-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
χονδρικά τα πρώτα 20 λεπτά της γυμναστικής (με καρδιακό παλμό στο 80% του maximum της ηλικίας σου, δλδ 70-80%(220-ηλικία)) ο οργανισμός καίει υδατάνθρακες. Τα επόμενα 20-30 λεπτά καίει λίπος και έκτοτε (χονδρικά πέραν των 50-60 λεπτών εντατικής γυμναστικής, αναλόγως και με τη μυική μάζα του καθενός) αρχίζει σιγά-σιγά να καίει πρωτεΐνες και να βλάπτει τους μύς.
Το τελευταίο πρέπει να το αποφύγεις οπωσδήποτε...
Βολεύει να κάνεις προθέρμανση 15-20 λεπτά, μετά να κάνεις βάρη σε ορισμένες μυικές ομάδες, και στο τέλος να τρέχεις 20-30 λεπτά τρεξιματάκι.ο άλλος κτηνίατρος μου τα είχε χώσει οταν είχα αναφέρει χρόνους. οτι δηλαδή το πρώτο μισάωρο δεν καις λίπος. τεσπά
Πριν κατι μηνες ειχα ξαναρωτησει και ειχε ειπωθει οτι το γρηγορο περπατημα
-και οχι το τζοκινγκ- ειναι αυτο που αποδιδει. Αυτο θυμαμαι τουλαχιστον.Κανοντας πια ειτε διαδρομο, ειτε step, ειτε ποδηλατο να ρωτησω κατι που μ'απασχολει.
Το γρηγορο περπατημα ειναι ας πουμε 7χαω ; (δεν θυμαμαι ποιος το ειχε θιξει)
Αν και μου αναφερουν στο γυμναστηριο καποια πραγματακια, οποιος γνωριζει ας μου πει για
διαρκεια / ταχυτητα-επιπεδο / συχνοτητα ασκησης στα τρια παραπανω οργανα.
Στοχος : χασιμο τοπικου βαρους/λιπους(η λιπομετρηση εδειξε 14% για ορια 8-20%)
απο κοιλια-ψωμακια-μπουτια-κωλο.
Φυσικα, γυμναζονται και αλλες περιοχες, οι αποψεις που θελω ειναι πανω σ'αυτο για τωρα.είμαι απο τους θιασώτες αυτής της θεωρίας
περπατάς για ένα μισάωρο τουλάχιστον ιδανικά 50-60 λεπτά, βάλε και κανά 3-4 λεπτο τρεξίματος ενδιάμεσα.
7χαω είναι πολλά για περπάτημα. προσοχή, ειδικά αν το κάνεις σε διάδρομο, γιατί μπορεί να σε χτυπήσουν τα γόνατα. θέλει συγκέντρωση (όσο αστείο και αν ακούγεται) 6-6,5 είναι καλά ανάλογα το ύψος σου= διασκελισμό. προσπάθησε να κάνεις σχετικά μεγάλο διασκελισμό όχι τροχαδάκι.το ποδήλατο δεν κάνει και πολλά για εστιασμένο στη κοιλιά βάρος.το στεπ δεν το πάλευα καθόλου ώστε να επιμείνω αρκετά για να δω τι αποτελέσματα έχει.
πεκ ντεκ, ραχιαίοι, και λίγο μπάρα για το επόμενο μισάωρο και είσαι τζιτζί.
για ώμους, πλάτη, πόδια κλπ ακολουθείς το αντίστοιχο πρόγραμμα που έχεις βγάλει. τα παραπάνω είναι για αυτό που αναφέρεις
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
χονδρικά τα πρώτα 20 λεπτά της γυμναστικής (με καρδιακό παλμό στο 80% του maximum της ηλικίας σου, δλδ 70-80%(220-ηλικία)) ο οργανισμός καίει υδατάνθρακες. Τα επόμενα 20-30 λεπτά καίει λίπος και έκτοτε (χονδρικά πέραν των 50-60 λεπτών εντατικής γυμναστικής, αναλόγως και με τη μυική μάζα του καθενός) αρχίζει σιγά-σιγά να καίει πρωτεΐνες και να βλάπτει τους μύς.
Το τελευταίο πρέπει να το αποφύγεις οπωσδήποτε...
