-
Γιατι το θεωρω καλυτερο αυτοκινητο,σε κινητηρα,ποιοτητα κατασκευης,χωρους,γιαυτο.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Δεν εχω γνωση φιλε μου,προφανως αφου οδηγεις ξερεις καλυτερα.
Αλλα στα πρωτα χρονια δεν ειναι καλυτερα να της μεταφερει το αυτοκινητο μια αισθηση που δεν μπορει να εχει με το αυτοματο?
Αλλαγες ταχυτητων σε ενα ωφελιμο ευρος στροφων,προσπερασμα με κατεβασμα,πατιναρισμα σε ανηφορο και πολλα αλλα..
Δεν υποβιβαζω τα αυτοματα,αλλα αν ειναι το πρωτο αυτοκινητο της μετα ισως βρεθει σε αναγκη ενος χειροκινητου το οποιο δεν θα μπορει να χειριστει.
Ειναι πιο σωστο (κατα τη γμωμη μου παντα) να πηγαινεις απο manual σε auto παρα το αναποδο.
Ετσι καπως σκεφτηκα και ειμαι υπερ του χειροκινητου για πρωτο αυτοκινητο.Όχι, με παρεξήγησες... Πρώτος εγώ δεν την έπεισα να ΜΗΝ πάρει αυτόματο???
Απλά βρήκα ευκαιρία να αναφέρω ότι τα αυτόματα είναι παρεξηγημένα.@νδρέας
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και γιατί να πάρει Colt και όχι Swift. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι τα 7χρόνια εγγύησηΝαι, ναι... αυτό βασικά... Αν και κλίνω προς Colt, έχω αρχίσει να έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα.
Α, ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΣΕΤΕ ΚΟΜΠΟ, αλλά υπάρχει κάποια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να αγοραστεί με leasing.
@νδρέας
-
Τελικά το αυτοκίνητο θα αγοραστεί τοις μετρητοίς. Η εγγύηση μάλλον δεν αποτελεί κίνητρο για τον πατέρα που θα πληρώνει.
Αξίζει λοιπόν το Colt τα επιπλέον χρήματα και μάλιστα με χαμηλότερο εξοπλισμό;
Μιλάμε για τις εκδόσεις GL για το Swift και Inform + SR για το Colt.@νδρέας
-
Πες μου τι εχει το swift.
Mαλλον δεν αξιζει να παρεις colt παντως. -
Τα παραπάνω χρήματα να πάνε στη Suzuki για την πλούσια έκδοση που θα έχει όλα τα εξτρά και βέβαια ζαντούλες! Σε κόκκινο εννοείται! Μια χαρά αμαξάκι! Δεν είναι τυχαίο που πουλάει σαν τρελό...
-
εφόσον μιλάμε για 3θυρο δες τον εξοπλισμό του καθενός και τη διαφορά στη τιμή και αποφάσισε.
Για 5θ μόνο swift
Της φίλης σου, ποιο της αρέσει περισσότερο? -
Φίλε Mika
Είμαι εδώ και 11 μήνες ιδιοκτήτης ενός 1.3 CZ3 Auto.
To Colt έχει καλό κινητήρα, αξιοπρεπές αυτόματο κιβώτιο, καλή οδική συμπεριφορά (αν και λίγο στο όριο θέλει προσοχή) και χωρά πάρα μα πάρα πολλά.
Είναι όμως τραχύ και μάλλον όχι για γυναικεία χέρια. Μετά τα 110 ακούς πολλά από τους αεροδυναμικούς και τα 50αρια (ακόμα χειρότερα με τα 45αριά) η μασέλλα ξεμένει από σφραγίσματα.
Περισσότερα σε personal....
Υ.Σ. Το αυτόματο του Colt έχει και ημιαυτόματη λειτουργία και είναι 6 σχέσεων. Κατεβάζει αυτόματα σχέση όταν πρέπει και δεν ανεβάζει στο κόκκινο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το κιβώτιο μαθαίνει τον χρήστη αν και στην αυτόματη λειτουργία είναι βάστα Τούρκο να γεμίσω μεταξύ της 1ης-2ης και 2ης-3ης (σε λιγότερο βαθμό). Η κατανάλωση δεν επιβαρύνεται σημαντικά στο ημιαυτόματο αλλά στο αυτόματο προσωπικά είδα 1 lt παραπάνω στα 100 χιλιόμετρα.
