-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Άσχετο: Ένας φίλος που το έχει (το προ F/L) με έχει φάει ότι o κινητήρας του δεν έχει καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με αυτόν του TTS (για το οποίο η Audi ανακοινώνει 272 Bhp) και ότι οι 4 εξατμίσεις του τελευταίου είναι μούφα...
ο κινητηρας του ΤΤ-S εχει τα 7 παραπανω αλογα,αλλα εχει 1ή 2 κιλα λιγοτερη ροπη αν θυμαμαι καλα..
οι 4 εξατμισεις δε ξερω τι ακριβως προσφερουν,παντως κανει σαφως περισσοτερο(και ομορφοτερο) θορυβο απο το s3.
οι εξατμισεις οσο μπορεσα να δω απο κατω και απο πισω δε μου φανηκαν καθολου μουφια(οπως και γω σα ζηλιαρης θα περιμενα )ο haldex του ειναι σαφως ανωτερος απο του s3,ειναι σαφως πιο ελαφρυ και γενικα το αυτοκινητο τα σπαει!!!!!!
-
Να ρωτήσω, η μόνη διαφορά στη μούρη ανάμεσα σε Α4 και Α5 είναι η καμπύλη των LED στα φώτα που έχει το A4 ενώ στο A5 είναι πιο ευθεία η γραμμή;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Να ρωτήσω, η μόνη διαφορά στη μούρη ανάμεσα σε Α4 και Α5 είναι η καμπύλη των LED στα φώτα που έχει το A4 ενώ στο A5 είναι πιο ευθεία η γραμμή;
κατα τα αλλα αν δε τα δω απο το πλαι δε τα ξεχωριζω αμεσως -
kthx
Ήθελα να σιγουρευτώ βασικά γιατί τελικά πιστεύω ότι το νέο A4 είναι πιο όμορφο κι απ το Α5, το οποίο έχει και πολύ ψηλό κατώφλι παραθύρων στο πλάι και φαίνεται κάπως χοντροκομμένο Ενώ το Α4 έχει πολύ όμορφη γραμμή συνολικά.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Άσχετο: Ένας φίλος που το έχει (το προ F/L) με έχει φάει ότι o κινητήρας του δεν έχει καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με αυτόν του TTS (για το οποίο η Audi ανακοινώνει 272 Bhp) και ότι οι 4 εξατμίσεις του τελευταίου είναι μούφα...
ο κινητηρας του ΤΤ-S εχει τα 7 παραπανω αλογα,αλλα εχει 1ή 2 κιλα λιγοτερη ροπη αν θυμαμαι καλα..
οι 4 εξατμισεις δε ξερω τι ακριβως προσφερουν,παντως κανει σαφως περισσοτερο(και ομορφοτερο) θορυβο απο το s3.
οι εξατμισεις οσο μπορεσα να δω απο κατω και απο πισω δε μου φανηκαν καθολου μουφια(οπως και γω σα ζηλιαρης θα περιμενα )ο haldex του ειναι σαφως ανωτερος απο του s3,ειναι σαφως πιο ελαφρυ και γενικα το αυτοκινητο τα σπαει!!!!!!
οι τέσσερεις εξατμίσεις απολήγουν από το ίδιο ακριβώς καζανάκι απλά είναι πιο μεγάλης διατομής οι απολήξεις.
το haldex είναι πανομοιότυπο, δεν ξέρω που το βρήκες ότι είναι διαφορετικό... είναι ίδιας ακριβώς γενιάς, τώρα οι Άγγλοι και οι Γάλλοι περιοδικάδες ας πούμε δεν γουστάρουν το παραπάνω νεύρο στην συμπεριφορά του ΤΤS και λένε ότι το S3 είναι πιο ομαλό στο όριο και βάζει περισότερο δύναμη μέσα στην στροφή, και το παλιό ΤΤ πάλι σε συγκριτικό τεστ για sports car of the year το είχαν αφήσει εκτός σε αντίθεση με το παλιό S3 που πήγε μέχρι τελικό.
