικεφαλής του CERN είναι Αμερικανός.Το CERN αρχικά είχε αποφασιστεί να κατασκευασθεί στο Τέξας αλλά όταν συνειδητοποήσαν τους μεγάλους κινδύνους από ένα τέτοιο εγχείρημα αποφάσισαν να το κατασκευάσουν στην Ευρώπη.Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.Όταν ανοίξουν οι πύλες θα έχουμε την τελική αναμέτρηση μεταξύ ΕΛ και Νεφελίμ.
https://www.blogger.com/comment.g?blogI ... 0563131845
-
το ειχα καταλαβει οτι κατι δε παει καλα...
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
https://www.blogger.com/comment.g?blogI ... 0563131845' target='_blank' target='_blank
Liako ruluzzzzzzzz!!!
Αλήθεια, τελικά έχει καταστραφεί η γη ή όχι, θα μου απαντήσει κανείς υπεύθυνα;;; Ή μήπως θα καταστραφεί στις 10 Οκτωβρίου;;; Γιατί έχω ναπληρώσω κάτι λογαριασμούς, άμα είναι να τους αφήσω για τις 11, μπας και γλιτώσω...
-
Οπως λέει και κάποιος στα σχόλια, 'αφήστε τα BIG BANG και φάτε κανα BIG MAC'....
-
virtual Cern
Youtube Video -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Eχει κοντα στα 15 χρονια,που οι ΗΠΑ ματαίωσαν τον υπεραγωγιμο υπερεπιταχυντη τους (SSC-Supercontactive Super Collider-μηκους 85 χιλιομετρων),o οποίος θα απέδιδε πολύ μεγαλύτερες ενεργειες απο τον LHC του CERN που εγκαινιαζεται σημερα.Και όμως,ενω κτηρια και ο πρωτος γραμμικος επιταγχυντης ήταν ηδη εγκατεστημενοι,ματαιώσανε ξαφνικα το προγραμμα παραδινοντας τα σκήπτρα της υποατομικης φυσικής στην Ευρωπη.
Γιατί να το έκαναν άραγε;
Αν δεν ήταν το κόστος ή το ουσιαστικό επιστημονικό όφελος τι άλλο θα μπορούσε να τους αποτρέψει από τη συνέχιση της έρευνας;O λογος ηταν το υψηλό κόστος.Μιλαμε για ενα κολλοσιαίο εργο,του οποίου,αν και αγοραστηκε η γη (φτηνη βεβαια,στις ερημιες) και εγιναν οι πρωτες υποδομες,εγκαταλειφθηκε πριν περασουν στο πολύ ακριβο κομματι του επιστημονικου εξοπλισμου.
Παρ'όλα αυτα,το εργο ειχε εγκριθει παλιώτερα,και φυσικα θα κρατουσε όλο τον 'αφρο' των φυσικών στην Αμερικη.Το κοστος του SSC μπορει να ειναι τεραστιο,αλλα για μια χωρα σαν τις ΗΠΑ ηταν απολύτως εφικτο.Αν θυμαμαι καλα,το κοστος ηταν κατω του 0,5% του κρατικου προιόντος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχει Ελβετία τώρα;catalyst για το 4Tforum από ελβετία, αναφέρω ότι υπάρχουμε, μόνο που με τις μαλακίες που κάνουνε στο CERN μου έχουνε γεμίσει την αυλή με μποζόνια και πρέπει να σκουπίζω ως αύριο για να καθαρίσει
Αντρέα, αυτό δε νομίζω ότι έχει σχέση με συντηρητισμό που αποτρέπει την έρευνα. Γιατί στις ΗΠΑ δίνονται λεφτά για την έρευνα που στην ευρώπη δεν τα φανταζόμαστε καν, και δε μιλάω για την ελλάδα βέβαια. Απλά τα λεφτά πουθενά δεν είναι στραγάλια, και τα 6 δις ευρώ που κόστισε ο LHC (μόνο το hardware, χώρια το κόστος χρήσης και οι μισθοί των ερευνητών που θα απασχοληθούν για χρόνια) είναι πολλά λεφτά! Η κατανομή πόρων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά κι εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν κάποιοι 6 δις ευρώ για να ανακαλύψουν νέα στοιχειώδη σωματίδια, νέες διαστάσεις και το τι έγινε 1 τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά το μπιγκ μπαγκ, δε θα τα έδινα.
Με όλη τη στενομυαλιά που μου προσδίδει η ανθρώπινη ιδιότητα μου, και με δεδομένη την αδυναμία μας να κάνουμε επιστημονικές προβλέψεις για πάνω από 5 χρόνια, θεωρώ ότι πρωταρχικός στόχος της επιστημης θα πρέπει είναι να βρει τρόπους να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της παρουσίας μας σε αυτό τον πλανήτη. Φυσικά και οι πιο μακρινοί στόχοι καλό είναι να υπάρχουν, αλλά αυτός που θα μοιράσει τα λεφτά δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους.
-
Εγω πάντως,δυσκολευομαι να ξεχωρησω την ερευνα για επιβίωση,με την ερευνα για την υποατομικη φυσική.Μπορει εδω και τωρα να φανταζει παντελώς αχρηστο,αλλα νομιζω οτι η επιβίωση του ειδους αφορα και το (εστω και μακρυνο) μελλον.Ο,τιδηποτε κερδος εχουμε σημερα στη φυσική,θα ξαναχρησιμοποιηθει αυριο απο εμας.
-
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
https://www.blogger.com/comment.g?blogI ... 0563131845' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Liako ruluzzzzzzzz!!!
Αλήθεια, τελικά έχει καταστραφεί η γη ή όχι, θα μου απαντήσει κανείς υπεύθυνα;;; Ή μήπως θα καταστραφεί στις 10 Οκτωβρίου;;; Γιατί έχω ναπληρώσω κάτι λογαριασμούς, άμα είναι να τους αφήσω για τις 11, μπας και γλιτώσω...
ναι? με ακούτε?
προλαβαίνω να μοιράσω τα ακίνητα που δεν έχω?
Θετικές επιστήμες-Τεχνολογία