-
μπορει να τσουβαλιαζει, αλλα ρε kon5 θες να πεις οτι ο περισσοτερος κοσμος που παει γυμναστηριο κανει σωστη δουλεια?
εγω δε λεω οτι δε μπορει να γινει σωστη δουλεια, αλλα απο ενα σημειο και μετα πολλοι το χανουν και νοιαζονται μονο να σηκωσουν κιλα
-
αν θες να γυμναστεις πραγματικα κανε καποια πολεμικη τεχνη, τραγικα κουραστικο, αλλα γινεσαι σκυλι στο τελος και αποκτας πραγματικη δυναμη
Αυτό είναι σχετικό. Αν πας να κάνεις πυγμαχία πχ θα γίνεις σίδερο, αλλά αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι θα μπορέσουν να αντέξουν έστω και μια εβδομάδα προπονήσεων.
Αν πας να κάνεις kick boxing θα βελτιωθεί η αντοχή αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα.
The mother of all sports στο θέμα αντοχής είναι συνδυασμός aerobic και πολεμικής τέχνης. Επειδή περιλαμβανόταν στο πακέτο του γυμναστηρίου που πάω, πήγα 3-4 φορές για kick-bo. Μιλάμε ότι για 45' δεν σταμάτησα να κινούμαι, ιδρώτας ΑΠΕΙΡΟΣ που δεν συγκρίνεται με ποδόσφαιρο ή χαλαρό τρεξιματάκι.
Ο italakias πάντως έχει ένα δίκιο. Η πραγματική γυμναστική είναι έξω από το γυμναστήριο. Άλλο να τρέχεις σε διάδρομο που 'σε πάει ελαφρώς' και άλλο να τρέχεις έξω ακόμα και σε στίβο.καλα και το κολυμπι ειναι σχετικο, οι πολιστες για παραδειγμα εξω απο το νερο δεν εχουν και τρελη αντοχη
Το κολύμπι (καλά για πόλο δεν μιλάμε) είναι μακράν η καλύτερη άσκηση αλλά και η πιο δύσκολη να γίνει. Θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλά του στρατού η εκπαίδευση ένα μήνα σε πισίνα. Δυστυχώς ο γιατρός μου είπε να μείνω μακρυά από χλωρίνη ακόμα...
-
Κιούση μαζί σου. Θέλει πρόγραμμα από γυμναστή που να ειναι διαβασμένος και να κάνεις σωστή δουλειά. Μικρά και εντατικά βήματα. Όχι υπερβολές, όχι πολλά κιλά, συνδυασμός με διατροφή και όχι καταχρήσεις (ποτά τσιγάρα) όλα αυτά σε συνδυασμό σε οδηγούν σε μία πολύ καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.
-
μωρε οι γυμναστες τα λενε, οι αλλοι (και εγω σε καποιο σημειο πριν το παρατησω και αυτο) κανουν ο,τι τους κατεβει στο κεφαλι
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κιούση μαζί σου. Θέλει πρόγραμμα από γυμναστή που να ειναι διαβασμένος και να κάνεις σωστή δουλειά. Μικρά και εντατικά βήματα. Όχι υπερβολές, όχι πολλά κιλά, συνδυασμός με διατροφή και όχι καταχρήσεις (ποτά τσιγάρα) όλα αυτά σε συνδυασμό σε οδηγούν σε μία πολύ καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.παλι λαθος κανεις,ξεκολα το μυαλο σου.
δεν ειναι θεμα γυμναστη αλλα απτην φυση της αυτου του ειδους η γυμναστικη δεν λεει τιποτα.
