-
Ωραία λοιπόν, ας δεχθούμε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να παραμείνει κατά (σχετική) πλειοψηφία στον έλεγχο του δημοσίου.
Τί ακριβώς μας προσφέρει αυτό;
Καλύτερες υπηρεσίες; Όχι, οι υπηρεσίες του ΟΤΕ είναι χαμηλού επιπέδου όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.
Εθνική ασφάλεια; Είναι γελοίο να παρακολουθήσεις γραμμές του ΟΤΕ. Αν περιμέναμε να κερδίσουμε σε ενδεχόμενη σύρραξη με τον ΟΤΕ....
Ανάπτυξη και τεχνολογική εξέλιξη; 'Βάλτε ISDN' τον καιρό που ADSL είχε η Ουγκάντα [ΔΕΝ είναι χαριτολόγημα αυτό, είναι δυστυχώς πραγματικότητα].
Καλές τιμές; Μήπως ξεχάσατε κιόλας πόσο κόστιζε το νετ των 56Κbps πριν 1 χρόνο; Ή πόσο έκανε ένα πακέτο 386/128;
Υπόψη: ο ΟΤΕ μπορεί να βρεθεί σε ξένα χέρια αύριο, εφόσον μαζευτούν πολλές μετοχές από ξένο επενδυτή. Αυτό που παίζεται σήμερα δεν είναι ο μετοχικός έλεγχος ή η κερδοφορία [αφού το 70% των κερδών το παίρνουν οι αντίστοιχοι ιδιώτες μέτοχοι] αλλά το μανατζάρισμα, το κουμάντο - πχ το να έχει κάποιος ευθύνη όταν κάνει κινήσεις που ζημιώνουν τον ΟΤΕ με δισεκατομμύρια. Όλοι εσείς που λέτε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να παραμείνει υπό έλεγχο του κράτους, ουσιαστικά υποστηρίζετε τη διαιώνιση της τοποθέτησης κυβερνητικών λαμογίων στη διοίκηση του οργανισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξεχνατε οτι οι καλες θεσεις στο Δημοσιο (ή στην περιφερεια του) ΔΕΝ βγαινουν στο ΑΣΕΠ...Εννοείς τελευταία ή ανέκαθεν; Αν εννοείς τελευταία που έχει βληθεί πανταχόθεν ο ρόλος και η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία προσλήψεων του δημοσίου, το συζητάμε. Αν εννοείς από γενέσεως θεσμού, θα διαφωνήσω μαζί σου, εκτός βέβαια αν ως καλές θέσεις εννοείς πχ τις θέσεις διοικητών σε ΔΕΚΟ τύπου ΟΤΕ-Βουρλούμης κλπ όπου προφανώς είναι εκτός ΑΣΕΠ ανέκαθεν η διαδικασία
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
ξεχνατε οτι οι καλες θεσεις στο Δημοσιο (ή στην περιφερεια του) ΔΕΝ βγαινουν στο ΑΣΕΠ...
Εννοείς τελευταία ή ανέκαθεν; Αν εννοείς τελευταία που έχει βληθεί πανταχόθεν ο ρόλος και η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία προσλήψεων του δημοσίου, το συζητάμε. Αν εννοείς από γενέσεως θεσμού, θα διαφωνήσω μαζί σου, εκτός βέβαια αν ως καλές θέσεις εννοείς πχ τις θέσεις διοικητών σε ΔΕΚΟ τύπου ΟΤΕ-Βουρλούμης κλπ όπου προφανώς είναι εκτός ΑΣΕΠ ανέκαθεν η διαδικασία
γινοταν και γινεται ακομη φυσικα.
προφανως δεν μιλαω για θεσεις επιπεδου Βουρλουμη, μιλαω ομως για θεσεις που με 0 προυπηρεσια επαιρνες πριν 3-4 χρονια 1500ε καθαρα πρωτο μισθο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξεχνατε οτι οι καλες θεσεις στο Δημοσιο (ή στην περιφερεια του) ΔΕΝ βγαινουν στο ΑΣΕΠ...
