-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
10.4 πριν τη βόλτα (400κμ).
10.5 μετα (βόλτα 10 ΚΜ)Κοίτα ρε που έπεσα μέσα..>>!!!!
ΥΓ: Πατήστε στην υπογραφή και δείτε νεότερη μέτρηση....
-
με αυτά που γραφεις περιμένεις να μη σου σπάσουν και το άλλο τζάμι
Εδω του Χρήστου Δ. που δημοσίευσαι κατανάλωση κάτω από 6 του σπασανε τον καθρέπτη!!! -
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εδω του Χρήστου Δ. που δημοσίευσαι κατανάλωση κάτω από 6 του σπασανε τον καθρέπτη!!!@mirage: Τι θέλει να πει ο ποιητής??
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Παιδια να ρωτησω κατι?Στη 525i ενω οταν την ξεκλειδωνω αναβουν τα πισω φωτα και τα rings μπροστα(welcome lights),οταν τη κλειδωνω μενουν ολα σβηστα...Η αντιστοιχη επιλογη στο menu του iDrive ειναι ενεργοπoιημενη.
Σωστό...έτσι κάνει. Όταν ξεκλειδώνεις ανάβουν τα rings εμπρός και τα LED πίσω και όταν κλειδώνεις ή σβήνουν αν έχεις μόλις ξεκλειδώσει ή απλά αναβοσβήνουν τα φλας αν έχεις μόλις φτάσει. Δε κάνει κάτι παραπάνω δηλαδή.
Σε 320ι πριν το λιφτινκ που έχω δει με εργοστασιακό συναγερμό (λαμπακι κάτω από το καθρεπτη) ,ιdrive professional, και χενον (δηλ.αυτοματα φωτα και angel eyes όπως λέγονται τα ρινκς),οταν ξεκλειδώνει αναβοσβήνουν τα φλας 3 φορές (αναβουν φωτάκια στα χερουλια αν εχει πακετο φωτισμού),και ανοιγει και το φως καμπίνας.
Οταν κλειδώνει να οπλισει ο συναγερμός,αναβοσβήνουν μια φορά τα φλας και σβήνει το φως καμπίνας.Ο συναγερμός οπλίζεται 100% μόλις ο φωτισμός από το κουμπί start stop σβήσει,άσχετα αν το κοκκινο λαμπάκι στο καθρέπτη ανάβει άμεσα,κανει ένα είδος τσεκ.)
Oλα αυτά με το διακόπτη των φώτων στο 0,οχι στο Αυτο ή σε άλλη σκάλα.
Επίσης οι λειτουργίες αναφέρονται και στις οδηγίες χρήσης που είναι λίγο διαφορετικές όταν περιλαμβάνει idrive το αμάξι (μάλλον αναλογα την εκδοση του).
**Αυτό που συζητάμε δεν έχει να κάνει ούτε με το iDrive ούτε με το συναγερμό. **Το δικό μου δεν έχει iDrive ή συναγερμό, αλλά όταν ξεκλειδώνω ανάβουν τα εμπρός rings, τα πίσω LED, τα λαμπάκια της πινακίδας, τα LED κάτω από τα χερούλια στις πόρτες και ο εσωτερικός φωτισμός.
Μάλιστα τα LED κάτω από τις πόρτες είναι πολύ μουράτα...
Αναφέρεται όμως ρύθμιση στο idrive που είναι διαφορετική ανάλογα το αμάξι ή την έκδοση του idrive.
Eπίσης σε προηγούμενα αναφέρθηκε ότι σε 3αρα γίνεται με ξεκλείδωμα από συναγερμό (προφανώς όχι εργοστασιακό) βάζοντας σε κάποια σκάλα τα φώτα,όχι απλό ξεκλειδωμα.Πιθανόν με προγραμματισμό.Ομως σε συνδιασμό με τον εργοστασιακό συναγερμό φαίνεται δεν γίνεται,γιατί και με το κλειδί ακόμα,απενεργοποιείται ή ενεργοποιείται ο συναγερμός (δεν δέχεται φώτα αναμένα σε κάποια σκαλα εκτός Αuto ,αλλα έτσι σβήνουν αυτοματα και δεν ανάβουν αν δεν βάλεις μπρος την μηχανή)
Υποθέτω για να είναι εργοστασιακά έτσι με συνδιασμό τον δικό του συναγερμό,κάτι καλύτερο σημαίνει για την εταιρία, πέρα από εμφάνιση.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Στα του φόρουμ τώρα, πόσο είδες κατανάλωση από την 320i ? **Να υποθέσω 40% λιγότερο από μια Alfa 159 TBi **ίσως??
