-
εντάξει , μου κάνατε την καρδιά περιβόλι..
ευχαριστώ για τα post σας παιδιά ,
είναι φυσικά και τι θέλεις από ένα αυτ/το , σίγουρα ένα τουρμπάτο μοτέρ 1.8 tsi θα πήγαινε ασφαλώς γρηγορότερα , όμως από ζημιές , τι κάνεις μπάρμπα????
Σίγουρα ένα τεστ ντράιβ θα με κάνει να καταλάβω τι είδους αυτ/το είναι αυτή η 316.... -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
θα είσαι 'βγήκε ο Χάρος παγανιά' όταν πας να προσπεράσεις...Βεβαια αυτο ειναι σχετικο.
Εχω παρατηρησει πως υπαρχουν πλεον δυο ειδη οδηγων, ιδιαιτερα απο τη στιγμη που οι ιπποδυναμεις των αυτοκινητων ανεβηκαν:- Αυτοι που οδηγουν αργα, οποτε ανετα τους προσπερνας και με ποδηλατο.
- Αυτοι που εχουν γρηγορο αμαξι και πανε πολυ παραπανω απο το οριο, οποτε γιατι να τους προσπερασεις?
Θεωρω πως εαν ταξιδευεις με 120-150χλμ ειναι οκ. Ουτε ιδιαιτερος φοβος για τυχων κλησεις, ουτε προσπερασματα.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
είναι φυσικά και τι θέλεις από ένα αυτ/το , σίγουρα ένα τουρμπάτο μοτέρ 1.8 tsi θα πήγαινε ασφαλώς γρηγορότερα , όμως από ζημιές , τι κάνεις μπάρμπα????
Σίγουρα ένα τεστ ντράιβ θα με κάνει να καταλάβω τι είδους αυτ/το είναι αυτή η 316....τι ακριβώς φοβάσαι στον συγκεκριμένο tsi?
-
είναι taboo σε αυτό το forum
2 στα 2. Αγγιξες ακομα ενα ευαισθητο θεμα.
Δεν υπαρχει θεμα αξιοπιστιας στο μοτερ που αναφερεις. Υπαρχουν καποια περιστατικα αλλα αυτο δε μου λεει κατι. Αμαξι ειναι, καποια ζημια θα προκυψει. Γι'αυτο ειναι η εγγυηση.
-
Σίγουρα ένα τεστ ντράιβ θα με κάνει να καταλάβω τι είδους αυτ/το είναι αυτή η 316....Εγω ειμαι της γνωμης οτι αν ξερεις τι οδηγεις δεν θα εχεις προβλημα.Δεν πρεπει να υπερεκτιμάς τις δυνατοτητες του αμαξιου επειδη ειναι η Χ μαρκα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
τόσο χάλια?
Κοίτα , τώρα οδηγάω ένα Νισσαν Αλμέρα 1500 , με 90 ίππους. Εντάξει δεν συγκρίνονται τα 2 αυτ/τα αλλά τόσο χάλια ρε γαμώτο....???Ναι...ΤΟΣΟ χάλια!
Το Almera σου που είναι 90 ίππους ζυγίζει 1.240 κιλά, δηλαδή 71 κιλά/ίππο...ενώ η 316i που είναι 122 ίππους ζυγίζει 1.425 κιλά, δηλαδή 84 κιλά/ίππο.
Αν τα παραπάνω είναι σωστά...το Almera σου είναι πιο γρήγορο από τη 316i
Κάπου τα μπέρδεψες. Σύμφωνα με τους δικούς σου αριθμούς το Almera έχει 13,77 κιλά/ίππο και το 316 11.68. Η BMW θα πρέπει να είναι αρκετά πιο γρήγορη και το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί καθώς έχει 0-100 )μετρημένο) σε 11+, ενώ το Almera ήταν στα 12+. Πάλι είναι αργή όμως αν και όχι εντελώς τάφος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
τόσο χάλια?
Κοίτα , τώρα οδηγάω ένα Νισσαν Αλμέρα 1500 , με 90 ίππους. Εντάξει δεν συγκρίνονται τα 2 αυτ/τα αλλά τόσο χάλια ρε γαμώτο....???Ναι...ΤΟΣΟ χάλια!
Το Almera σου που είναι 90 ίππους ζυγίζει 1.240 κιλά, δηλαδή 71 κιλά/ίππο...ενώ η 316i που είναι 122 ίππους ζυγίζει 1.425 κιλά, δηλαδή 84 κιλά/ίππο.