-
Λοιπόν. Το Colt μόνο 3πορτο και το Swift μόνο 5πορτο.
Το Swift την ξετρέλλανε εσωτερικά, ενώ μάλλον δεν έχει ανάγκη τους επιπλέον χώρους του Colt. Από την άλλη δεν της αρέσει εξωτερικά. Αντίθετα το Colt το γουστάρει λόγω εξωτερικού σχεδιασμού αλλά εσωτερικά την απογοήτευσε. Ειδικά τα ημιδιάφανα δεν της άρεσαν καθόλου.
Από εξοπλισμό δεν θυμάμαι ακριβώς ποιά είναι η διαφορά τους.
Για ζάντες έλεγε να πάει σε σιδερένιες για να μην χτυπάει τις αλουμινιου στα πεζοδρόμια.Απ' ότι έχω καταλάβει το Colt έχει λίγο καλύτερη οδική συμπεριφορά, λίγο καλύτερες επιδόσεις, λίγο καλύτερη ποιότητα (να και το Autocar διαφωνεί στο αποτέλεσμα της μεταξύ τους σύγκρισης) και λίγο καλύτερους εσωτερικούς χώρους, λίγο καλύτερη πρακτικότητα και γενικά όντας λίγο καλύτερο παντού αποτελεί πιο ολοκληρωμένη αγορά.
Απ' την άλλη σκέφτομαι ότι αυτό το 'λίγο' μια κοπέλα στα 22 που οδηγεί πρώτη φορά απλά δεν θα το καταλάβει... Οπότε τη διαφορά τιμής ας τη βάλει εξοπλισμό στο Swift.Χρήστο, πιο πάνω αναφέρω, οδηγώντας ο ίδιος αυτόματο, τους λόγους που πιστεύω ότι ΔΕΝ πρέπει να πάρει το auto. Εσύ τι λες πάνω σε αυτό; (πόσες ταχύτητες έχει το αυτόματο αλήθεια;)
Κωστή που είσαι;;; Φοβάμαι μην ξέχασα κάτι...
@νδρέας
-
Α, κάτι άλλο... Προφανώς και τα δύο θα έιναι αρκετά αξιόπιστα. Εννοώ ότι και η παράδοση υπάρχει (άσχετα με το ένοχο παρελθόν της Mitsu) και μιλάμε για δοκιμασμένες λύσεις.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να ξέρω αν έχετε ακούσει κάτι πιο συγκεκριμένο, έτσι πρόχειρα αφού κάποια στιγμή θα γίνει και η σχετική έρευνα στα clubs ιδιοκτητών.Όσον αφορά τις ζάντες, πιστεύετε ότι τα οφέλη από τη μείωση της μη αναρτώμενης μάζας θα τα αντιληφθεί ποτέ;;;; Ή μόνο αισθητικό θέμα είναι;
@νδρέας
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Το Swift την ξετρέλλανε εσωτερικά, ε. Από την άλλη δεν της αρέσει εξωτερικά.
Τι να πει κανείς.... τέλος πάντων πάλι καλά που έχει εσένα να τις ανοίξεις λίγο τα μάτια. Ο νέος μου προϊστάμενος 30+ ,πήγε και έσκασε 26.000e για audi A4 1.6 αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον πατέρα του , επειδή δεν είναι ραλλύστας... και ήθελε κάτι αξιόπιστο...
Του είπα οτι ως δώρο θα του δώσω ένα λίτρο λαδάκι να έχει να συμπληρώνει μέχρι την πρώτη αλλαγή των 15.000 χλμ . -
mika δεν έχω οδηγήσει το Colt για να μπορώνα κάνω τη σύγκριση αλλά το μόνο που με κρατά απο το προτείνω ανεπιφύλακτα το Swift είναι η κλιμάκωση του κιβωτίου. Εγώ θα ήθελα να είναι λίγο πιο κοντή αν και δεν ξέρω αν θα ενοχλήσει αυτό τη φίλη σου.
Όσο αφορά το εσωτερικό συμφωνώ με τη φίλη σου ως προς τη προτίμηση της και δεν καταλαβαίνω που βλέπεις οτι αυτό του colt είναι καλύτερο. Προσωπικά τα θεωρώ ίδια και αν με πιέσεις να σου πω 1ο,2ο τότε του swift μου φαίνεται ελάχιστα καλύτερο.
Τι διαφορές έχει στον εξοπλισμό?