Εννοείς τελευταία ή ανέκαθεν; Αν εννοείς τελευταία που έχει βληθεί πανταχόθεν ο ρόλος και η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία προσλήψεων του δημοσίου, το συζητάμε. Αν εννοείς από γενέσεως θεσμού, θα διαφωνήσω μαζί σου, εκτός βέβαια αν ως καλές θέσεις εννοείς πχ τις θέσεις διοικητών σε ΔΕΚΟ τύπου ΟΤΕ-Βουρλούμης κλπ όπου προφανώς είναι εκτός ΑΣΕΠ ανέκαθεν η διαδικασία
προφανως δεν μιλαω για θεσεις επιπεδου Βουρλουμη, μιλαω ομως για θεσεις που με 0 προυπηρεσια επαιρνες πριν 3-4 χρονια 1500ε καθαρα πρωτο μισθο...
Αν μιλάς για θέσεις που προδιαγράφονται εξ αρχής ως θέσεις Ειδικόύ Επιστημονικού Προσωπικού, είτε για πραγματικούς λόγους είτε για φωτογραφικούς λόγους, πιθανότατα υπήρχαν/υπάρχουν τέτοιες, οι οποίες εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αλλά ποιος φταίει για αυτό; Το ΑΣΕΠ ή εκείνοι που φρόντισαν κάποιοι φορείς/υπηρεσίες να εξαιρούνται των διαδικασιών του; Και ξαναλέω, αμφιβάλεις πως και στον ΟΤΕ πχ αύριο αν όχι και σήμερα, υπάρχουν αρκετοί νέοι-νέες που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και πληρώνονται με 800-1000 ευρώ μηνιάτικο ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι μέσα από διάφορα παραθυράκια μπαίνουν σε φωτογραφικές θέσεις βαφτιζόμενοι ως ειδικοί συνεργάτες κλπ με μισθούς πολλαπλάσιους; Γιαυτό φταίει ο δημόσιος ΟΤΕ ή εκείνοι που παίζουν μέσα από τον ΟΤΕ τα παιχνίδια τους; Φοβάμαι δε ότι και στον αμιγώς ιδιωτικό ΟΤΕ θα παίζουν παιχνίδια για τους λόγους που προανέφερα σε άλλο post. Η διαπλοκή δημόσιου-ιδιωτικού βίου και των εκπροσώπων τους στην Ελλάδα είναι πλέον βασική συνιστώσα της οικονομικής-κοινωνικής ζωής της χώρας, μην τρέφετε αυταπάτες.
-
Αν μιλάς για θέσεις που προδιαγράφονται εξ αρχής ως θέσεις Ειδικόύ Επιστημονικού Προσωπικού, είτε για πραγματικούς λόγους είτε για φωτογραφικούς λόγους, πιθανότατα υπήρχαν/υπάρχουν τέτοιες, οι οποίες εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αλλά ποιος φταίει για αυτό; Το ΑΣΕΠ ή εκείνοι που φρόντισαν κάποιοι φορείς/υπηρεσίες να εξαιρούνται των διαδικασιών του; Και ξαναλέω, αμφιβάλεις πως και στον ΟΤΕ πχ αύριο αν όχι και σήμερα, υπάρχουν αρκετοί νέοι-νέες που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και πληρώνονται με 800-1000 ευρώ μηνιάτικο ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι μέσα από διάφορα παραθυράκια μπαίνουν σε φωτογραφικές θέσεις βαφτιζόμενοι ως ειδικοί συνεργάτες κλπ με μισθούς πολλαπλάσιους; Γιαυτό φταίει ο δημόσιος ΟΤΕ ή εκείνοι που παίζουν μέσα από τον ΟΤΕ τα παιχνίδια τους; Φοβάμαι δε ότι και στον αμιγώς ιδιωτικό ΟΤΕ θα παίζουν παιχνίδια για τους λόγους που προανέφερα σε άλλο post. Η διαπλοκή δημόσιου-ιδιωτικού βίου και των εκπροσώπων τους στην Ελλάδα είναι πλέον βασική συνιστώσα της οικονομικής-κοινωνικής ζωής της χώρας, μην τρέφετε αυταπάτες.
δεν καταλαβαινω, που διαφωνουμε?
