-
Εγώ πάντως με το χαντμπολάκι αθλούμαι ωραιότατα. Κάνω τρεις προπονήσεις την εβδομάδα (+ένα φιλικό σάββατο παρά σάββατο), εκ των οποίων οι δύο συνδυάζονται με βάρη. Και όμορφα περνάω, και γυμνάζομαι αρκετά καλά και δεν πληρώνω τίποτα, δημοτικό γήπεδο γαρ.
Σε όλα τα γυμναστήρια που ήμουν μέλος παλαιότερα δεν μπορούσα να πάω τις ώρες που με βόλευε (απογευματάκι) γιατί γινόταν το έλα να δεις. Έτσι κατέληγα συνήθως να πληρώνω χαμένα λεφτά. Άσε που στην Κηφισιά ήταν ΤΙΓΚΑ στα μιλφάκια... δεν έπαιζε να συγκεντρωθώ.
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
...διάδρομοι ούτε οι μισοί πιασμένοι....Πριν λίγο γύρισα... Καλά ήταν σήμερα. Κάποια στιγμή τα ανήλικα έκαναν κάτι ταρζανιές αλλά τα μάζεψε ο καράτε κιντ...
Πάντως οι διάδρομοι είναι μούφα εντελώς.
Θέλουν επισκευή και πέταμα... Κάθε τρεις και λίγο χαλάνε και όλοι τους έχουν σοβαρά προβλήματα με τις ροή του ιμάντα (ανάποδες στροφές) και τις απεικονίσεις των μετρήσεων στην ψηφιακή οθόνη.
Είναι πολύ επικίνδυνοι για κάποιον που θέλει να τρέξει για αρκετή ώρα.Φυσικά αν κάποιος ή μάλλον κάποια θέλει απλά να περπατήσει σαν το σαλιγκάρι παίζοντας με τα κανάλια της τηλεόρασης ή συζητώντας με την διπλανή για το φοβερό σαββατοκύριακο που πέρασαν τότε οι διάδρομοι είναι μία χαρά.
-
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
... Κηφισιά ....ωχ! μεγάλη πίκρα... 2 ή 3 γυμναστήρια; Και πολλά λέω...
-
Οσον αφορά τα πιτσιρίκια πάντως, έχω την εντύπωση πως απο μια ηλικία και κάτω, απαγορεύεται να μπαίνουν στα γυμναστήρια....Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλα θα έπρεπε να ισχύει κατι τετοιο αν δεν.....
-
Εγώ πάντως με το χαντμπολάκι αθλούμαι ωραιότατα. Κάνω τρεις προπονήσεις την εβδομάδα (+ένα φιλικό σάββατο παρά σάββατο), εκ των οποίων οι δύο συνδυάζονται με βάρη. Και όμορφα περνάω, και γυμνάζομαι αρκετά καλά και δεν πληρώνω τίποτα, δημοτικό γήπεδο γαρ.Ωραίο αυτό. Αλλά μπορεί όποιος θέλει να γραφτεί; Και μάλιστα δωρεάν;
-
Ωραιο το χαντμπολ,βεβαια αφησα εναν ώμο εκει κάποτε,πανευκολο να τραυματιστεις
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ωραιο το χαντμπολ,βεβαια αφησα εναν ώμο εκει κάποτε,πανευκολο να τραυματιστειςΩραία, θα 'χουμε και ανταλλακτικά .
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αν πας και καταστρέφεις τους τένοντες σου (παράδειγμα) επειδή θες να παλέψεις με τεράστιους αλτήρες για δικέφαλα δεν σου φταίει η γυμναστική.
Μπορεί όμως να φταίνε τα γυμναστήρια.
Ας υποθέσουμε ότι οι διάδρομοι ενός γυμναστηρίου δεν έχουν ανάρτηση και οι ιμάντες έχουν σκληρύνει από τη πολύ χρήση.Και διαπιστώνεις ότι από το πολύ τρέξιμο ξεκινούν προβλήματα στα νύχια των ποδιών. Εσωτερικά αιματώματα. Μαυρίζει το νύχι, πόνοι, δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις κλπ...κλπ...
Αλλάζεις παπούτσια, βάζεις μαλακούς πάτους, αλλάζεις και μάρκα κάλτσας και πάλι τίποτα.Το λες στους γυμναστές, το λες στην διεύθυνση, κάνεις και γραπτή αναφορά σε κουτί παραπόνων και σε γράφουν κανονικά (καλοί πελάτες είναι όσοι δεν κάνουν γυμναστική!).
Τους λες επίσης ότι ο χώρος δεν εξαερίζεται καλά και ότι χωρίς οξυγόνο και σωστή θερμοκρασία στο χώρο, σωστή αεροβική δεν γίνεται. Και πάλι σε γράφουν κανονικά.Και αυτό συμβαίνει σε όσα (ελληνικά) γυμναστήρια έχω πάει.
Τι θα έκανες;Δύο παθολόγοι και ένα ορθοπεδικός μου είπαν να σταματήσω την γυμναστική σε αυτά τα γυμναστήρια.