αφου κανεις καλη διατροφη κα ιδεν καπνιζεις πηγαινε σε ενα στιβο να τρεξεις αργα για λιγες μερες και με τον καιρο να αυξανεις ταχυτητες και σπρινταρισματα και θα δεις ποσο ανωτερο ειναι το τρεξιμο. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
αν θες να γυμναστεις πραγματικα κανε καποια πολεμικη τεχνη, τραγικα κουραστικο, αλλα γινεσαι σκυλι στο τελος και αποκτας πραγματικη δυναμη
Αυτό είναι σχετικό. Αν πας να κάνεις πυγμαχία πχ θα γίνεις σίδερο, αλλά αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι θα μπορέσουν να αντέξουν έστω και μια εβδομάδα προπονήσεων.
Αν πας να κάνεις kick boxing θα βελτιωθεί η αντοχή αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα.
The mother of all sports στο θέμα αντοχής είναι συνδυασμός aerobic και πολεμικής τέχνης. Επειδή περιλαμβανόταν στο πακέτο του γυμναστηρίου που πάω, πήγα 3-4 φορές για kick-bo. Μιλάμε ότι για 45' δεν σταμάτησα να κινούμαι, ιδρώτας ΑΠΕΙΡΟΣ που δεν συγκρίνεται με ποδόσφαιρο ή χαλαρό τρεξιματάκι.
Ο italakias πάντως έχει ένα δίκιο. Η πραγματική γυμναστική είναι έξω από το γυμναστήριο. Άλλο να τρέχεις σε διάδρομο που 'σε πάει ελαφρώς' και άλλο να τρέχεις έξω ακόμα και σε στίβο.ολα εχουν να κανουν και με το δασκαλο που θα εχεις και τι ειδους προπονηση θελει να κανει
σε πολλες περιπτωσεις οι προπονησεις ειναι πολυ σκληρες, αλλα γυμναζεσαι τρομερα (αν και δεν ειναι αυτος ο στοχος μιας πολεμικης τεχνης) και βλεπεις τα αποτελεσματα αυτης της ασκησης
επισης δε μαθαινεις μονο να εισαι δυνατος, μαθαινεις να πεφτεις, να χτυπας, γινεσαι τερας σε σχεση με αυτο που ησουν
βεβαια οι κινδυνος τραυματισμου ειναι πολυ μεγαλυτερος και το ολο σκηνικο δεν ταιριαζει στο χαρακτηρα πολλων
-
Μην είσαι τόσο απόλυτος φίλε ιταλάκια.
Πλάτη και ώμους πώς θα γυμνάσω να μην πιάνομαι όταν κατεβάζω από τα ράφια?
Δικέφαλο - τρικέφαλο πώς θα γυμνάσω να σηκώνω κομοδίνα, έπιπλα και την θεόβαρη τσάντα μου? Κοιλιακούς και ραχιαίους πώς θα γυμνάσω να μην πονάει η μέση μου? Υπόψιν η μητέρα μου έχει 2 δισκοκοίλες και ο γιατροί της είπαν κοιλιακούς ραχιαίους.
Οπίσθιο μηριαίο πώς θα γυμνάσω? Έσω πλατύ μυ για την επιγονατίδα μου πώς θα γυμνάσω?
Σου επαναλαμβάνω ότι γυμναστήριο εντατικά ξεκίνησα με υπόδειξη ιατρού και φυσιοθεραπευτή και η ποιότητα της καθημερινότητάς μου άλλαξε πολύ έκτοτε.Η αλήθεια λοιπόν είναι κάπου στη μέση και οι γενικοί αφορισμοί δεν κάνουν καλό.
-
παντως μπορεις να κανεις τις περισσοτερες ασκησεις με το βαρος του σωματος σου
το προβλημα ειναι αν αυτο το βαρος ειναι λιγο για τη δυναμη σου, αλλα αυτο ειναι σπανιο ή σημαινει οτι 'τρως'
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μην είσαι τόσο απόλυτος φίλε ιταλάκια.Πλάτη και ώμους πώς θα γυμνάσω να μην πιάνομαι όταν κατεβάζω από τα ράφια?
Δικέφαλο - τρικέφαλο πώς θα γυμνάσω να σηκώνω κομοδίνα, έπιπλα και την θεόβαρη τσάντα μου? Κοιλιακούς και ραχιαίους πώς θα γυμνάσω να μην πονάει η μέση μου? Υπόψιν η μητέρα μου έχει 2 δισκοκοίλες και ο γιατροί της είπαν κοιλιακούς ραχιαίους.
