-
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Έπεσα τυχαία πάνω στο φόρουμ σας καθώς έψαχνα πληροφορίες για ένα θέμα που με απασχολεί. Ο μικρός μου αδερφός τον άλλο μήνα βγάζει δίπλωμα και θέλει να πάρει κάποιο αυτοκίνητο. Καθώς δεν υπάρχει πρόβλημα χρημάτων, σε λογικά πλαίσια πάντα, έχουμε φτίαξει κάποια σενάρια.
- Αγορά ενός μεταχειρισμένου (ενδεικτικά σαν το 206) αυτοκινήτου 4-5-6 χρόνων και σε 2 χρόνια αγορά ενός καινούριου αξίας 25.000
-
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Έπεσα τυχαία πάνω στο φόρουμ σας καθώς έψαχνα πληροφορίες για ένα θέμα που με απασχολεί. Ο μικρός μου αδερφός τον άλλο μήνα βγάζει δίπλωμα και θέλει να πάρει κάποιο αυτοκίνητο. Καθώς δεν υπάρχει πρόβλημα χρημάτων, σε λογικά πλαίσια πάντα, έχουμε φτίαξει κάποια σενάρια.
- Αγορά ενός μεταχειρισμένου (ενδεικτικά σαν το 206) αυτοκινήτου 4-5-6 χρόνων και σε 2 χρόνια αγορά ενός καινούριου αξίας 25.000
-
-
Ο χρήστης aquaforte έγραψε:
Είναι σοβαρό παιδί και δεν θέλει κάτι Ραλλύ και τέτοια.Αυτη η φράση μου τη σπάει γαμώτο! Συγγνώμη για το offtopic, απλά ήθελα να το πω
-
Ας αφήσει τις BMW προς το παρόν (ακριβή συντήρηση και επισκευές που θα χρειαστούν λόγω της ατζαμοσύνης του νέου οδηγού). Καλύτερα να στραφεί στο μεταχειρισμένο ή στο φθηνό καινούριο.
-
Το Φόκους το 2λιτρο βγαίνει κάπου 22,000 νομίζω... Μπορεί και λιγότερο...
Πολύ καλή επιλογή...
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Είναι σοβαρό παιδί και δεν θέλει κάτι Ραλλύ και τέτοια.
Αυτη η φράση μου τη σπάει γαμώτο! Συγγνώμη για το offtopic, απλά ήθελα να το πω
+1
-
Αφού 'δεν υπάρχει πρόβλημα χρημάτων' και το παιδί είναι μετρημένο, πάρτε του τη μεταχειρισμένη Βέμβα, με όσο μεγαλύτερο μοτέρ αντέχει η τσέπη σας. Ο καθένας μας θα ήθελε να του είχε συμβεί αυτό στα 18 του.
Ας μην είμεθα σκατόψυχοι... -
Oσο και να το θελουμε ομως,πολλά αλογα και τετοια αυτοκινητα σε απειρους (πόσο μαλλον αρχαριους οδηγούς) ειναι επικίνδυνα για τους γυρω τους αλλα και για τους ίδιους..Μην ξεχναμε την κ@υ@@ που εχουμε σ αυτη την ηλικία..Αλλα ας μη γινομαι ξενερωτος..αν πιστευει οτι ειναι μετρημενος ας παρει κατι τετοιο..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Oσο και να το θελουμε ομως,πολλά αλογα και τετοια αυτοκινητα σε απειρους (πόσο μαλλον αρχαριους οδηγούς) ειναι επικίνδυνα για τους γυρω τους αλλα και για τους ίδιους..Μην ξεχναμε την κ@υ@@ που εχουμε σ αυτη την ηλικία..Αλλα ας μη γινομαι ξενερωτος..αν πιστευει οτι ειναι μετρημενος ας παρει κατι τετοιο..Μπα, εχει να κανει με τον ανθρωπο αγαπητε Πασχο. Αμα ειναι προσγειωμενο το παιδι, και αντιλαμβενετε πως το αμαξι ειναι ευθυνη οπως και το οτι στοιχιζει... τοτε δεν θα εχει κανενα προβλημα.
Εγω θυμαμαι τον εαυτο μου στα 18 που ξεκινησα να οδηγω, καμια σχεση με αλλους ταρζαναδες της ηλικιας μου... γι αυτο και ως τωρα το αμαξι ειναι αγρατσουνιστο.
Οποτε, εφοσον το εμπιστευεστε το παιδι, τοτε παρτε μια 3αρα/Compact αλλα κατα προτιμηση οχι 1600cc και βάλτε και μια μικτη για τον πρωτο χρονο. Αλλωστε μια 3αρα ειναι ιδανικη εφοσον θα γράφει και χιλιόμετρα αρκετά... σε παει ατσαλάκωτο.
Αυτα, παω για μασα...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
+1
+άπειρο
-
Την μπεμπα να χαζευουν και τα γκομενακια
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1
+άπειρο
τσε βαλεεεεεε!!!
