-
με ολο το σεβασμο,αλλα αυτα που λες προυποθετουν πρωταθλητισμο στο bodybuilding η γενικοτερα καποιο περιορισμο σε χρονικο διαστημα..δεν βρισκω λογο να ξοδευεις πολλα για την διατροφη σου αν αυτη ειναι ισορροπημενη.κ ο τροπος με τον οποιο ασκεισαι ειναι ο σωστος κ ο ενδεδειγμενος(τουλαχιστον εγω δεν ξοδευα κατι παραπανω)..εκτος κ αν πια λες οτι πρεπει να προλαβεις σε συντομο χρονικο διαστημα να αυξησεις ογκο(κατι που αν δεν ειναι υποχρεωμενο το θεωρω ανουσιο..)
το οτι τα συμπληρωματα διατροφης βασιζονται σε ουσιες που υπαρχουν στη φυση η στον οργανισμο μας,ναι.σε ενα μεγαλο ποσοστο εχεις δικιο.οτι ομως ειναι αθωα,δεν ειναι σε καμια περιπτωση..μη ξεχνας οτι δεν παιζει ρολο μονο η ποιοτητα κ η γενικοτερη υπαρξη ουσιων..παιζει ρολο κ η ποσοτητα την οποια μπορει να ''επεξεργαστει'' το ηπαρ κ την οποια μπορουν να ''κοσκινησουν'' τα νεφρα..
για να λες τοσο ανετα οτι ειναι αθωα κ οτι θα λαβεις τις ταδε ουσιες η οτιδηποτε,μαλλον δεν θα εχεις ακουσει το πιο γνωστο παραδειγμα πανω σε αυτο τον τομεα..τοσους υπεραθλητες που μετα απο καποια ηλικια προσπαθουν να βρουν κυριολεκτικα την υγεια τους λογω νεφρικης-ηπατικης ανεπαρκειας..
καλο το wikipedia αλλα σαν τις σπουδες δεν ειναι..κ αυτο ισχυει για τα παντα..ειτε ειναι ιατρικου περιεχομενου,ειτε μηχανολογικου κτλ..για να κλεισω αυτη την παραθεση θα αναφερω οτι εκανα 3-4 φορες την εβδομαδα γυμναστηριο(αναλογα με το τι ομαδα μυων εκανα) κ τις μερες που εκανα γυμναστηριο,πριν το γυμναστηριο το πρωινο μου ηταν πλουσιοτερο σε υδατανθρακες κ το φαγητο μου μετα το περας της ασκησης πλουσιο σε πρωτεινες
(κρεας,κοτοπουλο κτλ)..η δε ασκηση μου ηταν αρχικα με σταθερο αριθμο επαναληψεων,με αρκετο(αλλα φυσικα οχι το μεγιστο ανεκτο) βαρος κ με αργο ρυθμο κ ει το δυνατοτερο προσεκτικα διαλλειματα(δηλαδη δεν ξεκουραζομουν για 5 λεπτα ενω η ασκηση διαρκουσε π.χ.30δευτερολεπτα)
κ επειτα,για να αυξησω τον ογκο,εκανα την λεγομενη πυραμιδα..επαναλαμβανω,ολα αυτα με αργο ρυθμο(αν θελεις να αποκτησεις ογκο,γρηγορο για εκρηξη) κ με σωστες παυσεις μεταξυ των ασκησεων..
αυτα απο μενα,καλη συνεχεια..υ.γ. μπορειτε να πληροφορηθειτε απο οποιοδηποτε γαστρεντερολογο η νεφρολογο για τις επιδρασεις ληψης συμπληρωματων διατροφης,χωρις να τις εχει πραγματικα αναγκη ο οργανισμος μας..
-
Περί προτεϊνών , μια και αναφέρθηκε στο θέμα της ντόπας.
-Καμια πρωτεϊνη και γενικά συμπλήρωμα διατροφής δεν έχει έγκριση του ΕΟΦ .