Βολεύει να κάνεις προθέρμανση 15-20 λεπτά, μετά να κάνεις βάρη σε ορισμένες μυικές ομάδες, και στο τέλος να τρέχεις 20-30 λεπτά τρεξιματάκι.ο άλλος κτηνίατρος μου τα είχε χώσει οταν είχα αναφέρει χρόνους. οτι δηλαδή το πρώτο μισάωρο δεν καις λίπος. τεσπά
Εγώ αυτό έχω συμπεράνει απ όλα όσα διάβασα.
Είναι γεγονός πως γύρω απ' το θέμα αυτό έχω διαβάσει 3432234123 διαφορετικές απόψεις.
-
ναι ρε @λητη αλλά τα έχωσες στο ταπεινό σου συμφορουμίτη με την ιδιότητα σου.
τάδε έφη charmak o μοντελοπνίχτης και ας τους να κουρεύονται.
δεν είπες τίποτα για 134135134 γνώμες, που κάποιες απο αυτές μετέφερα ούτως ή άλλως. δεν ήταν δικό μου πόρισμα. -
ναι ρε @λητη αλλά τα έχωσες στο ταπεινό σου συμφορουμίτη με την ιδιότητα σου.
τάδε έφη charmak o μοντελοπνίχτης και ας τους να κουρεύονται.ειναι αλήθεια ότι έχω ένα κύρος (γρανάζης; ) σαν προσωπικότητα
-
είμαι απο τους θιασώτες αυτής της θεωρίας
περπατάς για ένα μισάωρο τουλάχιστον ιδανικά 50-60 λεπτά, βάλε και κανά 3-4 λεπτο τρεξίματος ενδιάμεσα.
7χαω είναι πολλά για περπάτημα. προσοχή, ειδικά αν το κάνεις σε διάδρομο, γιατί μπορεί να σε χτυπήσουν τα γόνατα. θέλει συγκέντρωση (όσο αστείο και αν ακούγεται) 6-6,5 είναι καλά ανάλογα το ύψος σου= διασκελισμό. προσπάθησε να κάνεις σχετικά μεγάλο διασκελισμό όχι τροχαδάκι.το ποδήλατο δεν κάνει και πολλά για εστιασμένο στη κοιλιά βάρος.το στεπ δεν το πάλευα καθόλου ώστε να επιμείνω αρκετά για να δω τι αποτελέσματα έχει.
πεκ ντεκ, ραχιαίοι, και λίγο μπάρα για το επόμενο μισάωρο και είσαι τζιτζί.
για ώμους, πλάτη, πόδια κλπ ακολουθείς το αντίστοιχο πρόγραμμα που έχεις βγάλει. τα παραπάνω είναι για αυτό που αναφέρεις
Στα 7χαω η αληθεια ειναι οτι εχω ενοχληση στο καλαμι.
Μισαωρο max μου βαζει η γυμναστρια εναλλασσοντας απο 6 (αρχικα) μεχρι 7.Τωρα για τις ασκησεις. Το πεκ ντεκ, αν γνωριζω καλα, ειναι αυτο που γυμναζει στο στηθος, σωστα ;
Οταν λες μπαρα, ποια ασκηση εννοεις ; Ξαπλωμενος, καθιστος, με κλιση ; -
ξαπλωμένος, πιέσεις πάγκου λέγονται συνήθως.40 κιλά 4χ15 νομίζω είναι καλά για αρχή.
ναι το πεκ ντεκ αυτό είναι. προτιμάς την άσκηση που σπρώχνεις με τους αγκώνες και όχι με τις παλάμες. δουλεύεις το εσωτερικό κομμάτι του στήθους έτσι.προσοχή αυτά είναι για κορμό και πάλι όχι όλες οι ομάδες. πρέπει να δουλεύεις παράλληλα και τα υπόλοιπα. τα βάρη είναι ενδεικτικά και με βάση το μ.ο.
μην υπερβάλλεις και να ανεβαίνεις σε οτι είσαι σίγουρος. ένας τραυματισμός θα σε πάει πολύ πιο πίσω απο οτι 1-2 μέρες υπομονήμπορείς να βάλεις στη καθημερινή σου ρουτίνα το περπάτημα για ακόμα καλύτερα/ταχύτερα αποτελέσματα. απλά να περπατάς και όχι να σέρνεσαι...(αν βέβαια δεν το έχεις κάνει ήδη)
-
Βαζω πολυ λιγοτερα κιλα. Ειμαι νεος και αγυμναστος, αμφιβαλλω αν ηταν καν 20.
Αν μπορεσω να ανεβω με τον καιρο, καλως.Ευχαριστω παντως !