ΥΓ.δεν εχω 'ραλλυ και τετοια', αλλα δεν μου αρεσουν αυτες οι τοποθετησεις
ΥΓ2. καλυτερα να παρει ενα 'ραλλυ και τετοια' να μαθει να οδηγει χωρις βοηθηματα και να κατανοησει τι σημαινει αυτοκινητο, παρα να παρει κανενα συγχρονο 'ταφο' που θα οδηγει για παρτη του -
Ο χρήστης poly33 έγραψε:
+1
+άπειρο
τσε βαλεεεεεε!!!
ΥΓ.δεν εχω 'ραλλυ και τετοια', αλλα δεν μου αρεσουν αυτες οι τοποθετησεις
ΥΓ2. καλυτερα να παρει ενα 'ραλλυ και τετοια' να μαθει να οδηγει χωρις βοηθηματα και να κατανοησει τι σημαινει αυτοκινητο, παρα να παρει κανενα συγχρονο 'ταφο' που θα οδηγει για παρτη τουΒρε παιδιά τι να μάθει με το rally; Αν δεν είναι άνθρωπος που ψάχνεται για οδήγηση, αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ.
Αλλά μάλλον ξεφεύγουμε από το θέμα.Από την άλλη πλευρά έχω μπλεχτεί. Σοβαρός μεν, 18άρης δε, που του αρέσουν οι BMW αλλά ακόμα δεν έχει βγάλει καν δίπλωμα.
Ας βγάλει, ας πάει κατ΄αρχήν σε κάποιο μεταχειρισμένο και μετά ας προχωρήσει στην αγορά καινούργιου. Η ικανοποίηση της θέλησής του για καινούργιο αυτοκίνητο και μάλιστα τέτοιας κατηγορίας ας του μείνει (Έχει το ηλικιακό περιθώριο) για αργότερα.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Εγω εχω την εντυπωση οτι η πλειοψηφια αυτων που εχουν επιλεξει Rallye το εκαναν λογω του περιφημου ιδανικου στησιματος στο οριο, δηλαδη και καλα δεν ειναι αργο και 'βαρετο' οπως τα υπολοιπα αλλα σου επιτρεπει και καλα να 'παιξεις' και να χαρεις την οδηγηση (διορθωστε με αν κανω λαθος σε αυτο). Επειδη ομως οι περισσοτεροι δεν πηγαινουν στην πιστα που μονο αυτη ενδεικνυται για γρηγορη οδηγηση και παιχνιδια στο οριο (οποτε ειτε πεταξαν τσαμπα λεφτα για κατι που δε χαιρονται ειτε θετουν αλλους σε κινδυνο), και επειδη τα επιπλεον χρηματα που πληρωνεις για ενα Rallye σου προσφερουν μονο αυτο και τιποτε αλλο συγκριτικα με το απλο 106 και με τον υπολοιπο ανταγωνισμο σε ανεση, ποιοτητα κατασκευης, εξοπλισμο κτλ. η επιλογη αυτη μπορει να θεωρηθει απο πολλους ασόβαρη (χωρις να σημαινει οτι ολοι οι κατοχοι Rallye δεν ειναι σοβαροι). Υπαρχει και ενας αλλος λογος που καποιοι γουσταρουν Rallye, και ειναι να δειξουν στους γυρω τους οτι δεν ειναι φλωρακια (και μλκιες να μην κανουν στο δρομο, τους δινει μια καποια αυτοπεποιθηση). Αλλωστε το ειπαν και οι 4Τροχοι οτι ειναι αμαξι για τον πραγματικο οδηγο και εγραψε και κορυφαιους χρονους στα Μεγαρα. Επειδη στην υπολοιπη Ευρωπη δεν επιλεγουν αμαξι με βαση τετοιους 'σοβαρους' λογους, νομιζω μονο στην Ελλαδα τα συγκεκριμενα Rallye, VTS κτλ ειχαν τετοιες τρελες πωλησεις σε σχεση με τα φτηνα της γκαμας.
-
Όταν έχουμε ένα νέο οδηγό και ψάχνουμε για αμάξι είναι ένα πρόβλημα. Τουλάχιστον δεν υπάρχουν μεγάλοι οικονομικοί περιορισμοί, οπότε πάλι καλά!!!! Επειδή όμως το ποσοστό των Νικολάκηδων που δεν θα τρέξουν καθόλου, είναι μικρότερο και από τα ποσοστά που παίρνει ο Βεργής στις εκλογές, θα πρέπει να το πρώτο του αμάξι να είναι κάτι αρκετά ασφαλές. Επίσης θα πρέπει να είναι φτηνό, γιατί όλο και κάποια κουτσουκέλα θα κάνει και επίσης πρέπει να είναι μεγάλο έτσι ώστε τα υπόλοιπα να του φαίνονται παιχνιδάκι. Όσο παράξενο και αν φαίνεται δεν θα πρέπει να είναι και πολύ αξιόπιστο, για να μάθει τα βασικά του αυτοκινήτου. Καλό θα ήταν να κάνει μία υποτυπώδη εκπαίδευση στην οριακή οδήγηση, είτε σε κάνα safetrack είτε σε στο μέγαρο με κάποιον που ξέρει, αλλιώς μπορεί να υπάρχει έξτρα χρέωση για το για το φαναρτζή (ας ελπίσουμε όχι για το νεκροθάφτη...)