Δεν ζηλεύω τα αυτοκίνητα 'είμαι φιγούρα και θέλω να το δείχνω'. Απλά δεν μου αρέσουν... τουτέστιν Z3, S2000, SLK, Roadster, κλπ Μόνο το μαζντάκι και η Λότους μου αρέσουν πολύ.
Η ροπή του TTS πράγματι είναι χαμηλότερη και έτσι κερδίζει τα 7 αλογάκια... θέμα φυσικής.
ο φίλος σου nidosun δεν είπε ότι είναι μούφα, είπε αυτά ακριβώς που έγραψα παραπάνω. Να θυμάσαι αυτά που σου λένε... Όσο για το αν έδινα λεφτά το F/L θα είμουν το μεγαλύτερο θύμα marketing στον κόσμο. Αλλά μπορεί και να γίνω τελικά. Ο λόγος που ρώτησα το Forum είναι για την συζήτηση και μόνο. Μου αρέσει να ανταλάσω απόψεις. Ελπίζω να είσαι καλά περιπτόντως. Το ΣΚ ήμουν Θεσσαλονίκη. Μιλάμε τηλεφωνικά.καλημέρα
-
στο ΤΤ-S φιλε μου o haldex ειναι haldex IV(το βρηκα μετα απο αρκετο ψαξιμο!! και απο επιβεβαιωση μηχανικου) ο οποιος λεγεται οτι δινει ενα 40% περιπου σταθερα πισω σε αντιθεση με το 15% που δινει ο δικος μας haldex II...
το s3,R32** και ΤΤ 3.2 **,εχουν haldex II.Oχι ομως το ΤΤ-S
ριξε μια ματια και σε ενα 'δειγμα' της ερευνας μου...
http://www.tt-forum.co.uk/forum/viewtop ... &p=1270969 -
oταν ελεγα δεν ειναι μουφα η εξατμιση εννοουσα οτι δε χρησιμοποιει μουφα τελικο αλα porsche
ισχυουν αυτα που λες(για την εξατμιση) και για αυτο οπως τονισα κανει πολυ περισσοτερο θορυβο απο το s3.τωρα για τη νευρικοτητα που ελεγες,ειναι λογικο αφου στελνει περισσοτερη κινηση πισω και ειναι σαφως πιο καλοζυγισμενο(οχι τοσο πολυ βαρος μπροστα σε σχεση με το s3),να ειναι σαφως πιο νευρικο...
αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο,το αντιθετο μαλιστα..τεσπα το αυτοκινητο ειναι αμαξαρα ας μην κοροιδευομαστε..
-
ναι πράγματι στις Porsche το έχω παρατηρήσει ότι είναι κολπατζίδικες...
ρώτησα με e-mail την Haldex για το θέμα της γενιάς και τις διαφορές σε τεχνικές προδιαγραφές. Παλιά που είχα ξαναρωτήσει πάντως δεν μου λέγανε και πολλές αλήθειες. Για να δούμε...
δεν έχει αλλάξει μόνο η εξάτμιση αλλά και η εισαγωγή στο TTS αλλά και στους νέους 2.0TFSI γι'αυτό βγάζουν και τα 11 αλογάκια παραπάνω! Ο θόρυβος της εξάτμισης όντως είναι περισότερο αντιληπτός, όχι όμως μέσα. Το ίδιο ισχύει και αν οδηγήσεις ένα απλό 200άρι ΤΤ καί ένα 200άρι Α3, η μόνωση και η χαλύβδινη επί το πλέιστον κατασκευή του Α3 σε αντίθεση με το μπάσταρδο ΤΤ σε υλικά και την σαφώς χαμιλότερης απόσβεσης ηχομόνωση συμβάλουν στην εντύπωση του δυνατότερου αλλά στην ουσία η διαφορά είναι ελάχιστη. Μάλιστα στο παλιό μου S3 άνοιγα τα πίσω παραθυράκια και την άκουγα τρελά. Τώρα στο νέο ανοίγω παράθυρα και οροφή για να πλησιάσω την αμεσότητα του θορύβου το ΤΤS.
