-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ο πελάτης της Audi πάντως δε θέλει να έχει turbo+quattro το Οctavia, το Toledo...
Μηπως ζηταει και να απαγορευτει καθε αλλο αυτοκινητο να εχει πανω απο 50 ιππους;
δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον ίδιο!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ξύπνησε η μητριά Άουντι και δεν ξαναδίνει τετρακίνηση (μαζί με τούρμπο) στα αποπαίδια της...
καιρός ήταν....
Εγώ γλυκέ μου πρόλαβα και πήρα.
Προσωπικώς, στα @@ μου!Αλλά μου είναι ακατανόητη η οπτική σου γωνία.
Σίγουρα δεν είναι η οπτική γωνία του καταναλωτή.αφού πρόλαβες, μπράβο σου
ο πελάτης της Audi πάντως δε θέλει να έχει turbo+quattro το Οctavia, το Toledo, ζητάει μια -κάποια- αποκλειστικότητα,
κι αυτός καταναλωτής είναι, όπως κι εγώ...Μα ασχολουνται οι αγοραστες της Audi με τους λοιπους κοινους θνητους?
Και ξεχωρα απο την πλακα, δηλαδη αν τα Audi και τα λοιπα του Group φορανε ιδια μοτερ και συστηματα μεταδοσης, σημαινει οτι ειναι και ιδια αυτοκινητα. Δεν διαφερουν αλλου?
Αρα τι σε κοφτει αν υπαρχουν και αλλα με κοινα μηχανικα μερη? Στο κατω κατω δεν πηρες Bentley, ουτε και μοιραζεσαι καμια δαιστημικη τεχνολογια.προσωπικά, δε θα έπαιρνα καινούριο Audi (να δώσω χ χρήματα επιπλέον)
για να έχω τα ίδια οδικά χαρακτηριστικά με ένα Leon/Οctavia κτλ...θα έδινα παραπάνω χρήματα, για να πάρω κάτι διαφορετικό,
πέραν της απαράμιλλης ποιόητας κατασκευής, κύλισης και προσοχής στη λεπτομέρεια...@ CAP DIM
όχι, δεν έχω μετοχές της Audi κι ούτε νομίζω ν' αποκτήσω τα επόμενα χρόνια,
εκτός κι αν με πάρουν για δεξί χέρι του Πισετσρίντερ -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για να έχει ελπίδες πώλησης ΑΥΤΟΥΣΙΟ το Cupra δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 29-30.
Αλλιώς θα πάρουν ή το FR ή το GTI και κατά τα γνωστά, στάδια Καλατράβα
και το Astra OPC βγάζει 240 με 30Κ, αλλά από πωλήσεις
ή είσαι εγκάθετος ή δεν είσαι
-
Έλεγα στο δικό σου quote να βάλω 'master egathetus' αλλά λέω άσε, όποιος πρέπει να καταλάβει, θα καταλάβει!
-
Χμμμ!
Δουλεύω ολημερίς, οπότε με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.Δευτερεύουσες παρατηρήσεις (πάντοτε off topic):
-To Oκτάβια Ι 4Χ4 Τ δέον να συγκρίνεται όχι με το Α4, αλλά με το αντίστοιχο Α3/S3, με τα οποία μοιράζεται πάτωμα και τετρακίνηση (Χάλντεξ). Ας σημειωθεί ότι η Σκόντα το τετρακίνητο όκτυ της το έβγαζε/βγάζει με ελαφρώς υπερυψωμένη ανάρτηση - ενώ το προηγούμενο τετρακίνητο Λεόν είχε από τη μάνα του σπορ ανάρτηση.
-Η ανάρτηση που έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Μαρακάκης για το δικό μου Όκτυ έχει εκπλήξει πολύ κόσμο, ευχάριστα ή επώδυνα , αναλόγως την οπτική τους γωνία, που λέγαμε!
-Είναι ωραίο πράγμα, ρε γμτ, το understatement ενός 'Q car' (αυτό που προκαλεί την ερώτηση 'τι 'ν' τούτο;;;') Η απάντηση είναι βιδωμένη στο πίσω καπώ (την έχουν δει αρκετά Α3, Α4, ΤΤ, έως και Cayenne S στις στροφές της Πεντέλης): '4Χ4 Τurbo' -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Χμμμ!
