-
Πάντως αν παραμείνουν οι ειδικές έτσι έχω σχεδόν αποφασίσει το σημείο που θα πάω (με μία εναλλακτική)...
Το να γκρινιάζουμε δε νομίζω να βοηθάει σε τίποτα, μόνο με το τι κάνουμε(ως θεατές), ίσως επηρρεάσουμε τις εξελίξεις (π.χ. αποχή από την SSS όταν έχουμε μικρό θέαμα και υπερβολικές τιμές)...
_
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τώρα για την κριτική και και όσων αφορά εμένα δεν είναι ούτε απαξιωτική ούτε και μηδενίζει την προσπάθεια αλλά εδώ μιλάμε για ένα αθλητικό γεγονός και όχι για παπικό θέσφατο που δεν σηκώνει αντίλογο.
Δεν αναφερόμουν σε σένα. Και φυσικά και σηκώνει αντίλογο και κριτική. Αλλά να είναι καλοπροαίρετα. Με ειρωνείες και εξυπνάδες δε βελτιώνεται κανείς, διότι δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά μια κακοπροαίρετη κριτική.
Και ναι, λήφθηκε υπόψη η περσινή κριτική. Πχ. οι ειδικές είναι καλύτερες και θα τις 'επεξεργαστούν' περισσότερο, ενώ δε θα υπάρχουν και τα περσινά 'μπρος-πίσω'. Είμαι σίγουρος πως θα είναι καλύτερος ο φετινός αγώνας από τον περσινό.
Προφανώς και αναφέρεσαι σε εμένα αγαπητέ nass. Το θέμα το αντιμετωπίζω με χιούμορ και πικρία παράλληλα. Τοποθετήθηκα όπως θα μιλούσα και στην παρέα μου σαν πρώτη αντίδραση, γιατί έτσι νιώθω μετά από τοσο καιρό εδω. Φυσικά είναι δικαίωμα σου αυτά που γράφω, να τα αντιλαμβάνεσαι ως ειρωνίες και εξυπνάδες και να θεωρείς πως είμαι κακοπροαιρέτος. Δεν διαφωνω πως ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα φέτος αλλά ήταν η πρώτη μου αίσθηση όταν διαβασα τους χαρτες και δεν υπαρχει πουθενά Λαμία(=παλιά λημέρια) μεσα.
Από την άλλη δεν θεωρώ πως το συγκεκριμένο βήμα αποσκοπεί στο να βελτιώσει τον αγώνα γιατί αν η άποψη του συγκεκριμένου forum είχε τοσο μεγάλη βαρήτητα το πιθανότερο είναι πως ο αγώνας θα γινόταν στην Λαμία φέτος.
Υ.Γ. και κάτι ακόμα, η προσπάθεια των ελλήνων που συμμετέχουν στην οργάνωση δεν μηδενίζεται από ένα χιουμοριστικό σχόλιο γιαυτό και τελικά την τιμάμε και την στιρίζουμε με την παρουσία μας.
-
Πάλι εκεί θα είμαστε όπου και να πάει το Ακρόπολις.
Μακάρι αυτές οι μικρες αλλάγες που έγιναν και η απομάκρυνση από τον ΟΑΚΑ, να βγουν σε καλό.