-
Mε μπερδέψατε λίγο για το διάδρομο είναι η αλήθεια (είμαι ηλιθιος το ξέρω ! ).
Ποια είναι η 'ορθή' χρήση του διαδρόμου για φυσική κατάσταση αλλά και καύση λίπους? Μου έχουν πει για ζέσταμα περίπου 20 λεπτά στα 5.5-6 χλμ/ώρα και μετά άλλα 20 λεπτά με ελαφρύ τρέξιμο στα 7.5-8 χλμ/ώρα και 'κρύωμα' με 1.5-2 λεπτά στα 3-4 χλμ/ώρα. Είναι σωστή μια τέτοια προσέγγιση? Είναι μήπως προτιμότερο να μην πάμε σε τρέξιμο αλλά μόνο σε γρήγορο περπάτημα όπως αναφέρθηκε? Ποια είναι τα συν και τα πλην τρεξίματος vs γρήγορου περπατήματος? Χρείάζονται κάποιου είδους διατάσεις μετά από τέτοια άσκηση ή δεν είναι απαραίτητες?
Αν κάποιος έχει εμπειρία και γνώση ας αναφέρει συνοπτικά κάποια πράγματα για το θέμα. Υπάρχει κάπου κάποιο κείμενο ή σαιτ που να έχει μαζεμένα κάποια από αυτά τα στοιχεία για να τα έχω μαζεμένα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Βαζω πολυ λιγοτερα κιλα. Ειμαι νεος και αγυμναστος, αμφιβαλλω αν ηταν καν 20.
Αν μπορεσω να ανεβω με τον καιρο, καλως.Ευχαριστω παντως !
40 συνολικά. στο γυμναστήριο που πήγαινα ήταν ή 15 ή 20 η μπάρα μόνο.
μη μασάς πάντως. σιγά σιγά και με ασφάλεια ανεβαίνεις. -
Μηπως ποικιλει αναλογα το οργανο ;
Εχει κατι γραναζια κλπ και μου δινει την εντυπωση οτι υπαρχουν αντιβαρα για να εκμηδενιζουν το βαρος της μπαρας/ -
δεν ξέρω, εγώ μιλάω για πιέσεις πάγκου και ελεύθερη μπάρα.
-
...40 κιλά 4χ15 νομίζω είναι καλά για αρχή...Δεν ξερω τις αναλογιες του, αλλα αν καποιος στον μ.ο. (γυρω στο 1.80, 80 κιλα), που τωρα ξεκιναει συστηματικα γυμναστηριο, κανει αυτα τα κιλα και τις επαναληψεις, παει φουλ για αρσιβαριστας
Αν κανει 20-25 κιλα και 4Χ12 να ειναι πολυ ευχαριστημενος
Οσον αφορα το τρεξιμο που συζητατε, μετα απο τοσα χρονια δεν εχω αποφασισει οριστικα, και, ναι, οι αποψεις ποικιλουν. Θα ελεγα οτι για καποιον ερασιτεχνη δεν υπαρχει κανονας παρα μονον αυτο: 4 20λεπτα-25λεπτα τη βδομαδα με ενταση που ποικιλει απο 5 εως 10 και που θα καθοριζει ο ιδιος, ωστε να μη σερνεται μετα (ή πριν: εγω προτιμω μετα) στις ασκησεις με τα βαρη και προσπαθεια να περπαταει στον ελευθερο χρονο ή τη δουλεια του, οταν δεν ειναι απολυτως απαραιτητο να χρησιμοποιει αυτοκινητο ή ΜΜΜ. Εφοσον το τηρησει θα ειναι ΑΡΧΟΝΤΑΣ, αρκει να μην κατεβαζει μετα μια κατσαρολα στην καθησια του....
Τωρα, η αυστηρη πειθαρχια στην αεροβια ασκηση που συζητουσατε πριν, αφορα, νομιζω, μονο εξατομικευμενα προγραμματα για επαγγελματιες ή πορωμένους... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...40 κιλά 4χ15 νομίζω είναι καλά για αρχή...
Δεν ξερω τις αναλογιες του, αλλα αν καποιος στον μ.ο. (γυρω στο 1.80, 80 κιλα), που τωρα ξεκιναει συστηματικα γυμναστηριο, κανει αυτα τα κιλα και τις επαναληψεις, παει φουλ για αρσιβαριστας
Αν κανει 20-25 κιλα και 4Χ12 να ειναι πολυ ευχαριστημενοςΣυμφωνώ.