Δουλεύω ολημερίς,TO XEI TO ONOMA
-
96 φωτο υψηλης αναλυσης:
http://media.seat.com/en/view_manager.h ... tep=12&r=1
-
Tο νέο Leon Cupra, που οδηγήσαμε στους δρόμους της Ισπανίας στις αρχές Δεκεμβρίου, δεν είναι «ένα ακόμα γρήγορο αυτοκίνητο». Είναι το πιο γρήγορο Seat παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με τον πιο δυνατό κινητήρα του Γκρουπ VW στα 2.000 κ.εκ. Για την περίσταση, οι Ισπανοί τεχνικοί άλλαξαν τα «σωθικά» του γνωστού δίλιτρου TFSI, εκτοξεύοντας την ισχύ στους 240 ίππους/5.700-6.300 σ.α.λ. και τη ροπή στα 30,6 χγμ., διαθέσιμα από τις 2.200 ως τις 5.500 σ.α.λ.
Εκτός από τη νέα κυλινδροκεφαλή, τα ενισχυμένα έδρανα των βαλβίδων και τις ανθεκτικότερες μπιέλες, τώρα υπάρχει και μια μεγαλύτερη τουρμπίνα, με μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης στα 0,8 bar, που συνδυάζεται και εδώ με σύστημα άμεσου ψεκασμού του καυσίμου (με μεγαλύτερα μπεκ για την περίσταση) και πιο ελεύθερη εξαγωγή.
Με αυτό το διαμάντι κάτω από το καπό του και το στάνταρ 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το νέο Cupra επιταχύνει για τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 6,4 δεύτερα και πλησιάζει τα 250 χλμ./ώρα τελικής, ενώ η μικτή κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 8,3 λ./100 χλμ., σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Στην πράξη, το αυτοκίνητο επιταχύνει μεστά στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, και… τρελαίνεται μετά τις 5.000, μέχρι τις 7.500 που επεμβαίνει ο ηλεκτρονικός κόφτης. Η οδική συμπεριφορά είναι σπορτίφ, χωρίς όμως να κουράζει ιδιαίτερα στην καθημερινή χρήση, παρότι οι αναρτήσεις είναι πιο σφιχτές από τα υπόλοιπα Leon, με μικρότερη διαδρομή. Στους ισπανικούς δρόμους η δύναμη περνά ομαλά στο δρόμο, ακόμα και με το ESP απενεργοποιημένο, παρότι δεν υπάρχει μπλοκέ διαφορικό εμπρός.
Η θέση οδήγησης αγγίζει το τέλειο, καθώς τα στάνταρ μπάκετ καθίσματα αγκαλιάζουν σωστά το σώμα και αποδεικνύονται άνετα στην πολύωρη οδήγηση, ενώ είναι διαφορετικά ρυθμισμένο και το σύστημα διεύθυνσης, για να παρέχει πλουσιότερη πληροφόρηση και καλύτερη αίσθηση. Αντίστοιχα, έχουν αναβαθμιστεί και τα φρένα, με αεριζόμενους δίσκους των 345 χλστ. εμπρός και μεγάλες κόκκινες δαγκάνες, που φιλοξενούνται σε 18άρηδες τροχούς, με ελαστικά 225/40.
Το νέο Leon Cupra θα είναι σχεδόν άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα, με τιμή που ξεκινά από τα 28.900 ευρώ._Ν.Κ.
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είναι το πιο γρήγορο Seat παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με τον πιο δυνατό κινητήρα του Γκρουπ VW στα 2.000 κ.εκ. Για την περίσταση, οι Ισπανοί τεχνικοί άλλαξαν τα «σωθικά» του γνωστού δίλιτρου TFSI, εκτοξεύοντας την ισχύ στους 240 ίππους/5.700-6.300 σ.α.λ. και τη ροπή στα 30,6 χγμ., διαθέσιμα από τις 2.200 ως τις 5.500 σ.α.λ.Εκτός από τη νέα κυλινδροκεφαλή, τα ενισχυμένα έδρανα των βαλβίδων και τις ανθεκτικότερες μπιέλες, τώρα υπάρχει και μια μεγαλύτερη τουρμπίνα, με μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης στα 0,8 bar, που συνδυάζεται και εδώ με σύστημα άμεσου ψεκασμού του καυσίμου (με μεγαλύτερα μπεκ για την περίσταση) και πιο ελεύθερη εξαγωγή.
Ο δυνατοτερος ειναι του νεου S3 που βγηκε μαλιστα πριν απο το Cupra.