Το θέαμα που αναφέρει ο Νίκος, είναι μία άλλη παράμετρος που δεν έχει να κάνει με την τοποθεσία του αγώνα. Ίσως μία παράπλευρη οργανωτική κίνηση με οδηγούς και αυτοκίνητα από άλλες εποχες να δίνει περισσότερο κίνητρο στους θαμώνες του αγώνα που ίσως έχουν βαρεθεί βλέποντας τα σημερινά WRC να πηγαίνουν με γραμμές ακόμη και στο χιόνι (βλ. ράλλυ Γερμανίας). -
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Προφανώς και αναφέρεσαι σε εμένα αγαπητέ nass. Το θέμα το αντιμετωπίζω με χιούμορ και πικρία παράλληλα. Τοποθετήθηκα όπως θα μιλούσα και στην παρέα μου σαν πρώτη αντίδραση, γιατί έτσι νιώθω μετά από τοσο καιρό εδω. Φυσικά είναι δικαίωμα σου αυτά που γράφω, να τα αντιλαμβάνεσαι ως ειρωνίες και εξυπνάδες και να θεωρείς πως είμαι κακοπροαιρέτος. Δεν διαφωνω πως ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα φέτος αλλά ήταν η πρώτη μου αίσθηση όταν διαβασα τους χαρτες και δεν υπαρχει πουθενά Λαμία(=παλιά λημέρια) μεσα.Δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα, στο κάτω-κάτω πέρα από την ειρωνική χροιά της προηγούμενης δημοσίευσής σου, το να έχει μποτιλιάρισμα η ΑΟ είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος
Διάβασε όμως προηγουμένως και θα δεις ειρωνείες για 'SSS στο Σύνταγμα', 'κάθε πέρισι και καλύτερα' (απίστευτη κακία, δηλ. ακόμα δεν το είδαμε το φετινό και βγάλαμε συμπέρασμα πως είναι χειρότερο και από το 'άθλιο' περσινό ?), 'μόνο η Θήβα και η Αυλώνα αξίζουν' (ανάξιο περαιτέρω σχολιασμού), 'εμείς οι κλασσικοί θεατές του ακρόπολις θα ενθουσιαστούμε επειδή θα έχει ειδική δίπλα στο σέρβις παρκ ?' (ποιός είπε πως απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς η ειδική αυτή ? Αλλά η πρωτοτυπία της υπόθεσης, μαζί με το γεγονός πως θα είναι μια θεαματικότατη και παρακολουθήσιμη στο σύνολό της σχεδόν ειδική (στέκεσαι έξω από την περίφραξη και τη βλέπεις όλη με ασφάλεια) αξίζουν αν μη τι άλλο λίγο περισσότερη επιείκεια) και γενικώς μια απαξίωση και ένας μηδενισμός.
Από την άλλη δεν θεωρώ πως το συγκεκριμένο βήμα αποσκοπεί στο να βελτιώσει τον αγώνα γιατί αν η άποψη του συγκεκριμένου forum είχε τοσο μεγάλη βαρήτητα το πιθανότερο είναι πως ο αγώνας θα γινόταν στην Λαμία φέτος.
Δεν καταλαβαίνω για ποιό 'βήμα' μιλάς. Τη μετακίνηση από τη Λαμία στην Αθήνα ? Εσύ δηλαδή λες πως αυτοί που το αποφάσισαν θέλουν το κακό του αγώνα ?
Οσο για την άποψη του συγκεκριμένου Forum: δυστυχώς είναι αυτή που έγραψα παραπάνω: άδικη και μηδενιστική. Ούτε μια, όχι καλή, αλλά 'ρε παιδιά, ας περιμένουμε να δούμε' κουβέντα δεν 'ακούστηκε'. Ολοι έχουν άποψη και δη αρνητικότατη. Οπότε τι περιμένεις ?
(Χώρια που στο συγκεκριμένο Forum η αλυτάρχης του αγώνα προσωπικά λοιδωρήθηκε με άθλιο τρόπο από κάποιο 'αστέρι' του keyboard bravery)
Υ.Γ. και κάτι ακόμα, η προσπάθεια των ελλήνων που συμμετέχουν στην οργάνωση δεν μηδενίζεται από ένα χιουμοριστικό σχόλιο γιαυτό και τελικά την τιμάμε και την στιρίζουμε με την παρουσία μας.
Εσύ μπορεί. Αλλοι το έχουν για παράσημο που δεν πάτησαν στο περσινό ή δεν θα πατήσουν και στο φετινό. Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου.
