-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το service park θα έχει ελεύθερη είσοδο,ή θα πρέπει να πληρώσουμε εισητηρίο;
Ελεύθερη.
Πως και τους ξέφυγε;
Mάλλον για λίγο ακόμη.
Να σκεφτείς ότι έκοψαν και κάποιες δωρεάν εισόδους για τους χορηγούς και μηχανικούς των συμμετέχοντων.Δηλαδή για να έρθουν οι μηχανικοί και οι γυναίκες μας στην ράμπα του τερματισμού , θα πρέπει να τους πάρουμε εισιτήριο ! Ενα βραχιολάκι ανά συμμετέχοντα μόνον !!Μα αυτά δείχνουν αν σέβονται ερασιτέχνες και θεατές.
Και μετά συζητάτε ότι κόπτονται για την ασφάλεια των θεατών και έγιναν οι υπερειδικές !
Δυστυχώς , πολλές λάθος αποφάσεις καταστρέφουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια μερικών ατόμων να κάνουν τον αγώνα καλύτερο .
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ξερουμε μιας και δεν ειμαστε διπλα στην Αννιτα τα μυρια οσα προβληματα εχει να λυσει η οργανωτικη επιτροπη.Γιατί με το ζόρι τη βάλανε κι αυτή και τους υπόλοιπους; ή το διοργανώνουν πρώτη φορά;
Αντ'αυτού, μήπως είναι ηθικά (το λιγότερο) φρονιμότερο να παραδέχεται κανείς τα λάθη του, από το να κρύβεται πίσω από αυτά ή να ομολογεί 'ατυχείς συγκυρίες' - 'οιωνούς' κλπ; -
kala re pedia kai enas pou den exei oute aftokinito oute mixanaki pws mporei na paei konta stis idikes diadromes ???
-
Ο χρήστης CYPRUS.WRC έγραψε:
kala re pedia kai enas pou den exei oute aftokinito oute mixanaki pws mporei na paei konta stis idikes diadromes ???Μάλλον δεν μπορεί..
Μια χρονιά που είχε ειδική στον Κιθαιρώνα,είχα πάει μέχρι τα Βίλλια με το λεωφορείο,και μετά πεζός περπάτημα περίπου 3χλμ σε ανηφόρα για να φτάσω στην Ε.Δ.Αλλά τώρα δε νομίζω να μπορείς να πας με το λεωφορείο κάπου. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Όσο για ss που αναφέρεις καλούτσικες είναι αλλά γνωρίζω όπως και οι περισσότεροι από εδώ κάτι καλύτερες.
Τα ονόματά τους Παύλιανη, Στρώμη, Ελάτεια, Ελευθεροχώρι, Μαυρολιθάρι, Επτάλοφος, Καρούτες , Άνω Γιαννιτσού, Γραμμένη κλπ κλπ.
Παλιότερα οι ss που σήμερα απαρτίζουν τον αγώνα σήμερα ήταν το πρώτο πιάτο και η εισαγωγή για τον κανονικό αγώνα που γινόταν περίπου εκεί που είπα παραπάνω.Mπράβο φίλοι μου, αφήσαμε το κλωτσοσκούφι και (ευτυχώς) αρχίσαμε να μιλάμε για ειδικές.
Δεν θα διαφωνήσω φίλε Varveris ότι η περιοχή Λαμίας έχει κάποιες απίθανες ειδικές, αλλά μερικές από αυτές έχουν γίνει θρύλος λόγω της αλλαγής έδρας που μας κάνει να αναπολούμε τα παλιά, όπως σε όλα τα πράγματα λέμε, 'αχ τι ωραία που περνάγαμε τη δεκαετία του '70' και ξεχνάμε ότι η Eλλάδα τότε ήταν τριτοκοσμική χώρα και στο Acropolis μετά τους πρώτους 7-8 δεν έβλεπες θέαμα γιατί το φυλάγανε για τα υπόλοιπα ...3.000χλμ.H Στρώμη έγινε η μισή άσφαλτος και οι προσβάσεις θεατών είναι ελάχιστες.
