-
Αυτοκίνητο συγγενή μου και συγκεκριμένα vw polo μοντ. 99 μεταλλικου χρώματος (μπλέ σκούρο) άρχισε να παρουσιάζει ξεφλουδίσματα στο καπό και τον ουρανό. Σε επικοινωνία με γνωστό της στη vw (και έμπιστο κατά τα λεγόμενά της) της είπε με μεγάλη βεβαιότητα ατι ευθύνονται τα σαπούνια - χημικά που χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο και οτί θα μπορούσε να του ρίξει μια ματιά από κοντά αλλά είναι σίγουρος. Το αυτοκίνητο είναι κατα κύριο λόγο σε parking και σε πλυντήριο πλένεται με το χέρι και όχι σε μηχάνημα με βούρτσες.
Εμένα η απάντηση αυτή μου προκάλεσε απορεία και μου φάνικε λίγο απίθανη. έχει κανείς κάποια σχετική εμπειρία ή άποψη??? -
Αυτοκίνητο συγγενή μου και συγκεκριμένα vw polo μοντ. 99 μεταλλικου χρώματος (μπλέ σκούρο) άρχισε να παρουσιάζει ξεφλουδίσματα στο καπό και τον ουρανό. Σε επικοινωνία με γνωστό της στη vw (και έμπιστο κατά τα λεγόμενά της) της είπε με μεγάλη βεβαιότητα ατι ευθύνονται τα σαπούνια - χημικά που χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο και οτί θα μπορούσε να του ρίξει μια ματιά από κοντά αλλά είναι σίγουρος. Το αυτοκίνητο είναι κατα κύριο λόγο σε parking και σε πλυντήριο πλένεται με το χέρι και όχι σε μηχάνημα με βούρτσες.
Εμένα η απάντηση αυτή μου προκάλεσε απορεία και μου φάνικε λίγο απίθανη. έχει κανείς κάποια σχετική εμπειρία ή άποψη??? -
Το πρόβλημα το δημιουργεί ο χώρος που το παρκάρεις, δηλαδή ρύποι της ατμόσφαιρας (από εργοστάσια). Αν ήταν από σαπούνια και χημικά στα πλυντήρια θα είχαν πρόβλημα και οι πόρτες. Είναι από σκόνες και ρύπους της ατμόσφαιρας που κατακάθονται στο αυτοκίνητο (αυτά που αναπνέουμε). Συνήθως αρκετά αυτοκίνητα στη περιοχή έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ακόμα, κακή ποιότητα χρώματος, ευαίσθητο.
-
Περιοχή κατοικίας 8Km εξω απο Χαλκίδα πλησιέστερη βαριά βιομηχανία, Τσιμεντα Χαλκιδος 12Km, Σελμαν 6Km, Νεοσετ 5Km στο σπίτι το αυτοκίνητο σε γκαραζ. Θεωρητικά έχεις δίκιο αλλά στη προκειμένη περίπτωση είναι κάτι άλλο το οποίο ομως κατά τη γνώμη μου δε μπορεί να είναι το σαπούνι του πλυντηρίου όσο και αν μείνει αυτό πάνω στο αυτοκινητο αν δε ξεπλυθεί καλά, όπως ισχυρίζονται από την αντιπροσωπία.
Χημικά - Σαπουνια πληντηρίων και επιπτώσεις στο χρώμα