-
To SD που θα είναι τελικά?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μιλάω για το Forum ιδίως και γενικά για τους απλούς θεατές.Σε ό,τι αφορά τις ομάδες, δημοσιογράφους κτλ. η μοναδική κριτική για τον περσινό αγώνα ήταν η ποιότητα των ειδικών. Το οποίο αντιμετωπίζεται φέτος, θα δούμε πόσο αποτελεσματικά. Ας το πάρουμε απόφαση, πλην των ρομαντικών, εμού συμπεριλαμβανομένου, κανείς από τους 'Παγκόσμιους' δε στεναχωρήθηκε και πολύ για τη μετακίνηση από τη Λαμία στην Αθήνα. Και αν μπορούν φέτος να βελτιώσουν τις ειδικές (δεδομένου του πολύ ήπιου χειμώνα, γιατί όχι ?), δεν θα υπάρχει κάποιο ουσιαστικό σημείο κριτικής (ΟΚ, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό αλλά όπως φαίνεται από τώρα).
Οπότε ποιά η ουσία της γκρίνιας στο Forum ?
Έτσι νομίζεις φιλαράκο. Οι οδηγοί πάντα εκτιμούν τις καλές ειδικές. Να σου θυμήσου για παράδειγμα με πόσο καλά λόγια είχε μιλήσει o Burns για την ελάτεια, ο Στολ για τη Παύλιανη και ο Κόλιν για τις καρούτες (Αχ ρε γαμώτο πότε θα τις ξαναδούμε αυτές τις ειδικές ). Και γενικότερα τα ράλυ με καλά χώματα τα επιβραβεύουν και ασ μην έχουν και τισ καλύτερες υποδομές, όπως τελευταία το Μεξικό.
Όσο για το αν τους ενδιαφέρει το καλό ή το κακό του ακρόπολις αυτοί που το διοργανώνουν θα σου πώ ότι τίποτα από τα δύο το μόνο που τους νοίαζει ειναι να γεμίσουν τις τσέπες τους είτε με το ΟΑΚΑ πέρισυ είτε με ειδικές στο ιπποδρόμιο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τους αβαντάρεις τόσο
Ρε έχεις πάει ποτέ σου στις Καρούτες και έλα κάνε μου μετά σύγκριση με την περισινή Αγία Σωτήρα. -
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Έτσι νομίζεις φιλαράκο. Οι οδηγοί πάντα εκτιμούν τις καλές ειδικές. Να σου θυμήσου για παράδειγμα με πόσο καλά λόγια είχε μιλήσει o Burns για την ελάτεια, ο Στολ για τη Παύλιανη και ο Κόλιν για τις καρούτες (Αχ ρε γαμώτο πότε θα τις ξαναδούμε αυτές τις ειδικές ). Και γενικότερα τα ράλυ με καλά χώματα τα επιβραβεύουν και ασ μην έχουν και τισ καλύτερες υποδομές, όπως τελευταία το Μεξικό.
Όσο για το αν τους ενδιαφέρει το καλό ή το κακό του ακρόπολις αυτοί που το διοργανώνουν θα σου πώ ότι τίποτα από τα δύο το μόνο που τους νοίαζει ειναι να γεμίσουν τις τσέπες τους είτε με το ΟΑΚΑ πέρισυ είτε με ειδικές στο ιπποδρόμιο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τους αβαντάρεις τόσο
Ρε έχεις πάει ποτέ σου στις Καρούτες και έλα κάνε μου μετά σύγκριση με την περισινή Αγία Σωτήρα.Άλλο ένα δείγμα δημιουργικής κριτικής από εξέχοντα γνώστη του παγκοσμίου σκηνικού του WRC.
Mε παραδείγματα, αρχείο -τι είπε ο Στολ και που, αναφορά στις υποδομές στο εξωτικό Mεξικό- και την απαραίτητη αναφορά σε οικονομικό σκάνδαλο.Pε Nass έχεις πάει ποτέ σου στις Kαρούτες?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To SD που θα είναι τελικά?Κάπου νότια από το SP, δεν ξέρω που ακριβώς, φαντάζομαι προς την Κερατέα.
-
Παντως αν ημουνα οργανωτης θα εκανα μια αλληλομεταθεση της δευτερης πενηνταρας (για ειδικη μιλαω ) με τις πρωτες Κυριακατικες (18,19,20).
