-
Εγώ πάλι θα πρότεινα την μια Ελληνική εταιρία που κάνει σοβαρή χαρτογράφηση για την χώρα μας να την ανταμοίβαμε για την δουλειά της αγοράζοντας το λογισμικό.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εγώ πάλι θα πρότεινα την μια Ελληνική εταιρία που κάνει σοβαρή χαρτογράφηση για την χώρα μας να την ανταμοίβαμε για την δουλειά της αγοράζοντας το λογισμικό.Η σοβαρότητα μιας εταιρείας δείχνεται και με το σεβασμό στον αγοραστή/πελάτη.
ΔΕΝ είμαι υπέρ των αντιγράφων απλά μια παρατήρηση κάνω. -
Εγώ πάλι θα πρότεινα την μια Ελληνική εταιρία που κάνει σοβαρή χαρτογράφηση για την χώρα μας να την ανταμοίβαμε για την δουλειά της αγοράζοντας το λογισμικό.Δηλαδή, θεωρείτε το TopoNavigator μουφα?
(Δεν ξέρω, ρωτάω. Δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο πρόγραμμα) -
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Έχω ακούσει ότι είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ πρόταση για ορειβατικές διαδρομές καθώς και ότι έχει μέχρι και τον τελευταίο κατσικόδρομο στα βουνά. Επίσης έχω ακούσει ότι δεν είναι τόσο καλό για πλοήγηση, ειδικά μέσα την πόλη.
Για πες μας την εμπειρία σου με αυτό.
-
γεια σας κ απο μενα
Προσφατα πηρα αυτοκινητο (Mitsubishi colt) κ χτες τσιμπησα κ ενα mio c220
Δεν θελω να ρωτησω κατι για το gps οσο κ να σας φαινεται περιεργο αλλα γενικα για την θεση στηριξης....
εσεις που βαζετε την βεντουζα??την βγαζετε μετα ή εχετε το μαρκουτσι συνεχεια στο τζαμι??
Στο colt εχω κ τριγωνικα στο πλαι τζαμια (δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει το colt) κ λεω να το βαλω εκει??ή μηπως ειναι λαθος ιδεα μιας κ ειμαι δεξιοχειρας?? -
Φοβάμαι ότι δε μπορώ να σας διαφωτίσω ιδιαίτερα. Εξηγούμαι: Το έχω φορτώσει στο laptop, πάνω στο οποίο κουμπώνει GPS στη θυρα PCMCIA. Έχω και ένα σε ένα handheld GPS (Garmin 60Cx) στο οποίο έχω απλά φορτώσει τη τα data του Navigator. ΔΕΝ το έχω βάλει στο PDA, γιατί αυτό έχει φορτωμένο το ArcPAD.
(To λαπτοπ μου κάνει παρέα στο αυτοκίνητο και γενικά όταν βρίσκομαι εκτός έδρας -δε με καλύπτει η μικρή οθόνη του PDA, άφού φορτώνω διαφόρων λογιών χάρτες και θέλω να βλέπω μεγάλο τμήμα τους.)
Η ακρίβεια εντοπισμού είναι από πολύ έως άκρως ικανοποιητική, ιδίως όταν χρησιμοποιώ την εξωτερική κεραία του PCMCIA GPS.
Στην τελευταία του έκδοση (3.5) έχει ενημερωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ορεινών διαδρομών, δασικών- αγροτικών δρόμων, κλπ. Η ποιότητα απεικόνισης είναι καλή, αν και υστερεί από τα 'χαρτινα' αδερφάκια του (τους τυπωμένους χάρτες της Ανάβασης) όσον αφορά στο ψηφιακό μοντέλο αναγλύφου που χρησιμοποιεί.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω για τις αστικές διαδρομές. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανέναν πλοηγό μέσα στην πόλη (εκτός από την πρώτη φορά που φόρτωσα τη νέα βάση στο GPS και του έδωσα μια δοκιμαστική διαδρομή, που τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά, αλλά μη έχοντας εμπειρία από άλλα συστήματα/προγράμματα, δεν μπορώ να κρίνω.) -
Εγω στο colt το βαζω ακριβως πανω απο τον αριστερο αεραγωγο στα δεξια μου.
Δε με βολευει αριστερα μιας και ειμαι δεξιοχειρας με το μονο αρνητικο οτι επρεπε να λυγισω παρα πολυ το μαρκουτσι λογω μεγαλης κλισης του παρμπριζ.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι με πειραματισμο θα βρεις τη θεση που σε βολευει.
Οταν δεν ειμαι στο αυτοκινητο βγαζω συσκευη και βεντουζα.
