-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το να κερασεις τον ζητιανο μια τυροπιτα διοτι ειναι απλα ζητιανος ειναι επισης ανθυγειηνο διοτι δεν σου εδωσε τιποτε πισω. ΑΠλα σου ερεθισε τα αισθηματα σου και τον λυπηθηκες.
To να δώσεις μία τυρόπιτα σε κάποιον που πεινάει, είναι υγειινό, διότι αν δεν θα φάει θα πεθάνει.
Όχι μόνο αυτό, αλλά αν δε βλέπει άλλη λύση θα σκεφτεί και να κλέψει και πιθανώς να σκοτώσει, οπότε η αδιαφορία του 'έξυπνου' μπροστά στο πρόβλημα θα γυρίσει μπούμεραγκ. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να το βλέπουν ακόμα κι αυτοί που τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους.
Α, δηλαδη για να μην κλεψει ή χειροτερα, να του δωσουμε μια τυροπιτα. ΟΚ. Και αργοτερα οταν θα ξαναπινασει? Ακομη μια? Και αυριο?
ΟΚ τοτε, να σταματησω να δουλευω και εγω να μου δινουν δωρεαν στεγη και φαγητο για να μην....κλεψω.
100% σκεψη χιππη.
-
το σιγουρο ειναι ενα φιλε μου...να ερχεσαι στην ελλαδα μονο για...διακοπες!!!
Περα απο οποιαδηποτε διαθεση αστεϊσμου ειναι πραγματικα δυσκολο να επικοινωνησουμε απο την στιγμη που εμεις εδω ειμαστε αφενως προκατειλλημενοι με τον αμερικανικο τροπο ζωης (κυριως με τον ηγεμονικο τροπο που αυτος πραγματωνεται...) αφετερου διστακτικοι με οτιδηποτε αφορα την αμερικη για λογους που σχετιζονται με την νεωτερη-μεταπολεμικη ιστορια μας και την πολιτικη των ΗΠΑ σε σχεση με αυτην. Εσυ απο την αλλη επιχειρεις με καθε τροπο να μας πεισεις για την ανωτερωτητα του αμερικανικου μοντελου διοικησης και εν τελει διαβιωσης χωρις να αντιλαμβανεσαι οτι φαινομενα που εκει αποτελουν κοινωνικη πραγματικοτητα δεκαετιων (λογου χαρη οι αστεγοι ή η πολιτισμικοτητα λογω μεταναστων) σε εμας αποτελουν κατι αναλογικα νεο και μικροτερο σε εκταση γεγονος που δεν μας επιτρεπει να το δουμε με την δικη σου οπτικη γωνια. Σιγουρα η αμερικανικη κοινωνια λειτουργει πιο απροσωπα απο την ελληνικη -ισως ως αποτελεσμα του γεγονοτος οτι οι κοινωνικοι θεσμοι μεταλλασονται συνεχως για να συνεχισουν να υφιστανται σε..καταιγιστικους ρυθμους συγκριτικα με την Ελλαδα αλλα και με την Ευρωπη- ομως εδω τα πραγματα δεν ειναι ακομα ετσι. Σου εγραψα και παραπανω οτι αυτο που εσυ θεωρεις λογικο με βαση την καθημερινοτητα σου ειναι ξενο σε εμας και κινειται στα ορια του παραλογου. Οσο επιμενεις να υπερασπιζεις το μοντελο αυτο τοσο θα γραφονται...σελιδες διαμαρτυριας. Φυσικα η αποψη σου γινεται δεκτη περα του γεγονοτος οτι διαφωνουμε και μπορεις να την εκφραζεις οσο θελεις...
(εγω παντως ποτε δεν θα ερθω στην Αμερικη...βιζα και λοιπα υποτιμητικα εγγραφα δεν θα τους κανω ποτε την τιμη να εκδωσω ουτε θα δεχτω τα εξευτελιστικα κατ' εμενα μετρα στα αεροδρομια...ισως βεβαια αυτο να ειναι και μια απο τις διαφορες των ευρωπαιων -πλην αγγλων- και των αμερικανων) -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δυστυχώς, οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο, φιλοξενία και γενναιοδωρία είναι άγνωστες σε αυτόν, που κάθε πράξη του τη μετράει με όρους κέρδους.