Όσες έχουν , έχουν 'γνωστοποίηση' και όχι 'έγκριση' . Έγκριση έχει οτιδήποτε μπαίνει στο φαρμακείο.
Η γνωστοποίηση : Η εταιρεία εισαγωγής καταθέτει την ετικέτα του προϊόντος που αναφέρει τη σύσταση του προϊοντος στον ΕΟΦ. Και ο ΕΟΦ γνωστοποιεί** ότι αυτό που αναγράφεται στην ετικέτα ** δεν είναι κάτι το απαγορευμένο.
Το θέμα είναι ότι πολλές εταιρείες κολοσσοί του χώρου (Dymatize, Optimum Nutrtition, AST κ. α) έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι χρησιμοποιούν και ουσίες που δεν αναγράφονται στην ετικέτα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον FDA http://www.fda.gov/Food/DietarySupplements/default.htm μια και θεωρεί ότι αφού το συμπλήρωμα διατροφής δεν είναι φάρμακο , υπεύθυνη για την σύσταση/έλεγχο του είναι η εταιρεία που το παράγει.- Υπάρχουν πρωτεΐνες και πρωτεΐνες. Oι πιο καλές *(σε ότι αφορά την καθαρότητα/αγνότητα )*είναι οι υδρολυμένες και αυτές που παράγονται με τη διαδικασία μικροφιλτραρίσματος σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μερικά χρόνια πριν καλές θεωρούνταν και οι ion exchange (ανταλλαγή ιόντων) αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι καταστρέφονται πολλά θρεπτικά στοιχεία με αυτή τη διαδικασία.
-Μια καθαρή πρωτεϊνη υψηλής περιεκτικότητας (Whey Protein Isolate) όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά αντίθετα περιέχει ουσίες όπως η λακτοφερίνη (ενίσχυση ανοσοποιητικού) ή το πρωτόγαλα (ενίσχυση ανοσοποιητικού) ή ακόμα ουσίες 'προδρόμους' της γλουταθειόνης (που είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό , άκρως απαραίτητο και το οποίο 'φτιάχνεται' από τον οργανισμό μας) όπως το αμινοξύ Acetyl- L- Cysteine και άλλα πολλά.
-Προσωπικά έφτασα πολύ κοντά στο να πάρω μια τέτοια πρωτεϊνη (επειδή αθλούμαι αερόβια και με βάρη μέχρι εξαντλήσεως) αλλά έκανα πίσω διότι δε μπορώ να ξέρω από που προέρχεται το γάλα (παίζει να είναι τίποτα κινέζικο) και επειδή οι δύο στις οποίες είχα καταλήξει πηγαίνοντας πάσο τον πρώτο λόγο, είχαν μέσα και ταυρίνη που ναι μεν δεν είναι απαγορευμένη αλλά δεν την πολυγουστάρω κιόλας.
-Πρακτικά μια τέτοια πρωτεΪνη σου αναπληρώνει τα BCAA (3 αμινοξέα της βασικής αλυσίδας)που καταστρέφονται με την έντονη άσκηση (π.χ στις 2-3 τελευταίες επαναλήψεις που καιγόμαστε) και μερικές περιέχουν σε υψηλή συγκέντρωση και γλουταμίνη που επίσης βοηθά στην ανάταξη των μυών.
-
να ευχαριστησουμε κ τον διαχειριστη που μετεφερε τις απαντησεις μας στο σωστο θεμα..
+1 -
να πουμε και τπτ πρακτικο για τη διατροφη?