Μιας και πιστευω οτι οι 10/14 θα κρινουν τον αγωνα οπου και θα φτιαχτουν σοβαρες διαφορες, η μεταθεση της 14ης την Κυριακη θα κραταγε αμειωτο το ενδιαφερον ολων αγωνιζομενων και θεατων.Οσον αφορα το S/D και η περσινη τοποθεσια του δεν ηταν ασκημη.
Ευκολα πηγαμε και ευκολα φυγαμε. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Βλέπω να γίνονται και φέτος ...σπονδές , σε χρόνο άσχετο με το Rally, αλλά σε τόπο σχετικό με την Ιστορία του , ακριβώς όπως και το 2006, πάντα με την ευγενή χορηγία ανώνυμου αποστακτηρίου .
Όσοι ξέρουν , καταλαβαίνουν !!!!!!!!!
Αποστόλης .
Υ.Γ. Φέτος τις σπονδές ΔΕΝ θα τις χάσω...... (έτσι λέω , γιά να δούμε)Πρόσεχε όμως μήπως η επίσκεψη σε τόπους ιερούς και η πραγματοποίηση σπονδών θωρηθεί ποινικό αδίκημα γιατί προς το κει το πάει η μόδα.
Και σας δω στα μπουντρούμια.
Ίσως να μας αξίζουν και μπουντρούμια , για τον τρόπο σκέψης μας καθώς και για τον ....προσανατολισμό μας στο δωδεκάθεο (*) !!!!
Σε ότι αφορά την σπονδή στην Πυρά του Ηρακλέους , ας το δούμε σαν τόπο συνάντησης , συζήτησης και γιατί όχι καλοπέρασης αυτών που αυτοαποκαλούνται , ή αποκαλούνται 'ρομαντικοί' .
Αυτών πού πρεσβεύουν πως ο σημερινός τρόπος διεξαγωγής ενός αγώνα WRC έχει απόσταση ετών φωτός απο αυτά που αρχικά είχαν βιώσει .Όμως να κάνω και μιά διευκρίνιση: Θέλουμε Acropolis Rally (προσέξτε τα λατινικά !!!) , έτσι θα πρέπει να το κάνουμε . Το μόνο σίγουρο ........
Διαφορετικά , οι συζητήσεις μας , εδώ στο 4TF και αλλού θα είχαν εντελώς ....ακαδημαϊκό αντικείμενο.Αποστόλης Κ. Νούσιας
Γιάννενα(*) Δωδεκάθεο , ας μην το συγχέουμε , αναφορά στους 'ημίθεους' οδηγούς και συνοδηγούς είναι
Υ.Γ. Έχοντας σώας τας φρένας , και ζώντας στη σημερινή πραγματικότητα , θα μου επιτραπεί να ΜΠΟΡΩ να έχω ονειρικές αυταπάτες , σάν για παράδειγμα , να ξαναδώ νυχτερινή 'Βερδικούσα' , ή για να πάμε ΠΟΛΛΑ χρόνια πίσω , ανασυγκρότηση στο 'Hotel Ξενία' (που δεν υπάρχει πιά ) των Ιωαννίνων.
-
Μπορώ να κατανοήσω γιατί η οργάνωση επιλέγει να φέρει τον αγώνα στην Αθήνα, αλλά καθαρά προσωπικά, κάτι με χαλάει, και μάλιστα πολύ.
