-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Υπονοείς μήπως πως αν οδηγείς ξεμέθυστος και ξεκούρατος δεν πέφτεις ποτέ σε στυλο;
Εσύ υπονοείς πως έχεις τις ίδιες πιθανότητες να πέσεις αν είσαι μεθυσμένος ή κουρασμένος;;;;
Τα πράματα είναι απλά Angel. Οι νόμοι έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους για να ελέγχουν ανθρώπους. Ανάλογα την κρίση, την εμπειρία, την ευθυνοφοβία, τις περιστάσεις και τις συνθήκες μπορείς να τους κάνεις bend χωρίς να σε πει κανείς φονιά.
Όπως έγραψα και στον Ομικρόνε, ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει ακόμα και σε γυάλα, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να πάθει ή να προκαλέσει κακό. Αυτό για μερικούς άλλους είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την έννοια του ανθρώπινου βίου. Και φυσικά υπαρχουν όλες οι ενδιάμεσες διακυμάνσεις.
-
Εννοείς λοιπόν πως η ζωή έξω από την γυάλα είναι το οδηγείν μεθυσμένος, κουρασμένος κοκ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, αλλά έχεις λιγότερες πιθανότητες.Να σε ρωτήσω, τι προσπαθείς να δείξεις; Ότι είναι σωστό αυτό που έκανε το παιδί;
Προσπαθώ να δείξω πως ούτε είμαστε ούτε μας αξίζει να ζούμε σαν ρομπότ, διότι πολύ απλά είμαστε άνθρωποι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εννοείς λοιπόν πως η ζωή έξω από την γυάλα είναι το οδηγείν μεθυσμένος, κουρασμένος κοκ;Αν αυτό κατάλαβες από όσα έχω γράψει λέω να μη σου χαλάσω το χατήρι. Εϊπαμε ή μαύρο ή άσπρο, έτσι δεν είναι;
-
(αυτό το 'άνθρωποι' μπορεί να πάει άνετα για διάσπαση..)
Το τι θέλεις να πεις-αποδείξεις ακόμα δεν τον έχω καταλάβει πάντως migf1.
Οπως και άλλοι πιστεύω..
-
Το πρόβλημα migF1 είναι ότι θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων...
Αυτό το κείμενο που μου ήρθε είναι 99% ψεύτικο και δεν ξέρω αν έχει ήδη δημοσιευτεί στο φόρουμ, αλλά αν είναι μία στις 100 αλήθεια είναι σοκαριστικό.
'Βοήθησέ με να το στείλουμε σε όσους γνωρίζουμε!!!
Μαμά βγήκα με τους φίλους μου.
Πήγα σε ένα πάρτι και θυμήθηκα αυτό που μου είχες πει, να μην
πιω αλκοόλ.Μου είχες ζητήσει να μην πιω επειδή θα έπρεπε να οδηγήσω μετά,
έτσι ήπια ένα αναψυκτικό. Ήμουν περήφανη για μένα, γιατί είχα
ακούσει αυτό που τόσο γλυκά με είχες συμβουλεύσει πριν φύγω, να μην πιω αν πρέπει
να οδηγήσω, σε αντίθεση με αυτό που μου έλεγαν οι φίλοι μουΈκανα τη σωστή επιλογή! Η συμβουλή σου ήταν η σωστή.
Όταν το πάρτι τελείωσε όλοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους χωρίς να είναι
σε θέση να οδηγήσουν. Εγώ πήρα το αμάξι μου. Ήμουν σίγουρη ότι
ήμουν καθαρή.
Δεν μπορούσα να φανταστώ μαμά αυτό που με περίμενε ....
Τώρα είμαι εδώ ξαπλωμένη στην άσφαλτο και ακούω έναν αστυνομικό να
λέει «το παιδί που προκάλεσε το δυστύχημα ήταν μεθυσμένο».
Μαμά η φωνή του ακούγεται τόσο μακρινή.
Το αίμα μου είναι παντού στην άσφαλτο και εγώ προσπαθώ με όλες μου τις
δυνάμεις να μην κλάψω.
Ακούω τους γιατρούς να λένε ότι αυτή η κοπέλα δεν θα τα
καταφέρει.
Είμαι σίγουρη ότι το άλλο παιδί που οδηγούσε δεν το είχε καν
φανταστεί όταν έτρεχε τόσο πολύ.
Στο τέλος, αυτός είχε αποφασίσει να πιει και εγώ τώρα πρέπει να
πεθάνω.
Γιατί το κάνουν αυτό μαμά? Αφού ξέρουν ότι θα καταστρέψουν ζωές?
Ο πόνος που νιώθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιάδες μαχαίρια.
Πες στην αδερφή μου να μην φοβηθεί, στον μπαμπά να είναι δυνατός.
Κάποιος έπρεπε να πει σε αυτό το παιδί ότι δεν έπρεπε να πιει αν
θα οδηγούσεΊσως αν του το έλεγαν οι δικοί του όπως έκανες εσύ, τώρα να ήμουν
ζωντανή ....Η ανάσα μου γίνεται όλο και πιο αδύνατη και αρχίζω να φοβάμαι
μαμά..
Αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμές και είμαι τόσο απελπισμένη.
Θα ήθελα τόσο να σε αγκαλιάσω μαμά....και να σου πω πόσο σε αγαπάω
Σε αγαπάω μαμά....αντίο!!!Αυτές οι λέξεις γράφτηκαν από μια δημοσιογράφο που ήταν παρούσα σε
ένα δυστύχημα.
Η κοπέλα ενώ πέθαινε ψιθύριζε αυτές τις λέξεις και η δημοσιογράφος
τις έγραφε σοκαρισμένη.
Η ίδια δημοσιογράφος άρχισε μια εκστρατεία εναντίον της οδήγησης
υπό την επήρεια Αλκοόλ.Αν αυτό το μήνυμα έφτασε σε εσένα και το διαγράψεις, χάνεις την
ευκαιρία, ακόμα και αν δεν πίνεις να δώσεις στους άλλους να
καταλάβουν ότι και η δική σου ζωή κινδυνεύει ..
Αυτή η μικρή χειρονομία μπορεί να κάνει τη διαφοράΣτείλε το σε όσους γνωρίζεις
Ευχαριστώ' -
Δεν είπα σε κανέαν να μην πιει. Αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει μετά. Τώρα το αν θα βάλει ζώνη δε με νοιάζει καθόλου αφού δε με βάζει σε κίνδυνο.
Αλήθεια θα λες τα ίδια αν πέσει ένας μεθυσμένος ανασφάλιστος πάνω σου και βγει το αμάξι ολική;;;; -
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
(αυτό το 'άνθρωποι' μπορεί να πάει άνετα για διάσπαση..)Το τι θέλεις να πεις-αποδείξεις ακόμα δεν τον έχω καταλάβει πάντως migf1.
Οπως και άλλοι πιστεύω..
Ε τοτε προφανώς είμαι εκτός τόπου και χρόνου, αφού είμαι μόλις ένας στους πολλούς, που τα λέει και ακαταλαβιστικα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εννοείς λοιπόν πως η ζωή έξω από την γυάλα είναι το οδηγείν μεθυσμένος, κουρασμένος κοκ;
Αν αυτό κατάλαβες από όσα έχω γράψει λέω να μη σου χαλάσω το χατήρι. Εϊπαμε ή μαύρο ή άσπρο, έτσι δεν είναι;
Τι χατήρι μωρέ; Αν επιμένεις βέβαια, δεν θα έλεγα όχι σε μια F430.
Εγώ προσπαθώ να καταλάβω ποιά είναι η θέση σου. Δεν είναι θέμα άσπρου ή μαύρου, άσε στην άκρη για λίγο (πολύ λίγο, στο υπόσχομαι) τις φανφάρεςμ και απάντησέ μου.
Αν παρόλα αυτά, η γυάλα περιλαμβάνει το να οδηγεί κανείς χωρίς να έχει πιει, έχοντας κάνει τέλος πάντων ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μην σκοτωθεί (και αν δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο, ώστε να μην σκοτώσει καποιον άλλον), τότε άσε με εμένα να ζω στην γυάλα μου. Απλά να μην διασταυρωθούμε, όπως και να μην διασταυρωθεί κανένας τέτοιος 'άνθρωπος' με εσένα ή κάποιον δικό σου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν αυτό κατάλαβες από όσα έχω γράψει λέω να μη σου χαλάσω το χατήρι. Εϊπαμε ή μαύρο ή άσπρο, έτσι δεν είναι;
Τι χατήρι μωρέ; Αν επιμένεις βέβαια, δεν θα έλεγα όχι σε μια F430.
Εγώ προσπαθώ να καταλάβω ποιά είναι η θέση σου. Δεν είναι θέμα άσπρου ή μαύρου, άσε στην άκρη για λίγο (πολύ λίγο, στο υπόσχομαι) τις φανφάρεςμ και απάντησέ μου.
Αν παρόλα αυτά, η γυάλα περιλαμβάνει το να οδηγεί κανείς χωρίς να έχει πιει, έχοντας κάνει τέλος πάντων ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μην σκοτωθεί (και αν δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο, ώστε να μην σκοτώσει καποιον άλλον), τότε άσε με εμένα να ζω στην γυάλα μου. Απλά να μην διασταυρωθούμε, όπως και να μην διασταυρωθεί κανένας τέτοιος 'άνθρωπος' με εσένα ή κάποιον δικό σου.
Οκ λοιπόν, πες μου σε παρακαλώ πότε είναι κάποιος μεθυσμένος;
-
Και πότε είναι ξεκούραστος;
-
Με ερώτηση σε ερώτηση; Οκ!
Στην προκειμένη περίπτωση, κάποιος ο οποίος είναι κουρασμένος και με άδειο στομάχι χτυπήσει 2 σκοτς, και ο μασίστας να είναι, θα την ακούσει. Τότε λοιπόν, θα είναι μεθυσμένος λίγο πολύ και δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει το αυτοκίνητό του τόσο όσο πρέπει.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Και πότε είναι ξεκούραστος;Πες μου ότι με δουλεύεις τώρα.