εγω π.χ και με τις συμβoυλες απο τη διοατροφολογο του γυμναστηριου,ζωικες πρωτεινες παιρνω απο μοσχαρισες μπριζολες και συκωτι,Εκοψα λιπος και αλατι στη μεση(για αρχη) και πινω πολυ νερο και χυμους.Απο λαχανικα ντοματα,μπροκολο,καροτα(καθημερινες μεριδες).Για γλυκα τρωω ψωμι και μελι(χωρις καρυδια )Και δημητριακα για πρωινο
Βεβαια δεν την παλευω και υποκυπτω συχνα σε πατατακια,ξηρους καρπους κτλ για σνακ.Πιτογυρα κτλ τα χω περιορισει στις 2-3 φορες το μηνα περιπου,κι αντε να παω και καμμια ταβερνα με παρεα.Παιρνω δυστυχως πολυ ζαχαρη απο τους καφεδες(6 κουταλιες ημερησιως )
Καθημερινα εκτος Κυριακης,1.5 ωρα γυμναστηριο με αεροβικη και βαρη.Βεβαια εχω εθιστει στο Lucozade,αν και βλεπω διαφορα στην επαναφορα
καμμια προταση για διατροφη ?(ρεαλιστικη ετσι?μη με βλετε να ρουφαω ωμα αυγα )
-
Παντως το σημαντικοτερο ρολο παιζει η διατροφη. Οταν ξεκινησα να κανω βαρη χωρις διατροφη εβαζα λιγα κιλα και εκανα πολλες επαναληψεις. Το αποτελεσμα ηταν να χασω λιπος κυριως και να βαλω ελαχιστους μυς.
Εδω και 1 μηνα κανω διατροφη και σηκωνω αρκετα κιλα κανοντας λιγες επαναληψεις (6-10 και 4 σετ) και ηδη εχω δει βελτιωση(μικρη ,αλλα αυτο ειναι γνωστο. Δεν φτιαχνεις μυς σε 1 μηνα. Θες απο 3 μηνες και πανω για να δεις πραγματικη διαφορα). Κανω 6 γευματα την μερα οπου σε καθε γευμα περιπου παιρνω 25-30 γρ. πρωτεινης. Νεες ερευνες εχουν δειξει οτι δεν θελεις 3 γρ. πρωτεινης ανα κιλο, αλλα 1.4-1.5. Δηλαδη εγω που ειμαι 81 κιλα δεν πρεπει να παιρνω 243 γρ. πρωτεινης ,αλλα 120.
Οσον αφορα τα συμπηρωματα εγω παιρνω μια whey 100% optimum μετα την προπονηση και αυτο γιατι δεν μπορω να φαω φαι. Θα προσπαθησω να την κοψω και να τρωω τονο με μακαρονια μετα την προπονηση. Το προβλημα μου ειναι το στομαχι μου ,αλλα θα το παλεψω
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
να πουμε και τπτ πρακτικο για τη διατροφη?εγω π.χ και με τις συμβoυλες απο τη διοατροφολογο του γυμναστηριου,ζωικες πρωτεινες παιρνω απο μοσχαρισες μπριζολες και συκωτι,Εκοψα λιπος και αλατι στη μεση(για αρχη) και πινω πολυ νερο και χυμους.Απο λαχανικα ντοματα,μπροκολο,καροτα(καθημερινες μεριδες).Για γλυκα τρωω ψωμι και μελι(χωρις καρυδια )Και δημητριακα για πρωινο
Βεβαια δεν την παλευω και υποκυπτω συχνα σε πατατακια,ξηρους καρπους κτλ για σνακ.Πιτογυρα κτλ τα χω περιορισει στις 2-3 φορες το μηνα περιπου,κι αντε να παω και καμμια ταβερνα με παρεα.Παιρνω δυστυχως πολυ ζαχαρη απο τους καφεδες(6 κουταλιες ημερησιως )