Οπίσθιο μηριαίο πώς θα γυμνάσω? Έσω πλατύ μυ για την επιγονατίδα μου πώς θα γυμνάσω?
Σου επαναλαμβάνω ότι γυμναστήριο εντατικά ξεκίνησα με υπόδειξη ιατρού και φυσιοθεραπευτή και η ποιότητα της καθημερινότητάς μου άλλαξε πολύ έκτοτε.Η αλήθεια λοιπόν είναι κάπου στη μέση και οι γενικοί αφορισμοί δεν κάνουν καλό.
προφανως ησουν σαραβαλο και δεν εκανε να τρεξεις
δισκοκοιλη ειχε και ενα φιλαρακι μου που την αποχτησε απο τα κωλοβαρη.
ο γιατρος του ειπε για ραχιαιους και κατι αλλες ασκησουλες οπως και για κολυμβητηριο.
κρατησε ετσι καποια χρονια αλλα φετος εκανε εγχειρηση και ξεμπερδεψε μαυτο το προβλημα.
νομιζω χωρις νυστερι εγχειρησηοσο για ωμους,δικεφαλα ,τρικεφαλα,μεση ,πλατες ποδια να ξερεις οτι με το τρεξιμο γυμναζονται αρκετα τοσο ωστε να μπορεις να κανεις τις δουλειες που θες.
-
επισης δε μαθαινεις μονο να εισαι δυνατος, μαθαινεις να πεφτεις, να χτυπας, γινεσαι τερας σε σχεση με αυτο που ησουν
Από την εμπειρία που είχα, κατάλαβα ότι αν πας έτσι για τις προπονήσεις μόνο δεν θα καταλάβεις και πολλά πράγματα. Αν από την άλλη μπεις στη διαδικασία να κατέβεις σε αγώνες τότε αλλάζει. Αλλά αν πάρει κάποιος αυτή την απόφαση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για remodeling της μύτης του και γενικότερα για να φάει ΠΟΛΥ ξύλο. Πιο σωστά ΠΟΛΥ ξύλο.
Θυμάμαι που σε μια προπόνηση έλειπε ένας τύπος που κάναμε μαζί κάποιες ασκήσεις και με έβαλε με ένα 2μετρο που κατέβαινε σε αγώνες. Εγώ να κάνω τις εικονικές επαναλήψεις που έκανα σε κάθε προπόνηση και ο τύπος να με παρακαλάει 'Ρε συ χτύπα με κανονικά με δύναμη, εγώ δεν σε χτυπάω...'
Από αυτό το στοιχείο έχω μάθει να διακρίνω τους μούφες Karate Kid που πετάνε ένα 'Κάνω 5 χρόνια kick boxing, έχω την καφέ ζώνη κλπ κλπ' χωρίς να διευκρινίζουν ότι πάνε μόνο για τις προπονήσεις και πήραν τη ζώνη επειδή εκτέλεσαν σωστά τις κινήσεις στην επιτροπή... Πέρα από τη μύτη, φαίνεται ο άνθρωπος που έχει φάει ξύλο... -
Αν ο φίλος σου φόρτωνε και την πεθερά του πάνω φταίει αυτός, όχι το γυμναστήριο, είπαμε μέτρια βάρη όχι όλες τις πλάκες.
Δεν αρκεί το τρέξιμο για όλες τις μυϊκές ομάδες. Τέλος πάντων ο καθένας ας κάνει όπως αγαπάει.
-
Αν ο φίλος σου φόρτωνε και την πεθερά του
Μια φορά και ένα καιρό, ο αρχισφήχτης του γυμναστηρίου τίγκαρε τα κιλά στο μηχάνημα για πιέσεις τετρακεφάλων και φόρτωνε επάνω και ένα άτομο γιατί δεν του φτάναν...