Έχουν και τα δύο mp3? καθρεφτάκι στο σκιάδιο? έχουν χρώμα που να της αρέσει? θέλει πρακτικότητα για να προτιμήσει 5θ? ρώτα για κόστος των service.αυτά είναι τα ερωτήματα που θα πρέπει να σε απασχολούν
Για τις ζάντεςαν μπορείς πάρε τις. Τους αρέσουν αυτά
-
Καλυτερο το swift απο το colt εσωτερικα?
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Χρήστο, πιο πάνω αναφέρω, οδηγώντας ο ίδιος αυτόματο, τους λόγους που πιστεύω ότι ΔΕΝ πρέπει να πάρει το auto. Εσύ τι λες πάνω σε αυτό; (πόσες ταχύτητες έχει το αυτόματο αλήθεια;)
@νδρέας
Το αυτόματο COLT έχει 6 σχέσεις με την 6η overdrive (40 km/1000 στροφές στο ταχύμετρο). Πάντως με 2 άτομα και αποσκευές μόνον στην ανηφόρα της Υλίκης και μετά το πέταλο του Μαλιακού χρειάστηκε να κατεβάσω σε 5η.
Με την 5η by the way είδα 180+ στο ταχύμετρο και το Colt τραβούσε ακόμα (στην ευθεία κάτω από την Λάρισα).
Τώρα όσον αφορά το θέμα της οδήγησης. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα ξεχάσει να αλλάζει σχέσεις εφόσον έχει ήδη μάθει τη συγκεκριμένη αυτοματοποίηση. Προσωπικά ξεκίνησα με UNO (συμπλέκτης στα 8 κιλά) πέρασα στο TIPO (συμπλέκτης στα 12.5 κιλά που στο τέλος της ζωής του έφτασε στα 16 κιλά περίπου) και κάποια στιγμή βρέθηκα στο GOLF του πατέρα μου που ξαφνικά ανακάλυψα τη σημαίνει ελαφρύς συμπλέκτης. Τώρα που έχω μάθει το GOLF βρέθηκε σε τεστ drive στο CIVIC και μου φάνηκε πολύ βαρύς ο συμπλέκτης των 13 κιλών (καλά μιλάμε και σε CIVIC που ο συμπλέκτης που έπιανε πολύ ψιλά λόγω ίσως και της κακής μεταχείρησης).
Η γυναίκα διατείνεται ότι δεν μπορεί να οδηγήσει μηχανικό (καθώς ήταν 10 χρόνια με ένα αυτόματο Merc) αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να οδηγήσει μία CELICA για περίπου 25 χιλιόμετρα πέρυσι.
Αυτά....
ΥΣ. Το Swift είναι γλυκύτατο και με πολύ καλό εσωτερικό και πλούσιο εξοπλισμό αλλά με 2.32 μεταξόνιο εγώ απλά δεν χωράω. Αν δεν χρειάζετε τους παραπάνω χώρους ίσως να είναι το 1300 μία καλή λύση αλλά εκεί προς θεού όχι το κλασσικό αυτόματο των 4 σχέσεων.....
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Όσο αφορά το εσωτερικό συμφωνώ με τη φίλη σου ως προς τη προτίμηση της και δεν καταλαβαίνω που βλέπεις οτι αυτό του colt είναι καλύτερο. Προσωπικά τα θεωρώ ίδια και αν με πιέσεις να σου πω 1ο,2ο τότε του swift μου φαίνεται ελάχιστα καλύτερο.Δεν πήρα θέση στο swift vs colt όσον αφορά τα εσωτερικά τους. Συμφωνώ μαζί σου μάλλον. Απλά ανέφερα ότι ο τύπος γενικά θεωρεί καλύτερο ποιοτικά το Colt με εξαίρεση το Αutocar που δίνει στο Swift μεγαλύτερη βαθμολογία...
Σήμερα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είδε ένα Yaris και της άρεσε... Πρέπει να παραγγείλει σύντομα γιατί αλλιώς ανα δύο μέρες θα βλέπει και κάποιο νέο και φτου και απ' την αρχή. Μου είπε μάλιστα ότι είχα άδικο που της έλεγα ότι είναι πανάκριβο, αφού δεν είδε ελλείψεις στον εξοπλισμό σε σχέση με το Colt, χωρίς να έχει και διαφορά η τιμή. Όταν δω την προσφορά που της κάνανε θα σας πω.
