-
Γεια χαραντάν!
Μια και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τεχνικά χαρακτηριστικά ζαντών και ελαστικών, μπορεί κάποιος να μου πει εάν η παρακάτω αλλαγή ζαντών είναι ΟΚ;
Θέλω να αλλάξω ζάντες αλλά να κρατήσω τα ίδια λάστιχα.Ζάντες 16x6.5' + Ελαστικά 215x55x16 --> Ζάντες 16x7' + Ίδια ελαστικά.
Καταρχάς, θα ταιριάζουν τα ελαστικά αυτών των διαστάσεων στις νέες ζάντες;
Επίσης, θα επηρεαστεί η οδική συμπεριφορά του αυτ/του; -
Γεια χαραντάν!
Μια και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τεχνικά χαρακτηριστικά ζαντών και ελαστικών, μπορεί κάποιος να μου πει εάν η παρακάτω αλλαγή ζαντών είναι ΟΚ;
Θέλω να αλλάξω ζάντες αλλά να κρατήσω τα ίδια λάστιχα.Ζάντες 16x6.5' + Ελαστικά 215x55x16 --> Ζάντες 16x7' + Ίδια ελαστικά.
Γεια χαραντάν!
Όταν σε ίδιο λάστιχο βάζεις φαρδύτερη ζάντα αναγκάζεις τα μάγουλα να βγούν προς τα έξω πράγμα που κάνει το πλαινό του ελαστικού λίγο πιό άκαμπτο και συνεπώς σκληρότερο. Το αντίθετο γίνεται αν βάλεις στενότερη ζάντα.
-
Αυτό σημαίνει ότι τα λάστιχα φθείρονται και γρηγορότερα ή απλώς επηρεάζεται η κύλιση, δηλ. νιώθεις περισσότερο την αθλιότητα των ελληνικών δρόμων;
-
Κανένα site που να υπολογιζει τι διάσταση μπορώ να βάλω αν έχω για παραδειγμα μαμα το 185/55/15 ?Πως μπορώ να παίξω με διαστάσε
ις? -
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Κανένα site που να υπολογιζει τι διάσταση μπορώ να βάλω αν έχω για παραδειγμα μαμα το 185/55/15 ?Πως μπορώ να παίξω με διαστάσε
ις?Για κοίτα στο http://www.miata.net/garage/tirecalc.html .
-
http://www.alloyguide.co.uk/
Eνας οδηγος για τις εργοστασιακες διαστασεις (pcd,offset,bore) σε ζαντες.
Ζάντες και ελαστικά