-
Parte sto paidi ena GOLF GT kai teliose to thema
-
Γράφε Ελληνικά σε παρακαλώ!
-
Μήπως η αγορά ενός αυτοκινήτου 20Κ είναι...υπερβολική για ένα 18χρονο;;
Συγνώμη για την αδιακρισία, αλλά το πρώτο αυτοκίνητο πρέπει κατά τη γνώμη μου να χει κάποιους περιορισμούς. Αν πάρει από τώρα αυτό που ονειρεύεται...
Προσωπικά θεωρώ (υπό υτό το πρίσμα πάντοτε) πιο ώριμη την επιλογή ενός μεταχειρισμένου - όχι σαράβαλου έτσι;
Τα 10.000 θα ήταν για μένα ένα πολύ καλό 'ταβάνι' τιμής.
-
Το πρώτο αυτοκίνητο
Να μην είναι αργό, αλλά να μην είναι και γρήγορο. Να μπορεί να προσπερνάει -κάποιους, νταλίκες, ΚΤΕΛ- αλλά όχι όλους. Οι υπόλοιποι να το προσπερνάνε
Να μην είναι ολοκαίνουριο, γιατί μπορεί να το τρακάρει -αλλά να χει 10 αερόσακους, ABC, DEF, GHI σε περίπτωση 'μοιραίου- αλλά όχι και πολύ παλιό -'σκοτώστρα' με μηδενική παθητική ασφάλεια.
Αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα τρακάρει/τον τρακάρουν, άρα που είναι καλύτερα να βρίσκεται μέσα; σε παλιό ή καινούριο;
Μιας και είναι νέος οδηγός, το ενδεχόμενο να τον βοηθήσουμε να γίνει καλύτερος με κάποιο επιπλέον μάθημα -έστω safetrack- δεν το σκεφτήκαμε προφανώς, 'μας απασχολεί' το αυτοκίνητο. Τι ποσοστό είναι τα 400-500 ευρώ μπροστά στο ποσό αγοράς αυτοκινήτου;
Πρόταση: εύρεση κριτηρίων αγοράς αυτοκινήτων για νέους οδηγούς
- Απαγορευμένες κατηγορίες:
Κάμπριο, σπορ, SUV
-
150+ άλογα διά ροπάλου, εκτός κι αν πρόκειται για το οικογενειακό του μπαμπά με 1.500+ κιλά
-
20.000+ ευρώ δεν πρέπει γιατί καλομαθαίνει
-
Οτιδήποτε λιγότερο από 4,9* στα NCAP. Μέγιστες βαθμολογίες σε όλες τις συγκρούσεις - Civic, A3 αποκλείονται
-
Μέτρηση ακαμψίας, τυπολογία αναρτήσεων. Οι ημιάκαμπτοι απαγορεύονται για 'νέο οδηγό' Οι ράβδοι στρέψης ούτε να το διανοηθείτε
Αυτός που θα λύσει το γρίφο κερδίζει μελομακάρονο
-
Seat Leon.
-
συμφωνώ εκτός από το +20000 ευρώ και το +150 άλογα
και με 10.000 μια χαρά είσαι γιατί με το +20 πάλι έχει καλομάθει όπως και με 90 άλογα πάλι μια χαρά οδηγάς
-
20Κ ευρώ και 150 άλογα??? Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς!
Να πάρετε στον αδερφό σου ένα μεταχειρισμένο μικρό αυτοκίνητο με όχι παραπάνω από 5χιλιάρικα και όταν μεγαλώσει και δουλέψει και πονάει τα λεφτά του να αγοράσει μόνος του ένα M3 και όχι 316...Θα του αρέσει και καλύτερα τότε. Αν είναι όπως λες σοβαρό και καλό παιδί και θα εκτιμήσει το μτχ saxo και δε θα έχει ανάγκη απο 45 μπαλόνια για την προστασία του χρησιμοποιώντας απλά το μυαλό του!Θυμάμαι ως 18άρης μου είχε βγει η πίστη να μαζέψω κανα φράγκο και έφταναν ίσα ίσα για ένα 125 μεταχειρισμένο. Και ήταν για εμένα το καλύτερο πράγμα στον κόσμο... τώρα η πιτσιρικαρία με το που μπαίνει στο πανεπιστήμιο θέλει και προσωπικό αυτοκίνητο καινούργιο.