-
spiros, απλά μου έδωσες την εντύπωση με προηγούμενο post σου πως επειδή κάποιοι εξαιρέσανε το ΑΣΕΠ από κάποιες προσλήψεις, το σύστημα αυτό είναι στάχτη στα μάτια των πολλών, που δεν το δέχομαι, τουλάχιστον όταν ο θεμσός ξεκίνησε...Anyway
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο κοπρόσκυλος πολιτικός δεν μπορεί να διορίσει τον κοπρόσκυλο ψηφοφόρο στη Vodafone ή τη Forthnet, ούτε μπορεί να τον απαλλάξει από τις συνέπειες της κοπροσκυλοσύνης του όταν δεν ελέγχει τα πειθαρχικά όργανα.Αν σου πω ότι ξέρω κοπέλες για τις οποίες μεσολάβησαν βουλευτές ώστε να μπουν πωλήτριες σε μεγάλο μάρκετ; Ή μηχανικούς για τους οποίους τηλεφωνούν υπουργοί ώστε να προσληφθούν σε εταιρίες; Έχει κι άλλους ο κατάλογος όπως πάνω κάτω όλοι ξέρουμε.
για την ιστορία, όποιος θέλει ας δει τα λινκ:
-
Κυβερνητική θολούρα, Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=72681556
-
Ο δεκάλογος μιας ιδιωτικοποίησης, Του Θ. ΤΣΙΡΟΥ
1.Τι ακριβώς πουλάει η κυβέρνηση της Ν.Δ.;
2.Κι αν δεν βρεθεί σύντομα αγοραστής για τον ΟΤΕ;
3.Ποιος θα διοικεί μετά την πώληση τον οργανισμό;
4.Υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές για τον ΟΤΕ;
5.Τι έχουν κάνει στον τομέα αυτό οι κυβερνήσεις άλλων χωρών;
6.Τι θα γίνει με την Cosmote με βάση τα σενάρια για τον ΟΤΕ;
7.Ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρος σήμερα ή ζημιογόνος;
8.Η ιδιωτικοποίηση θα επηρεάσει τους καταναλωτές;
9.Διακυβεύεται η ασφάλεια των επικοινωνιών της χώρας;
10.Θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΤΕ;http://www.enet.gr/online/online_text/c ... d=53741460
-
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Να ρωτησω κατι ρε παιδια??
Στα Αντικυθηρα, στα Ψαρα, στη Σαμοθρακη, στο Μεγαλο Χωριο Eυρυτανιας, στην Αναφη, στο Καβο Ντορο, στη Κιμωλο υπαρχει Vivodi, HOL, cosmoline κλπ??Αυτή είναι η ΜΟΝΗ δουλειά των πολιτικών: Να ψηφίζουν Νόμους για το κοινό συμφέρον, να θέτουν δλδ τους όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων. Θα μπορούσαν πχ να δώσουν άδεια ΜΟΝΟ σε εταιρίες με πανελλαδική κάλυψη. Αλλά τότε θα έπρεπε κι ο ΟΤΕ να μας αποζημιώνει για κάθε μέρα που 'η σύνδεσή μας δεν λειτουργεί, για τεχνικούς λόγους'.
Εν πάση περιπτώσει, ο ΟΤΕ εκσυγχρονίστηκε όταν του χτύπησαν την πόρτα οι ιδιώτες. Κι αυτά τα βήματα που έκανε μας έβαλε και τα πληρώσαμε χρυσά, όπως γράψαμε και παραπάνω. Το τηλέφωνο στο σπίτι μου είναι ακόμα στο όνομα μιας θειάς, γιατί το 1990 έπρεπε να περιμένεις κάνα χρόνο για γραμμή... Ξεχνάμε γρήγορα.
Τελικά είναι μια εταιρία με τεράστια περιουσία,** που την έχουμε πληρώσει εμείς, **και μας χρεώνει ακριβότερα από τους ιδιώτες που έφτιαξαν μόνοι τους τις υποδομές τους έστω τις ίδιες υπηρεσίες. Και καταφέρνει να μπαίνει και μέσα.
Δεν θέλει φιλολογία, ούτε φιλοσοφία. Σε ένα τέλειο κόσμο σαν αυτόν που ευαγγελίζεται ο φίλτατος Asimov, δεν θα υπήρχε πρόβλημα αφού και οι ιδιώτες θα ήσαν καλοί. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οσο λειτουργησε αυτο το κακομοιρο το ΑΣΕΠ* (λιγο το αφησαν, ανοιξαν τα παραθυρα σχεδον αμεσως)...Ποιοί, ρε φίλε; Όλοι, είναι η απάντηση. Οι πολιτικοί και οι πολίτες. Οπότε;;;
Άσε που >ξεχνατε οτι οι καλες θεσεις στο Δημοσιο (ή στην περιφερεια του) ΔΕΝ βγαινουν στο ΑΣΕΠ...
