-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Για καθημερινό αυτοκίνητο να την ξεχάσεις την Ε36 αν σε ενδιαφέρει το κόστος της βενζίνης είναι αρκετά βενζινοβόρα και τα δύο , σύν ότι είναι παλιά αμάξια πιά και όλο και κάτι θα θέλουν , το Ε36 είναι νευρικό σαν αυτοκίνητο χωρίς την αμεσότητα ενός Ε30 και χωρίς τη ραφιναρισμένη αίσθηση μιάς Ε46 .Είχαμε για νομίζω 10+ χρόνια μια Ε36 318i σκέτη. Πάντα μου φαινόταν πολύ καλά ζυγισμένη και ήπια, δεμένη και ομαλή και καθόλου νευρική σαν αίσθηση μάλλον βαριά. Για μένα μάλλον είχε το σωστό συνδυασμό στοιχείων ανάμεσα στην Ε30 (πολύ νευρική) και Ε46 (πολύ ραφιναρισμένη, φιμωμένη). Και δεν θυμάμαι αριθμούς αλλά δε νομίζω να είχε θέμα με την κατανάλωση.
Οπότε αν σου αρέσει γενικά καλώς αλλά αν σου αρέσει και τη θες κυρίως για πόλη δεν είναι ό,τι καλύτερο (άσχετα από την κατανάλωση). Θα ήσουν καλύτερα με κάτι σαφώς μικρότερο που θα είναι και σαφώς οικονομικότερο. Πάντως σαν πλεονέκτημα θυμάμαι ότι παρά το μέγεθός της μου φαινόταν πολύ ευέλικτη στην πόλη.Σας ευχαριστω για την συζητηση. Απ'οτι καταλαβα απο αυτα που μου λετε αλλα και απο το 'θεμα' σχετικου forum που ποσταρε ο φιλος πιο πανω, αξιζουν (ακομα) σαν αυτοκινητα...
Τωρα για το θεμα της χρησης του αυτοκινητου στην πολη:
αν ηθελα κατι καθαρα για μεσα στην Αθηνα, ακομα και για βολτες μονο, θα χτυπαγα ενα smartακι να ξεχναω να το γεμιζω! Αλλα το θελω για αυτοκινητο για ολες τις χρησεις. Για την δουλεια, για την βολτα, για τα ταξιδια, καταλαβαινετε...Φυσικα υπαρχουν και αλλες ενδιαμεσες επιλογες, Astra Ibiza Golf κλπ, αλλα εκτος του οτι ειναι πιο ομορφη μια μπεμπα, εχει και αλλη χαρη! Εχει αλλου την κινηση! χαχαχα (αλλα αυτο ειναι δευτερυεων, στην πλακα το λεω)
Οσον αφορα την καταναλωση λοιπον, ελπιζω να μην παθω καμια νιλα και φοβαμαι να μετακινηθω......... Ποση διαφορα να εχει πια ενα 318is απο ενα μεσης καταναλωσης 1400αρι??
edit: onyx, μ'αρεσει γενικα σαν αυτοκινητο και σαν εμφανιση κυριως!
Δεν το παιρνω με κριτηρια πολης, εννοειται, απλα δυστυχως ειναι και αυτα μεσα στα δεδομενα που πρεπει να λαβω υπ'οψην.. -
Μην μασας, υπάρχουν και πιο τρελοί απο εσένα
-
Ο χρήστης kapa di gama έγραψε:
Οσον αφορα την καταναλωση λοιπον, ελπιζω να μην παθω καμια νιλα και φοβαμαι να μετακινηθω......... Ποση διαφορα να εχει πια ενα 318is απο ενα μεσης καταναλωσης 1400αρι??
Αρκετή σε αστικό περιβάλλον. Προσωπικά δε θα πήγαινα σε τόσο παλιό αυτοκίνητο, κοίτα κάποιο νεότερο και αν θες επιδόσεις κάποιο μεσαίο τουρμπάκι. Επίσης αν δε το γνωρίζεις, η Ε36 στα crash test τα πάει χάλια, 1 αστέρι είχε πάρει μόνο. Επίσης ενα τόσο παλιό αυτοκίνητο θα ζητάει συνεχώς πράγματα, όπως και να το κάνουμε.