Το ξέρω ότι ακούγομαι σαν κομπλεξικός κ&λόγερος αλλά νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς όσο αφορά την υπερπροστασία και τη μανία να δείξουμε παραπάνω από αυτό που είμαστε. Φοιτητής με μπέμπα ρε παιδιά; -
άμα τα χει το παλικάρι γιατί να μην τα χαρεί!!
μια ζωή την έχουμε
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
συμφωνώ εκτός από το +20000 ευρώ και το +150 άλογακαι με 10.000 μια χαρά είσαι γιατί με το +20 πάλι έχει καλομάθει όπως και με 90 άλογα πάλι μια χαρά οδηγάς
Δεν κατάλαβες το πνεύμα
Επίσης:
Να μην παίρνουμε κινητά στα παιδιά, -ακόμα και στα 18+ αφού άλλοι πληρώνουν- ούτε 'εμείς' είχαμε
Ούτε playstation, ούτε PC, ούτε internet, αφού δεν είχε η γενιά μας, να μην αποκτήσει κι η σημερινή
Το γεγονός ότι η απόκτηση τεχνολογίας -ΚΑΙ αυτοκινήτου- είνα πιο εύκολη και πιο προσιτή σήμερα το παραβλέπουμε.
Επειδή οι γονείς/παππούδες αγόραζαν αυτοκίνητο για 30 χρόνια, να κάνουμε και μεις το ίδιο
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
20Κ ευρώ και 150 άλογα??? Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς!
Να πάρετε στον αδερφό σου ένα μεταχειρισμένο μικρό αυτοκίνητο με όχι παραπάνω από 5χιλιάρικα και όταν μεγαλώσει και δουλέψει και πονάει τα λεφτά του να αγοράσει μόνος του ένα M3 και όχι 316...Θα του αρέσει και καλύτερα τότε. Αν είναι όπως λες σοβαρό και καλό παιδί και θα εκτιμήσει το μτχ saxo και δε θα έχει ανάγκη απο 45 μπαλόνια για την προστασία του χρησιμοποιώντας απλά το μυαλό του!Χωρίς να είμαι απόλυτος ως προς την άποψη αυτή πιστεύω ότι όταν η οικογένειά σου μπορεί να σου προσφέρει κάτι καλό δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το δεχτείς. Έχω φίλο που 1ο αμάξι του πήραν Golf V 1.6 FSI αξίας 27000 ευρώ με τα εξτρά, το θέμα όμως είναι ότι μπορούσαν να του το προσφέρουν εύκολα. Το παιδί αυτό ούτε τρέχει, ούτε καγκουριές κάνει, ήθελε απλά ένα ποιοτικό, πολυτελές, γερό αυτοκίνητο. Είμαι πραγματικά της άποψης ότι από κάποια ηλικία και πάνω κάποιος πρέπει να μπορεί να ζει ως ανεξάρτητος και όποια βοήθεια από τους γονείς του να είναι απλά συμπληρωματική (να μην εξαρτάται από αυτή δηλαδή), αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αρνείται κάποιο ακριβό δώρο από τους γονείς του, επειδή μόνος του δε θα μπορούσε να το αγοράσει. Φυσικά και δεν υπονοώ ότι πρώτο αμάξι κάποιου πρέπει με τη μία να είναι το καλύτερο που θα αποκτήσει στη ζωή του, αυτό δε σημαίνει όμως και ότι για να μην τον σχολιάζουν οι άλλοι ότι πρέπει να πάρει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 5000 ευρώ, ενώ μπορούν να του αγοράσουν καινούργιο 20000+ ευρώ, απλά επειδή είναι νέος οδηγός.
Με την ίδια λογική κάποιος δε θα έπρεπε να δέχεται από τους γονείς του να τον ντύνουν με ακριβά ρούχα ή να πηγαίνουν οικογενειακώς ακριβές διακοπές, με το σκεπτικό ότι ως ανεξάρτητος εργαζόμενος ίσως να μην έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να έχει το ίδιο επίπεδο ζωής.
