-
Μηχανικός είμαι εγώ
Για τη Μ3 Ε30 του Pad είναι το project ... -
φαίνονται πολύ ποιοτικές !!
-
Τα σπάει η ανάρτηση Βασίλη!!!
Να σου πω...ποια η άποψή σου για το μπλοκέ? Θεωρείς ότι έχει νόημα στο δικό μου αυτοκίνητο?
-
Κατά τη γνώμη μου όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν κάποιο σύστημα περιορισμού της ολίσθησης των τροχών, έχουν πιο ασφαλή συμπεριφορά. Ειδικά σε πισωκίνητα η ύπαρξη του είναι must
Παλαιότερα τα έχω ξαναγράψει, ένα Quaife στις BMW είναι η χρυσή τομή/λύση
Για πιο σπορ συμπεριφορά υπάρχουν δισκάτα Drexler, Osgiken, Kaaz κλπ ... όμως θέλουν πιο πολύ ψάξιμο και βασικά να ξέρεις τι θέλεις απο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Μηχανικός είμαι εγώ
Για τη Μ3 Ε30 του Pad είναι το project ...Για του pad ε? Σώπα μωρέε!! Δεν κάνει τέτοια αυτός!
-
Κατά τη γνώμη μου όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν κάποιο σύστημα περιορισμού της ολίσθησης των τροχών, έχουν πιο ασφαλή συμπεριφορά. Ειδικά σε πισωκίνητα η ύπαρξη του είναι must...Τότε γιατί δεν εξοπλίζει εξ' αρχής η εταιρία τα αυτοκίνητα της με μπλοκέ;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν κάποιο σύστημα περιορισμού της ολίσθησης των τροχών, έχουν πιο ασφαλή συμπεριφορά. Ειδικά σε πισωκίνητα η ύπαρξη του είναι must...
Τότε γιατί δεν εξοπλίζει εξ' αρχής η εταιρία τα αυτοκίνητα της με μπλοκέ;
- Στις Ε36 υπήρχε σαν έξτρα (25%)
- Απαιτεί την αύξηση του κόστους συντήρησης
- Στην πολιτικά ορθή κοινωνία μας θεωρείται αγωνιστικός εξοπλισμός
- Πολλές φορές απαιτεί γνώσεις για τον έλεγχο του οχήματος
- Χωρίς μπλοκέ το όχημα αποκτά ευκολότερα χαρακτηριστικά προσθιοκίνητου
-
Ανάλογα με τον οδηγό. Αν οδηγάς αυτόματο γιατί με το χειροκίνητο κιβώτιο είσαι αργός και το πηγαίνω γρήγορα σημαίνει πατάω το γκάζι στο τέρμα, τότε πιο ασφαλές είναι το ανοικτό διαφορικό γιατί ο ένας τροχός δεν θα σπινιάρει και θα δίνει κάποια πλευρική πρόσφυση. Αν σπινιάρεις με μπλοκέ το αμάξι θα κάνει σβούρες.
-
Κατά τη γνώμη μου όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν κάποιο σύστημα περιορισμού της ολίσθησης των τροχών, έχουν πιο ασφαλή συμπεριφορά. Ειδικά σε πισωκίνητα η ύπαρξη του είναι must
Παλαιότερα τα έχω ξαναγράψει, ένα Quaife στις BMW είναι η χρυσή τομή/λύση
Για πιο σπορ συμπεριφορά υπάρχουν δισκάτα Drexler, Osgiken, Kaaz κλπ ... όμως θέλουν πιο πολύ ψάξιμο και βασικά να ξέρεις τι θέλεις απο τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Ναι το θυμάμαι και έχω κρατήσει ΟΛΟ το ποστ σου με τις φωτογραφίες κλπ...αλλά το μοναδικό που με αγχώνει είναι το shimming (αν θυμάμαι καλά) των γραναζιών. Τι ακριβώς είναι αυτό και τι γνώσεις χρειάζονται για το κάνει κάποιος μηχανικός, γιατί εγώ δικό μου μηχανικό δεν έχω, και δε θέλω να κάνω μοντιφιές στο αυτοκίνητο αν δεν υπάρχει νόημα.
-
.. δηλαδη θες να μας πεις πως το τιμονι που σκεφτοσουν ή το σετ προφυλακτηρες που θες, εχουν καποιο νοημα??
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. δηλαδη θες να μας πεις πως το τιμονι που σκεφτοσουν ή το σετ προφυλακτηρες που θες, εχουν καποιο νοημα??Άλλη δουλειά κάνει το ένα, άλλη δουλειά κάνει άλλο. Αν έχει νόημα, ουσία και value for money το μπλοκέ για τη χρήση που του κάνω, θα το σκεφτόμουν. Τα άλλα είναι εξωτερικές (ή και εσωτερικές) αλλαγές που βλέπεις ποιο πολύ από το μπλοκέ.
Γιαυτό ρωτάω, έχει νόημα το μπλοκέ σε αυτοκίνητο με 170 άλογα, ή έχει νόημα το μπλοκέ πάνω από 200 άλογα?
-
Εξαρτάται από το τι ζητάς. Αν θέλεις να το βλέπεις και να χαίρεσαι, τότε τα εξωτερικά αξίζουν περισσότερο από ένα μπλοκέ.
Από την δική εμπειρία, τα πράγματα, με την χρήση μπλοκέ, δεν είναι τραγικά δύσκολα, αλλά θέλουν να συνηθίσεις. Το βασικότερο που έπρεπε να συνηθίσω είναι να στρίβω με γκάζι. Οχι υπερβολές βέβαια. Αλλά βοηθάει να μειώσεις τις γωνίες! Κατά τα άλλα, σε βρεγμένο, θα σου γυρίσει πιο εύκολα από ότι χωρίς μπλοκέ.