Όχι θα σας χάριζα κουφάλες....
(Nα υπενθυμίσω πως ακόμη δεν έχει ποσταριστεί η κατανάλωση της 159 και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποθέτουμε... )
-
Πως είναι δυνατόν να είναι η 159 πιο μακριά και πιο φαρδιά αλλά μέσα να είναι πιο στενή??
Μόνο οι Ιταλοί να κάνουν αυτά
Κάπου πάει και το παραπάνω πλάτος.
Δες λίγο τα μετατρόχια της 159.
Και μετά δες της Μ3.Τι σχέση έχει η Μ3? ...συγκρίνουμε 3άρα Ε90 με 159 και μιλάω για μήκος και χώρους.
-. -. ~ 159 - / - 320i [ http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=195701 / http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=180422]
Μεταξόνιο: 2700/2760
Μήκος: 4660/4531Αυτή ήταν η ένστασή μου. Πως είναι δυνατόν η 3άρα να έχει μικρότερο μήκος από την 159 κατά 129χιλ, ενώ κατά 60χιλ μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά έχει πολύ καλύτερους χώρους από την 159???
Αφού έχει μεγαλύτερα μετατρόχια από Μ3 φαντάσου τι γίνεται με την απλή 320i.
Εκτός από μήκος μίλησες και για πλάτος και σου είπα που πάει το παραπάνω πλάτος της 159.Δε νομίζω να είχε κάτι δύσκολο η απάντησή μου ως προς την κατανόησή της.
-
edit mod
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εδω του Χρήστου Δ. που δημοσίευσαι κατανάλωση κάτω από 6 του σπασανε τον καθρέπτη!!!@mirage: Τι θέλει να πει ο ποιητής??
πλάκα κάνω ρε.... !!!
-
Πάντως δε πιστεύω πχ ότι το 320 μου καίει λιγότερο από το α4 18Τ.
Ισως μετο cruise να έκαιγε λίγο.
Τα turbo γενικά μπορούν να παρουσιάσουν πλεονεκτήματα στην κατανάλωση σε στροτή οδήγηση -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Παιδια να ρωτησω κατι?Στη 525i ενω οταν την ξεκλειδωνω αναβουν τα πισω φωτα και τα rings μπροστα(welcome lights),οταν τη κλειδωνω μενουν ολα σβηστα...Η αντιστοιχη επιλογη στο menu του iDrive ειναι ενεργοπoιημενη.
Σωστό...έτσι κάνει. Όταν ξεκλειδώνεις ανάβουν τα rings εμπρός και τα LED πίσω και όταν κλειδώνεις ή σβήνουν αν έχεις μόλις ξεκλειδώσει ή απλά αναβοσβήνουν τα φλας αν έχεις μόλις φτάσει. Δε κάνει κάτι παραπάνω δηλαδή.
Σε 320ι πριν το λιφτινκ που έχω δει με εργοστασιακό συναγερμό (λαμπακι κάτω από το καθρεπτη) ,ιdrive professional, και χενον (δηλ.αυτοματα φωτα και angel eyes όπως λέγονται τα ρινκς),οταν ξεκλειδώνει αναβοσβήνουν τα φλας 3 φορές (αναβουν φωτάκια στα χερουλια αν εχει πακετο φωτισμού),και ανοιγει και το φως καμπίνας.
Οταν κλειδώνει να οπλισει ο συναγερμός,αναβοσβήνουν μια φορά τα φλας και σβήνει το φως καμπίνας.Ο συναγερμός οπλίζεται 100% μόλις ο φωτισμός από το κουμπί start stop σβήσει,άσχετα αν το κοκκινο λαμπάκι στο καθρέπτη ανάβει άμεσα,κανει ένα είδος τσεκ.)
Oλα αυτά με το διακόπτη των φώτων στο 0,οχι στο Αυτο ή σε άλλη σκάλα.
Επίσης οι λειτουργίες αναφέρονται και στις οδηγίες χρήσης που είναι λίγο διαφορετικές όταν περιλαμβάνει idrive το αμάξι (μάλλον αναλογα την εκδοση του).