H Παύλιανη κατά την άποψή μου υπερεκτιμημένη, έχει μεν φανταστικά κομμάτια αλλά και πολύ κλειστό πίτσι-πίτσι-γκουπ στο τελευταίο μισό, που δεν νομίζω να το εκτιμάνε καθόλου οι οδηγοί.
Tο Eλευθεροχώρι, εκτός από το κομμάτι στις λίμνες που γίνεται παζάρι δεν μου λέει τίποτα ιδιαίτερο, έχει και πολλή φυτευτή.
Tο Mαυρολιθάρι είναι η ανάποδη Παύλιανη.
O Eπτάλοφος όπως έγινε στο P.A. 2000 μάλλον αδιάφορη οδηγικά και με κοφτερές φυτευτές πέτρες..
Για τις κατηφορικές Kαρούτες υποκλίνομαι. Σεβασμός. Σαν να τις σχεδίασε εργολάβος για αγώνες. Tο ίδιο για την Eλάτεια, τις υπόλοιπες δεν τις έχω κάνει και δεν μπορώ να έχω έγκυρη γνώμη.Tώρα για τις ειδικές τις κοντινές στην Aθήνα. Δεν ξέρω πόσο κολημμένος μπορεί να είναι κανείς με τον πόλεμο Aθηναίοι-Yπόλοιποι Έλληνες, αλλά μερικές από αυτές είναι θαυμάσιες.
Πρώτη για μένα, (από πλευράς θεατή) η Θήβα, με μαλακό οδόστρωμα, εναλλαγή γρήγορων με αργά κομμάτια, δεκάδες προσβάσεις για θεατές και δυνατότητα να αλλάζει η ειδική κάθε χρόνο. Πέρσι είχε γίνει πανικός, φωνάζανε μην πάτε στη Θήβα θα ακυρωθεί γιατί στο πεδίο βολής θα είναι ένα εκατομύριο κάφροι Aθηναίοι και ευτυχώς που δεν τους άκουσα. Πολύ λίγο περπάτημα και καθόμαστε σε θεαματικό σημείο με σκιά μόνοι μας.ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΤ'ΕΣΕΝΑ- ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
Η ΣΤΡΩΜΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΝΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 'ΚΥΠΡΙΑΚΟ' ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΔΗΓΙΚΑ ΑΡΚΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ!!
ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΣΤΟΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΡΑΒΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2000 ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ..
-
Ο χρήστης CYPRUS.WRC έγραψε:
kala re pedia kai enas pou den exei oute aftokinito oute mixanaki pws mporei na paei konta stis idikes diadromes ???Νομίζω ότι μπορεί να πάει άνετα στην SS Λουτράκι.Υπάρχουν πάμπολα λεωφορεία από την Αθήνα και προαστιακός σιδηρόδρομος, πηγαίνεις στο Λουτράκι και από εκεί με ένα ΤΑΧΙ νομίζω μπορείς να πας στην SS αφού είναι περίπου 3 χιλιόμετρα από την πόλη, τόσο η εκίνηση όσο και οι πρώτες κοπάνες (τώρα που θα δημοσιευτούν οι κοπάνες θα το δεις αν δεν το έχεις δει). Μπορείς που λέει ο λόγος να πας και με τα πόδια, αλλά δεν θα μείνεις έτσι αφού στην Ελλάδα θα είσαι όλο και κάποιος θα σε πάρει στο αυτοκίνητο. Δεν πατάς καθόλου χώμα στην διαδρομή που σου λέω.