Το ζητούμενο είναι κάποιος να μπορεί να προσαρμοστεί στις εκάστοτε συνθήκες και όχι να αρνείται το καλό. -
εγώ την υπόθεση 'βοήθεια από τους γονείς' την βλέπω με καλό μάτι.
Ουσιαστικά 'Δανείζεσαι' απο την προηγούμενη γενιά χρήματα που της περισσεύουν ώστε να ζήσεις άνετα (ρουχα, σπιτι, αυτοκίνητο, διακοπες) όταν είσαι νέος και μπορείς να τα χαρείς. Όταν φτάσεις στα 40-50 να βγάζεις αρκετά χρήματα για καλό αυτοκίνητο λόγου χάρην, τότε θα μπορείς με την σειρά σου να βοηθήσεις την επόμενη γενιά ώστε και αυτή να ζήσει καλά όταν θα ειναι νέα και θα μπορεί να τα χαρεί!!
Επομένως ο ενδοοικογενειακός δανεισμός μεταξύ γενεών, βοηθάει ώστε όλοι να ζούν άνετα όταν θα είναι νέοι, και όχι όταν γίνουν παππούδες!!
-
Εγώ λέω να δώσω το Punto και να πάρω ποδήλατο, είμαι πολύ μικρός και χαραμοφάης.
Όσον αφορά το θέμα, πιστεύω πως θα ήταν καλά να ξεκινήσει με ένα καλούτσικο μεταχειρισμένο μικρομεσαίο (τύπου focus 1600) ώστε να μάθει, χωρίς ιδιαίτερες απώλεις. Να μη στεναχωριέται ούτε για καμιά γρατσουνιά, ούτε για κανέναν καμμένο δίσκο.
Και μετά από 1-2-3 χρόνια μια bmw 3ΧΧ, όπου ΧΧ, ό,τι καλύτερο αντέχετε οικονομικά.
-
αμα τα χουν οι γονεις ας τα σκασουν....
αμα δεν τα χουν ας πανε σε κατι πιο οικονομικο....
αναλογα και τι πλαστικα θελει....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να μην παίρνουμε κινητά στα παιδιά, -ακόμα και στα 18+ αφού άλλοι πληρώνουν- ούτε 'εμείς' είχαμεΌχι, να τους παίρνουμε για να μη φαινόμαστε κομπλεξάρες. Ειδικά στα μικρά παιδιά που δεν έχουν συναίσθηση ακριβώς τι σημαίνει να τρως την rf πρωί μεσημέρι βράδυ.
Αν είσαι 'ανοιχτόμυαλος' δε σου φταίει σε τίποτα το παιδί σου!
Ούτε playstation, ούτε PC, ούτε internet, αφού δεν είχε η γενιά μας, να μην αποκτήσει κι η σημερινή Το γεγονός ότι η απόκτηση τεχνολογίας -ΚΑΙ αυτοκινήτου- είνα πιο εύκολη και πιο προσιτή σήμερα το παραβλέπουμε.
Που ακριβώς είδες ότι είναι πιο προσιτό το αυτοκίνητο σήμερα; Εκτός αν αμφιβάλλεις για το ο,τι ο μέσος μισθός είναι πολύ κάτω από 20χιλιάρικα το χρόνο. Αν έννοείς για τις 356 δόσεις που παλιότερα δεν υπήρχαν, εντάξει, τα χρηματα όμως είναι ανάλογα.
Επειδή οι γονείς/παππούδες αγόραζαν αυτοκίνητο για 30 χρόνια, να κάνουμε και μεις το ίδιο
Οι γονείς/παππούδες μας αγόραζαν αυτοκίνητο κάθε 30 χρόνια γιατί μπορούσαν. Αν μπορείς κάντο και εσύ με το τοξικό μεν ανακυκλώσιμο δε μπαλονάτο πλαστικάκι σου!
