-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Όμως η γυναίκα μου για παράδειγμα είναι γιατρός και κινείται μεταξύ τριών νοσοκομείων στο κέντρο (για εργασιακούς και ερευνητικούς λόγους). Ποιος θα της πει 'να παίρνεις λεωφορείο κυρά μου', όπως ακούγεται ως πάγιο αντεπιχείρημαΓια λεωφορειο δεν ξερω,αλλα υποθετω οτι το μετρό ειναι πολυ πιθανόν να την βολεύει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Όμως η γυναίκα μου για παράδειγμα είναι γιατρός και κινείται μεταξύ τριών νοσοκομείων στο κέντρο (για εργασιακούς και ερευνητικούς λόγους). Ποιος θα της πει 'να παίρνεις λεωφορείο κυρά μου', όπως ακούγεται ως πάγιο αντεπιχείρημα
Για λεωφορειο δεν ξερω,αλλα υποθετω οτι το μετρό ειναι πολυ πιθανόν να την βολεύει.
Μωρέ και με λεωφορείο μπορεί και με μοτοποδήλατο και με πατίνι... το θέμα είναι ποιος αξιολογεί τις πραγματικές ανάγκες όλου του κοινωνικού συνόλου ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ. Η 'λουλουδού' -που δικαίως φώναζε χθες- με τις παραδόσεις όλη την ημέρα, που της χρεώνουν το παρκάρισμα, τι θα της πουν; 'τράβα με το mini-bus'!
Στο κάτω-κάτω τα πράγματα είναι απλά και δε χρειάζονται περιττές αναλύσεις.
Εφόσον υπάρχει αξιολογική μελέτη για τον καθορισμό παράνομων σταθμεύσεων, απλώς να κόβουν κλήσεις -και να σηκώνουν με γερανό εφόσον χρειάζεται- όσους είναι παράνομα σταθμευμένοι. Τι νόημα έχει το χαράτσι για νόμιμους και παράνομους (αφού εν μία νυκτί οι μισές παράνομες θέσεις... βάφτηκαν 'νομοτύπως'); Αν υπάρχουν 30.000 θέσεις για 100.000 αυτοκίνητα τα 70.000 ΔΕΝ θα παρκάρουν. Το αντέχεις; Αν ναι, παίρνεις το αμάξι, ειδ' άλλως το κλειδώνεις και πας με το λεωφορείο/μετρό/ταξί/ελικόπτερο/ιπτάμενο δίσκο. Αν δεν δούλευε ή τροχαία, γιατί τώρα ξαφνικά ο μηχανισμός θα δουλέψει ρολόι (όταν όλοι θα χρεώνονται, οι νόμιμοι λίγο λιγότερο και οι παράνομοι λίγο περισσότερο). Περιτές ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ και πασαλείματα!
Επιτέλους σε αυτόν τον κωλότοπο και νόμοι υπάρχουν (παραϋπάρχουν θα έλεγα) και τα όργανα ελέγχου και επιβολής. Ας αρχίσουν να δουλεύουν (όχι τον κόσμο) και τότε μόνο να δούμε αν και τι φταίει...
Παρεμπιπτόντως, τα συγχαρητήριά μου για τον πλέον εύστοχο τίτλο θέματος τους τελευταίους μήνες: Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ωραία λοιπόν... καλύτερη ιδέα. Απαγορεύεται να παρκάρει κανείς πάνω 2-3 ώρες, όπως τώρα με τα παρκόμετρα, αλλά δε χρεώνεται ουδείς! Δεν θα μας ικανοποιούσε αυτό; Δεν θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ίσο και δίκαιο;Αυτό, θα το επικροτούσα!
Δε συμφωνείτε;
Δεν είναι κακή ιδέα. Οι επισκέπτες για τόσο μπορεί να χρειάζονται ένα πάρκινγκ και έτσι απομακρύνονται αυτοί που θέλουν να αφήνουν ένα αυτοκίνητο στην ίδια θέση για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ωρών. Απαιτείται όμως εντατικός έλεγχος από τη δημοτική αστυνομία (και με τα έσοδα από τις κλήσεις ακούγεται εφαρμόσιμο) και να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους κατοίκους. Θα παρκάρουν μόνο στις ειδικές θέσεις κατοίκων ή θα πάρουν ασυλία και για τις θέσεις επισκεπτών;
Το πρόβλημα στην πρότασή σου φίλε NickNT είναι ότι θα χαθούν τα σταθερά έσοδα από τη χρήση παρκόμετρων και θα βασίζονται μόνο στα έσοδα από τις κλήσεις, τα οποία απαιτούν εφόδους δημοτικής αστυνομίας. Ως εκ τούτου, όποια πρόταση δεν προσφέρει τα μέγιστα έσοδα, απορρίπτεται!!!
-
Αν θέλω να πάω στο κέντρο για καφέ και στην συνέχεια για φαγητό (συνολικός χρόνος > 3 ώρες) πρέπει να αλλάξω θέση στο αυτοκίνητο?
-
Ναι πρέπει να αλλάξεις...
Αλλά καφέ και φαί στο κέντρο; Πλέον ΠΟΤΕ!
Να κλείσουν και οι καφετέριες και τα εστιατόρια... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ναι πρέπει να αλλάξεις...
Αλλά καφέ και φαί στο κέντρο; Πλέον ΠΟΤΕ!
Να κλείσουν και οι καφετέριες και τα εστιατόρια...Τι μαλακία είναι αυτό τώρα? Τι υποτίθεται ότι εξυπηρετεί?
-
Θυμάμαι πρίν χρόνια που πληρώναμε παρκόμετρα στην Αθήνα και Πειραιά.