Νομίζω ότι αυτό δεν είναι 'ευθύνη' του Γαβριήλ, γενικά στο εξωτερικό είναι άγνωστες αυτές οι λέξεις.. Δυστυχώς...
τι λετε τωρα ρε παιδια;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
**το σιγουρο ειναι ενα φιλε μου...να ερχεσαι στην ελλαδα μονο για...διακοπες!!! **Περα απο οποιαδηποτε διαθεση αστεϊσμου ειναι πραγματικα δυσκολο να επικοινωνησουμε απο την στιγμη που εμεις εδω ειμαστε αφενως προκατειλλημενοι με τον αμερικανικο τροπο ζωης (κυριως με τον ηγεμονικο τροπο που αυτος πραγματωνεται...) αφετερου διστακτικοι με οτιδηποτε αφορα την αμερικη για λογους που σχετιζονται με την νεωτερη-μεταπολεμικη ιστορια μας και την πολιτικη των ΗΠΑ σε σχεση με αυτην. Εσυ απο την αλλη επιχειρεις με καθε τροπο να μας πεισεις για την ανωτερωτητα του αμερικανικου μοντελου διοικησης και εν τελει διαβιωσης χωρις να αντιλαμβανεσαι οτι φαινομενα που εκει αποτελουν κοινωνικη πραγματικοτητα δεκαετιων (λογου χαρη οι αστεγοι ή η πολιτισμικοτητα λογω μεταναστων) σε εμας αποτελουν κατι αναλογικα νεο και μικροτερο σε εκταση γεγονος που δεν μας επιτρεπει να το δουμε με την δικη σου οπτικη γωνια. Σιγουρα η αμερικανικη κοινωνια λειτουργει πιο απροσωπα απο την ελληνικη -ισως ως αποτελεσμα του γεγονοτος οτι οι κοινωνικοι θεσμοι μεταλλασονται συνεχως για να συνεχισουν να υφιστανται σε..καταιγιστικους ρυθμους συγκριτικα με την Ελλαδα αλλα και με την Ευρωπη- ομως εδω τα πραγματα δεν ειναι ακομα ετσι. Σου εγραψα και παραπανω οτι αυτο που εσυ θεωρεις λογικο με βαση την καθημερινοτητα σου ειναι ξενο σε εμας και κινειται στα ορια του παραλογου. Οσο επιμενεις να υπερασπιζεις το μοντελο αυτο τοσο θα γραφονται...σελιδες διαμαρτυριας. Φυσικα η αποψη σου γινεται δεκτη περα του γεγονοτος οτι διαφωνουμε και μπορεις να την εκφραζεις οσο θελεις...
(εγω παντως ποτε δεν θα ερθω στην Αμερικη...βιζα και λοιπα υποτιμητικα εγγραφα δεν θα τους κανω ποτε την τιμη να εκδωσω ουτε θα δεχτω τα εξευτελιστικα κατ' εμενα μετρα στα αεροδρομια...ισως βεβαια αυτο να ειναι και μια απο τις διαφορες των ευρωπαιων -πλην αγγλων- και των αμερικανων)Δεν υπαρχει λογος να παιρνεις τιποτε απο τα παραπανω ποστ πρσωπικα Σπυρο.
-
Το περι διακοπων ηταν αστειο φυσικα...το τελευταιο ηταν προσωπικη αποψη
δεν τα παιρνω προσωπικα φιλε μου απλα προσπαθω να εξηγησω τι συμβαινει...οτι δηλαδη ανοιγουμε μια συζητηση καταδικασμενη να μην τελειωσει ποτε... -
Το περι διακοπων ηταν αστειο φυσικα...το τελευταιο ηταν προσωπικη αποψη
δεν τα παιρνω προσωπικα φιλε μου απλα προσπαθω να εξηγησω τι συμβαινει...οτι δηλαδη ανοιγουμε μια συζητηση καταδικασμενη να μην τελειωσει ποτε...Σορρυ αλλα οταν λες οτι εσυ δεν θα ερθεις στις ΗΠΑ για τους λογους που περιεγραψες, αυτο ειναι 100% προσωπικο. Εχει να κανει μονο με σενα και την πραγματικοτητα των ΗΠΑ (οπως ΕΣΥ την αντιλαμβανεσαι). