-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πριν ξαναγραψετε σχολια, καλο και χρησιμο θα ηταν να κανετε μια βολτα απο το κεντρο να δειτε την Αθηνα οπως δεν την εχετε ξαναδει και τα ξαναλεμε.
Οι περιφερειακές του 'μέτρου' περιοχές όμως πώς είναι;
Μήπως, όλως τυχαίως, εκεί που σταματάει η ελεγχόμενη στάθμευση, να γίνεται τώρα μεγαλύτερος χαμός;
(Δεν έχω περάσει από εκεί αυτές τις μέρες, απλά... ρωτάω! )
Aμα κρινω απο τη γειτονια μου, τα Εξαρχεια (τις περιοχες που ειναι 'εκτος' μετρου), μαλλον φιλοξενουν οτι αυτοκινητο κατοικου Κολωνακιου δεν περιλαμβανετε στις μπλε ζωνες.
Φοβερο μετρο . Να αποσυμφορηθει το εμπορικο κεντρο, αλλα οι κατοικημενες περιοχες, που δεν εχουν καμμια υποδομη σε χωρους σταθμευσης (ειτε ιδιωτικες, ειτε επι πληρωμη), και τυχαινει να συνορευουν με τις περιοχες της εφαρμογης του μετρου, να πλυμηρισουν αυτοκινητα.
Οταν το μετρο δεν περιλαμβανει καμμια σοβαρη συγκοινωνιακη μελετη, παρα μονο οικονομοτεχνικα στοιχεια (ποσο τζιρο θα εχει το συστημα, ποτε θα αποσβεστει κλπ), οταν δεν περιλαμβανει καμμια προβλεψη για πραγματικες συνθηκες (ΔΕΝ ειναι δυνατο στη Διδοτου να μενουν 19 κατοικοι με αυτοκινητο), οταν δε συνυπολογιζει οτι καποιοι ανθρωποι μπορει να μενουν και να δουλευουν στο κεντρο (παρκαρω στη δουλεια μου, ή στο σπιτι μου, και πως παω απο το ενα στο αλλο αμα δεν βολευει η συγκοινωνια πχ. Ασκληπιου - Πειραιως). -
Τι οφελος εχει καποιος να παρκαρει πχ στα Εξαρχεια που δεν εχει ελεγχομενη σταθμευση και να δουλευει στου Ψυρρη ή στο Κολωνακι???
Αν καποιος το κανει αυτο, δεν του φταιει κανεις ο ιδιος πρεπει να αναθεωρηση καποια πραγματα.
ΥΣ.
Απο Ασκληπιου προς Πειραιως δεν χρειαζεται αμαξι για να παει καποιος , η μιση ΕΘΕΛ παιρνα απο παραπλευρους δρομους. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Στην Ελλαδα 'καθε θαυμα τρεις μερες'.Ας περιμενουμε καμια βδομαδα,να χαλαρωσουν τα μετρα και τα ξαναλεμε.
Περιμενω να ξαναερθουμε στα παλια εκτος αν παρουν τοσους Δημοτικους αστυφυλακες ,οσοι ειναι και οι δρομοι που ειναι σε αυτο το προγραμμα.+1
+1 και για μένα. Πιστεύω ότι απλά είναι οι πρώτες μέρες και οι κάτοικοι/εργαζόμενοι/επαγγελματίες, απλά φοβούνται. Για τις γύρω περιοχές, μάλλον σωστές οι παρατηρήσεις. Όπως λένε οι συγκοινωνιολόγοι, 'όσους δρόμους και να φτιάξεις, θα βρεθούν τα αυτοκίνητα για να τους γεμίσουν'. Έτσι και τώρα, το μέτρο αποδίδει και θα αποδίδει μέχρι την χαλάρωση των μέτρων ή την εξοικείωση των πολιτών με το σύστημα...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πριν ξαναγραψετε σχολια, καλο και χρησιμο θα ηταν να κανετε μια βολτα απο το κεντρο να δειτε την Αθηνα οπως δεν την εχετε ξαναδει και τα ξαναλεμε.Χτες ήμουνα κεντρο για ψώνια....απογευμα....@@ τα ιδια χαλια είδα εγώ
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τι οφελος εχει καποιος να παρκαρει πχ στα Εξαρχεια που δεν εχει ελεγχομενη σταθμευση και να δουλευει στου Ψυρρη ή στο Κολωνακι???Αν καποιος το κανει αυτο, δεν του φταιει κανεις ο ιδιος πρεπει να αναθεωρηση καποια πραγματα.
ΥΣ.
Απο Ασκληπιου προς Πειραιως δεν χρειαζεται αμαξι για να παει καποιος , η μιση ΕΘΕΛ παιρνα απο παραπλευρους δρομους.Tι να αναθεωρησει κανεις...δεν ειναι λογικο καποιοι ανθρωποι που εχουν συνηθειες ετων να μην μπορουν να τις αλλαξουν κατευθειαν;
Επιπλεον δεν μιλησα για τους εργαζομενους στο κεντρο. Μιλαω για τους κατοικους του κεντρου, που δεν μπηκαν στον υπολογισμο.
Ξαναλεω η Διδοτου πχ, εχει 19 θεσεις. Αλλα εχει καμμια 20αρια πολυκατοικιες...Δεν ειναι λιγο αυτονοητο οτι δεν χωρανε ολοι οι κατοικοι σε αυτες; Οποτε πανε και παρκαρουν, για μερες, στην περιοχη που δεν εχει ελεγχομενη. Τωρα το προβλημα ειναι στα Εξαρχεια. Αμα κλεισουν τα Εξαρχεια, θα παει στο Γουδι κοκ. Εμπειριες απο το προηγουμενο συστημα σου μεταφερω.
Δεν ξερω ποσοι ακριβως ειναι αλλα σε αυτες τις περιοχη του κεντρου μενουν πολυ πανω απο 2500 οικογενειες, αρα και πολυ παραπανω απο 2500 αυτοκινητα. Το μετρο ειναι απλα ειναι σχεδιασμενο στο ποδι, με σκοπο να τονωσει το εμπορικο κομματι της πολης, αλλα και να δωσει χρηματα στο Δημο.
Το να στειλει ενας Δημαρχος, τα αυτοκινητα εκτος εμπορικου κεντρου ειναι πολυ ομορφο, πολυ ευρωπαικο, αλλα μαλλον δειχνει οτι δεν θελει να αντικρυσει την πραγματικοτητα.Για το ΥΣ: Μπορεις να παρεις λεωφορειο και να παρεις ανταποκριση, μονο που θελει πολυ ωρα. Πολυ περρισοτερη (2x) απο το να παρεις αυτοκινητο, να φτασεις και να παρκαρεις εκει. Ακομα και με πορεια στο κεντρο.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πριν ξαναγραψετε σχολια, καλο και χρησιμο θα ηταν να κανετε μια βολτα απο το κεντρο να δειτε την Αθηνα οπως δεν την εχετε ξαναδει και τα ξαναλεμε.
Χτες ήμουνα κεντρο για ψώνια....απογευμα....@@ τα ιδια χαλια είδα εγώ
Καλά κι εσύ τι ψωνίζεις? Φαγητό και ρούχα για ολόκληρη φυλή?
Πήγα κι εγώ στο κέντρο σήμερα. Μια χαρά ήταν τα πράγματα βρε παιδιά, σας βρίσκω λίγο υπερβολικούς. Λ.Αθηνών (ύψος ΑΤΕΙ Αθηνών)- Ευριπίδου 12 λεπτά. Σταδίου - Πλ.Ελευθερίας στο Γουδί 35 λεπτά.
Βέβαια δεν πάρκαρα πουθενά, αλλά υπήρχαν αρκετές κενές θέσεις (μάλλον ήταν απαγορευμένες ε?). Και χαμός έξω από τα parking...
-
Όχι ρε αλλα΄λόγο γενεθλείων πήγα 2 φορές τις τελευταίες μέρες κέντρο για να αλλάξω κάτι ρούχα. Δεν μου είπατε πως θα πάω εγώ μεσημέρι απο βούλα αθήνα όμως με ΜΜΜ, που στα κοντινά μετρό δεν βρίσκεις να παρκάρεις ούτε με αίτηση στον δήμο!
-
Την άποψή μου την έχω ξαναγράψει σε άλλα αντίστοιχα υποφόρουμ. Είμαι κατά κάθε εισπρακτικού και περιοριστικού μέτρου.
Καλά, σοβαρά πιστεύετε ότι όλα αυτά γίνονται για το κυκλοφοριακό;
-Βαπτίζονται κανονικές θέσεις ελεγχόμενου παρκαρίσματος αυτές που μέχρι τώρα απαγορευόταν η στάθμευση (για ποιόν λόγο λοιπόν μέχρι τώρα δεν επιτρεπόταν η στάθμευση;;;)
-Οι θέσεις για τους μονίμους κατοίκους δεν φτάνουν (πχ Διδότου που αναφέρθηκε προηγουμένως)
-
Συγκοινωνίες αξιόλογες δεν έχουμε (υπάρχουν διαδρομές που θες υπερβολικό χρόνο για να τις κάνεις και να αλλάξεις 3 διαφορετικά ΜΜΜ)
-
Ξέρουμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και κάποιοι καραγκιόζηδες θα χρησιμοποιήσουν τις γνωριμίες τους για να καπαρώσουν θέσεις. (εδώ βγάζουν αναπηρικές πινακίδες, σε αυτό θα κολώσουν;)
Ήμουν πρόσφατα στο Λονδίνο και το αυτοκίνητο δεν μου έλειψε ούτε στιγμή! Αλλά έχουν 10 γραμμές μετρό, χρειάζεται να αλλάξεις μάξιμουμ 3 συρμούς για να πάς από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε τοποθεσία και τα τραίνα περνάνε κάθε 2 λεπτά τις ώρες αιχμής. Και πας ΠΑΝΤΟΥ! Απόλαυση! Εμείς τι έχουμε που έστω να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ σε ποιότητα;
Και επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μένος για τους εργαζόμενους στα καταστήματα. Έχετε σκεφτεί ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είμαι μέχρι τις 9-10μμ στο πόδι; Και οι περισσότεροι μάλιστα από το πρωί; Να πάρουνε το λεωφορείο να γυρίσουν σπίτι έτσι; Και να κάνουν Πρωτοχρονιά στον δρόμο. Για να βρούνε θέση και να πιούνε καφέ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που θα κάθονται από την προηγούμενη... Ας τιμωρήσουμε λίγο ακόμα αυτούς που κατά τεκμήριο εργάζονται ταλαιπωρούνται και εκθέτονται περισσότερο από όλους μας!
Το κέντρο είναι αφόρητο. Αν συμφωνούμε σε αυτό πρέπει να κάνουμε τις συγκοινωνίες ΠΟΛΥ καλύτερες από ότι είναι σήμερα. Μετά, ας βάλουν όσα παρκόμετρα θέλουν. Άχρηστα θα είναι, έτσι κι αλλιώς.
-
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν μου είπατε πως θα πάω εγώ μεσημέρι απο βούλα αθήνα όμως με ΜΜΜ, που στα κοντινά μετρό δεν βρίσκεις να παρκάρεις ούτε με αίτηση στον δήμο!Μού αρέσει!
Είναι από τα πιο βάσιμα επιχειρήματα ΥΠΕΡ του Ι.Χ. και ΚΑΤΑ των ΜΜΕ!!
Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ειρωνεύομαι! Απλά γελάω με την κατάσταση, αν και είναι ολίγον τι για κλάμματα...
-
Σου φαίνετε αστείο αλλά δεν ξέρεις τι είναι να τρως μια ώρα πήγαινε και μια έλα!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Δεν μου είπατε πως θα πάω εγώ μεσημέρι απο βούλα αθήνα όμως με ΜΜΜ, που στα κοντινά μετρό δεν βρίσκεις να παρκάρεις ούτε με αίτηση στον δήμο!
Μού αρέσει!