Αυτά τα ολίγα περί ήχου και εικώνας...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Η ροπή του TTS πράγματι είναι χαμηλότερη και έτσι κερδίζει τα 7 αλογάκια... θέμα φυσικής. ο φίλος σου nidosan δεν είπε ότι είναι μούφα, είπε αυτά ακριβώς που έγραψα παραπάνω. Να θυμάσαι αυτά που σου λένε...Δεν ξέρω τι λες, εγώ θυμάμαι κάποιον να λέει 'τα ίδια ακριβώς άλογα έχουν, το επιβεβαίωσα' κι όποτε αναφέρεται στο S3 του από τότε που βγήκε το TTS να λέει '272'...
Περί φυσικής... Η φυσική λέει ότι η μέγιστη ισχύς προκύπτει από το μέγιστο γινόμενο του 'ροπή χ στροφές', οπότε αν ο TFSi του ΤΤS έχει χαμηλότερη μέγιστη ροπή από αυτόν του S3 θα πρέπει να διατηρεί τη ροπή του σε πιο ψηλές στροφές για να βγάλει αυτά τα +7 άλογα. Αν έχει κανείς πρόχειρες καμπύλες από δυναμομέτρηση στο ίδιο δυναμόμετρο μπορούμε να δούμε τι παίζει....
το s3,R32 και ΤΤ 3.2 ,εχουν haldex II.Oχι ομως το ΤΤ-S
ριξε μια ματια και σε ενα 'δειγμα' της ερευνας μου...
http://www.tt-forum.co.uk/forum/viewtopΕνδιαφέρον...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
oταν ελεγα δεν ειναι μουφα η εξατμιση εννοουσα οτι δε χρησιμοποιει μουφα τελικο αλα porsche
ισχυουν αυτα που λες(για την εξατμιση) και για αυτο οπως τονισα κανει πολυ περισσοτερο θορυβο απο το s3.τωρα για τη νευρικοτητα που ελεγες,ειναι λογικο αφου στελνει περισσοτερη κινηση πισω και ειναι σαφως πιο καλοζυγισμενο(οχι τοσο πολυ βαρος μπροστα σε σχεση με το s3),να ειναι σαφως πιο νευρικο...
αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο,το αντιθετο μαλιστα..τεσπα το αυτοκινητο ειναι αμαξαρα ας μην κοροιδευομαστε..
+1
Το αυτοκινητο το αισθανεσαι σαν ενα κομματι, γρηγορο και το Haldex!
-
-
αυτό το άσπρο στην φωτογραφία σου DimitriS60 πρέπει να είναι το καινούργιο S5 cabriolet!!!!!! γιατί βλέπω τέσσερεις απολήξεις εξατμίσεων... και κάτι καθισματάρες!
φίλε Νίκο, από μόνος του ο κατασκευαστής ανακοινώνει ακριβώς την ίδια ροπή και μικρότερη ιπποδύναμη στο S3 από ότι στο TTS!
{ eπίσημα στοιχεία από το Audi Konfigurator > ( S3 = 350/2500-5000 Nm + 195/ 6000 Kw) - ( TTS = 350/ 2500-5000 + 200/ 6000 Kw ) }
Οπότε ή μας δουλεύει ή ισχύει αυτό που ήξερα εξ πηγής Γερμανίας, ότι τα blueprint του κινητήρα αυτού είναι για 272 στον πάγκο... Από κοντά όμως οι προσωπικές συζητήσεις και κόνξες σε παρακαλώ φίλε. Κακώς το ξεκίνησα, ας το σταματήσουμε εδώ.
Κάτι άλλο??? ας πούμε μπορεί κάποιος που το έχει να μας πεί πόσο καίει αυτό το καυτό ΤΤ???????