Επίσης μπορείς να πας και στον τερματισμό της SS Άγιοι Θεόδωροι, καθώς είναι το ίδιο μακριά από το Λουτράκι όσο και η προηγούμενη διαδρομή (μπορεί και κοντύτερα) αλλά δεν έχω ασχοληθεί.Με λίγα λόγια γιατί προφανώς σε μπέρδεψα. Πας στο Λουτράκι, περίπου 70KM από Αθήνα ρωτάς που είναι το εργοστάσιο εμφιαλωμένων νερών αναψυκτικών ΗΒΗ-PEPSI-ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ από εκεί θα περάσουνε τα αυτοκίνητα των θεατών που θα πηγαίνουν στην SS Λουτράκι , κάνεις οτοστόπ και σε δύο-τρία λεπτά είσαι μέσα στον αγώνα.
Αν θέλεις να ρωτήσεις και άλλα εδώ είμαστε. -
Ακρόπολις Μικυ-Μάους(αλλά τέλεια οργανωμένο) φτιαγμένο για ένα νέο ωραίο ξενέρωτο κόσμο που αρέσκεται να συνοστίζεται στο Κολοσαίο για να δει τα αυτοκίνητα να συγκρούονται με μπαριέρες νερού.
Μην βιαστείτε να με βρίσετε
Τάδε έφη Κώστας Καββαθάς (χρόνια πολλά αρχηγέ!) στο άρθρο του στην χθεσινή εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Μόνο μία ένσταση στον κο Καββαθά με όλο τον σεβασμό.
Οι έχοντες το copyrigt και το δικαίωμα χρήσης του Κολοσαίου Ρωμαίοι –Ιταλοί δε το χρησιμοποίησαν ούτε μία φορά στο φετεινό τους ραλλυ αφού το ραλλυ τους ήταν το μόνο μέχρι τώρα που δεν είχε ούτε μία SSS.
-
Ο χρήστης garfli έγραψε:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ..
Συνοδηγός ή θεατής ήμουν πάντα!
-
Ρίξτε μια ματιά εδώ!
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 6,98564492 -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ρίξτε μια ματιά εδώ!
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 6,98564492 -
Αμα γίνει κι αυτό....
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ρίξτε μια ματιά εδώ!
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 6,98564492ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...
ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ....
-
Ρε ουστ!!!!
Τελειωμένοι αλογομούρηδες!!!!
-
Ο χρήστης roadrunner_gr έγραψε:
ΞΑΔΕΛΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΙΙΙΙΙΙΙΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΟΥΖΑ Τ' ΑΛΟΓΑΚΙ -
Ο χρήστης roadrunner_gr έγραψε:
Ρίξτε μια ματιά εδώ!
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 6,98564492αφηνιάσμενο αλογο προφανως απο το
περασμα των θεων στις 30 του μηνος -
http://www.equinarts.com/images/drillteam/LaughingHorse.jpg
Μέχρι και τα άλογα γελάνε!!!!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Ρε ουστ!!!!Τελειωμένοι αλογομούρηδες!!!!
ετσι θα λενε κ αυτοι για εμας που θελουμε να δουμε τα 'Ραλλυα' στον ιπποδρομο...Αντε μη παω σε κανα σταυλο κ ριξω κανα δυναμητακι κ δεις μετα τα αλογα ανασκελα (φανταζεσαι να κανει κανεις κατι τετοιο... )
-
Το θέμα ξεκίνησε νωρίτερα....
Φιλιππικοί
**
Μηχανές, άλογα και παράλογα...**Του Φ. Συρίγου
Τα περίπου 1.500 άλογα που σταβλίζονται στον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου θα αντέξουν την κόλαση των ήχων που θα ξεπηδήσουν από τους κινητήρες και τις εξατμίσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων του Ράλι Ακρόπολις;
Το εύλογο αυτό ερώτημα φαίνεται ότι δεν απασχόλησε τη διοίκηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος πριν συμφωνήσει (ελαφρά τη καρδία...) με την ΕΛΠΑ, για τη διεξαγωγή τριών υπερ-ειδικών διαδρομών του ιστορικού αγώνα, στις αρχές Ιουνίου, στην «αλάνα» του ιπποδρόμου, στο Μαρκόπουλο.
