-
Kαλη φαση οι ιδιοκατασκευες αν πιανουν τα χερια σου αλλα εγω 1ον βαριεμαι απελπιστικα και 2ον δεν εχω καμια εμπιστοσυνη σε κατασκευες τετοιου ειδους:
Ασε που για να φτιαξεις κατι καλο, πχ
http://caddywho.blogspot.gr/2012/01/pow ... -time.html
πρεπει να εισαι μηχανουργος...Καλη λυση για να μην κανεις τρυπες και για φορητοτητα ειναι κι αυτα:
-
το κλουβι που αναφερει ο @πανοσσ ειναι οτι καλυτερο....το προβλημα του χωρου κυριως και του κοστους (αν και ειναι για μια ζωη) ειναι θεμα...
πηρα πριν μηνες αυτο
και αξιζει τα λεφτα του 200€
καταλαμβανει ομως πολυ περισσοτερο χωρο απ οτι φανταζομουν και υπαρχει γρινια απ το ετερο ημισυ....οσο για την προπονηση στην υπαιθρο, εξαρταται απο την περιοχη που μενεις....
βεβαια και το να στησεις γυμναστηριο στο σπιτι σου δεν σημαινει οτι θα το χρησιμοποιεις συστηματικα...
πολλες φορες το αναβαλλεις για αυριο.... -
Διαβασα μια ωραια ασκηση.
Για τρικεφαλα με σπαστη μπαρα στον επικλινη.
Θαυμασια μονο που ο συγγραφεας δεν ελεγε οτι ειναι απλως αδυνατον χωρις να εχεις βοηθο! -
Ξεκίνα με ελάχιστα κιλά ρε Τίγρη.
Καλύτερη άσκηση για τρικέφαλους από βυθίσεις στο κάθισμα των κοιλιακών δεν νομίζω να υπάρχει.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ξεκίνα με ελάχιστα κιλά ρε Τίγρη.Καλύτερη άσκηση για τρικέφαλους από βυθίσεις στο κάθισμα των κοιλιακών δεν νομίζω να υπάρχει.
οι βυθισεις ειναι πραγματι κορυφη για τρικεφαλους αλλα και στηθους ταυτοχρονα....και λογω του οτι ειναι απαιτητικες, καλυτερα να προηγηθουν καποια σετ με πιο λαϊτ ασκησεις μεχρι να ζεσταθουν καλα...
-
-
Σημερα επρεπε να καουν τα χτεσινα πιτογυρα* !! Οποτε ειχα πρωινη HIIT (διαλειμματικη υψηλης εντασης) νηστικος (καλα οταν λεω πρωινη εννοω στις 12 γιατι ξυπνησα 11 και οταν λεω νηστικος εννοω μονο με μαυρο καφε --> 2 κουπες εσπρεσσο, σχεδον ετρεμα απ τη καφεινη! )...
Ζεσταμα και διατασεις κανα 10λεπτο + 5-6 σπριντ 60-70μετρα ανηφορα (hill sprints τα λενε στο χωριο μου ) σε χωματοδρομο + 4' Tabata σχοινακι και τελειωμα (μιας και ενιωθα οτι ειχα λιγο ακομα ενεργεια στο γυρισμο) με 2 circuits απο 5 ελξεις+5 dips+5 rows(στους κρικους)+5 πουσαπς. E, εκει παρεδωσα πνευμα (ηθελα να κανω και 3ο αλλα τ αφησα)...
Καπακια μισο λιτρο νερο με 3κουταλακια (καπου 50-60 γραμ.) πρωτεινη (100% whey isolate) και μετα απο κανα μισαωρο το γευμα:
μισο σπιτικο energy bar (πολυ απλη συνταγη: κουβερτουρα λιωμενη, φυστικια, καρυδια,σταφιδες, βρωμη, φυστικοβουτυρο και μελι ολα ανακατεμα + παγωμα στο ψυγειο ), μια γαβαθα δημητριακα, βρωμη, σταφιδες και γαλα και 2 αυγα βραστα ολοκληρα στο τελος!Ακομη δεν εχω χαλαρωσει και ειμαι τσιτα παρολη τη μασα!!... σε κανα 2ωρο με βλεπω ψοφιο.
- Πλακα κανω, το εχω καθιερωσει 1 φορα την εβδομαδα πλεον (γιατι ειναι πολυ απαιτητικο).
-
πόσο μου λείπει η τακτική γυμναστική και διατροφή
-
Διαβαζα λιγο πιο πισω...