Φαινομενικα παντως μιλαμε για τον ίδιο κινητηρα,μονο που στο Cupra ειναι ρυθμισμενη χαμηλοτερα η πιεση του τουρμπο.Νομιζω οτι τα 265 θα ειναι εφικτότατα,πλην ομως εδω δεν υπαρχει τετρακινηση... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο δυνατοτερος ειναι του νεου S3 που βγηκε μαλιστα πριν απο το Cupra.
Φαινομενικα παντως μιλαμε για τον ίδιο κινητηρα,μονο που στο Cupra ειναι ρυθμισμενη χαμηλοτερα η πιεση του τουρμπο.Νομιζω οτι τα 265 θα ειναι εφικτόταταΑντίστοιχες (αν και δεν τις έψαξα μια-μια) αναβαθμίσεις αναφέρουν Αudi & Seat - το δικό μου ερώτημα είναι: τελικά μόνο το πρόγραμμα διαφέρει?
-
οι αναβαθμισεις που λες ειναι οι ιδιες.
Οποτε **αν **το cupra δεν εχει τελικα 265 και εχει 240, τοτε ναι, μονο η χαρτογραφηση θα διαφερει. Δεν θα ειχε νοημα για 25 αλογα να υπαρχουν ριζικες αλλαγες στο μοτερ. -
Γιατί 'τελικα'? Που αναφέρει ότι το Cupra έχει κι αυτό 265 κι απλά δηλώνει 240 και που ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν μικροδιαφορές στο hardware?
-
Νομιζω οτι ακομα και οι κωδικοι ανταλλακτικων διαφερουν συνηθως,ακομα και αν προκειται για το ιδιο ακριβως εξαρτημα.Αλλα το πλεον λογικο ειναι να μιλαμε για τον ιδιο κινητηρα.
Παντως χωρις τετρακινηση δεν ξερω εαν θα ειχε νοημα μια τετοια επιθετικη χαρτογραφηση,ηδη για το s3 εχω διαβασει σχολια οτι το πλαισιο πιέζεται υπέρμετρα απο τα 265 αλογα,κι ας εχει τετρακινηση.
Ειδα σημερα ενα leon ζανταρισμένο, απο κοντα δειχνει πιο ωραιο
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Γιατί 'τελικα'? Που αναφέρει ότι το Cupra έχει κι αυτό 265 κι απλά δηλώνει 240 και που ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν μικροδιαφορές στο hardware?πουθενα δεν το αναφερει, υποθεση κανω.
οπως και πουθενα δεν αναφερεται οτι το TSi ειναι 150+ και το GT 180+ αντι για 140 & 170.
-
Χμμμ... Οι δυναμομετρήσεις των μοντέλων με τον ΤSi τι λένε? Φοβήθηκε ( ) να δηλώσει την πραγματική ισχύ του η VW - για ευνόητους λόγους?... Πάντως ο 200άρης ΤFSi ~180 έδωσε στους τροχούς του GTi, που είναι απολύτως λογiκό.
Προσωπικά μου φαίνεται λίγο far-fetched το συμπέρασμα 'αφού αναφέρουν αντίστοιχες βελτιώσεις Αudi & Seat πάει να πει ότι πρόκειται για ακριβώς το ίδιο μοτέρ, άρα λογικά το Leon βγάζει 265 άλογα με 35 kgm ροπής κι όχι 240 με 30 kgm, αφού είναι βέβαιο ότι το S3 θα βγάζει ακριβώς ό,τι δηλώνει ο κατασκευαστής'.
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως χωρις τετρακινηση δεν ξερω εαν θα ειχε νοημα μια τετοια επιθετικη χαρτογραφησηΝόημα? Να 'περάσουν' το Astra OPC...
-
ο 200αρης το 2005 ηταν 200 ατια. Απο το 2006 και μετα οι μετρησεις δειχνουν λιγα περισσοτερα, 210-215 συνηθως.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο 200αρης το 2005 ηταν 200 ατια. Απο το 2006 και μετα οι μετρησεις δειχνουν λιγα περισσοτερα, 210-215 συνηθως.Ποιανού οι μετρήσεις? Για πες λεπτομέρειες αν είναι σίγουρο αυτό, να πειράζουμε τους φίλους μας που το ψώνισαν το 2005!....
-
http://www.rri.se/index.php?DN=29&List=U-Z
και αρκετες σε Ελληνικα περιοδικα και ιδιωτες.
-
Μόνο εμένα μου φαίνονται πολλά τα 200 άλογα (που λόγος για περισσότερα), στον μπροστινό άξονα χωρίς την ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού -- στη χειρότερη; -- (όχι ότι και για τον πίσω τα θεωρώ λίγα)...
_
LEON II CUPRA 240HP