-
Δεν το άφησα έτσι, μπορεί να με 'άδειασε' χωρίς πολλά πολλά αλλά του έστειλα mail όπου ζήτησα τιμή σε περίπτωση που αναλάβω όλο το κόστος προσωπικά ώστε να παράγουν ένα διαφορικό ή τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που μαζευτούμε καμιά 10αριά!
Ελπίζω πως κάτι θα μπορεί να γίνει... -
Τα ανοιχτα διαφορικα ειναι ας τα πουμε 'φυγοπονα', εχουν την ταση να μεταφερουν ολη την ενεργεια στον τροχο που τους ειναι πιο ευκολο, αυτος ειναι ο εσωτερικος ο οποιος σπιναρει. Με ενα μπλοκε, οταν το μαθεις το αμαξι και το οδηγεις οπως πρεπει, θα χασεις την μπαλα, θα μπορεις να πατησεις γκαζι νωριτερα, θα κανεις πολυ καλητερα παντηλικια κλπ
συνεχίζω....
...με καλύτερο έλεγχο... αλλά θα σου φεύγει πιο απότομα γιατί δεν θα ξεθυμαίνει χαζοσπινάροντας τον εσωτερικό τροχό... θα σου γυρνάει ίσως και εκεί που δεν το περιμένεις...
Μερικά μπλοκέ αυξάνουν και τις τριβές...=> απώλεια ισχύος και κατανάλωση.
Αν δεν έχεις σοβαρές κλίσεις στις στροφές (που με τις αντιστρεπτικές που έχεις μια χαρά μάλλον είσαι) και αν δεν είναι το αυτοκίνητο αυτό το 2ο που έχεις για διασκέδαση κλπ καλύτερα να μην το κάνεις.
Αν μπορείς πάντως οδήγησε κάποιο αυτοκίνητο, κανένα ΜΧ5 είναι το πιο εύκολο για να καταλάβεις τα + και -.
Αν υπήρχε έτοιμη συνταγή θα ήμουν πιο διευκολυντικός! Μήπως ταιριάζει ολόκληρο διαφορικό, με το καβούκι του από άλλο μοντέλο; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα ανοιχτα διαφορικα ειναι ας τα πουμε 'φυγοπονα', εχουν την ταση να μεταφερουν ολη την ενεργεια στον τροχο που τους ειναι πιο ευκολο, αυτος ειναι ο εσωτερικος ο οποιος σπιναρει. Με ενα μπλοκε, οταν το μαθεις το αμαξι και το οδηγεις οπως πρεπει, θα χασεις την μπαλα, θα μπορεις να πατησεις γκαζι νωριτερα, θα κανεις πολυ καλητερα παντηλικια κλπ
συνεχίζω....
...με καλύτερο έλεγχο... αλλά θα σου φεύγει πιο απότομα γιατί δεν θα ξεθυμαίνει χαζοσπινάροντας τον εσωτερικό τροχό... θα σου γυρνάει ίσως και εκεί που δεν το περιμένεις...
Αν δεν έχεις σοβαρές κλίσεις στις στροφές (που με τις αντιστρεπτικές που έχεις μια χαρά μάλλον είσαι) και αν δεν είναι το αυτοκίνητο αυτό το 2ο που έχεις για διασκέδαση κλπ καλύτερα να μην το κάνεις.
Αν μπορείς πάντως οδήγησε κάποιο αυτοκίνητο, κανένα ΜΧ5 είναι το πιο εύκολο για να καταλάβεις τα + και -.
Αν υπήρχε έτοιμη συνταγή θα ήμουν πιο διευκολυντικός! Μήπως ταιριάζει ολόκληρο διαφορικό, με το καβούκι του από άλλο μοντέλο;Ταιριάζει του Μ3...αλλά άστο καλύτερα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
συνεχίζω....
Αν υπήρχε έτοιμη συνταγή θα ήμουν πιο διευκολυντικός! Μήπως ταιριάζει ολόκληρο διαφορικό, με το καβούκι του από άλλο μοντέλο;Οπως όλοι γνωριζουμε, δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις κατι και να εχει μονο θετικα.
Τα ζυγιζεις και λες μου κανει, οποτε παμε!
Στην περιπτωση του Νικου εκτος απο την καταναλωση και το κοστος της μετατροπης δεν βλεπω κατι αλλο μειον....δεν ειναι και κουλατζα να φοβαται μην του φυγει λιγο!Εκτος αν το οδηγει και αλλο ατομο, η γυναικα του ή το δινει καμια φορα στον πατερα του ή δεν ξερω και εγω τι, οποτε ειναι λογικο να μην θελει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Niko, μπορώ να σου εγώ τη γνώμη μου πριν/μετά σε λίγο καιρό!