Μπάρα συν 10 κιλά είναι ότι πρέπει για αρχή. Και λιγότερο ακόμα αν ζορίζεται. Τα 40 κιλά απλά δεν θα βγαίνουν. (να μπορεί να κουνήσει τα χέρια του την άλλη μέρα ο άνθρωπος ) -
mea culpa
δεν ανήκω στο μο και έκανα 6χ15 60κ μια φορά και ένα καιρό. απο αυτό το κατέβασα και ίσως να μην ήμουν απολύτως σωστός. δεν υπήρξα σφίχτης ωστόσο και έχω βάλει και disclaimerσχετικά με το πριν ή μετά, εγώ έτρεχα πριν και ναι έχει επίδραση στη επίδοση σου αλλά μου ταίριαζε καλύτερα στο ρυθμό.
-
Κι εγω πριν τρεχω, αλλα ετσι οπως το εγραψα (τωρα που το ξαναδιαβαζω ) φαινεται σα μετα
Στις καλες εποχες εκανα 70 και 4Χ12 οντας 1.78 και 72 κιλα... Αλλα θυμαμαι καλα πως ημουν οταν πρωτοξεκινησα ο κακομοιρος, που το καθε ταπεινο 5κιλο που φορτωνα στη μπαρα μου φαινοταν βουνο....
Παλι, δεν υπαρχει κανονας: αν ειναι να κανεις συνολο 12-15 σετ για στηθος + αλλη μια μυικη ομαδα + αεροβια εννοειται οτι δε θα πας τελικιασμενος στον παγκο με τα ελευθερα βαρη, γιατι δε θα βγαλεις τα υπολοιπα... -
Για όγκο στους δικέφαλους ποιά είναι η καλύτερη επιλογή σε ότι αφορά συνδυασμό κιλών και επαναλήψεων. Είχα φτάσει να κάνω σετ των 10 επαναλήψεων με 20κιλους αλτήρες αλλά μου είπαν ότι επειδή είναι μικροί μύες θέλουν καλύτερα λιγότερα κιλά και πάρα πολλές επαναλήψεις. Νομίζω ότι αυτή η λύση δεν προσφέρει πολλά σε όγκο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για όγκο στους δικέφαλους ποιά είναι η καλύτερη επιλογή σε ότι αφορά συνδυασμό κιλών και επαναλήψεων. Είχα φτάσει να κάνω σετ των 10 επαναλήψεων με 20κιλους αλτήρες αλλά μου είπαν ότι επειδή είναι μικροί μύες θέλουν καλύτερα λιγότερα κιλά και πάρα πολλές επαναλήψεις. Νομίζω ότι αυτή η λύση δεν προσφέρει πολλά σε όγκο.Π Ο Λ Λ Α κιλά και λίγες επαναλήψεις (4-8) χ 4 σετ + 1 πριν για ζέσταμα + 1 μετά για αποθεραπεία = ΟΓΚΟΣ!
Λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις (16 - 24) = ΓράμμωσηΕννοείται ότι 'πολλά' και 'λίγα' είναι σχετικά ανάλογα με τη σωματική δύναμη του καθενός. Π.χ. ο Άρνολντ 'έπαιζε' άνετα τα 60 κιλά στους δικέφαλους για όγκο ενώ ένας ελάχιστα γυμνασμένος γύρω στα 20.
Μικρό είναι το μάτι τους να τους πεις. 65 εκατοστά χέρι είχε ο κυβερνήτης @ his prime.
-
Το 21 είναι καλή άσκηση? Στο νέο πρόγραμμα ο γυμναστής μου το έβγαλε αλλά λεω να το εισάγω ξανά
-
Αυτό ήξερα κι εγώ, αλλά γνώστης σφίχτερμαν του γυμναστηρίου μου, μου είπε ότι επειδή οι δικέφαλοι είναι μικροί μύες, στα πάρα πολλά κιλά καίνε γαλακτικό οξύ και δεν αιματώνονται καλά για να πάρουν όγκο.
Όταν λέω για 20 κιλά μιλάω για τον ένα αλτήρα. Βασικά δεν υπάρχει μεγαλύτερος. 65 κιλά ο κυβερνήτης τα χώραγε σε ένα αλτηράκι; Ή μιλάς για μπάρα; -
Μάλλον 65 σε αλτήρα θα εννοεί
Γυμναστήρια και άλλα