Τώρα ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό και μας φαίνεται περίεργο?
Εγώ είμαι υπέρ του μέτρου. Το μόνο που με εξοργίζει είναι το γεγονός ότι ολόκληρη γειτονιά στο Κολωνάκι είναι 'reserved' - για τους γνωστούς προνομιούχους.
-
Άστο γιατί σε πέντε-έξι μήνες θα τον... ξαναξεχάσουν τον τροχό
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν θέλω να πάω στο κέντρο για καφέ και στην συνέχεια για φαγητό (συνολικός χρόνος > 3 ώρες) πρέπει να αλλάξω θέση στο αυτοκίνητο?Αν δεν υπάρχει χρέωση ή χρονικό όριο, δεν πρόκειται ποτέ να βρεις να παρκάρεις για να πας στο κέντρο για καφέ και για φαγητό. Απλά με το χρονικό όριο ευνοείται ο επισκέπτης που θα χρησιμοποιήσει βραχυχρόνια τη θέση (και όχι οι εργαζόμενοι κλπ. που το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να μείνει για 8ωρο τουλάχιστον στην ίδια θέση), με τη χρέωση ευνοείται όποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει.
Λύση είναι η μη χρήση του ΙΧ στο κέντρο (για όσους έχουν σωστά, τακτικά ΜΜΜ ή μηχανή στη διάθεσή τους) ή μη χρήση του κέντρου αν δεν είναι απαραίτητο. Αλλιώς, προετοιμάζεσαι για νεύρα, κλήσεις κλπ. Δυστυχώς, έτσι είναι φτιαγμένες οι πόλεις μας...
π.χ. Στη Θεσσαλονίκη, ο κάτοικος των μακρινών συνοικιών/προαστίων πρέπει να καταλάβει ότι φαγητό και καφές στο κέντρο καθημερινή απαιτεί υπομονή ή/και χρήμα. Αν δεν θέλει να διαθέσει κάτι από τα δύο, μοιραία απομακρύνεται από το κέντρο.
Και φυσικά δεν φταίει το κέντρο, οι μαγαζάτορες ή οι πολιτικοί. Όλοι μας φταίμε για το χάλι, και η μόνη σωστή και εφαρμόσιμη κίνηση θα ήταν η εξής:
Τα μέτρα να σχεδιάζονται από ανθρώπους που έχουν ζήσει μερικές καταστάσεις και πρόκειται να ζήσουν και τις συνέπειές τους. Οι πολιτικοί που έχουν reserved θέση στο Κολωνάκι -και δεν μετακινούνται για κανένα λόγο με ΜΜΜ ή τους ανοίγει δρόμο η αστυνομία- δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία για κυκλοφοριακά μέτρα. Ο κάτοικος της Νέας Μάκρης δεν μπορεί να σχεδιάζει Υποθαλάσσια στη Θεσσαλονίκη ή Μέτρο Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Περιστέρι.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Λύση είναι η μη χρήση του ΙΧ στο κέντρο (για όσους έχουν σωστά, τακτικά ΜΜΜ ή μηχανή στη διάθεσή τους) ή μη χρήση του κέντρου αν δεν είναι απαραίτητο. Αλλιώς, προετοιμάζεσαι για νεύρα, κλήσεις κλπ.
Και γω μαζί σου, αλλά στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο τι κάνεις?
Πολύ πρόχειρα σχεδιάστηκε το όλο σύστημα έχω την εντύπωση..
-
Ελπίζεις να είναι απαραίτητο μόνο λίγες φορές το χρόνο, αλλιώς ετοιμάζεσαι να ξοδευτείς κανονικά.
Πάντως, αν έχω νιώσει καλά το κέντρο της Αθήνας προ παρκόμετρων, δεν ήταν καλύτερα πριν τα πράγματα...
Πολύ πρόχειρα σχεδιάστηκαν οι πόλεις μας, οπότε τα συστήματα μοιραία μπάζουν...
petros
Τι εννοείς με τους 5-6 μήνες; Για πε μας!!! -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν θέλω να πάω στο κέντρο για καφέ και στην συνέχεια για φαγητό (συνολικός χρόνος > 3 ώρες) πρέπει να αλλάξω θέση στο αυτοκίνητο?να πάρεις το μετρό, ή να το παρκάρεις μετά τις 18:00
-
Η (κύρια) ένσταση μου έγκειται στον περιορισμό των 3 ωρών και όχι στον ότι τα πληρώνουμε..
-
Αν άλλαζε ο περιορισμός σε 5 ώρες και 22 λεπτά; Και να φας προλαβαίνεις και για καφέ και πληρώνεις και λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ και Nova!!!
Ο NickNT λέει όμως να είναι δωρεάν η βραχυχρόνια (
-
Δεν προλαβαίνω όμως να κάνω sex.
Ο έλεγχος πόση ώρα είναι κάποιος σε μία θέση, πως γίνεται?
-
Να κάνεις τι;;;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να κάνεις τι;;;;;Άγνωστη λέξη ε?
-
Τολμώ να πω πως ο κιντ την έφερε στον mastrer-egka8etous.
Περιμένω την συνέχεια...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν προλαβαίνω όμως να κάνω sex.Ο έλεγχος πόση ώρα είναι κάποιος σε μία θέση, πως γίνεται?
να μην πηγαινεις στο κεντρο για σεξ.
βαλανε παρκομετρα στη Λιοσιων? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τολμώ να πω πως ο κιντ την έφερε στον mastrer-egka8etous.Περιμένω την συνέχεια...
Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο. It was about time..
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)