Καθημερινα εκτος Κυριακης,1.5 ωρα γυμναστηριο με αεροβικη και βαρη.Βεβαια εχω εθιστει στο Lucozade,αν και βλεπω διαφορα στην επαναφορα
καμμια προταση για διατροφη ?(ρεαλιστικη ετσι?μη με βλετε να ρουφαω ωμα αυγα )
Ποσα κιλα εισαι? Εγω στα 81 κιλα κανω αυτη(με παραλαγες)
1ο γευμα
3 ασπραδια και 2 ολοκληρα αυγα(βραστα),1 φετα ολικης, μπανανα και δημητριακα cheerios στο μπλεντερ(η βρωμη ειναι καλυτερη ,αλλα εγω δεν μπορω να την φαω)2ο γευμα
200γρ. στηθος κοτοπουλο με ρυζι ή 5 φετες γαλοπουλα καπνιστη και 5 φετες απαχο ενταμ3ο
200-300 γρ. τσιπουρα ή τονος με μακαρονια ή μπριζολα μοσχαρισια με μακαρονια και σαλατα μαρουλι με ελαιολαδο ή ντοματα με ελαιολαδοΠροπονηση
4ο γευμα(μετα την προπονηση)
1 scoop Whey+μπανανα+μελι5ο γευμα
200γρ. κοτοπουλο με ρυζι ή μοσχαρισια μπριζολα με ρυζι ή τσιπουρα ή τονο με μακαρονια κ.τ.λ6ο γευμα
αυγα-τονος με μακαρονια-γαλα 500ml με cheerios(κατι τελος παντως που να βγαζει 30 γρ. πρωτεινη με μπολικο υδατανθρακα -
Για crossfit εχει κανεις αποψη?
-
Μην το κάνουμε σαν τις γκόμενες και μετράμε γραμμάρια...
Κάπου διάβασα τη λέξη λιποδιαλύτες. Μια επισήμανση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΛΙΠΟΣ.
Υπάρχει το Reductil που επιταχύνει τον κορεσμό και βοηθά επικουρικά μια δίαιτα (αλλά εδώ χρειάζεται να κάνει δίαιτα ο άλλος), υπάρχει το Xenical που συγκρατεί ποσοστό λαμβανόμενου λίπους και λειτουργεί ως φόβητρο για να μην τρώει ο άλλος λίπος (γιατί αλλιώς θα τα κάνει πάνω του-κυριολεκτώ εδώ) και υπάρχουν ένα κάρο ουσίες που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος ή άλλα διουρητικά τα οποία κάνουν κακό στον οργανισμό μακροπρόθεσμα και δεν έχουν και φοβερή αποτελεσματικότητα.
Μαζί με κάποιες ουσίες (fen-fen) που ήταν ανορεξιογόνες και έκαναν φοβερή ζημιά, η μόνη ουσία που πραγματικά κάνει μεγάλες καύσεις και συμβάλει στην απώλεια βάρους είναι η κοκαϊνη. Αλλά γι αυτό ρωτήστε καμμιά μοντέλα...
Εγώ θα καθιερώσω μια φορά την εβδομάδα ΠΟΛΥ τρέξιμο γιατί ο διάδρομος στο γυμναστήριο δεν παλεύεται. 10-15 λεπτά απλά ζεσταίνουν τον οργανισμό, κοινώς τίποτα.
Άμα δεν τρέξεις μισή με μια ώρα δεν καις καθόλου λίπος.
Περιορισμός τηγανητών και γλυκών έχει θεαματικά αποτελέσματα στο θέμα κοιλιά...
Και φυσικά το βραδυνό. 3-4 ώρες πριν κοιμηθούμε.
Παλιότερα έκανα και μέρες αποτοξίνωσης που βοηθούσαν πολύ.
