-
Ρε παιδιά πολύ στεναχωρήθηκα με αυτό που έγινε. Τέλος πάντων, καλή αρχή με το νέο forum και καλή δύναμη σε... όλους μας!
Θα ήθελα να μου λύσει κάποιος την εξής απορία: με ποιο τρόπο λειτουργεί το ASR στην Ε200 του 97? Ισχύει το ότι ενεργοποιείται μόνο μέχρι κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα? Γενικά τι έχει ακουστεί για την αποτελεσματικότητά του? (Δεν το πιέζω ιδιαίτερα το αυτοκίνητο γι'αυτό δεν έχω γνώμη για το θέμα )Το ESP που υπάρχει σε μεταγενέστερα μοντέλα τι ακριβώς κάνει? Και κάτι ακόμα: Πριν λίγες μέρες είδα σε κάποιο σημείο του προγούμενου Mercedes Forum να αναφέρεται κάτι για κάποιο 'καλώδιο που εμποδίζει την εισροή λαδιού στην καλωδίωση του κινητήρα' ή κάτι παρόμοιο, πάντως αφορούσε το ίδιο μοντέλο (w210). Πώς μπορώ να τσεκάρω αν αυτό το καλώδιο υπάρχει στο αυτοκίνητό μου (μιας και είναι μεταχειρισμένο εισαγωγής)? Η απουσία του τι μπορεί να προκαλέσει?
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης STAX έγραψε:
τελικα πρεπει να φτιαξω την 190 Ε μου, εχει το σωστο χρωμα blue-black sportline 1992,αλλα οχι το..σωστο μοτερ+1.
Κι εμένα έχει το σωστό χρώμα (άσπρο), αλλά της λείπουν 2 κύλινδροι -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τελικα πρεπει να φτιαξω την 190 Ε μου, εχει το σωστο χρωμα blue-black sportline 1992,αλλα οχι το..σωστο μοτερ
+1.
Κι εμένα έχει το σωστό χρώμα (άσπρο), αλλά της λείπουν 2 κύλινδροιΟι κύλινδροι μια χαρά ειναι...η χωρητικότητα τους είναι το θέμα!
-
Λεπτομέρειες, εδώ απέκτησαν δύο κυλίνδρους τα λάθος χρώματα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λεπτομέρειες, εδώ απέκτησαν δύο κυλίνδρους τα λάθος χρώματα -
Έχω και εγώ μια 190Ε 1.8 που κινείται ελάχιστα, αλλά είναι πλήρως λειτουργική. Οι ζάντες αλουμινίου που διαθέτει είναι με ελαστικά 205/55/15, και σκέφτομαι να πάω σε 195/60/15, γιατί δεν βρίσκω με δείκτη Η, έχει δοκιμάσει κανείς αυτή τη διάσταση, μαμά φοραγε 185/65/15 νομίζω.
-
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
Έχω και εγώ μια 190Ε 1.8 που κινείται ελάχιστα, αλλά είναι πλήρως λειτουργική. Οι ζάντες αλουμινίου που διαθέτει είναι με ελαστικά 205/55/15, και σκέφτομαι να πάω σε 195/60/15, γιατί δεν βρίσκω με δείκτη Η, έχει δοκιμάσει κανείς αυτή τη διάσταση, μαμά φοραγε 185/65/15 νομίζω.195/60/15 έχω φορέσει στη δική μου. Οι δύο διαστάσεις που φορούσε από τη μαμά του είναι οι άλλες που λες, 205/55 και 185/65.
Μια χαρά το βρίσκω και με 195/60 πάντως, καλύτερο από όταν το πρωτοπήρα που φορούσε 185/65. Ποιες ζάντες φοράς εσύ? (φωτό?)
edit: διάμετρος τροχού στις 3 αυτές διαστάσεις:
- 185/65/15 --> 63,16 cm
- 195/60/15 --> 62,50 cm
- 205/55/15 --> 61,64 cm
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
195/60/15 έχω φορέσει στη δική μου. Οι δύο διαστάσεις που φορούσε από τη μαμά του είναι οι άλλες που λες, 205/55 και 185/65.
Μια χαρά το βρίσκω και με 195/60 πάντως, καλύτερο από όταν το πρωτοπήρα που φορούσε 185/65. Ποιες ζάντες φοράς εσύ? (φωτό?)
Οι ζάντες είναι μάλλον ρέπλικα κάποιον Mercedes, λίγο σπάνιες όμως. Πρεπει να τις τραβήξώ φότο...και εγώ μαλλον σε 195/60/15 θα πάω. Εμένα έχει κοντά 200.000χλμ. από κατανάλωση λαδιού πως πάτε;
-
Τσιμπάει λίιιιιιιγο λαδάκι, τόσο που αν δεν είναι απόλυτα ακριβής η μέτρηση (στο ίδιο οριζόντιο σημείο το αυτοκίνητο, το ίδιο ζεστό το μοτέρ), δεν φαίνεται η διαφορά στον δείκτη.