Έχω οδηγήσει ίδιο μξ με μπλοκέ αλλά για σχετικά λίγο οπότε ότι κ να πω θα είναι αποσπασματικό. -
Δεν υπάρχει αρνητικό, εκτός του κόστους.
Κόστους μετατροπής, και κόστους ελαστικών. Καμιά σχέση σε φθορά, τα ελαστικά στον άξονα που έχουν μπλοκέ και σε αυτά που δεν έχουν -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν υπάρχει αρνητικό, εκτός του κόστους.Ανάλογα ποιος οδηγάει.
Το εργοστάσιο κάτι ξέρει και βάζει μπλοκέ μόνο στη Μ.
βέβαια τα αμάξια σήμερα είναι υποστροφικά έως πολύ υποστροφικά -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα ποιος οδηγάει.
βέβαια τα αμάξια σήμερα είναι υποστροφικά έως πολύ υποστροφικάΕντάξει υποστροφικό δεν είναι...σε καμία περίπτωση. Η BMW δε το βάζει για λόγους ασφαλείας...δεν είναι όλοι καλοί οδηγοί.
συνεχίζω....
Αν υπήρχε έτοιμη συνταγή θα ήμουν πιο διευκολυντικός! Μήπως ταιριάζει ολόκληρο διαφορικό, με το καβούκι του από άλλο μοντέλο;Οπως όλοι γνωριζουμε, δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις κατι και να εχει μονο θετικα.
Τα ζυγιζεις και λες μου κανει, οποτε παμε!
Στην περιπτωση του Νικου εκτος απο την καταναλωση και το κοστος της μετατροπης δεν βλεπω κατι αλλο μειον....δεν ειναι και κουλατζα να φοβαται μην του φυγει λιγο!Εκτος αν το οδηγει και αλλο ατομο, η γυναικα του ή το δινει καμια φορα στον πατερα του ή δεν ξερω και εγω τι, οποτε ειναι λογικο να μην θελει.Μόνο εγώ το οδηγώ...δικό μου είναι. Ο πατέρας έχει ένα Α4 1.8Τ και η γυναίκα μου ένα 500.
Κουλός δεν είμαι, δεν είμαι ούτε και Σούμι...δεν είναι γιαυτό.
Τα θέματά μου είναι τα εξής:
- Το βασικότερο...δεν έχω βρει λύση. Δεν έχω βρει κανένα να μου πει 'αυτό είναι'.
- Φοβάμαι ότι θα ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ, που το θεωρώ υπερβολικό κόστος
- Δεν έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα κάποια ουσιαστική ανάγκη για μπλοκέ πέρα από 1-2 φορές στη βροχή
- Αν βάλεις όλα τα παραπάνω μαζί...πιστεύω πως τα 173 άλογα που έχω στα 1350 κιλά δεν είναι τόσα πολλά ώστε να με πείσουν πως το χρειάζομαι.
Τέσπα...γενικώς αλλάζω εύκολα γνώμη...αν βρω κάτι που έχει νόημα και ουσία και δε θα γίνουν πατέντες στο αυτοκίνητό μου αλλά θα είναι plug-n-play, τότε θα το ξανασκεφτώ.
Ευχαριστώωωω!!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...3. Δεν έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα κάποια ουσιαστική ανάγκη για μπλοκέ πέρα από 1-2 φορές στη βροχή
...αν βρω κάτι που έχει νόημα και ουσία και δε θα γίνουν πατέντες στο αυτοκίνητό μου αλλά θα είναι plug-n-play, τότε θα το ξανασκεφτώ.Μα ειδικά για τη βροχή είναι που δεν το θέλεις το μπλοκέ... καλύτερα να χαζοσπινάρει παρά να σε γυρίσει. Άλλωστε για αυτό έχεις και τα ηλεκτρονικά, να σε προστατεύσουν από τις κακές στιγμές. Με το μπλοκέ μπορεί τότε να ξεκολλήσει πολύ και να μην προλάβουν τα ηλεκτρονικά εγκαίρως να κάνουν κάτι.
Όπως τα λες, μόνο αν βρεις κάτι εύκολο χωρίς πατέντες και οικονομικό (αρχικά και συνολικά). -
Niko, 2 παρατηρήσεις μόνο:
-
Το μπλοκέ δεν απαιτείται μόνο όταν έχεις δύναμη. (πχ τζιποειδή )
-
Αν έχεις ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (που θα χεις) τότε δεν έχεις πρόβλημα και θα σε προστατεύσει κ σε βροχή από τυχόν υπερβολές.
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
- Αν έχεις ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (που θα χεις) τότε δεν έχεις πρόβλημα και θα σε προστατεύσει κ σε βροχή από τυχόν υπερβολές.
Ακριβώς αυτό!
Από τη στιγμή που σε νορμάλ συνθήκες έχεις τα ηλεκτρονικά γιατί να μας απασχολεί η 'απόλυτη' αντίδραση του αυτοκινήτου με το μπλοκέ? -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα ποιος οδηγάει.