-
ποσο καλη δουλεια μπορει να κανει το μπλοκε σε αυτοκινητο με ενεργοποιημενα τα tcs/esp?
-
Νομίζω λίγη. Αφού τα ηλεκτρονικά δεν θα αφήνουν ποτέ να 'δουλέψει'.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εξαρτάται από το τι ζητάς. Αν θέλεις να το βλέπεις και να χαίρεσαι, τότε τα εξωτερικά αξίζουν περισσότερο από ένα μπλοκέ.Από την δική εμπειρία, τα πράγματα, με την χρήση μπλοκέ, δεν είναι τραγικά δύσκολα, αλλά θέλουν να συνηθίσεις. Το βασικότερο που έπρεπε να συνηθίσω είναι να στρίβω με γκάζι. Οχι υπερβολές βέβαια. Αλλά βοηθάει να μειώσεις τις γωνίες! Κατά τα άλλα, σε βρεγμένο, θα σου γυρίσει πιο εύκολα από ότι χωρίς μπλοκέ.
Κατανοητό.
Μωρέ και τα δύο μου αρέσουν...
Άρα συνιστάς μπλοκέ ανεξαρτήτου ιπποδύναμης?
Βασίλη, όταν έχεις χρόνο πες μου λίγο για το shimming. Χρόνια Πολλά και για χθες
Σωστή η απορία του Σπύρου...πόσο χρησιμεύει το μπλοκέ σε αυτοκίνητο με DTC & DSC?
Κάπου διάβασα ότι η BMW Performance σειρά ετοιμάζει μπλοκέ για 1 και 3άρα.
-
Στα 175 bhp που έχεις μια χαρά θα είναι. Γύρω στο 25%... με τα ηλεκτρονικά καλύτερα να μας πει ο Βασίλης.
-
ΟΚ, θα το δω από Δευτέρα γιατί θα λείπω.
Πάντως αν ισχύει η φήμη για το μπλοκέ της BMW Performance ίσως είναι καλύτερα να περιμένω να βάλω κάτι που μπαίνει 'κουτί'.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Γιαυτό ρωτάω, έχει νόημα το μπλοκέ σε αυτοκίνητο με 170 άλογα, ή έχει νόημα το μπλοκέ πάνω από 200 άλογα?Τι δεν σου αρέσει στη συμπεριφορά του πίσω άξονα και θα σου πούμε αν θα βελτιωθεί ή θα χειροτερεύσει με το μπλοκέ.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εξαρτάται από το τι ζητάς. Αν θέλεις να το βλέπεις και να χαίρεσαι, τότε τα εξωτερικά αξίζουν περισσότερο από ένα μπλοκέ.
Από την δική εμπειρία, τα πράγματα, με την χρήση μπλοκέ, δεν είναι τραγικά δύσκολα, αλλά θέλουν να συνηθίσεις. Το βασικότερο που έπρεπε να συνηθίσω είναι να στρίβω με γκάζι. Οχι υπερβολές βέβαια. Αλλά βοηθάει να μειώσεις τις γωνίες! Κατά τα άλλα, σε βρεγμένο, θα σου γυρίσει πιο εύκολα από ότι χωρίς μπλοκέ.
Κατανοητό.
Μωρέ και τα δύο μου αρέσουν...
Άρα συνιστάς μπλοκέ ανεξαρτήτου ιπποδύναμης?
Βασίλη, όταν έχεις χρόνο πες μου λίγο για το shimming. Χρόνια Πολλά και για χθες
Σωστή η απορία του Σπύρου...πόσο χρησιμεύει το μπλοκέ σε αυτοκίνητο με DTC & DSC?
Κάπου διάβασα ότι η BMW Performance σειρά ετοιμάζει μπλοκέ για 1 και 3άρα.
αν δεν αναζητάς τα όρια του, νομίζω ότι δεν χρειάζεται και μια χαρά κάνουν τη δουλεία τους
και τα ηλεκτρονικά. Αν τώρα επιμένεις ... καλύτερα θα ήταν να πας σε κάτι πιο καθημερινό,
δηλαδή Torsen, ενώ αν είσαι πολύ απαιτητικός (και έχεις βάλει σεμι, αναρτήσεις, φρένα, ελαφρώματα), τότε πας για δισκάτο, που αν τα λέω καλά (ας επιβεβαιώσει κάποιος που να το έχει σε BMW) θα κάνει
αρκετό περισσότερο θόρυβο και θα θέλει συντήρηση. Άποψή μου είναι, μπορεί και να την έχω ξαναπεί,
κράτα το 120, χωρίς μετατροπές, ούτε εξωτερικά καγκουρέματα ... κι αν κρίνεις ότι χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό, πούλησε το, και ξεκίνα από μια πιο 'σωστή' βάση ..... 130,135, 330, Μ3 Ε30 κτλ. Πιο πολλά €€€ θα ξοδέψεις για να βελτιώσεις την 120 και να την κάνεις κάτι που δεν είναι. -
Προσωπικά δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με μπλοκέ και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως για να πω την αλήθεια, από την πολύ περιορισμένη εμπειρία μου, θα έλεγα ότι η οδική συμπεριφορά του δικού μου με ικανοποιεί απόλυτα, για την ώρα τουλάχιστον.
Το αυτοκίνητο σου ζητάει να το πιέσεις.
BMW FORUM