Σκληρό κοπάνημα στο γυμναστήριο + σάουνα + λίγα αεροβικά + πρωτεϊνη + πράσινη δίαιτα για βραδυνό (σαλάτα, φρούτα, άντε και λίγο τόνο). 1 φορά την εβδομάδα κάτι τέτοιο είναι μεγάλη υπόθεση. -
Έχω φαγωθεί τις τελευταίες ημέρες να πάρω ένα πολυμηχάνημα. Θέλω σε ένα δωμάτιο του σπιτιού να κάνω ένα μικρό γυμναστήριο. Υπάρχει ήδη ένα ελειπτικό, ένα ποδήλατο, ένα όργανο για κοιλιακούς, κλπ
Είμαι πρώην αθλητής μεγάλων αποστάσεων, αλλά τα τελευταία 3,5 χρόνια έγινα αθλητής της μεγάλης κουτάλας και πήρα καμιά 25ρια κιλά
Αποφάσισα να κόψω τα διπλομπούκια, τηγανιτά, βραδυνό(σε καθημερινή βάση) και γλυκά. Αερόβια τις καλές ημέρες θα τρέχω στο γήπεδο του χωριού που έχει χλοοτάπητα, και τις βροχερές θα κάνω ελειπτικό ή ποδήλατο. Επειδή όμως η ενδυνάμωση των μυών είναι απαραίτητη, είμαι ανάμεσα σε αυτά:
http://www.sportstore.gr/product_info.p ... ts_id=6503
http://www.sportstore.gr/product_info.p ... ts_id=5409
Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη και αναρωτιέμαι αν για τη δουλειά που το θέλω αρκεί και το μικρό.
Οι γνώστες ας δώσουν τη συμβουλή τους -
@εντυ
οι λιποδιαλυτες (αυτοι που καταστρεφουν συκωτια ) κανουν τρελη δουλεια, το εχω δει στη πραξη..
οπως και ολες οι θανατηφορες αναβολες.. -
Αναλόγως τι έχει πάρει κανείς. Μου είχαν ψιθυρίσει για ένα χάπι που ήταν κοκτέιλ διάφορων ουσιών (διουρητικών κυρίως) +καφεϊνη το οποίο έκανε τρελή γράμμωση και μάλιστα γρήγορα. Αυτός που το έπαιρνε, το έκοψε γιατί όπως είπε γιατί είχε κάτι παράξενες ταχυκαρδίες.
Είπαμε να πάρεις μια πρωτεϊνη για να βοηθήσεις την προπόνηση, όχι να παίζεις με το διάολο...
Αυτά που δεν κάνουν τίποτα δεν έχουν και σημαντικές παρενέργειες. No pain no gain. Συνηθέστερα κάτι κινέζικα ματζούνια που ανεβάζουν λίγο εσωτερική θερμοκρασία. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχω φαγωθεί τις τελευταίες ημέρες να πάρω ένα πολυμηχάνημα. Θέλω σε ένα δωμάτιο του σπιτιού να κάνω ένα μικρό γυμναστήριο. Υπάρχει ήδη ένα ελειπτικό, ένα ποδήλατο, ένα όργανο για κοιλιακούς, κλπ
Είμαι πρώην αθλητής μεγάλων αποστάσεων, αλλά τα τελευταία 3,5 χρόνια έγινα αθλητής της μεγάλης κουτάλας και πήρα καμιά 25ρια κιλά
Αποφάσισα να κόψω τα διπλομπούκια, τηγανιτά, βραδυνό(σε καθημερινή βάση) και γλυκά. Αερόβια τις καλές ημέρες θα τρέχω στο γήπεδο του χωριού που έχει χλοοτάπητα, και τις βροχερές θα κάνω ελειπτικό ή ποδήλατο. Επειδή όμως η ενδυνάμωση των μυών είναι απαραίτητη, είμαι ανάμεσα σε αυτά:
Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη και αναρωτιέμαι αν για τη δουλειά που το θέλω αρκεί και το μικρό.