Έχει αρχίσει και με κουράζει η πολλή ανοιχτομυαλιά...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ λέω να δώσω το Punto και να πάρω ποδήλατο, είμαι πολύ μικρός και χαραμοφάης.Ρε Χάρη, ξέρουμε πολύ καλά πως ούτε εσύ είσαι χαραμοφάης ούτε όλα τα παιδιά που εργάζονται πολύ σκληρά (πολλές φορές πολύ πιο σκληρά από τους γονείς τους) καθημερινά στα πανεπιστήμια κλπ κλπ. Αλλά όπως και να το κάνουμε (πέρα από το 'μικρομεγαλίστικο' της υπόθεσης) κάθε πράγμα στον καιρό του: Όσο είσαι φοιτητής, κάλο είναι να σκέφτεσαι πως θα είσαι μικρότερο βάρος στους γονείς σου και όχι πως θα τσιμπήσεις ο,τι τους περισεύει...υπό αυτήν την άποψη ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο για έναν φοιτητή από ότι ένα μεγάλο κουπέ... Και ας τα κάνεις τα μεγάλα ταξίδια με το τραίνο για λίγα χρόνια ακόμα, δε θα πάθεις τίποτα!
Εγώ τουλάχιστον έτσι το σκεφτόμουν τότε. -
Η άποψή μου:
Αν ξεκινήσει στα 18 με 318, στα 45 τι θα θέλει; 645;;Καλό θα ήταν να μην καλομαθαίνει, ας εκτιμήσει πρώτα την έννοια 'έχω 4 ρόδες' και μετά ας εκτιμήσει την έννοια 'έχω αμαξάρα'.
Καλό θα ήταν να μην έχει βαρβάτη αναλογία ιπποδύναμης/βάρους γιατί ακόμα και ο πιο συντηρητικός άνθρωπος μπορεί να παρασυρθεί στα 18 του μπροστά σε κάτι πρωτόγνωρο. Προς θεού όχι rallye!
Όχι ιταλικό λόγω αξιοπιστίας (ακόμα)
Όχι γερμανικό λόγω ανταλλακτικών (ακόμα και να τα έχεις τα λεφτά είναι κρίμα...)
Κάτι σε seat (που έχει και την γερμανική ποιότητα σε καλύτερη τιμή + έχει βγει αρκετά αξιόπιστη σε μένα και την οικογένειά μου!)
Ή ακόμα καλύτερα σε γιαπωνέζικο... δεν παίρνει κανένα sx4 ή το κοντό GV για να πηγαίνει και στο χωματάκι του; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όχι, να τους παίρνουμε για να μη φαινόμαστε κομπλεξάρες. Ειδικά στα μικρά παιδιά που δεν έχουν συναίσθηση ακριβώς τι σημαίνει να τρως την rf πρωί μεσημέρι βράδυ. Αν είσαι 'ανοιχτόμυαλος' δε σου φταίει σε τίποτα το παιδί σου!
ανέφερα ηλικίες; ΟΧΙ, απλώς βγάζεις ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπεράσματα. Ακόμα και τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ που τους συντηρούν οι γονείς, εκείνοι τους παίρνουν κινητό, κακώς; Σ' έπιασε ο πόνος για την ακτινοβολία τώρα, για τους καρκίνους που ξερνάν τα σαπάκια των 30 ετών κουβέντα ε;
Που ακριβώς είδες ότι είναι πιο προσιτό το αυτοκίνητο σήμερα; Εκτός αν αμφιβάλλεις για το ο,τι ο μέσος μισθός είναι πολύ κάτω από 20χιλιάρικα το χρόνο. Αν έννοείς για τις 356 δόσεις που παλιότερα δεν υπήρχαν, εντάξει, τα χρηματα όμως είναι ανάλογα.
Δεν είναι πιο προσιτό το αυτοκίνητο σήμερα;;;; Έχεις αναλογιστεί ποτέ τι έπαιρνες με 10000 ευρώ πριν 15 χρόνια και τι αγοράζεις σήμερα; σε ποια εποχή ζεις; Μόνο οι μειώσεις του τέλους ταξινόμησης -προεκλογικά- ΑΡΚΟΥΝ.
Οι γονείς/παππούδες μας αγόραζαν αυτοκίνητο κάθε 30 χρόνια γιατί μπορούσαν. Αν μπορείς κάντο και εσύ με το τοξικό μεν ανακυκλώσιμο δε μπαλονάτο πλαστικάκι σου!