-
Όντως το να καταλάβεις το ότι είσαι ελαφρα κουρασμένος μπορεί να είναι δύσκολο αλλά το ότι είσαι τόσο ώστε να κοιμάσαι νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι.
Αλήθεια ξέρετε πόσο χάνεις σε αντανκλαστικά με τη ζέστη? έχω ακούσει ότι πάνω από 35 βαθμούς είναι σαν να οδηγάς πάνω από το όριο αλκοολ!!
και στο μισό να είναι αλήθεια είναι ανησυχτικό... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με ερώτηση σε ερώτηση; Οκ!Στην προκειμένη περίπτωση, κάποιος ο οποίος είναι κουρασμένος και με άδειο στομάχι χτυπήσει 2 σκοτς, και ο μασίστας να είναι, θα την ακούσει. Τότε λοιπόν, θα είναι μεθυσμένος λίγο πολύ και δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει το αυτοκίνητό του τόσο όσο πρέπει.
Κάνεις λάθος... και 3 σκοτς μπορεί να πιει καποιος και να μην την ακούσει, κι ασ είναι και νηστικός.
Ένα σκοτς δεν επηρεάζει το ίδιο κάποιον που ζυγίζει 70 κιλά με έναν αλλον που ζυγίζει 110. Όπως επίσης 6 ώρες ύπνου μπορούν κάποιον να τον ξεκουράζουν περισσότερο από έναν άλλον που χρειάζεται 8 ώρες ύπνου.
Εν ολίγοις, μην είστε απόλυτοι και να μπαίνετε πάντα και στη θέση του άλλου πριν αρχίζετε να παίρνετε κεφάλια!
-
Ναι, γιαυτό και το αρκουδίσιο ειδικά σε χώρες όπως την δικιά μας είναι στοιχείο ασφάλειας και όχι μόνο άνεσης...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Με ερώτηση σε ερώτηση; Οκ!
Στην προκειμένη περίπτωση, κάποιος ο οποίος είναι κουρασμένος και με άδειο στομάχι χτυπήσει 2 σκοτς, και ο μασίστας να είναι, θα την ακούσει. Τότε λοιπόν, θα είναι μεθυσμένος λίγο πολύ και δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει το αυτοκίνητό του τόσο όσο πρέπει.
Κάνεις λάθος... και 3 σκοτς μπορεί να πιει καποιος και να μην την ακούσει, κι ασ είναι και νηστικός.
Ένα σκοτς δεν επηρεάζει το ίδιο κάποιον που ζυγίζει 70 κιλά με έναν αλλον που ζυγίζει 110. Όπως επίσης 6 ώρες ύπνου μπορούν κάποιον να τον ξεκουράζουν περισσότερο από έναν άλλον που χρειάζεται 8 ώρες ύπνου.
Εν ολίγοις, μην είστε απόλυτοι και να μπαίνετε πάντα και στη θέση του άλλου πριν αρχίζετε να παίρνετε κεφάλια!
Έλα ρε συ τώρα που κάποιος με αυτές τις συνθήκες θα οδηγεί όπως κάποιος νηφάλιος. 2 σκοτς είναι 2 σκοτς, δεδομένων των συνθηκών.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
(αυτό το 'άνθρωποι' μπορεί να πάει άνετα για διάσπαση..)
Το τι θέλεις να πεις-αποδείξεις ακόμα δεν τον έχω καταλάβει πάντως migf1.
Οπως και άλλοι πιστεύω..
Ε τοτε προφανώς είμαι εκτός τόπου και χρόνου, αφού είμαι μόλις ένας στους πολλούς, που τα λέει και ακαταλαβιστικα.
Μήπως είσαι η Δεβόρα από τον Δόγκανο; Δε βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις.
Θα πάρω τη βοήθεια του κοινού γιατί, πέρα από τη σύνταξη σου, δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια σου.
-
Και τώρα η ερώτηση της βραδιάς: γυρίζεις με ένα φίλο σου από μια εξοχική ταβέρνα στη μέση του πουθενά και δεν οδηγείς εσύ γιατί έχεις πιει 2 ποτήρια κρασί κι είσαι και ξενυχτισμένος από το προηγούμενο βράδι, ενώ ο φίλος σου δεν ήπιε γιατί ήταν αυτός που θα σας οδηγούσε. Και στο δρόμο ο οδηγός φίλος σου παθαίνει καρδιακό επεισόδιο, ελαφρύ εγκεφαλικό, βάλε ότι θέλεις.
Υποθέτω ΔΕΝ θα οδηγήσεις να τον πας στο πλησιέστερο νοσοκομείο όσο μπορείς πιο γρήγορα, αλλά θα ειδοποιήσεις ασθενοφόρο, γιατί άμα πιάσεις το τιμόνι γινεσαι αυτόματα φονιάς, ε; Καλά τα λέω;
-
Τώρα τι πας και συγκρίνεις ρε συ; Είναι το ίδιο πράγμα;;;;;;
Σου λέω πως αν βγω και πιω, δεν θα οδηγήσω. τόσο απλά πράγματα.
Ημουν ενας πανευτυχης κατοχος COLT CZ3...