**Αυτό που συζητάμε δεν έχει να κάνει ούτε με το iDrive ούτε με το συναγερμό. **Το δικό μου δεν έχει iDrive ή συναγερμό, αλλά όταν ξεκλειδώνω ανάβουν τα εμπρός rings, τα πίσω LED, τα λαμπάκια της πινακίδας, τα LED κάτω από τα χερούλια στις πόρτες και ο εσωτερικός φωτισμός.
Μάλιστα τα LED κάτω από τις πόρτες είναι πολύ μουράτα...
Αναφέρεται όμως ρύθμιση στο idrive που είναι διαφορετική ανάλογα το αμάξι ή την έκδοση του idrive.
Eπίσης σε προηγούμενα αναφέρθηκε ότι σε 3αρα γίνεται με ξεκλείδωμα από συναγερμό (προφανώς όχι εργοστασιακό) βάζοντας σε κάποια σκάλα τα φώτα,όχι απλό ξεκλειδωμα.Πιθανόν με προγραμματισμό.Ομως σε συνδιασμό με τον εργοστασιακό συναγερμό φαίνεται δεν γίνεται,γιατί και με το κλειδί ακόμα,απενεργοποιείται ή ενεργοποιείται ο συναγερμός (δεν δέχεται φώτα αναμένα σε κάποια σκαλα εκτός Αuto ,αλλα έτσι σβήνουν αυτοματα και δεν ανάβουν αν δεν βάλεις μπρος την μηχανή)
Υποθέτω για να είναι εργοστασιακά έτσι με συνδιασμό τον δικό του συναγερμό,κάτι καλύτερο σημαίνει για την εταιρία, πέρα από εμφάνιση.
iDrive και μη, συναγερμό ή όχι...τα rings ανάβουν μπροστά αν έχεις εργοστασιακά xenon.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
περιμενουμε εντυπωσεις....
Όπως και στο test-drive που έκανα...μου φαίνεται πιο γρήγορη η 320i από το δικό μου. Δε ξέρω αν φταίει το σασμάν ή τα 18άρια μου...αλλά είναι πιο γρήγορη. Η 320i του coyote φοράει βεβαίως 17άρια κι αυτή (πανέμορφες ζάντες btw ).
thanks mate!
O Puntolord πως και δεν ρώτησε για την κατανάλωση ακόμα;
Πράγματι!
Άσε μας ρε Νίκο με τις επιδόσεις, λέγε γρήγορα την κατανάλωση!
Λέγεεεεε ρεεεεε!
Μίλαααααα!
Θα μιλήσεις με το καλό, ή θα στα πάρουμε με το ζόρι;
Μήπως κρύβεις κάτι; Εεεεε; Τι έχεις να κρύψεις;10άκι το 320i και τόσο έχει και το δικό μου με κλιματισμό συνέχεια και μόνο. Αν τον κλείσεις θα δεις και κάτω από 10. Γενικά δε καίει για 2λτ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Τώρα αν το σκίζεις και το πηγαίνεις τάπα...έ, θα κάψει ένα 12άρι...παραπάνω όχι γιατί το Start/Stop του ρίχνει τη κατανάλωση αρκετά.
-
edit mod
-
....iDrive και μη, συναγερμό ή όχι...τα rings ανάβουν μπροστά αν έχεις εργοστασιακά xenon.Σωστά, ακόμα και στα τοποθετημένα εκ των υστέρων - γνήσια - Βi-Xenon στο δικό μου ισχύει......
....10άκι το 320i και τόσο έχει και το δικό μου με κλιματισμό συνέχεια και μόνο. Αν τον κλείσεις θα δεις και κάτω από 10. Γενικά δε καίει για 2λτ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Τώρα αν το σκίζεις και το πηγαίνεις τάπα...έ, θα κάψει ένα 12άρι...παραπάνω όχι γιατί το Start/Stop του ρίχνει τη κατανάλωση αρκετά.
Με πολύ χαλαρή οδήγηση - στυλ του προϊσταμένου μου - στο δικό του Ε93 320i αυτόματο, ο δείκτης δείχνει 8,3 λ/100Κμ χωρίς να το έχει μηδενίσει ποτέ από τη μέρα που το αγόρασε και έχει 8000ΚΜ το αμάξι...
-
iDrive και μη, συναγερμό ή όχι...τα rings ανάβουν μπροστά αν έχεις εργοστασιακά xenon.