Τελικά λοιπόν και δεδομένης της αρεσκείας του στις μπέμπες και των προαναφερθέντων κριτηρίων, μία 316 Ε36 (περίπου 6-8Κ κάνουν τώρα) είναι ιδανική για τα πρώτα δύσκολά ασφαλιστικά 5 χρόνια και μετά ας πάρει την Ε46 με όσο μεγαλύτερο μοτέρ μπορεί (τότε θα έχουν πέσει κιόλας οι τιμές τους)
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Δε μπορώ να συμφωνήσω με το χαρακτηρισμό 'μη σοβαρός' ως προς το γενικότερο ποιόν του αγοραστή ενός 106 Rallye, είναι όμως γεγονός ότι κατά 95% πιθανότητα δεν αγοράζεται από κάποιον που θέλει να πηγαίνει ήρεμα στο δρόμο.
Αν λοπόν θεωρήσουμε ότι ένας 'σοβαρός' οδηγικά άνθρωπος αγοράζει ένα αυτοκίνητο που να προσφέρει λίγο απ' όλα, μη βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα ένα αυτοκίνητο που να τον πηγαίνει παντού με χίλια, ενώ ένας 'μη σοβαρός' αγοράζει ένα αυτοκίνητο που απλά στρίβει και επιταχύνει, ναι τότε ίσως και να έχει δίκιο ο aquaforte. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για έναν επίδοξο αγοραστή ενός Mitsubishi EVO όμως, μιας και πρόκειται επίσης για ένα αυτοκίνητο που συνειδητά αγοράζει κάποιος για να τρέχει.
Για μένα στην προκειμένη περίπτωση τίθεται πιο πολύ θέμα πιθανοτήτων. Με λίγα λόγια αν 40% των οδηγών 'απλών' αυτοκινήτων δεν είναι σοβαροί τουλάχιστον οδηγικά, τότε ένα 80% των οδηγών 'καθαρόαιμων' αυτοκινήτων δεν είναι σοβαροί τουλάχιστον οδηγικά. Όπως και να το κάνουμε το να τρέχει κανείς αποτελεί κίνδυνο για τον ίδιο και για τους άλλους, κάποιος λοιπόν που αγοράζει αυτοκίνητο καθαρά και μόνο επεδή αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνει παντού με τέρμα γκάζι μάλλον δεν το αντιλαμβάνεται απόλυτα αυτό.Υ.Γ. Και γω τρέχω πάντα σε σχέση με το αυτοκίνητο που οδηγώ, πραγματικά όμως δεν είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Απ' την άλλη βέβαια δεν κάνω τις μ@λ@κίες που έκανα 2-3 χρόνια πριν και ως εκ τούτου θεωρώ ότι οδηγικά είμαι πλέον λίγο πιο 'σοβαρός'.
-
Οσο για το ποιοι κατοχοι ενος αυτοκινητου ειναι σοβαροι και ποιοι οχι (και των rallye και αλλων) φαινεται απο τον τροπο που οδηγουν ή/και απο την κατασταση του αυτο/του....αν ειναι δηλ. ακομα αυτοκινητο και οχι καγκουρο!!!! Αν θελει παντως σωνει και καλα BMW καλυτερα μια 316 προηγουμενης γενιας.......οσο μετρημενος και να ειναι καποιος απειρος οδηγος τη....στραβη θα τη κανει (ας λεγεται και γρατζουνια). Υποχωρησεις πρεπει να γινουν σ'αυτο το σταδιο.....αλλωστε αφου υπαρχει δυνατοτητα μολις σε 2 χρονια να αγορασει κατι αρκετα καλυτερο, ας περιμενει. Θα το ευχαριστηθει και με λιγοτερο αγχος.
-
Ενα αυτοκινητο με καλα φρενα και ABS να παρει.
Μην παρει καμια παλιατζουρα νεκροφόρα που δεν εχει τιποτα απο τα δυο.Πιθανως ενα κανουριο Leon να ειναι καλη επιλογη.
Η BMW 1.6 σκοτωστρα δεν ειναι...γιατι σερνεται -
πω καλα ειπε μια εκφραση ο ανθρωπος που αν δεν εισαι κομπλεξικος ανετα αντιλαμβανεσαι τι θελει να πει και πεσατε και αναλυετε τι και πως αντι να ριξετε καμια προταση.. ελεος
και για να μπω και στο θεμα:
οπως εχω κοψει τη φαση, μια 116 ειναι οτι πρεπει γι'αυτοναν και συμφωνω με τον manosk, αλλα αφου δε σας νοιαζουν τα λεφτα (και τα ακριβα σερβις και και), τοτε go for it
1o αμάξι...