Και στα λέω αυτά, παρόλο που στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχει 318i (1800cc, 8v ) που αγοράστηκε καινούρια το 1998 και έχει 387,000 χλμ σήμερα δίχως σημαντικά προβλήματα, μόνο χαζοβλάβες
Όταν την οδηγάω, δείχνει την ηλικία της και σίγουρα δε θα έδινα σήμερα χρήματα για να αποκτήσω ένα τέτοιο για ***κύριο *** αυτοκίνητο.Φιλικά
-
koubeast ευχαριστω για την αποψη σου..
Η αληθεια ειναι οτι εχω δει και καποια στοιχεια απο crash test του Ε36 και οντως δεν ειδα και πολυ καλα αποτελεσματα. (?!) Οσο για μεταχειρισμενα τουρμπο, δεν θα τα κοιτουσα ευκολα, απ'τη στιγμη κιολας που δεν δινω και ιδιαιτερη προτεραιοτητα στη δυναμη. Παρα το οτι ενα μικρων κυβικων τουρμπο θα ηταν μια καλη συση.
Απο αλλες επιλογες, μου αρεσει και το Α3 (του 2000 περιπου) ενα απλο 1600 θα ηταν καλο, αλλα εχει πολυ ακριβα ανταλλακτικα απ'οσο γνωριζω!
Και μετα παμε σε πιο συνηθισμενες επιλογες, οπως Astra που μ'αρεσει και αυτο ή κανα Leon το πρωτο. Απο τις 'λογικοτερες' επιλογες θα ηταν ενα μικρο ωραιο Civic, αλλα (χωρις να ξερω τον λογο) δεν μου αρεσουν σχεδον καθολου.... Τα θεωρω οτι ειναι για πιτσιρικια, για να κοντραρεσαι με τα ραλακια ρε γαμωτο.... (γνωμη μου αυτο και συμφωνα με τα γουστα μου, ετσι?! μη με φατε! χαχα)
-
Φιλε μου ποσα χρηματα διαθετεις αν επιτρεπεται??
κατι τετοιο για αμαξι βολτας φαινεται καλη περιπτωση
-
Δυστυχως δεν υπαρχουν τοσα, αλλιως θα ειχα επιλογες και για αλλα μικρομεσαια και πολυ ωραια αυτοκινητα.. Γυρω στα 6χιλιαρικα θα μπορουσα να δωσω, χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν κοιταω και για φθηνοτερες επιλογες ή καποια τυχον 'ευκαιρια'..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... την γνωμη σας σχετικα με τις coupeδιές τα BMW 318is ('96+) με κινητηρα Μ44, αν ειναι μεγαλος ο κινητηρας για την Αθηνα δηλαδη αν εχει μεγαλη καταναλωση εντος πολης???? ..... μιας και το θελω για καθημερινη χρηση και για πόλη, τι λετε εσεις? ...
Για καθημερινό αυτοκίνητο να την ξεχάσεις την Ε36 αν σε ενδιαφέρει το κόστος της βενζίνης είναι αρκετά βενζινοβόρα και τα δύο , σύν ότι είναι παλιά αμάξια πιά και όλο και κάτι θα θέλουν , το Ε36 είναι νευρικό σαν αυτοκίνητο χωρίς την αμεσότητα ενός Ε30 και χωρίς τη ραφιναρισμένη αίσθηση μιάς Ε46 .
Είχαμε για νομίζω 10+ χρόνια μια Ε36 318i σκέτη. Πάντα μου φαινόταν πολύ καλά ζυγισμένη και ήπια, δεμένη και ομαλή και καθόλου νευρική σαν αίσθηση μάλλον βαριά. Για μένα μάλλον είχε το σωστό συνδυασμό στοιχείων ανάμεσα στην Ε30 (πολύ νευρική) και Ε46 (πολύ ραφιναρισμένη, φιμωμένη). Και δεν θυμάμαι αριθμούς αλλά δε νομίζω να είχε θέμα με την κατανάλωση.