Αν τα παραπάνω είναι σωστά...το Almera σου είναι πιο γρήγορο από τη 316i
Κάπου τα μπέρδεψες. Σύμφωνα με τους δικούς σου αριθμούς το Almera έχει 13,77 κιλά/ίππο και το 316 11.68. Η BMW θα πρέπει να είναι αρκετά πιο γρήγορη και το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί καθώς έχει 0-100 )μετρημένο) σε 11+, ενώ το Almera ήταν στα 12+. Πάλι είναι αργή όμως αν και όχι εντελώς τάφος.
Σωστό.
Βασικά ήθελα να γράψω hp/ton (το γράφει και το λινκ).
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
Σίγουρα ένα τεστ ντράιβ θα με κάνει να καταλάβω τι είδους αυτ/το είναι αυτή η 316....τι ακριβώς φοβάσαι στον συγκεκριμένο tsi?
επειδή όλη μου τη ζωή οδηγώ Ιαπωνέζο και συγκεκριμένα ΤΟΥΟΤΑ και ΝΙΣΣΑΝ , ποτέ δεν είχα προβλήματα , ποτέ μα ποτέ δεν έκαψα λάδι και φτου να μην με ματιάσω είμαι υπερευχαριστημένος.Θα μου πεις τότε γιατί δεν παίρνω το Αβενσις ? Πολύ απλά δεν μπορώ να το βλέπω , το θεωρώ πολύ άσχημο ..
Όταν λοιπόν ακούς για λάδια που καίνε (φυσιολογικά) οι tsi και γενικά άλλα προβληματάκια κάπου τραβιέμαι πίσω...
Πάντως όπως μάθει κανείς... -
η 159 ειναι κλειστοφοβικη με ανυπαρκτους χωρους....
τωρα αυτα περι ᾽ὀ χαρος ᾽᾽κλπ ειναι υπερβολες.
δεν μου αρεσουν αυτες οι εκφρασεις σε φορουμ που πιανουμε τιμονια.
αν εισαι απροσεκτος και 300αλογα να εχεις παλι ο ᾽᾽χαρος᾽᾽θα εισαι.Γιαννη απλα πιστευω οτι καινουριο δεν αξιζει πλεον να αγορασεις.Καλητερα μεταχειρο και λιγο καλητερο...
για σκεψου το...77αρης και εσυ ....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
η 159 ειναι κλειστοφοβικη με ανυπαρκτους χωρους....τωρα αυτα περι ᾽ὀ χαρος ᾽᾽κλπ ειναι υπερβολες.
δεν μου αρεσουν αυτες οι εκφρασεις σε φορουμ που πιανουμε τιμονια.
αν εισαι απροσεκτος και 300αλογα να εχεις παλι ο ᾽᾽χαρος᾽᾽θα εισαι.Γιαννη απλα πιστευω οτι καινουριο δεν αξιζει πλεον να αγορασεις.Καλητερα μεταχειρο και λιγο καλητερο...
για σκεψου το...77αρης και εσυ ....
Σωστός ο εορταζόμενος!
Ψάξε για μεταχειρισμένα στη μάντρα του Σπανού...θα βρεις πολλά και καλά ( )
-
φίλε pik κάπου εκεί καταλήγω και εγώ....
το mobile.de το έχω ξεκοκκαλίσει , ελπίζω να βρω κάτι καλό και σε καλή τιμή...Οι οικογεκειακές υποχρεώσεις επιτάσσουν κάτι άνετο , ενώ βέβαια η μπέμπα είναι και ο έρωτας της ζωής μου.. -
επειδή όλη μου τη ζωή οδηγώ Ιαπωνέζο και συγκεκριμένα ΤΟΥΟΤΑ και ΝΙΣΣΑΝ , ποτέ δεν είχα προβλήματα , ποτέ μα ποτέ δεν έκαψα λάδι και φτου να μην με ματιάσω είμαι υπερευχαριστημένος.Θα μου πεις τότε γιατί δεν παίρνω το Αβενσις ? Πολύ απλά δεν μπορώ να το βλέπω , το θεωρώ πολύ άσχημο ..
Όταν λοιπόν ακούς για λάδια που καίνε (φυσιολογικά) οι tsi και γενικά άλλα προβληματάκια κάπου τραβιέμαι πίσω...
Πάντως όπως μάθει κανείς...κοίτα αν το φετίχ σου και εσένα είναι η αξιοπιστία θα σε συμβούλευα να μην φύγεις από την ιαπωνία. Όχι ότι αν πάρεις πχ ένα bmw θα χαλάσει αλλα όσο να 'ναι είσαι λίγο πιο σίγουρος
τι να σου πω εμενα φίλοι μου με tsi και tfsi δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε με βλάβες ούτε με λάδια
-
φίλε pik κάπου εκεί καταλήγω και εγώ....