-
-
Από την εμπειρία που είχα, κατάλαβα ότι αν πας έτσι για τις προπονήσεις μόνο δεν θα καταλάβεις και πολλά πράγματα. Αν από την άλλη μπεις στη διαδικασία να κατέβεις σε αγώνες τότε αλλάζει. Αλλά αν πάρει κάποιος αυτή την απόφαση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για remodeling της μύτης του και γενικότερα για να φάει ΠΟΛΥ ξύλο. Πιο σωστά ΠΟΛΥ ξύλο.
Θυμάμαι που σε μια προπόνηση έλειπε ένας τύπος που κάναμε μαζί κάποιες ασκήσεις και με έβαλε με ένα 2μετρο που κατέβαινε σε αγώνες. Εγώ να κάνω τις εικονικές επαναλήψεις που έκανα σε κάθε προπόνηση και ο τύπος να με παρακαλάει 'Ρε συ χτύπα με κανονικά με δύναμη, εγώ δεν σε χτυπάω...'
Από αυτό το στοιχείο έχω μάθει να διακρίνω τους μούφες Karate Kid που πετάνε ένα 'Κάνω 5 χρόνια kick boxing, έχω την καφέ ζώνη κλπ κλπ' χωρίς να διευκρινίζουν ότι πάνε μόνο για τις προπονήσεις και πήραν τη ζώνη επειδή εκτέλεσαν σωστά τις κινήσεις στην επιτροπή... Πέρα από τη μύτη, φαίνεται ο άνθρωπος που έχει φάει ξύλο...καλα δε μιλαω απαραιτητα για επιπεδο αγωνα-πρωταθλητισμου μπορεις να προπονεισαι σοβαρα και για το χομπυ σου
και σιγουρα υπαρχουν και μουφες ή ατομα που το παιζουν ιστορια χωρις λογο
στην προπονηση οπως ειπες φαινεται , αλλα με το ματι στο δρομο εγω δε θα τον ξεχωριζα, εκτος αν ειχε στραπατσαρισμενη μουρη -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν ο φίλος σου φόρτωνε και την πεθερά του πάνω φταίει αυτός, όχι το γυμναστήριο, είπαμε μέτρια βάρη όχι όλες τις πλάκες.Δεν αρκεί το τρέξιμο για όλες τις μυϊκές ομάδες. Τέλος πάντων ο καθένας ας κάνει όπως αγαπάει.
παλι λαθος κανεις.
το τρεξιμο ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για ολες τις μυικες ομαδες.προσπαθησε να τρεξεις με το ενα χερι δεμενο η και με τα δυο ακομα χειρωτερα.
και θα δεις ποσο αργος θα γινεις.δεν θα μιλησω για ποδια .
το τρεξιμο γυμναζει ακομα και το προσωπο κα ιγενικα για να τρεξεις θα πρεπει να εισαι σε πολυ καλη κατασταση και μυικη και εσωτερικη.να στο πω διαφορετικα .
εγω ειμαι 100κιλα και καπνιζω ,πινω.
αμα θελω μπορω να παω να κανω βαρη ανετα αλλα αμα παω για τρεξιμο θα τραυματιστουν ποδια χερια πλατες μεση ,μπορει να παθω και ανακοπη καρδιας. -
Μα αυτό εννοώ κι εγώ. Ότι έχει γενικά μια εσάνς στραπατσαρίσματος. Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα έστω και χομπίστικα αλλά από αυτά που έβλεπα που κάναν οι άλλοι και σε κάποιους αγώνες μιλάμε για άπειρο ξύλο.