Πας στο κοντινότερο άλσος ή γήπεδο με έστω χωμάτινο στίβο, κάνεις την αεροβική σου μερικά πους απς, βαθιά καθίσματα, βυθίσεις για τρικέφαλους σε κανένα σκαλί ή έλξεις αν έχει κανέναν σκουριασμένο μονόζυγο και είσαι έτοιμος και το κυριότερο δωρεάν και σε ανοιχτό περιβάλλον, άσε που τον χειμώνα η αίσθηση του να τρέχεις στο κρύο είναι καλύτερη.
Ετσι ακριβως.
Δωρεαν γυμναστικη χωρις να εχεις κανεναν πανω απτο κεφαλι σου και το κυριοτερο με πολυ καλυτερα αποτελσματα , τοσο στην φυσικη κατασταση οσο και στην υγεια .
Τρεξιμο= βασιλιας της ασκησης.
Πους απς και μονοζυγο ,φτιαχνουν ενα αρμονικο σωμα ,που κανενα γυμναστηριο με βαρη δεν μπορει να σου φτιαξει. -
@ συνονόματος (πάνοςςς)
Ναι. Κάνω προετοιμασία με τοπική ομάδα και το μόνο που πλήρωσα είναι οι φωτογραφίες για το δελτίο μου.
Όσον αφορά τον ώμο, προσωπικά σουτάρω μήλα μέχρις ότου να ζεσταθώ πολύ καλά. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, πιάνομαι.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οσον αφορά τα πιτσιρίκια πάντως, έχω την εντύπωση πως απο μια ηλικία και κάτω, απαγορεύεται να μπαίνουν στα γυμναστήρια....Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλα θα έπρεπε να ισχύει κατι τετοιο αν δεν.....Το θέμα Spartan, είναι ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο, αποτελεί κομμάτι γνωστού ιδιωτικού σχολείου, και είναι μέσα στις εγκαταστάσεις αυτού(για αυτό και ανέφερα γήπεδα μπάσκετ ,στίβο κλπ πρίν) . Οπότε στις αίθουσες ομαδικών του γυμναστηρίου γίνονται και εξωσχολικές δραστηριότητες για αυτό εμφανίζονται τα πιτσιρίκια.
-
@ συνονόματος (πάνοςςς)Ναι. Κάνω προετοιμασία με τοπική ομάδα και το μόνο που πλήρωσα είναι οι φωτογραφίες για το δελτίο μου.
Όσον αφορά τον ώμο, προσωπικά σουτάρω μήλα μέχρις ότου να ζεσταθώ πολύ καλά. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, πιάνομαι.
Άρα πρέπει να με δεχτούν σε κάποια ομάδα χάντμπολ για να συμμετάσχω, αλλιώς δε γίνεται, σωστά;
-
Εξαρτάται από την ομάδα. Εμένα πάντως δεν με τέσταρε κανένας. Ούτως ή άλλως, το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμα, και ουσιαστικά κάνουμε προετοιμασία. Τώρα, αν θα με χρησιμοποιούν ή όχι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ποσώς με ενδιαφέρει.
-
Πους απς και μονοζυγο ,φτιαχνουν ενα αρμονικο σωμα ,που κανενα γυμναστηριο με βαρη δεν μπορει να σου φτιαξει.
υπονοώντας ότι μπορείς να έχεις αρμονικό σώμα χωρίς να γυμνάζεις πόδια
Ξεκινήσαμε τους αφορισμούς;
squat, deadlilft, bench press, ohp ----> καθόλου αρμονικό σώμα, χάλια χάλια σου λέω ( πλαισιωμένα από chins, dips, bent over rows, pushups, ghrs, one legged squats, tricep extensions... 10/10)[spoiler:q43purp0]fyi, το κενό πάει μετά το κόμμα[/spoiler:q43purp0]
-
Εάν μιλάμε για κάποιον που αποσκοπεί σε μεγάλη μυϊκή ανάπτυξη (λ.χ. έναν μπιλντερά), σαφώς και χρειάζεται ο πάγκος και οι άρσεις θανάτου και το squat και τα ελεύθερα και όλα τα υπόλοιπα καλούδια. Εάν μιλάμε για οποιονδήποτε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να δει μυϊκή ενδυνάμωση και κάποια αποτελέσματα, το μονόζυγο, οι κάμψεις και τα καθίσματα είναι επαρκή.
Σαφώς και τα βάρη βοηθούν πολύ, αλλά αφενός απαιτούν σωστή τεχνική, αφετέρου δεν είναι μονόδρομος σαν πρόγραμμα εκγύμνασης. Τώρα, αν ενσωματώσεις στις ασκήσεις με το βάρος του σώματος ένα ήπιο πρόγραμμα με βάρη, ακόμα καλύτερα.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οσον αφορά τα πιτσιρίκια πάντως, έχω την εντύπωση πως απο μια ηλικία και κάτω, απαγορεύεται να μπαίνουν στα γυμναστήρια....Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλα θα έπρεπε να ισχύει κατι τετοιο αν δεν.....Το ψάχνω και εγώ αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πας στο κοντινότερο άλσος ή γήπεδο με έστω χωμάτινο στίβο, κάνεις την αεροβική σου μερικά πους απς, βαθιά καθίσματα, βυθίσεις για τρικέφαλους σε κανένα σκαλί ή έλξεις αν έχει κανέναν σκουριασμένο μονόζυγο και είσαι έτοιμος και το κυριότερο δωρεάν και σε ανοιχτό περιβάλλον, άσε που τον χειμώνα η αίσθηση του να τρέχεις στο κρύο είναι καλύτερη.