Οι γνώστες ας δώσουν τη συμβουλή τουςΣοβαρά τώρα για μένα το καλύτερο από αυτά είναι μια διπλή τροχαλία που διαφήμιζε ο Τσακ Νόρις. Κατά τ' άλλα κάνε πους απς και ακόμα πιο ζόρικα μονόζυγο. Για απλά ενδυνάμωση αν δεν σε κόφτει το θέμα όγκος θα είσαι παραπάνω από καλυμμένος.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
γιατί ο διάδρομος στο γυμναστήριο δεν παλεύεται. 10-15 λεπτά απλά ζεσταίνουν τον οργανισμό, κοινώς τίποτα.Δεν έχει τηλεόρα μπροστά από το διάδρομο??? Εμένα έτσι μου περνάει η ώρα. Κανονίζω όποτε έχει κάτι αθλητικό και περνάει η ώρα χωρίς να το καταλάβω.
-
Οι γνώστες ας δώσουν τη συμβουλή τουςΣοβαρά τώρα για μένα το καλύτερο από αυτά είναι μια διπλή τροχαλία που διαφήμιζε ο Τσακ Νόρις. Κατά τ' άλλα κάνε πους απς και ακόμα πιο ζόρικα μονόζυγο. Για απλά ενδυνάμωση αν δεν σε κόφτει το θέμα όγκος θα είσαι παραπάνω από καλυμμένος.
Με 95 κιλά απλά δεν παίζει μονόζυγο.... Δεν μπορώ να με σηκώσω και κινδυνεύει άμεσα και η πόρτα
Αυτά που λές(μαζί με κάποια άλλα) τα έκανα όταν έτρεχα 75χλμ την εμβδομάδα.
Η κατάστασή μου όμως έχει ψιλοξεφύγει. Θα έβαζα φωτογραφία για να καταλάβεις αλλά άστο καλύτερα. Χρειάζομαι ριζική ανακαινιση -
Δεν χρειαζεται να δωσει καποιος 600 ευρο για μηχανημα
Eγω δουλευω στο σπιτι μου ,αφου δεν μπορω στο γυμναστηριο με τοσο κοσμο γυρω μου. Προτιμω μονος με το μποξερακι και να φωναζω οταν ζοριζομαι
Εχω κανει την αποθηκη γυμναστηριο. Μπαρα-παγκος-ορθοστατης για bench press και αλλες ασκησεις που θελουν παγκο, 2 αλτηρακια και ενα μονοζυγο. Ολες τις ασκησεις κανω. Και squat-deadlifts-benchpress(που ειναι οι κυριες ασκησεις) και πλατη και δικεφαλα με αλτηρακια και μονοζυγο και τρικεφαλα με αλτηρακια.
-
Μπα...
Γι αυτό το πήρα απόφαση να παίρνω τους δρόμους ή αν βρω κανά γηπεδάκι ανοιχτό για τρέξιμο.
Ελπίζω από το νέο έτος να βρω χρόνο για κολυμβητήριο που είναι μακράν η καλύτερη άσκηση συνολικά για το σώμα.
Περιττό να αναφέρω βέβαια (μετά την εμπειρία μου πέρσυ στο στρατό) ότι η κολύμβηση είναι και η καλύτερη και η πιο σοβαρή άσκηση. Τα βάρη είναι αρκετά φλωρέ και 'πλασματική' εκγύμναση του σώματος. Γι αυτό θαυμάζω τους πολίστες γιατί κάνουν και τα 2 ...και τα αποτελέσματα είναι ορατά...@kyr περιόρισε το βραδυνό και ξεκίνα κανά 5X5 ή κάποια τέτοια δραστηριότητα
-
@kyr περιόρισε το βραδυνό και ξεκίνα κανά 5X5 ή κάποια τέτοια δραστηριότητα
5χ5 ό,τι χειρότερο για τραυματισμούς γονάτων ιδίως στην ηλικία μας. Οι ρήξεις χιαστών πάνε και έρχονται στα 5χ5.