Αγόραζαν κάθε 30 χρόνια γιατί ΔΕΝ μπορούσαν διαφορετικά! Με την υπερ-φορολογία των άχρηστων κυβερνήσεων. Για ρώτα τους αν ήθελαν να έχουν το ίδιο αυτοκίνητο. Μάλλον η απόσυρση έκανε κακό, έπρεπε να κυκλοφορούν ακόμα τα χιλιάδες ΣΑΠΑΚΙΑ. Γιατί να έχω το ίδιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 30 χρόνια; όχι θα πάρω ρυπογόνα λαμαρίνα, αντί σύγχρονου αυτοκινήτου. Μήπως επειδή έχει... ψυχή;
Ο υπερσυντηρητισμός και η παρελθοντολαγνεία να δεις πως κουράζει
Internet γιατί χρησιμοποιείς;
-
Ρε συ lkar ηρέμησε λίγο
-
υπάρχουν και όρια
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σ' έπιασε ο πόνος για την ακτινοβολία τώρα, για τους καρκίνους που ξερνάν τα σαπάκια των 30 ετών κουβέντα ε;Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεις να κάνεις το χαζό μετά από τόσες και τόσες κουβέντες (εκτός και αν δεν το ελέγχεις). Με τα σαπάκια ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ κάθε μέρα, αντίθετα με τα 200 οικολογικα άλογα που έχεις και ταϊζεις εσύ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην κίνηση με πρώτη-νεκρά.
Δεν είναι πιο προσιτό το αυτοκίνητο σήμερα;;;; Έχεις αναλογιστεί ποτέ τι έπαιρνες με 10000 ευρώ πριν 15 χρόνια και τι αγοράζεις σήμερα; σε ποια εποχή ζεις; Μόνο οι μειώσεις του τέλους ταξινόμησης -προεκλογικά- ΑΡΚΟΥΝ.
Ναι, προεκλογικά πάντα παίρνεις πιο φτηνό αυτοκίνητο ενω πριν 15 χρόνια δεν έπαιρνες αυτοκίνητο με 10Κ (εγώ πως πήρα τότε 1400ρι βέβαια δεν το έμαθα ποτέ!)! Πάντως σίγουρα τα ηλεκτρικά πιτσιλιστήρια είναι φτηνότερα σήμερα, αυτό δεν το αμφισβητώ!
Αγόραζαν κάθε 30 χρόνια γιατί ΔΕΝ μπορούσαν διαφορετικά! Με την υπερ-φορολογία των άχρηστων κυβερνήσεων. Για ρώτα τους αν ήθελαν να έχουν το ίδιο αυτοκίνητο. Μάλλον η απόσυρση έκανε κακό, έπρεπε να κυκλοφορούν ακόμα τα χιλιάδες ΣΑΠΑΚΙΑ.
Ναι, ξέρεις, όσο αφορά το φορολογικό σύστημα όλος ο πλανήτης λειτουργεί με την Ελληνική νομοθεσία... τότε και σήμερα...
Γιατί να έχω το ίδιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 30 χρόνια; όχι θα πάρω ρυπογόνα λαμαρίνα, αντί σύγχρονου αυτοκινήτου. Μήπως επειδή έχει... ψυχή;
Καλά κρασιά, φίλε! Την ψυχή δεν την έχει ούτε την είχε ποτέ το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός. Φυσικά δεν σου είναι εύκολο να το καταλάβεις γιατί ενδεχομένως ποτέ δεν το γνώρισες, ασυναίσθητα όμως μια ζωή θα ψάχνεις να βρεις το 'κουμπί' να απενεργοποιήσεις την ηλεκτρονική 'ασφάλεια' στο πλαστικάκι σου για να παίξεις, δυστυχή!
Ο υπερσυντηρητισμός και η παρελθοντολαγνεία να δεις πως κουράζει
[/quote]
Αν σε ενοχλεί το thread των ιστορικών μπορείς να μην μπαίνεις εκεί. Εύκολο! Από την άλλη σε παρακαλώ πολύ μη μου επιδεικνύεις με εξυπνακίστικο και ειρωνικό τρόπο την 'ανοικτομυαλιά' σου κάθε φορά που εκφράζω διαφορετική άποψη από εσένα. Επίσης ευκολο, αν προσπαθησεις!Internet γιατί χρησιμοποιείς;
Τώρα , αν σου πω για να παίρνω κουράγιο, θα φταίω;
1o αμάξι...