βέβαια τα αμάξια σήμερα είναι υποστροφικά έως πολύ υποστροφικάΜην ξεχνάμε και σαν τι θέλουν να πουλήσουν το καθένα ...
-
...Νίκο επανέρχομαι μετά από 3 μέρες χρήσης του αυτοκινήτου με μπλοκέ πλέον.
Λίγα βιαστικά συμπεράσματα:-το αυτοκίνητο σταματά να χαζοσπινάρει και σου δίνει την αίσθηση ότι έγινε πιο δυνατό (χάνει λιγότερη δύναμη)
-σε γλιστερό δρόμο με μία γκαζιά γυρίζει απείρως πιο εύκολα ( )
-σε δρόμο με καλή άσφαλτο κολλάει κάτω κ στρίβει! Ενδεικτικά στο ολ.χωριό στις μικρές πλατείες που έχουν καλή άσφαλτο μπήκα γρήγορα κ με τιμονιά προσπάθησα να το ξεκολλήσω κ δεν έφευγε με τπτ! Τραίνο!Αυτά για πρώτα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
...
Νίκο επανέρχομαι μετά από 3 μέρες χρήσης του αυτοκινήτου με μπλοκέ πλέον.
Λίγα βιαστικά συμπεράσματα:-το αυτοκίνητο σταματά να χαζοσπινάρει και σου δίνει την αίσθηση ότι έγινε πιο δυνατό (χάνει λιγότερη δύναμη)
-σε γλιστερό δρόμο με μία γκαζιά γυρίζει απείρως πιο εύκολα ( )
-σε δρόμο με καλή άσφαλτο κολλάει κάτω κ στρίβει! Ενδεικτικά στο ολ.χωριό στις μικρές πλατείες που έχουν καλή άσφαλτο μπήκα γρήγορα κ με τιμονιά προσπάθησα να το ξεκολλήσω κ δεν έφευγε με τπτ! Τραίνο!Αυτά για πρώτα.
Μάλιστα...να δούμε που θα βρω κι εγώ τέτοιο.
Το drexler τι διαφορές έχει από το quaife?
-
Το drexler τι διαφορές έχει από το quaife?
Δυστυχώς δεν γνωρίζω...
-
ρε Nikos120i αφου εχεις ενα αμαξι με τοσα ηλεκτρονικα βοηθηματα τι το θες το μπλοκε;
μερικες φορες δεν μπορω να σας καταλαβω πως σκεφτεστε,ψαχνετε να βρειτε τροπο να πεταξετε λεφτα σε πραγματα που ειναι αχρηστα και δεν εχουν να προσφερουν τιποτα.
με το μπλοκε που θες να βαλεις ,σε βρεγμενο δρομο δεν θα μπορειςνα οδηγησεις και θα ειναι επικυνδυνο ταμαξι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ρε Nikos120i αφου εχεις ενα αμαξι με τοσα ηλεκτρονικα βοηθηματα τι το θες το μπλοκε;μερικες φορες δεν μπορω να σας καταλαβω πως σκεφτεστε,ψαχνετε να βρειτε τροπο να πεταξετε λεφτα σε πραγματα που ειναι αχρηστα και δεν εχουν να προσφερουν τιποτα.
με το μπλοκε που θες να βαλεις ,σε βρεγμενο δρομο δεν θα μπορειςνα οδηγησεις και θα ειναι επικυνδυνο ταμαξι.
ναι νίκο θα σκοτωθείς!
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ρε Nikos120i αφου εχεις ενα αμαξι με τοσα ηλεκτρονικα βοηθηματα τι το θες το μπλοκε;μερικες φορες δεν μπορω να σας καταλαβω πως σκεφτεστε,ψαχνετε να βρειτε τροπο να πεταξετε λεφτα σε πραγματα που ειναι αχρηστα και δεν εχουν να προσφερουν τιποτα.
Βασικά βαριέμαι να εξηγήσω γιατί θέλω το μπλοκέ (αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν το θέλω λόγω της δυσκολίας να βρω). ...είναι και η μέρα, είναι και η ώρα
Έχει να προσφέρει, εντάξει...μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Δεν έχω πάντως και 500 άλογα να είναι τόσο δύσκολο ...είπαμε, 173 έχω (μέχρι νεοτέρας )
-
Για εντελως φιλολογικη συζητηση...Σχεδον ολοι ξερουμε τα υπερ ενος LSD σε πισωκινητο, υπαρχουν καποιοι ανασταλτικοι παραγοντες - δυσκολιες ομως? Παρακαλω τεκμηριωστε.
Εγινε συνχωνευση του θεματος με παλιοτερο[mod]
ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ - "ΑΝΟΙΧΤΑ" και "ΜΠΛΟΚΕ"