+1 στο κολύμπι η καλλίτερη γυμναστική χωρίς επιβάρυνση στις αρθρώσεις αλλά δεν βολέυει λόγω ωραρίων δουλειάς
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Οι γνώστες ας δώσουν τη συμβουλή τουςθα σου λεγα να μην παρεις μηχανημα,γιατι ειναι πολυ πιθανο να βγει ελλατωματικο στην πορεια +οτι δεν μπορεις να φορτωσεις πολλα κιλα.+την ακριβη τιμη.με 2 αλτηρες,1 μπαρα και ενα παγκο εισαι πληρως καλλυμενος σε οτι εχει να κανει με βαρη.
βασικα για να χασεις κιλα ενα διαδρομο χρειαζεσαι.διαδρομος και τηλεοραση στο σπιτι -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
@kyr περιόρισε το βραδυνό και ξεκίνα κανά 5X5 ή κάποια τέτοια δραστηριότητα
5χ5 ό,τι χειρότερο για τραυματισμούς γονάτων ιδίως στην ηλικία μας. Οι ρήξεις χιαστών πάνε και έρχονται στα 5χ5.
+1 στο κολύμπι η καλλίτερη γυμναστική χωρίς επιβάρυνση στις αρθρώσεις αλλά δεν βολέυει λόγω ωραρίων δουλειάς
Τί 5Χ5;;; Αυτά είναι για τους νέους...
Το κολύμπι είναι κορυφή. Τα καλοκαίρια παλαιώτερα κολυμπούσα πάνω από 2χλμ την ημέρα. Τώρα λόγο δουλειάς το καλοκαίρι δεν παίζει ούτε βουτιά. Και το χειμώνα δεν παίζει να κάνω 100χλμ για να τρέχω στο ποσειδώνειο, ούτε να βουτάω στη θάλασσα.
Έκανα και μια χημική δίαιτα και με γονάτισε πριν κανένα 15νθήμερο.
Με πείσατε... Θα πάρω το ακριβό Άμα θα σκάσω το 1500άρι με τα μεταφορικά, θα τα λυπάμε και θα χτυπιέμαι . Το ποδήλατο και το ελειπτικό τα πήρε η πεθερά μου και δεν τα λυπήθηκα -
Αναλόγως τι έχει πάρει κανείς. Μου είχαν ψιθυρίσει για ένα χάπι που ήταν κοκτέιλ διάφορων ουσιών (διουρητικών κυρίως) +καφεϊνη το οποίο έκανε τρελή γράμμωση και μάλιστα γρήγορα. Αυτός που το έπαιρνε, το έκοψε γιατί όπως είπε γιατί είχε κάτι παράξενες ταχυκαρδίες.
Είπαμε να πάρεις μια πρωτεϊνη για να βοηθήσεις την προπόνηση, όχι να παίζεις με το διάολο...
Αυτά που δεν κάνουν τίποτα δεν έχουν και σημαντικές παρενέργειες. No pain no gain. Συνηθέστερα κάτι κινέζικα ματζούνια που ανεβάζουν λίγο εσωτερική θερμοκρασία.δες boddybuilder πώς ειναι κανονικα και πώς ειναι πριν κατεβει σε αγωνες...
φιλε ουτε και πρωτεινη να μην παιρνεις..ουτε κι αυτη κανει τιποτα περα απο το να σε φουσκωνει (κιλα το οποια δεν χανεις ευκολα)
επισης το συκωτι μας καλο ειναι να μην το επιβαρυνουμε χωρις λογο..τα ματζουνια που λες ποσο σου ανεβαζουν τη θερμοκρασια? απο 36.6 πας 37 ή σε πανε σε πυρετο?
εχουν σχεση με αυτα που παιρνουν αθλητες (πχ πολιστες) τα οποια σου κανουν τους μυες σου να ειναι ζεστοι ολη την ωρα?(εγω εχω 37.1 κανονικη θερμοκρασια, παρολα αυτα δε τα καιω καιω και πολυ ευκολα αυτα που τρωω )
Γυμναστήρια και άλλα