-
Σε συγκριτικό πάντως που διάβασα στους 4Τ -νομίζω-, αναφέρουν πως στο ΤΤS ο κινητήρας δείνει δυνατότερος σε όλο το φάσμα των στροφών σε επαρχιακό δρόμο. Στην πίστα δε οι διαφορές είναι μεγάλύτερες -λόγω στησίματος και φύσης όμως- αφού το ΤΤS σταματάει τα χρονόμετρα 1 δευτερόλεπτο κάτω από το S3!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Σε συγκριτικό πάντως που διάβασα στους 4Τ -νομίζω-, αναφέρουν πως στο ΤΤS ο κινητήρας δείνει δυνατότερος σε όλο το φάσμα των στροφών σε επαρχιακό δρόμο. Στην πίστα δε οι διαφορές είναι μεγάλύτερες -λόγω στησίματος και φύσης όμως- αφού το ΤΤS σταματάει τα χρονόμετρα 1 δευτερόλεπτο κάτω από το S3!έχει και 200 περίπου κιλά λιγότερα βεβαίως βεβαίως...
-
Όχι το βάρος του TTS σύμφωνα με την Audi είναι 1415 οι 4Τ το έβγαλαν λίγο παραπάνω, αν θυμάμαι καλά είχαν 30 κιλά διαφορά.
-
Όχι το βάρος του TTS σύμφωνα με την Audi είναι 1415 οι 4Τ το έβγαλαν λίγο παραπάνω, αν θυμάμαι καλά είχαν 30 κιλά διαφορά.μπήκα μόλις στο Audi Konfigurator της Γερμανίας, το TTS έχει ξηρή ένδειξη 1395 και το S3 1455, το TTS φίλου ζυγισμένο δείχνει 1410 κιλά και το δικό μου ζυγισμένο στην ίδια γεφυροπλάστιγγα 1620!!!!!!! Δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι 4τροχοί για να μετρήσουν αυτοκίνητα...
Στην μια περίπτωση, αυτή της ξηρής μετρήσης, χωρίς λάδια και βενζίνη, έχουν 60κιλά διαφορά, την άλλη, την πιο πραγματική, αυτή που έιδα με τα μάτια μου, έχουν 210κιλά διαφορά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πάω να πετάξω τώρα, καλησπέρα σε όλους.
-
Όχι το βάρος του TTS σύμφωνα με την Audi είναι 1415 οι 4Τ το έβγαλαν λίγο παραπάνω, αν θυμάμαι καλά είχαν 30 κιλά διαφορά.Δεν θυμόμουν καλά!
...κοίταξα το περιοδικό και το S3 ήταν 1505 κιλά ενώ το TT-S ήταν 1460 με καλύτερη κατανομή όμως.
(το TT-S με S-tronic)Στο TT χρησιμοποίησαν επίτηδες κάποια βαρύτερα κομμάτια στο πίσω μέρος για καλύτερη κατανομή!
Πάντως όπως αναφέρεται οι διαφορές στην πίστα οφείλονται περισσότερο στο κέντρο βάρους, στο S-tronic και στα λάστιχα παρά στον κινητήρα... -
Ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης, δεν παίζει ρόλο ;;; Ή είναι αμελητέα η διαφορά τους ;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης, δεν παίζει ρόλο ;;; Ή είναι αμελητέα η διαφορά τους ;;;Στις ταχύτητες που πιάνουν στα Μέγαρα, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι διαφορές...
Άσχετο... Τι λάστιχα προτείνετε για Α4 2.0T quattro? (235/45/17)
-
Ο συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης, δεν παίζει ρόλο ;;; Ή είναι αμελητέα η διαφορά τους ;;;
Στις ταχύτητες που πιάνουν στα Μέγαρα, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι διαφορές...
Άσχετο... Τι λάστιχα προτείνετε για Α4 2.0T quattro? (235/45/17)
και εγώ σε ίδια φάση είμαι!
Για F1 GSD3 ψήνομαι
Αύριο πάω να δώσω και τα 588 για την επέκταση εγγύησης
AUDI FORUM