Περί ντεμέκ που ανέφερα... Στο 1ο έτος είχα πλακωθεί με ένα τύπο που το έπαιζε πολύ καράτε κιντ, τάεκ βοντό, ήταν τότε και το μετάλλιο του Μουρούτσου στο Σίδνευ και έπαιζε πολύ το θέμα... Μιλάμε ο τύπος μου την πέφτει, μου ρίχνει κάτι μπουνιές, μου ρίχνει και κουτουλιά (προσπάθεια για κουτουλιά-πολύ τηλεόραση έβλεπε...), δεν έχω καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ, δεν έχω κουνηθεί ούτε εκατοστό από τη θέση μου και δυστυχώς πάνω που τον είχα πιάσει κεφαλοκλείδωμα από την κοτσίδα (και καράτε κιντ και τρέντης...) μας χωρίσαν οι ΠΑΣΠίτες...
Θεωρώ ότι εκείνη τη μέρα συνειδητοποίησε ότι άλλο να χτυπάς σάκο (ή αέρα κοπανιστό) και άλλο να χτυπάς άνθρωπο... -
Πέρα από τη μύτη, φαίνεται ο άνθρωπος που έχει φάει ξύλο...Ναί, στα αυτιά: http://en.wikipedia.org/wiki/Cauliflower_ear
Βέβαια αν σου αφαιρέσει το υγρό αμέσως μετά τον αγώνα ο γιατρός με μια σύριγγα δέν το παθαίνεις. Γι αυτό πλέον λίγοι μαχητές έχουν cauliflower ear (αλήθεια πώς το λένε στα Ελληνικά?)
-
καλα αυτοι του ταεκβοντο ειναι κυριως αθλητες που εχουν μαθει να κυνηγανε σημεια για τον ποντο και δε χρησιμοποιουν καθολου χερια
αν ηταν τυχερος και σου εχωνε καμια κλωτσια (με δυναμη που δεν ειναι σιγουρο) καλως, διαφορετικα μπορει να σου γυριζε τη πλατη απο συνηθεια επειδη ετσι απαγορευεται να τον χτυπησεις
γενικα πολλες παραδοσιακες πολεμικες τεχνες καταστρεφονται απο το αθλητικο κομματι τους
πχ αλλο kick box αλλο muay thai , το οποιο ακομα και αν υπαρχει και ως αθλημα ειναι πολυ πιο βιαιο
οπως και το καρατε σε σχεση με το ταεκβοντο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πέρα από τη μύτη, φαίνεται ο άνθρωπος που έχει φάει ξύλο...
Ναί, στα αυτιά: http://en.wikipedia.org/wiki/Cauliflower_ear
Βέβαια αν σου αφαιρέσει το υγρό αμέσως μετά τον αγώνα ο γιατρός με μια σύριγγα δέν το παθαίνεις. Γι αυτό πλέον λίγοι μαχητές έχουν cauliflower ear (αλήθεια πώς το λένε στα Ελληνικά?)
αυτο το φυτο που περιγραφεις (cauliflower) ειναι το κουνουπιδι
-
Ο italakias πάντως έχει ένα δίκιο. Η πραγματική γυμναστική είναι έξω από το γυμναστήριο. Άλλο να τρέχεις σε διάδρομο που 'σε πάει ελαφρώς' και άλλο να τρέχεις έξω ακόμα και σε στίβο.καλα και το κολυμπι ειναι σχετικο, οι πολιστες για παραδειγμα εξω απο το νερο δεν εχουν και τρελη αντοχη
Το κολύμπι (καλά για πόλο δεν μιλάμε) είναι μακράν η καλύτερη άσκηση αλλά και η πιο δύσκολη να γίνει. Θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλά του στρατού η εκπαίδευση ένα μήνα σε πισίνα. Δυστυχώς ο γιατρός μου είπε να μείνω μακρυά από χλωρίνη ακόμα...
Συμφωνω σε αυτά απόλυτα, εκεί που διαφωνούμε λίγο ειναι στο ότι δεν χαρακτηρίζει ενας μαλακας μια τέχνη. Έχω συναδελφο που κανει αικίντο και πραγματικα σε λιώνει, αν μπορεί να το κάνει και σε πραγματικές συνθήκες? Απλα΄ηταν σα να έβλεπα ταινια με τον σιγκάλ
Γυμναστήρια και άλλα