-
Θα συμφωνούσα πιθανότατα μαζί σου αν μου εξηγούσες γιατί το δημόσιο επιδοτεί τα **ιδιωτικά ΚΤΕΛ **που εκτελούν οδικές μεταφορές ή τους ταξιτζήδες για την ανανέωση του στόλου των χρεπιών τους πχ... Συμφωνείς ή διαφωνείς με την τακτική αυτή;Γιατί 'κονομάει' από αυτούς, ενώ για να φτιάξει δικό του παρόμοιο δίκτυο το εντιμότατο δημόσιο θα ήθελε 100πλάσια επένδυση και μετά θα είχε και ζημιές.
Οι επιδοτήσεις για εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων είναι αναπτυξιακή πολιτική και οι μεταφορές είναι επιχειρήσεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Από την άλλη, εσύ μπορείς να εξηγήσεις γιατί χάριζαν συνεχώς τα χρέη των συνεταιρισμών; Τους επέτρεψαν πρώτα να κάνουν τους έμπορους και τους βιομήχανους*, τους επιδότησαν με ... πάνω από 100 0/0 για να φτιάξουν εγκαταστάσεις, είχαν αυτοί τεράστιες ζημιές και κατέστρεφαν το εμπόριο αγροτικών προϊόντων (και όχι μόνο) της Ελλάδας και, στο τέλος, τους χάριζαν τα χρέη και πάλι απ' την αρχή.
- χρηματοδοτήσεις χωρίς εγγύηση ('με την εγγύηση του Δημοσίου'), δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο, μηδενικός έλεγχος από την εφορία, .....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το τηλέφωνο στο σπίτι μου είναι ακόμα στο όνομα μιας θειάς, γιατί το 1990 έπρεπε να περιμένεις κάνα χρόνο για γραμμή... Ξεχνάμε γρήγορα.Εδω κανεις λαθος. Αν το 1990 υπηρχαν ιδιωτες στην αγορα, θ' αντιμετωπιζαν τα ΙΔΙΑ ακριβως προβλήματα. Η προοδος της τεχνολογιας ειναι που εδωσε τις λύσεις τα τελευταια χρονια, οχι η αλλαγη νοοτροπιας δημοσιου και ιδιωτικου τομεα...
Σε ένα τέλειο κόσμο σαν αυτόν που ευαγγελίζεται ο φίλτατος Asimov, δεν θα υπήρχε πρόβλημα αφού και οι ιδιώτες θα ήσαν καλοί.
Τελειος κοσμος προσανατολισμενος στο κερδος δεν μπορει να υπαρξει... Κοσμος σταθεροτερος, πιο δικαιος, που θα τηρει νομους και κανονες, σιγουρα, τελειος, οχι.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το τηλέφωνο στο σπίτι μου είναι ακόμα στο όνομα μιας θειάς, γιατί το 1990 έπρεπε να περιμένεις κάνα χρόνο για γραμμή... Ξεχνάμε γρήγορα.
Εδω κανεις λαθος. Αν το 1990 υπηρχαν ιδιωτες στην αγορα, θ' αντιμετωπιζαν τα ΙΔΙΑ ακριβως προβλήματα. Η προοδος της τεχνολογιας ειναι που εδωσε τις λύσεις τα τελευταια χρονια, οχι η αλλαγη νοοτροπιας δημοσιου και ιδιωτικου τομεα...
Δεν κάνω καθόλου λάθος, να με συγχωρεί η χάρη σου. Η τεχνολογία υπήρχε, ο ΟΤΕ δεν την έβαζε.
-
Οσο λειτουργησε αυτο το κακομοιρο το ΑΣΕΠ* (λιγο το αφησαν, ανοιξαν τα παραθυρα σχεδον αμεσως)...
Ποιοί, ρε φίλε; Όλοι, είναι η απάντηση. Οι πολιτικοί και οι πολίτες. Οπότε;;;
Μα γι' αυτο υπαρχει το κρατος βρε Ηλια, για να βαζει και να ΤΗΡΕΙ τους κανονες. Ομως το κρατος εν προκειμενω ηταν ΑΠΟΝ και μαλιστα φυσικος αυτουργος της δολοφονιας.