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.andro.gr/zoi/theleis-na-gineis-dunatos/-Κόψε τους κοιλιακούς! Ή crunches ή «ροκανίσματα» ή δεν ξέρω κι εγώ πώς τις λένε αυτές τις άχρηστες ασκήσεις. Αντίθετα με ό,τι σου έχουν πει, όχι μόνο δεν προστατεύουν τη μέση σου, αλλά μπορεί να την βλάπτουν κιόλας! Οπότε, μην χάνεις το χρόνο σου. Δοκίμασε ασκήσεις που χρησιμοποιούν τους μύες της κοιλιάς και της μέσης σε ρόλο σταθεροποιητικό, όπως είναι η μπροστινή και η πλάγια «σανίδα» (front & side plank).
Εχει απολυτο δικιο (διαβασα μονο το κομματι που κουοταρες).
Τα ροκανισματα πρεπει να ειναι απο τις πιο αχρηστες ασκησεις που υπαρχουν ειδικα για ανθρωπους σχετικα αγυμναστους που νομιζουν οτι ετσι θα χασουν λιπος απ τη κοιλια
Καταληγουν να κανουν απειρα ροκανισματα και στο τελος να γαμανε τη μεση τους φυσικα λογω ανισορροπιας (δε γυμναζουν καθολου τους πισω μυες της μεσης)...
Τα πλανκς ειναι καταπληκτικες σταθεροποιητικες ασκησεις και ιδανικες για αρχαριους, κατα τη γνωμη μου οποιος δε μπορει να κανει 1-2 λεπτα μπροστινο πλανκ (σε αγκωνες και μυτες ποδιων με τεντωμενα ποδια και ισια μεση σφιγμενο σωμα και αναπνοες) δεν πρεπει να ξεκιναει ουτε καν πουσαπς!Για προχωρημενους και εφοσον θεωρει οτι πρεπει να κανει κοιλιακους*, αρσεις ποδιων σταδιακα απο ξαπλα στο πατωμα λυγισμενα ποδια--> σε τεντωμενα και μετα σε μονοζυγο ειναι η νο1 ασκηση (+ απολυτα λειτουργικη) και δεν χρειαζεται τιποτα αλλο! Και ειδικα οχι ροκανισματα!!
Εγώ πιο πολύ κάνω ροκανίσματα χωρίς να σηκώνεται η μέση από τον πάγκο (μόνο το πάνω μέρος της πλάτης κινείται).
Αυτό για τα καθίσματα και τις άρσεις θανάτου πρέπει να είναι μόδα.
Βλέπω όλα τα σφιχτούρια με τις μπάρες να ψάχνονται.Παντα squats, deadlifts, bench-press, overhead press, dips, ελξεις + οι εκρηκτικες κινησεις αρσης βαρων (εννοειται οτι για τις κινησεις που κανεις με πολλα κιλα πρεπει η τεχνικη να ειναι αψογη για να μη σκοτωθεις) ηταν και ειναι οι μακραν κορυφαιες ασκησεις για αυξηση δυναμης και μυικης μαζας.
Απλα επειδη ακριβως χρειαζεται αψογη τεχνικη (αρα και προσοχη και χρονο απο τον 'γυμναστη' που θα σε μαθει) αλλα βεβαια και μυαλο να μη σακατευτεις (κατι που ο μεσος ασκουμενος γυμναστηριου δεν διαθετει) εχει γινει της μοδας εδω και πολυ καιρο να σε βαζουνε στα οργανα με γελοια προγραμματα και ασκησεις απομονωσης να κοπανιεσαι ασκοπα για ωρες με ανυπαρκτα ή ισχνα αποτελεσματα (γι αυτο και το 95% τα παραταει).Ο brother μου ηταν και αυτος θυμα αυτης της ιστοριας (χρονια γυμναστηριο με μετριοτατα αποτελεσματα - googlαρετε fuckarounditis! ) μεχρι που του 'ανοιξα τα ματια' (τον συμβουλεψα και το εψαξε και το μελετησε και ο ιδιος και διαβασε και 5 βιβλια και μελετες).
Πλεον κανει σχεδον απολειστικα deadlifts, squats (εννοειται με φουλ ευρος κινησης), ελξεις με επιπλεον κιλα, παγκο και overhead πιεσεις και καμια φορα για ποικιλια δοκιμαζει αλλες κινησεις (*εδω κολλαει αυτο που εγραψα πριν για τους κοιλιακους - δεν κανει σχεδον ποτε ασκησεις αποκλειστικα για κοιλιακους - δοκιμαστε deadlift με 1,5-2 φορες το βαρος σας και ελατε να μου πειτε για κοιλιακους).