Η δική μου έχει 216.000 χμ, πάμε για τσιμουχάκια βαλβίδων. Αν σου καίει λάδι, από κει πρέπει να είναι. (...είπε ο μάστορας)
-
Κάτι τέτοιο θα θέλει,εμένα καίει περισσότερο κανένα λίτρο κάθε 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα( τόσο κρατάω τα λάδια της), αλλά όχι πάντα τόσο πολύ. Για μετατροπή σε 2.3 16ν έχεις ψαχτεί καθόλου;
-
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
Για μετατροπή σε 2.3 16ν έχεις ψαχτεί καθόλου;Λιγάααααακι
Έχω σχεδόν καταλήξει ότι δεν θα την ήθελα 2.3-16, προτιμώ να κρατήσω τον 'βολτάδικο' χαρακτήρα της. Επιπλέον, η μετατροπή σε 16βάλβιδη κοστίζει αρκετά. Προς το παρόν, προσανατολίζομαι σε 2.6 6κύλινδρο, που είναι φθηνότερο να γίνει και της δίνει αυτό που χρειάζομαι: ροπή. -
Γνωστός μου που έχει κάνει ακριβώς αυτό (έβαλε την 2,6) είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Πολύ ευκολοοδήγητο, δεν κολλάει πουθενά και πολύ εύκολο ταξίδι στους αυτοκινητόδρομους (Εγνατία κλπ). Ταξιδιάρικο μεν αλλά στις ευθείες σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις που έχει τύχει να είμαι μέσα πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα έκπληξη για πολλούς που το όχημα το έχουν συνδυάσει με 1800 ήσυχα κυβικά! Το συγκεκριμένο μάλλον έχει δεχτεί περιποίηση και στις αναρτήσεις με χαμήλωμα για βελτίωση της ταξιδιάρικης ικανότητας όπως του είπε ο μάστορας (να κάθεται καλύτερα στις στροφές).
Από κατανάλωση δεν ξέρω αλλά το όχημα δεν είναι πολύ βαρύ οπότε είναι πόσο πατάς... -
Μιας και έγινε τώρα το κακό με τον χακερά, δεν αποφασίζετε να κάνετε μια νέα αρχή σε όλα τα υπό-φόρα;
Στην 1η σελίδα πχ να λέει για την ιστορία της εταιρίας, φώτο, αγωνιστικές επιτυχίες κλπ.
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ όμως.
(εγώ πού θα βρω μπλα μπλα για το Φερραρο-φόρουμ δεν ξέρω αλλά κάτι θα κάνω...)
-
Προς το παρον ξεκινησα να του βαλω μια χειροποιητη ανοξειδωτη εξατμιση απο τον καταλυτη και πισω, που θα βγαζει 2 αποληξεις κουρμπαρισμενες αλλα ΜΒ, νεοτερα αυριο που θα την παραλαβω
-
-
Πάλι για διακοπές την κάναμε όλοι?
Πάντως φέτος τη δική μου δεν τη βλέπω να πατάει χιόνι... -
papaki αν ψαξεις λιγο θα βρεις 205 -55 -15 εγω αυτα φοραω, σε kleber,kumho, hankook, kαι θα μεινεις ευχαριστημενος
-
Βρέθηκα συνοδηγός σε Ε200Κ (μοντ.2001) αυτόματο-σειριακό πειραγμένο στα 230 HP (από 192).
Θα το χαρακτήριζα απλά καταιγιστικό.
Το αστείο είναι ότι ο ιδιοκτήτης ειναι 75 (!!!!) χρονών και την πέιραξε μόλις την αγόρασε . Ο οδηγός ήταν ο γιός του (και φίλος μου) ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας το κοντέρ!!!! (260)
Εγω πάλι κόντεψα να βγάλω ίκτερο!!!!
Αν και δεν μου αρέοσυν τα σεντάν αυτού του μεγέθους θα τα χαρακτήριζα τέλειο (οχι όμως για οδηγό 75 χρονών). -
Αλλα του παππου ελπιζω εμεις να εχουμε στην ηλικια του AMG χωρις κοφτη χλμ.
-
Βάση της εξίσωσης που προέκυψε μετά την εμπειρία με το κάρο (χαϊδευτικά) του Παππού
75 έτη + 230 ΗΡ = ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Σκέφτόμασταν με τον φίλο να κάνουμε μια βελτίωση στα φρένα του εργαλείου για λόγους ασφαλείας
Καμιά ιδέα κανείς?
MERCEDES-BENZ FORUM