Ναι, ενταξει, το κρατος ειμαστε εμεις. Ομως αυτο ειναι υπεραπλουστευμενο. Συμβαινει καθε 4 χρονια (κι αν θες τη γνωμη μου, στρεβλα - αλλη κουβεντα αυτη). Στο ενδιαμεσο το κρατος ειναι μια ομαδα ανθρωπων που οριζεται να κανει μια δουλεια. Και οφειλει να την κανει καλα. Ο πολιτης μπορει να ειναι καλοβουλος ή κακοβουλος, μπορει να πιεζει, ν' απαιτει, ν' αδιαφορει, δεν ξερω και 'γω τι, αλλα σιγουρα, ΔΕΝ ειναι αυτος που παιρνει τις αποφασεις.edit: (σημερα θα το κωλοβαρεσω φουλ, αποκλειεται να δουλεψω )
Ενταξει η αληθεια ισως ειναι καπου στη μεση, η τεχνολογια ηταν στα σπαργανα αλλα και το κρατος επρεπε να βοηθησει καποιους φιλους και γνωστους, γιατι ηταν καλα παιδια και υποσχομενοι επιχειρηματιες - και θ' αγοραζαν και την ομαδαρα μας -
ε, λοιπόν, πως περιμένεις **αυτό **το κράτος να γίνει σωστός επιχειρηματίας, να σου προσφέρει αυτά που πρέπει, όταν πρέπει, όπως πρέπει, με την τιμή που πρέπει;
γιατί μόνο εγώ σήμερα σε ολόκληρη την ευρώπη και όχι μόνο, πληρώνω τόσο ακριβές τηλεπικοινωνίες και τηλεπικοινωνίες δεν έχω, τον οτε μου μέσα;
αφού η ομάδα που ορίζουμε να μας κάνει τη δουλειά, δεν την κάνει κι εμείς την ξαναορίζουμε, ποιός φταίει, η ομάδα ή εμείς;
αν μια επιχείρηση διοικείτο από ανθρώπους που τους έλεγαν γιώργο, φώφη, άκη, λάμπη και μάκη, θα αγόραζες τα προϊόντα της; εγώ με τπτ.
η τεχνολογία δεν ήταν στα σπάργανα, ξέρεις. απόδειξη ότι τα πάντα άλλαξαν μέσα σε ένα μήνα.
edit
ο οποίος όλως τυχαίως ήταν ο τελευταίος πριν την είσοδο ιδιωτών στο χώρο. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ίσως ακούγομαι γραφικός κλπ, πριν ωστόσο σπεύσουν οι φίλοι του forum να με χαρακτηρίσουν..
Συμφωνω σχεδον σε ολα
Κι εγω γραφικος εχω γινει.....Οσο λειτουργησε αυτο το κακομοιρο το ΑΣΕΠ* (λιγο το αφησαν, ανοιξαν τα παραθυρα σχεδον αμεσως) φανηκε μια αχτιδα φωτος στην ακρη του τουνελ. Τωρα το 'ιδιωτικοποιουνε' κι αυτο μαζι με ολα. Για οσα σωστα ανεφερες, αλλα και για αλλους λογους που δεν ειναι της παρουσης, 'δε συμφερει' (...). Αργησαν λιγο, αλλα το καταλαβαν
Ετσι, ως λυση για το προβλημα του Χ ΟΤΕ δεν προκρινεται η εξυγιανση του και η στελεχωση του, με τιμιες διαδικασιες τυπου ΑΣΕΠ, με υψηλου επιπεδου προσωπικο (απο τεχνικους ως μανατζερ), που, πιστεψε με, εχουμε πολυ, αλλα το ξεπουλημα του, ωστε αυτο, το ΙΔΙΟ προσωπικο να το προσλαβει ιδιωτης με καθεστως δουλοπαροικου και τα κερδη, που σε μια ιδανικη κοινωνια θα επεστρεφαν στον ιδιοκτητη, καταναλωτη και εργαζομενο, δλδ. στον ελληνα πολιτη, με τον εναν ή τον αλλον τροπο, θα τα τσεπωνει η Ψ Apax Partners απο το Σικαγκο, Ιλινοι....Against stupidity the gods themselves contend in vain....