Δεν είπα ότι δεν ανάβουν κανονικά τα rings ,αλλά όχι με το κλειδωμα ξεκλείδωμα στην περίπτωση που ανέφερα.
-
παιδες εγω με την καρετα μου 320i του 2005 Ε90 με τα 150 ( που εγιναν και καλα 160 ) καιω μεση καταναλωση σε ρυθμους βολτας 1η-2α-3η με τρια ατομα 17αρες με Conti sport 3 9,6lt/100km...
και αναβω και κλιματισμο αλλα συνηθως εχω ηλιοροφη ανοικτη
χειμωνα ομως το εχω στην 2η σκαλα.
μηπως πανω απο 10 στο αμαξι του coyote που λογικα εχει και το σταρτ στοπ ειναι πολλα;
-
Καπου έχω διαβάσει ότι η 320i/150ps έχει δυναμομετρηθεί 163ps χωρίς tuning που αναφέρεις,αντίθετα ο κινητήρας με τους 170ps στην πράξη στην 3αρα αποδίδει 163ps.Oπότε αν όντως ισχύει αυτό,η κατανάλωση δεν διαφέρει σημαντικά σε κανονική χρήση,απλά όταν ζορίζεται το αμάξι θα υπάρχουν διαφορές λογικά υπέρ της έκδοσης 170ps λόγω της τεχνολογίας Εf.Dynamics.Από εκεί και πέρα παιζει ρόλο και ο τρόπος οδήγισης και η χρήση του κλιματισμού,που στην facelift εκδοση φαίνεται κάτι έχουν αλλάξει στην απόδοση του.
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Καπου έχω διαβάσει ότι η 320i/150ps έχει δυναμομετρηθεί 163ps χωρίς tuning που αναφέρεις,αντίθετα ο κινητήρας με τους 170ps στην πράξη στην 3αρα αποδίδει 163ps.Oπότε αν όντως ισχύει αυτό,η κατανάλωση δεν διαφέρει σημαντικά σε κανονική χρήση,απλά όταν ζορίζεται το αμάξι θα υπάρχουν διαφορές λογικά υπέρ της έκδοσης 170ps λόγω της τεχνολογίας Εf.Dynamics.Από εκεί και πέρα παιζει ρόλο και ο τρόπος οδήγισης και η χρήση του κλιματισμού,που στην facelift εκδοση φαίνεται κάτι έχουν αλλάξει στην απόδοση του.Δεν ισχύει αυτό που λες. Το Drive την είχε δυναμομετρήσει στα 183 άλογα.
-
[quote='pik.'....μηπως πανω απο 10 στο αμαξι του coyote που λογικα εχει και το σταρτ στοπ ειναι πολλα; [/quote]
Κι εγώ πολλά τα βρίσκω....μάλλον το 'πατάει' .....
....Δεν ισχύει αυτό που λες. Το Drive την είχε δυναμομετρήσει στα 183 άλογα.Κανένα link?
Έγινε η αντικατάσταση του πίσω δεξιού υαλοπίνακα πριν λίγο, 2.5 ώρες εργασία και συνολικό κόστος 170€ (65€ ανταλλακτικό και 105€ εργασία).
Αντικαταστάθηκαν επίσης η εσωτερική επένδυση-ηχομόνωση και τα εσωτερικά λάστιχα όπου κινείται ο υαλοπίνακας. Με μια ματιά που του έριξα, έχει ακριβώς τους ίδιους κωδικούς με το παλιό και την ίδια ημερομηνία παραγωγής, 'για να μην ξεχωρίζει παραγγέλθηκε ανταλλακτικό ίδιας παρτίδας με το σπασμένο' μου απάντησε ο επικεφαλής του συνεργείου.
Εργασία με ειδικά γάντια, πλύσιμο-εσωτερικό & εξωτερικό και παράδοση στον πελάτη.
Μοναδική παράπλευρη απώλεια ήταν η μεμβράνη που είχε, οπότε αναγκαστικά έβγαλα και την πίσω δεξιά και άφησα μόνο αυτές από τα πλαϊνά μικρά πίσω και του πίσω παρμπρίζ επίσης.
Ακολουθούν φωτό από το πριν και το μετά......
ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ
-
Πώς έγινε αυτό ρε συ;
εντιτ: είδα..
στα καλά των καθούμενων
BMW FORUM