το mobile.de το έχω ξεκοκκαλίσει , ελπίζω να βρω κάτι καλό και σε καλή τιμή...Οι οικογεκειακές υποχρεώσεις επιτάσσουν κάτι άνετο , ενώ βέβαια η μπέμπα είναι και ο έρωτας της ζωής μου..Αν μπορείς να πάρεις 2λτ...ψάξε για καμιά 320i στο Σπανό...θα βρεις πολλές, είναι ελεγμένες και σου δίνει και εγγύηση ένα έτος άρα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
είναι φυσικά και τι θέλεις από ένα αυτ/το , σίγουρα ένα τουρμπάτο μοτέρ 1.8 tsi θα πήγαινε ασφαλώς γρηγορότερα , όμως από ζημιές , τι κάνεις μπάρμπα ????
Σίγουρα ένα τεστ ντράιβ θα με κάνει να καταλάβω τι είδους αυτ/το είναι αυτή η 316....καλα δε σου λεει κανεις με σιγουρια οτι το 1.8 τσι θα βγαλει λιγοτερες ζημιες απο την 316..
αλλα και ετσι να ειναι αξιζει να παρεις το επιπλεον 'ρισκο' μιας και θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο απο πολλες αποψεις
και λαδια δεν καινε ολα τα tsi..οχι οτι αυτα που 'καινε' καινε τιποτα το σημαντικο ή κατι που θα σε απασχολησει
το 1.8 δεν εχει ακουστει να καιει ουτε στο στρωσιμο οπως κανουν τα 2λιτρα τα οποια μονο τοτε καινε τα κερατα τους και μετα νορμαλ πραγματα (δε θες συμπληρωμα στα 10.000 χλμ)
-
εχω δει εταιρικο 320ι Ε90αρι με 170χιλιαδες χλμ και το αμαξι δεν εχει κανει κιχ...
αν προσεξετε τις λιστες αξιοπιστιας ειδικα η Ε90 ειναι ισως αξιοπροσεκτα αξιοπιστη για γερμανικο...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
εχω δει εταιρικο 320ι Ε90αρι με 170χιλιαδες χλμ και το αμαξι δεν εχει κανει κιχ...αν προσεξετε τις λιστες αξιοπιστιας ειδικα η Ε90 ειναι ισως αξιοπροσεκτα αξιοπιστη για γερμανικο...
Ε90 και Ε87/81 είναι top στις λίστες αξιοπιστίας. Νομίζω μάλιστα ότι η Σειρά 1 είχε πάρει νούμερο 1 θέση σε κάποια λίστα αξιοπιστίας...δε θυμάμαι ποια, αλλά κάπου την είχα δει.
-
με δεδομένο ότι καινούρια η (facelift) 316 έχει 30.000 , μεταχειρισμένη πόσο έχει? Δύσκολο να βρεις βέβαια μεταχειρισμένο αυτ/το μηνων , αλλά ελπίζω κανένας παππούς να θέλει να παραδώσει το δίπλωμα του...
-
με 20/22χιλιαρικα βρισκεις ανετα E90 320i/150hp και ειναι μαλιστα και μετα το 2005...
αν εψαχνα τωρα εκει θα πηγαινα...
η αγορα ειναι γεματη ειναι η καλητερη περιοδος για μεταχειρισμενα μια και υπαρχει κριση... -
το θέμα είναι ότι με την εκάστοτε κυβέρνηση δεν ξέρεις και σε τι να ποντάρεις , εντάξει να το πάρω το 2λιτρο , αν είναι όμως να δίνω 500 στα τέλη και άλλα τόσα στην ασφάλεια τότε τον ήπιαμε....
Εντάξει τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κ@$%^λους , όμως και εμείς οι φτωχοί έχουμε το δικαίωμα σε μια bmw... -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
με 20/22χιλιαρικα βρισκεις ανετα E90 320i/150hp και ειναι μαλιστα και μετα το 2005...αν εψαχνα τωρα εκει θα πηγαινα...
η αγορα ειναι γεματη ειναι η καλητερη περιοδος για μεταχειρισμενα μια και υπαρχει κριση...Ακριβώς...μια ματιά εδώ και βρει κάποιος πολλά μεταχειρισμένα: http://www.bmw-spanos.gr/used/
BMW FORUM