*Τα στελεχη που μπηκαν στο δημοσιο απο το '93 και μετα μεσω ΑΣΕΠ, ειναι σε αλλο επιπεδο σε σχεση με τα παλαιοτερα και δεν εχουν σε τιποτα να ζηλεψουν απο αυτα του ιδιωτικου τομεα. Φυσικα, ουδεις αναφερεται σ' αυτα, αλλα στο ποιους διορισε το '60, το '70 και το '80 ο ενας ή ο αλλος κυβερνητης, γιατι η αληθεια δε συμφερει.
Κι οι θιασωτες του ξεπουληματος σφυριζουν αδιαφορα οταν αναφερεται σε συζητησεις η συνειδητη υποβαθμιση του ρολου της Ανεξαρτητης Αρχης τα τελευταια 5-6 χρονια κοινη συναινεσει. Αλλα αυτο ειναι το θεμα αλλου τοπικ...Θεωρητικά συμφωνώ!
Το πρόβλημα είναι η ιδιαιτερότητα της χώρας μας στον τομέα 'λαμόγια'.
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως στις 'καλές' θέσεις θα προσλαμβάνονταν άτομα όπως οι 'managers των νοσοκομείων' ; (πλουσιοπάροχα αμοιβόμενα, κατά κανόνα άσχετα, κομματόσκυλα)
Θεωρητικά και γω θα επιθυμούσα να παραμείνουν οι ΔΕΚΟ σε δημόσια χέρια, με την προϋπόθεση να δουλεύουν (για αρχή ) και να δουλεύουν σωστά και γρήγορα (στη συνέχεια).
Δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα, με αυτούς τους ψηφοφόρους και κατά συνέπεια αυτούς τους πολιτικούς...
Δεν ξέρω, είμαι μπερδεμένος με το όλο θέμα...Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται με καλή εξυγίανση και εξορθολογισμό των δαπανών (όπως ΚΑΘΕ δημόσια επιχείρηση/ίδρυμα/σύστημα).
-
ε, λοιπόν, πως περιμένεις **αυτό **γιατί μόνο εγώ σήμερα σε ολόκληρη την ευρώπη και όχι μόνο, πληρώνω τόσο ακριβές τηλεπικοινωνίες και τηλεπικοινωνίες δεν έχω, τον οτε μου μέσα;
Μα ο ΟΤΕ ειναι ηδη ιδιωτικος καρντια μου εδω και καμποσα χρονια.
Γιατι φωναζετε?
Οι ιδιωτες ειναι επισης αυτοι που καθυστερουν adsl και δε συμαζευεται. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλές τιμές; Μήπως ξεχάσατε κιόλας πόσο κόστιζε το νετ των 56Κbps πριν 1 χρόνο; Ή πόσο έκανε ένα πακέτο 386/128
Ομοιως αυτη ειναι η τιμολογιακη πολιτικη της ιδιωτικης προτωβουλιας που επικροτειτε.
Κι οχι μονο η τιμολογιακη πολιτικη τους αλλα και η καθυστερηση νεων τεχνολογιων για να αρμεγουν τον κοσμο.
Εκτος κι αν εχετε την εντυπωση ο ΟΤΕ ειναι ακομα......κρατικος!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπόψη: ο ΟΤΕ μπορεί να βρεθεί σε ξένα χέρια αύριο, εφόσον μαζευτούν πολλές μετοχές από ξένο επενδυτή. Αυτό που παίζεται σήμερα δεν είναι ο μετοχικός έλεγχος ή η κερδοφορία [αφού το 70% των κερδών το παίρνουν οι αντίστοιχοι ιδιώτες μέτοχοι] αλλά το μανατζάρισμα, το κουμάντο - πχ το να έχει κάποιος ευθύνη όταν κάνει κινήσεις που ζημιώνουν τον ΟΤΕ με δισεκατομμύρια. Όλοι εσείς που λέτε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να παραμείνει υπό έλεγχο του κράτους, ουσιαστικά υποστηρίζετε τη διαιώνιση της τοποθέτησης κυβερνητικών λαμογίων στη διοίκηση του οργανισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ακριβως για το λογο του οτι εχει ηδη ιδιοτικοποιηθει εδω χρονια μου ειναι αδιαφορο αν θα φαληρισει.
Οπως εμενα δε με σκεφτεται κανεις για το πως πληρωνω παγια νταβαντζιλικι,χρεωσεις isdn σελιδες ολοκληρες και σταθερη τηλεφωνια γιατι εγω πρεπει να υποστηριξω τον ιδιωτη κατοχο του ΟΤΕ?Να δουμε ποσους συνδρομητες θα μετρανε με την πληρη απελευθερωση της σταθερης που επρεπε ηδη να το εχουν κανει.