Ετσι τώρα βρίσκεται μπροστά σε μία καταιγίδα αντιδράσεων, εκ μέρους των ιδιοκτητών, αλλά και των προπονητών των αλόγων, καθώς επίσης και της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), που όλοι μαζί ανησυχούν ότι η μετατροπή του ιπποδρόμου σε αυτοκινητοδρόμιο ενδέχεται να έχει ολέθριες συνέπειες για το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζωικό δυναμικό του.
Τα άλογα είναι ζώα τα οποία φοβούνται πάρα πολύ τους θορύβους στους οποίους δεν είναι συνηθισμένα. Λόγω τέτοιων θορύβων αφηνιάζουν και καθίστανται ασυγκράτητα, γεγονός που τα εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους. Τα καθαρόαιμα που τρέχουν στο Μαρκόπουλο και βέβαια είναι εξοικειωμένα με το θόρυβο των αυτοκινήτων, αλλά όχι και με τους βρυχηθμούς των αγωνιστικών με την τερατώδη ιπποδύναμη που παίρνουν μέρος στα ράλι.
Λέγεται ότι για να διασκεδάσουν τους φόβους κάποιων προπονητών, οι διοργανωτές έκαναν δοκιμές στην «αλάνα» του ιπποδρόμου με ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού και πράγματι τα άλογα παρέμειναν ήρεμα στους στάβλους τους. Σπουδαίο, πράγματι, τρικ! Γιατί τα τζιπ και τα αγωνιστικά έχουν την ίδια σχέση που έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο!..
Οσοι γνωρίζουν καλά το θόρυβο που παράγουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τις αντιδράσεις των αλόγων διαβεβαιώνουν ότι όταν θα μαρσάρουν μαζί κατά την προθέρμανση και τα 80 «τέρατα» που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, τα άλογα θα τσακιστούν από τον τρόμο τους πάνω στους τοίχους των μποξ όπου θα είναι κλεισμένα.
Ενας άλλος κίνδυνος για τα καθαρόαιμα του Μαρκόπουλου είναι, εκτός από τη βάρβαρη ηχορύπανση, και το δηλητηριώδες νέφος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή από τα καυσαέρια των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για το οποίο ο ΟΔΙΕ, πριν αποφασίσει να φιλοξενήσει το ράλι στον ιππόδρομο, θα έπρεπε να είχε ζητήσει να γίνουν αρμοδίως οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες. Που φυσικά δεν έγιναν...
Αν αναρωτηθεί, πάντως, κανείς «γιατί όλ' αυτά», η απάντηση είναι «για το χρήμα». Ο ΟΔΙΕ δεν πάει καλά, και από τη φιλοξενία των υπερειδικών διαδρομών θα βγάλει λεφτά και παράλληλα ελπίζει ότι θα διαφημίσει τον ιππόδρομο και το στοίχημα. Μόνο που, αν πάθουν κάτι τα άλογα, θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Οχι μόνο σε σχέση με τις δίκαιες απαιτήσεις των ιδιοκτητών τους, αλλά και σε σχέση με τις αναπόφευκτες επιπτώσεις επί των ιπποδρομιών και του στοιχήματος, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ασυγκρίτως μεγαλύτερες απώλειες από τα όποια κέρδη αποφέρει η φιλοξενία του Ράλι Ακρόπολις.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 20/05/2007
-
'...δηλητηριώδες νέφος από τα καυσαέρια των αγωνιστικών...'..
Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα Θέε μου!!??!
-
Καλά του κάνανε και τον λιώσανε στο ξύλο κάποτε...
Του αρχιδιαπλεκόμενου,οσφυοκάμπτη δημοσιογραφίσκου....
54 RALLY ACROPOLIS 2007