Οπότε αν σου αρέσει γενικά καλώς αλλά αν σου αρέσει και τη θες κυρίως για πόλη δεν είναι ό,τι καλύτερο (άσχετα από την κατανάλωση). Θα ήσουν καλύτερα με κάτι σαφώς μικρότερο που θα είναι και σαφώς οικονομικότερο. Πάντως σαν πλεονέκτημα θυμάμαι ότι παρά το μέγεθός της μου φαινόταν πολύ ευέλικτη στην πόλη.Δεν λέω ότι δεν ήταν ζυγισμένη η ε36 απλά μου φένεται ότι το βάρος επέτεινε την οδική της συμπεριφορά που ήταν υπερστροφική σε σχέση με την ελαφρύτερη και σίγουρα πιό νευρική ε30 , δικιά μου αδυναμία είναι η ε46 είχε την φλόγα των προηγούμενων σειρών 3 και ήταν πολύ ραφιναρισμένη μπροστά της η ε90 μου φένεται κάπως αναιστητοποιημένη
-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1171879/Μακριά τι σου έκανε ο άνθρωπος και θες να τον κάψεις
-
Κάπου πήρε το μάτι μου τη λέξη Astra. Γι αυτό...
Νομίζω πάντως ότι για τόσο μικρό budget δεν αξίζει μπέμπα προηγούμενου αιώνα. -
Μακριά τι σου έκανε ο άνθρωπος και θες να τον κάψεις
χαχαχα
ετσι κ αλλιως ειναι δυλιτρο(!?!) οπότε...
-
Το έχει ένα φιλαράκι μου τριών ετών και έχει κάνει 8κ χμ σε κάθε βόλτα συμπληρώνει και λαδάκι για κατανάλωση άστα .
-
και μαπα μοτερ, τσαμπα τα κυβικα του
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και μαπα μοτερ, τσαμπα τα κυβικα τουακριβώς για 2000 cc δεν πάει .
-
Δεν λέω ότι δεν ήταν ζυγισμένη η ε36 απλά μου φένεται ότι το βάρος επέτεινε την οδική της συμπεριφορά που ήταν υπερστροφική σε σχέση με την ελαφρύτερη και σίγουρα πιό νευρική ε30 , δικιά μου αδυναμία είναι η ε46 είχε την φλόγα των προηγούμενων σειρών 3 και ήταν πολύ ραφιναρισμένη μπροστά της η ε90 μου φένεται κάπως αναιστητοποιημένηΥπερστροφική σε σχέση με την ε30 ? Αντιθέτως!
-
και μαπα μοτερ, τσαμπα τα κυβικα του
ακριβώς για 2000 cc δεν πάει .
και ουτε καθαροαιμο ειναι οπως το κλιο για παραδειγμα η το civic type r
και του λειπουν 50 αλογα απ το μοτερ.μαλλον το εβγαλε μονο και μονο για να το κανουν αγωνιστικο Ν3 -
ρε παιδια, επειδη με την ευκαιρια μπηκα παλι στο car και χαζευα, ενα 1600αρι Civic με 120+ αλογα, δεν θα καιει και αυτο ακομα και στη νορμαλ εντος πολης οδηγηση...?? Η οχι, λογω βαρους?
Και σε σχεση με μια 318is??(τυχαιο παραδειγμα http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1004269/ )
-
Κοιτα κατι πιο καινουριο βρε φιλε!! Τοσο παλια αυτοκινητα θα καινε αναλογα με τη συντηρηση που εχουν υποστει, με 6Κ βρισκεις μια χαρα αυτοκινητα νεοτερα του 2004
πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1068724/
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Δεν λέω ότι δεν ήταν ζυγισμένη η ε36 απλά μου φένεται ότι το βάρος επέτεινε την οδική της συμπεριφορά που ήταν υπερστροφική σε σχέση με την ελαφρύτερη και σίγουρα πιό νευρική ε30 , δικιά μου αδυναμία είναι η ε46 είχε την φλόγα των προηγούμενων σειρών 3 και ήταν πολύ ραφιναρισμένη μπροστά της η ε90 μου φένεται κάπως αναιστητοποιημένη
Υπερστροφική σε σχέση με την ε30 ? Αντιθέτως!
Λάθος διατύπωση εννοείτε πως πιό υπερστροφική είναι η ε30 , θέλω να πώ ότι το βάρος χαλούσε κάπως τον χειρισμό της ε36 σε σχέση με την προκάτοχό της.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1097946/
να λέει αλήθεια για τα χιλιόμετρα ;
BMW FORUM