Για φουντο θα ειναι.Τσαμπα να μου δινουν τηλεφωνα προσωπικα οτε ξανα ουτε ζωγραφιστο και να ειστε σιγουροι οτι το γνωριζουν πολυ καλα γι αυτο και λειτουργουν ως ιδιωτες-νταβατζηδες.Ιδιωτες μεν αλλα μονοπωλιακο καθεστως.Ε δε γινετε ρε μαγκες.
Κι απορω γιατι δε θελετε να δειτε τα αποτελεσματα ενοις ιδιωτη οργανισμου οπως ο ΟΤΕ.
Οσο για τα λαμογια?
Φυσικα και υπαρχουν.
Και τι πρεπει?Να πουλησουμε τα παντα η να διωξουμε τα λαμογια?Αλλα πως να φυγουν τα λαμογια αφου ψηφιζουμε τα ιδια λαμογια για 50 χρονια?Μονοι τους χρεωσανε την Ολυμπιακη κι αντι να τους στειλουμε στο εκτελεστικο συνηγορουμε κι εμεις σαν τα προβατα στο ξεπουλημα της.
Το ειπα και χθες.
Γιατι στη Γερμανια οι δημοσιες υπηρεσιες λειτουργουν αψογα ταχυτατα και ευγενεστατα?
Μπορω να παρω μια σαφη απαντηση? -
Πώς; Μα οι προσφορές για το ADSL δίνουν και παίρνουν. Ο ΟΤΕ αναγκάζεται ν' ακολουθήσει τις ιδιωτικές εταιρείες. Ειλικρινά πιστεύει κάποιος ότι αν ο ΟΤΕ ήταν μόνος του όπως παλιότερα, θα είχαμε ADSL 1 Mbit με 20-30 ευρώ; Μάλλον θα ήταν ουσιαστικά μονο για εταιρικούς χρήστες.
Επιτέλους ρε παιδιά, από το 99 που ασχολούμαι στενά με την τεχνολογία και τα νετ έχω πήξει με τα άθλια ΟΤΕτζίδικα κόλπα. Όποτε ήθελαν λεφτά για κάποια 'επένδυση', κοπάναγαν αδικαιολόγητη και αιφνιδιαστική αύξηση στα πάγια και τις μονάδες. Το θρυλικό ήταν μια φορά (το έχω ξαναγράψει) που είχε ο ΟΤΕ απώλεια κερδών 25% για το πρώτο τρίμηνο ενός έτους. Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα αυτό, αυξήθηκαν 25% τα τηλεπικοινωνιακά τέλη!
Ας το κάνει σήμερα ο κάθε ΟΤΕ αν τολμάει με τον ανταγωνισμό να τον περιμένει στη γωνία.Edit: όσον αφορά τα αμέσως παραπάνω ερωτήματα, ήδη απάντησα ότι δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα όσον αφορά τη βελτίωση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, γι' αυτό πρέπει να σουτάρουμε τα βαρίδια πριν γίνουν ακόμα πιο βαριά. ΕΥΤΥΧΩΣ που ο ΟΤΕ δεν είναι ακόμα 100% κρατικός, διαφορετικά το κόστος που θα καλούμασταν να πληρώσουμε όταν θα φαλίριζε θα έκανε την Ολυμπιακή να μοιάζει με προβληματικό περίπτερο στις Κουκουβάουνες.
Επίσης, συγνώμη που δεν απαντώ σε όλους αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ε, λοιπόν, πως περιμένεις **αυτό **
γιατί μόνο εγώ σήμερα σε ολόκληρη την ευρώπη και όχι μόνο, πληρώνω τόσο ακριβές τηλεπικοινωνίες και τηλεπικοινωνίες δεν έχω, τον οτε μου μέσα;
Μα ο ΟΤΕ ειναι ηδη ιδιωτικος καρντια μου εδω και καμποσα χρονια.
Γιατι φωναζετε?
Οι ιδιωτες ειναι επισης αυτοι που καθυστερουν adsl και δε συμαζευεται.Δεν εχει ιδιωτικο managment αλλα κρατικο, και επισης ο κανονισμος εργασιας του απαιτει ληξιαρχικη πραξη γεννησης για προαγωγη.
Γιατί να μην πωληθεί; (περί ΟΤΕ)