Ασκησεις απομονωσης καθολου (ουτε καμψεις δικεφαλων, ουτε leg extension, ουτε καμια τετοια παπαριτσα χασιμο χρονου).
Χρονος προπονησης γυρω στα 30-45 λεπτα μαξ, 2-4 φορες την εβδομαδα.
Αν τον δειτε θα τρομαξετε.... εχει γινει καπως ετσι:
και τρωει στυλ leangains (google it!) αλλα τρελες ποσοστητες !! -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Ξεκίνα με ελάχιστα κιλά ρε Τίγρη.
Καλύτερη άσκηση για τρικέφαλους από βυθίσεις στο κάθισμα των κοιλιακών δεν νομίζω να υπάρχει.
οι βυθισεις ειναι πραγματι κορυφη για τρικεφαλους αλλα και στηθους ταυτοχρονα....και λογω του οτι ειναι απαιτητικες, καλυτερα να προηγηθουν καποια σετ με πιο λαϊτ ασκησεις μεχρι να ζεσταθουν καλα...
- 1
απο τις κορυφαιες συνθετες ασκησεις:
http://www.youtube.com/watch?list=UUP8w ... page#t=185
kai sto 4:02
- 1
-
Kαι ενα τελευταιο για τους γυμναστηριακηδες:
http://www.youtube.com/channel/UCduKuJToxWPizJ7I2E6n1kA
Γελιο μεχρι δακρυων....
-
Επίσημος υποστηρικτής kovathe
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Τα ανακυκλωμένα σίδερα των BRDM του Αφγανιστάνdo that γατάκια
ιμπρέσιβ!
κράξιμοmodeon: πολλά dyel πόδια -
Επίσημος υποστηρικτής kovathe
+1
Ήθελα να το γράψω και στο alfisti που έδωσες φώτα.
Τους τελευταίους μήνες έχω αλλάξει το πρόγραμμα μου προς αυτή την κατεύθυνση και βλέπω σημαντική διαφορά και σε ενδυνάμωση και σε απώλεια βάρους. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πόσο μου λείπει η τακτική γυμναστική και διατροφήΕγώ από την άλλη σκέφτομαι ότι αν δεν είχα αρχίσει τακτική γυμναστική το 2000 τώρα θα είχα πολύ καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία. Και σίγουρα θα έδινα σε άλλα πράγματα προτεραιότητα που κάνουν τη ζωή ποιο όμορφη και ποιοτική.
Για την διατροφή θα συμφωνήσω. Δύσκολα όμως κάποιος μπορεί να κάνει σωστή διατροφή στην εποχή μας.
-
http://rosstraining.com/blog/2014/03/20 ... isthenics/
-
Και γενικα ολο το σαιτ του Ross Enamait ειναι θησαυρος:
http://rosstraining.com/blog/Διαβαστε αν μπορειτε και τα βιβλια του.
Γενικα η θεωρηση που εχει για το αντικειμενο του ειναι εκπληκτικη.
Μονο απο αυτα που γραφει στο σαιτ μπορεις να προπονεισαι τελεια μια ολοκληρη ζωη χωρις να πατησεις ποτε ποδι σε γυμναστηριο... -
ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ!
Αξιζει να λεγεται γυμναστηριο:Λιγο μακρια μας πεφτει βεβαια...
Αν υπηρχε κατι αντιστοιχο ή εστω που να το πλησιαζει ελαχιστα εδω περα, εδινα και 100€ το μηνα για συνδρομη, οχι 55$ (!!) που παιρνουν αυτοι.Υπαρχει και σχετικο βιντεο:
Youtube Video -
Εχει κανεις εμπειρια απο γυμναστηριο τυπου crossfit ;
-
Ενας φιλος ανοιξε προσφατα και μου ειπε να παω. Με επιασε νευρικο γελιο..αλλα ειναι φοβερη γυμναστική απο οτι εχω δει.
Note 3 and Tapatalk
-
Ειναι ενα κοντα στο σπιτι μου , λεωφ.Αμφιθεας. Οποτε περναω το χαζευω , οντως ιδιαιτερη γυμναστικη..
Kovathe ακουει;;;;
Γυμναστήρια και άλλα