Είναι από τα πιο βάσιμα επιχειρήματα ΥΠΕΡ του Ι.Χ. και ΚΑΤΑ των ΜΜΕ!!
Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ειρωνεύομαι! Απλά γελάω με την κατάσταση, αν και είναι ολίγον τι για κλάμματα...
O δικηγορος του διαβολου ειναι εδω!!!
Ενω αν πας μεχρι το συνταγμα με το αμαξι θα βρειςε θεση με την μια.
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Ήμουν πρόσφατα στο Λονδίνο και το αυτοκίνητο δεν μου έλειψε ούτε στιγμή! Αλλά έχουν 10 γραμμές μετρό, χρειάζεται να αλλάξεις μάξιμουμ 3 συρμούς για να πάς από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε τοποθεσία και τα τραίνα περνάνε κάθε 2 λεπτά τις ώρες αιχμής. Και πας ΠΑΝΤΟΥ! Απόλαυση! Εμείς τι έχουμε που έστω να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ σε ποιότητα;Το κόστος του απλού εισιτηρίου το θυμάσαι πόσο είναι? 7x το δικό μας εισιτήριο.. Είσαι διατεθειμένος μόλις ολοκληρωθεί το μετρό να πληρώνεις 7πλάσιο αντίτιμο απότι τώρα?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωραία, πες ότι φάγαμε κλήση επειδή δεν ρίξαμε στο παρκομετρο. Τι γίνεται από εκεί και μετά αν δεν πληρωθεί? Όποιος ξέρει ας πει....Ρώτησα πριν από 5-6 σελίδες αλλά απάντηση δεν πήρα. Κανείς?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωραία, πες ότι φάγαμε κλήση επειδή δεν ρίξαμε στο παρκομετρο. Τι γίνεται από εκεί και μετά αν δεν πληρωθεί? Όποιος ξέρει ας πει....
Ρώτησα πριν από 5-6 σελίδες αλλά απάντηση δεν πήρα. Κανείς?
Πάει στην εφορία και σου ερχεται στη δηλωση μαζι με τις προσαυξησεις..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ωραία, πες ότι φάγαμε κλήση επειδή δεν ρίξαμε στο παρκομετρο. Τι γίνεται από εκεί και μετά αν δεν πληρωθεί? Όποιος ξέρει ας πει....
Δηλάδή στην περίπτωση της ταχύτητας τιμωρούν τον οδηγό (μπορεί κάποιος άλλος να οδηγεί το αυτοκίνητο), ενώ της στάθμευσης τιμωρούν τον ιδιοκτήτη
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δηλάδή στην περίπτωση της ταχύτητας τιμωρούν τον οδηγό (μπορεί κάποιος άλλος να οδηγεί το αυτοκίνητο), ενώ της στάθμευσης τιμωρούν τον ιδιοκτήτη
Ε αυτό δεν γινεται μόνο τωρα με τη δημοτική αστυνομία! Γενικά για την κλήση για παρανομη σταθμευση τιμωρείται ο ιδιοκτητης αφού αφήνουν την κλήση στο αυτοκίνητο και φευγουν..
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μα μπορει να γινει και αλλιως???
-
Δηλαδή το κάνουν επειδή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δηλαδή το κάνουν επειδή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς?Καποιος παρκαρει το ρημαδι του παρανομα και φευγει.....
Ερχεται το στρουμφακι γραφει κληση και εχει της παρακατω επιλογες.
1.Στηνει αντισκηνο και περιμενει να εμφανιστει ο παραβατης.
2. Ρωταει την Κυρα Φωφο που επεστρεφε απο την λαικη μηπως γνωριζει
3.Αφηνει την κληση στο τζαμι.
4.Βαζει φωτια στο αμαξι
5.Το παιρνει γερανος.
6. Γινεσαι αερογαμιας......Να το βαλουμε σε ψηφοφορια.
-
Το καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται αλλιώς, το αν είναι δίκαιο ή όχι με ενδιαφέρει....
Ο φερετζές του ανίκανου...(τα παρκόμετρα επιστρέφουν)