@νδρέας
-
Ρε φιλε mika_hakkinen δε μας χαιρετας? Της αρεσει, δεν της αρεσει, της βρωμαει δε της βρωμαει, ξετρελαθηκε δεν ξετρελαθηκε, σε πηρε τηλεφωνο δε σε πηρε τηλεφωνο. Ημαρτον, μυθιστορημα το εχεις κανει πια! Αστη να παρει οτι γουσταρει και ασχετη να ειναι και σταματα να μας τα κανεις τσουρεκια πια. Μπηκα να διαβασω κατι για το colt που με ενδιαφερει και περισσοτερα εμαθα για την γκομενα σου! Ελεος!
-
Ο χρήστης imaginos έγραψε:
Ρε φιλε mika_hakkinen δε μας χαιρετας? Της αρεσει, δεν της αρεσει, της βρωμαει δε της βρωμαει, ξετρελαθηκε δεν ξετρελαθηκε, σε πηρε τηλεφωνο δε σε πηρε τηλεφωνο. Ημαρτον, μυθιστορημα το εχεις κανει πια! Αστη να παρει οτι γουσταρει και ασχετη να ειναι και σταματα να μας τα κανεις τσουρεκια πια. Μπηκα να διαβασω κατι για το colt που με ενδιαφερει και περισσοτερα εμαθα για την γκομενα σου! Ελεος!Είσαι αλλού για αλλού εντελώς. Τουλάχιστον όταν μπαίνεις κάπου διάβασε το θέμα.
Ή μήπως σε ανάγκασε κανείς να μπεις και να απαντήσεις;;;
Τι ζόρι τραβάνε μερικοί.... -
Ο χρήστης imaginos έγραψε:
Ρε φιλε mika_hakkinen δε μας χαιρετας? Της αρεσει, δεν της αρεσει, της βρωμαει δε της βρωμαει, ξετρελαθηκε δεν ξετρελαθηκε, σε πηρε τηλεφωνο δε σε πηρε τηλεφωνο. Ημαρτον, μυθιστορημα το εχεις κανει πια! Αστη να παρει οτι γουσταρει και ασχετη να ειναι και σταματα να μας τα κανεις τσουρεκια πια. Μπηκα να διαβασω κατι για το colt που με ενδιαφερει και περισσοτερα εμαθα για την γκομενα σου! Ελεος!Για να χαλαρωσεις λιγο.
-
Εγω ρε φιλαρακια ειμαι εκτος θεματος? Το θεμα ποιο ειναι? Η γκομενα του hakkinen η το mitsubishi colt? Εγω απλα ειδα ενα νημα για το colt που με ενδιαφερει μπηκα να διαβασω και να μαθω εντυπωσεις και εμαθα περισσοτερα για τη γκομενα του φιλου!!!!!!! Πατε καλα ορισμενοι? Για σοβαρευτειτε λιγο. Εξαλλου εαν καποιοι θελουν να διαφημιζουν τις γκομενες τους, (εχω παρατηρησει οτι σε παρα πολλα νηματα πολλοι 'διαφημιζουν' την γκομενα τους 'η δικια μου θελει αυτο' 'δεν ξερει τι να διαλεξει' 'την επεισα να μην παρει αμαξι αυτοματο' 'της γυναικας μου αρεσει δεν αρεσει εκεινο' ' 'η γκομενα μου θελει αυτοκινητο με μπανιερα και εντοιχισμενη κουζινα' κλπ) (δε μας ενδιαφερουν ρε φιλοι τα 'ψυχολογικα' της γκομενας σας), η τον ανδρισμο τους, προβλημα τους, εμεις οι υπολοιποι που θελουμε να διαβαζουμε για να μαθουμε πραγματα για την αυτοκινηση πρεπει να μας τα κανουν τσουρεκια? Και εμεις εχουμε γυναικα αλλα δεν κανουμε ετσι. Κυριε ζητησες τη γνωμη των αλλων? ΟΚ! Τι μας ενδιαφερει εαν τελικα η γκομενα σου σε πηρε τηλεφωνο και αλλαξε γνωμη οταν ειδε το toyota yaris η την Prosche 911? Ημαρτον πια! Εχετε βγαλει διπλωμα?Ποσο χρονων ειστε γιατι με τετοιους διαλογους δε νομιζω να εχετε τελειωσει το λυκειο.....
-
To θέμα από την αρχή το διάβασες;
Mitsubishi Colt