-
Μάλλον άσχετο αλλά κάνοντας μία αναδρομή στην 'αστεία πλευρά του Ακρόπολις' βλέπω σαν αστείο
Αφου βλεπω Δροσοχωρι ΙΙ, τελειωνοντας η ειδικη παμε στην πρωτη κοπανα που ειχαμε αφησει το οχημα (στην 1η δεξια μετα τα νταμαρια) περναει κ ο ουραγος κ ετοιμαζομαστε να φυγουμε. Μας λεει λοιπον ο κριτης που ηταν εκει θα φυγετε μολις περασει ο ουραγος. Του απανταω μα μολις περασε κ μαλιστα ακολουθουσαν κ αλλα αυτοκινητα θεατων που εφευγαν απο την ειδικη!!! **Μας λεει πως αν δεν τερματισει ο ουραγος δεν προκειται να φυγει κανεις απ αυτη την κοπανα προς την ειδικη μεσα!!! **
Περιττο να σας πω το τι ακολουθησε. Εμενα βεβαια μ επιασαν τα γελια μια κ φαινοταν λιγο ο ανθρωπος, αλλα αλλοι δεν ειχαν την υπομονη κ αρχισαν την χρηση 'γαλλικων'!(Τα bold δικά μου)
και μου γεννάται η απορία
να περιμένουμε τον Ουραγό να τερματίσει την ειδική η να μπούμε να την κάνουμε και μείς, πιθανόν κόντρα με κανένα FIV ο θεός να μας φυλάει μακρυά από εμάς. -
-ενδιαφέρουσα η 48άρα ειδικη αλλα και περσυ λεγαν οτι θα εχει 44άρα και τελικα έγινε 37άρα (αν θυμάμε καλά)
-ακόμα μεγαλύτερες απλές απο πέρσυ!καθε πρωι οι οδηγοι θα έχουν ολόκληρο ταξίδι μεχρι να πάνε στην πρώτη ειδική
-δεν πιστευω οτι οι ειδικές θα είναι καλύτερες απο πέρσυ μιας και τα χώματα στα ξερά βουνά γυρο απο την αθήνα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα χώματα μεσα στα δάση του Παρνασου της Οίτης και της Γκιώνας...
ευχομαι πραγματικά καλή τύχη στην οργάνωση γιατι σίγουρα θα την χρειαστεί!
-
Μόλις πρόσεξα τα εξής (όλα είναι από το acropolisrally.gr
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2006 (25 / 1 / 2007)
[list:im2d6ycq][:im2d6ycq]Ε.Δ. ΤΟΥ 2007
Ε.Δ. ΤΟΥ 2006[/im2d6ycq][/list:u:im2d6ycq][list:im2d6ycq][:im2d6ycq]ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ Ε.Δ.
[list=1:im2d6ycq][:im2d6ycq]3 / 7
4 / 7[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]5 / 20
2 / 5[/im2d6ycq][/listim2d6ycq][/im2d6ycq][/list:u:im2d6ycq][list:im2d6ycq][:im2d6ycq]ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Ε.Δ.
[list=1:im2d6ycq][:im2d6ycq]4 / 8- ΤΑ ΠΡΩΤΑ 13.70 km ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ Ε.Δ. 15/17.
- ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 1.50 km ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ Ε.Δ. 8/11.[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]10/14 - ΤΑ ΠΡΩΤΑ 12.71 km ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ Ε.Δ. 9/12.
- ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5.83 km ΝΕΑ.
- ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 13.63 km ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ Ε.Δ. 9/12.
- ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 16.71 km ΝΕΑ.[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]12 / 16 - ΤΑ ΠΡΩΤΑ 1.65 km ΝΕΑ.
- ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 8.63 km ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ Ε.Δ. 15/17
- ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 0.52 km ΝΕΑ.[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]18 / 21 - ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Δ. 14/16, ΚΟΝΤΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.[/im2d6ycq][/listim2d6ycq][/im2d6ycq][/list:u:im2d6ycq]
[list:im2d6ycq][:im2d6ycq]ΝΕΕΣ Ε.Δ.
[list=1:im2d6ycq][:im2d6ycq]1 / 17 / 23 ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ (SSS)[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]2 / 6[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]9 / 13[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]11 / 15[/im2d6ycq]
[:im2d6ycq]19 / 22[/im2d6ycq][/listim2d6ycq][/im2d6ycq][/list:u:im2d6ycq]_
-
ΟΛΑ Για το ΧΡΗΜΑ (BP)!
-
ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΣΤΕΙΛΑΝ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΛΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ Α.....Α ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ...
-
η ασωπια ειναι καινουρια ειδικη ?
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
η ασωπια ειναι καινουρια ειδικη ?Καινούρια μαζί με το Σχηματάρι και το Λουτράκι
-
ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ?
ΑΠΟ ΤΑ KMZ TOY GOOGLE ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βρε καλως τον deg....Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εδώ, έτσι?Λοιπη ο Μαρτης απο τη Σαρακωστη?
54 RALLY ACROPOLIS 2007