Όταν το εντοπίσω (το κοντινότερο άλσος ή γήπεδο με έστω χωμάτινο στίβο) θα το πω και σε σας...
Εκτός αν μου λες, να πάω να γραφτώ στα γήπεδα του Ολυμπιακού Σταδίου... που φυσικά είναι με χρέωση... και μπορείς να τα χρησιμοποιείς συγκεκριμένες μόνο ώρες... -
Φυσικά και απαγορεύεται να πηγαίνει το πιτσιρίκι στο γυμναστήριο. Να κάνει τι; Διάδρομο; Πολύ καλύτερα είναι να γραφτεί σε ένα ομαδικό άθλημα, να γυμναστεί δυνατά και να μάθει τις αξίες της συλλογικότητας. Όσον αφορά τα βάρη, δεν το συζητώ καν. Εδώ πολλοί ενήλικες τα κάνουν λάθος, θα μπορέσουν οι μπόμπιρες να εκτελούν σωστά τις ασκήσεις; Το μόνο που θα αποκομίσουν είναι σοβαρές σωματικές διαταραχές και βλάβες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όταν το εντοπίσω (το κοντινότερο άλσος ή γήπεδο με έστω χωμάτινο στίβο) θα το πω και σε σας...
Εκτός αν μου λες, να πάω να γραφτώ στα γήπεδα του Ολυμπιακού Σταδίου... που φυσικά είναι με χρέωση... και μπορείς να τα χρησιμοποιείς συγκεκριμένες μόνο ώρες...Κανένα σχολείο με ανοικτό γήπεδο?
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Οσον αφορά τα πιτσιρίκια πάντως, έχω την εντύπωση πως απο μια ηλικία και κάτω, απαγορεύεται να μπαίνουν στα γυμναστήρια....Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλα θα έπρεπε να ισχύει κατι τετοιο αν δεν.....
Το θέμα Spartan, είναι ότι το συγκεκριμένο γυμναστήριο, αποτελεί κομμάτι γνωστού ιδιωτικού σχολείου, και είναι μέσα στις εγκαταστάσεις αυτού(για αυτό και ανέφερα γήπεδα μπάσκετ ,στίβο κλπ πρίν) . Οπότε στις αίθουσες ομαδικών του γυμναστηρίου γίνονται και εξωσχολικές δραστηριότητες για αυτό εμφανίζονται τα πιτσιρίκια.
Με την διαφορά όμως ότι αμολάνε τα παιδιά των παιδικών τμημάτων στο χώρο του fitness και αλωνίζουν ...
Και τα αμολάνε δήθεν για να κάνουν 'ζέσταμα' πάνω σε ποδήλατα και διαδρόμους.
Αντί να κάνουν ομαδικό ζέσταμα μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης ή έξω στα γήπεδα, κάνουν ζέσταμα μέσα στους ενήλικους, μέσα στο χώρο του γυμναστηρίου. Και αυτό επειδή κάποιοι βαριούνται να ασχοληθούν με το επάγγελμά τους και τους ενδιαφέρουν μόνο οι γνωριμίες με τα MILFs και τα γκομενάκια.Εμένα πάντως όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει έντονα 'Παραμυθούπολη', χώρος για να παίζουν τα σπόρια.
Άσχετο. Είναι νόμιμο ολόκληρο γυμναστήριο ή μάλλον αθλητικό κέντρο να μην έχει κάποιο ψύκτη για να πίνει νερό ο κόσμος;
Λιποθύμησε κάποια κοπέλα και έψαχναν να βρουν 1euro για να βάλουν στο μηχάνημα να πετάξει μπουκαλάκι νερό... για να της ρίξουν στο πρόσωπο. Σκηνικό που έγινε Σαββάτο πρωί και είχε ελάχιστο κόσμο μέσα.Όποιος διψάει ... μισό euro το μπουκαλάκι το νερό.
Και όποιος πάει να γεμίσει το μπουκαλάκι του στα αποδυτήρια τα ακούει κιόλας...
Απαγορεύεται λέει η πόση του νερού των αποδυτηρίων...Αυτά κάνει το μονοπώλιο των υπηρεσιών...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εκτός αν μου λες, να πάω να γραφτώ στα γήπεδα του Ολυμπιακού Σταδίου... που φυσικά είναι με χρέωση... και μπορείς να τα χρησιμοποιείς συγκεκριμένες μόνο ώρες...Κανένα σχολείο με ανοικτό γήπεδο?
Υπάρχουν στην Ελλάδα σχολεία με γήπεδα;
Εγώ κάτι προαύλια θυμάμαι που τα περισσότερα τα έχουν πετσοκόψει και έχουν φτιάξει και άλλα κτίρια...
Γυμναστήρια και άλλα