Δεν αφηνω τη βεντουζα γιατι μπορει να μου το ανοιξουν μονο και μονο για να ψαξουν αν εχω το gps σε κανενα ντουλαπακι. -
thanks
θα δοκιμασω g47 να το βαλω εκει που λες κ εσυ...
Με βεντουζα το βαζεις εε??ή με ειδικο στηριγμα/βαση??? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Δεν αφηνω τη βεντουζα γιατι μπορει να μου το ανοιξουν μονο και μονο για να ψαξουν αν εχω το gps σε κανενα ντουλαπακι.
+1
-
Ένα θέμα που θέλει προσοχή επίσης κατά την εγκατάσταση είναι η θέση της βεντούζας στο παρμπρίζ σε σχέση με την κλίση του gps και τον ήλιο.
Πολλές φορές μια φαινομενικά «ωραία» θέση αποδυκνύεται κακή αφού μπορεί με τις αντανακλάσεις από τα υπόλοιπα τζάμια να μην φαίνεται η οθόνη του gps.Με είχε βολέψει πολύ στο δικό μου μια «περίεργη»τοποθέτηση ακριβώς κάτω από τον κεντρικό καθρέπτη.
Αρκετά ψηλά δηλαδή αλλά στο δρόμο διαπίστωσα ότι η αντανάκλαση από την ηλιοροφή όταν είχα ανοικτό το σκιάδιο της έκανε την θέαση της οθόνης του gps εξαιρετικά δύσκολη. -
Στο Navimania ψιθυρίζεται ότι η Destinator Technologies μπορεί να φάει για φούντο.
Μακάρι, μπας και συνεργαστεί η χαρτογραφική με κανένα σοβαρό πρόγραμμα όπως το TomTom.
-
Nαι αλλά υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: γιατί εφόσον βλέπει ότι είναι ΓΤΠ η Destinator ως εφαρμογή δεν επιδίωξαν να συνεργαστούν με Τοm Tom ή iGo...;
-
Παλαιότερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας στο forum τους είχε δηλώσει ότι η μοναδική εταιρία software που τους πήρε σοβαρά ήταν η Destinator. Τώρα βέβαια που η πίτα είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να έχει αλλάξει το πράγμα.
-
Στο Navimania ψιθυρίζεται ότι η Destinator Technologies μπορεί να φάει για φούντο.Μακάρι, μπας και συνεργαστεί η χαρτογραφική με κανένα σοβαρό πρόγραμμα όπως το TomTom.
http://www.chapter15.com/bin/chapter15_ ... 1211362405
http://www.marketwire.com/mw/release.do?id=858521 -
Ο χρήστης cmaniac έγραψε:
thanks
θα δοκιμασω g47 να το βαλω εκει που λες κ εσυ...
Με βεντουζα το βαζεις εε??ή με ειδικο στηριγμα/βαση???Nαι, βεντουζα με αποσπωμενη βαση.
-
Οι βάσεις/βεντούζες που βάζετε στο ταμπλώ ή στο παρ-μπρίζ δεν είναι επικίνδυνες σε περίπτωση ατυχήματος ;
-
Για να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί ποτέ...
-
Για να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί ποτέ...Όταν πήρα το αυτοκίνητό μου χωρίς σύστημα πλοήγησης εργοστασιακό , λόγω έλλειψης χρημάτων , ήταν το πρώτο που σκέφτηκα συν το γεγονός ότι δεν μου αρέσουν τα εκτός εργοστασίου πρόσθετα στο αυτοκίνητο. Προμηθεύτηκα το εργοστασιακό DVD90 ( navi για όλη την Ευρώπη σε ένα DVD από NavTeq ) , κεραίες ( εργοστασιακές ) και οθόνη και αντικατέστησα αυτά που είχα. Είναι μεγάλη η διαφορά τελικά. Ενσωματώνεται πλήρως με το όχημα και οι ανακοινώσεις έρχονται από τα ηχεία. Θα το πρότεινα σε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα αντί για τις συσκευές που συζητάμε εδώ.
-
Οταν ομως το εργοστασιακο δεν υποστηριζει την περιοχη μας..... Βλεπε LANCIA Thesis.... οπου η naviteq δεν εχει χαρτες Ελλαδας.... (συστημα SIEMENS SVDO rt3) ενω η MUSA εχει γιατι το εχει με αλλο συστημα.....
-
Όπου έχω πάει με το αμάξι δεν είχα πρόβλημα είτε με τους χάρτες της Οπελ είτε με το DVD της BMW , το professional , που παίζει και στης Opel.
Το πηρα αποφαση...GPS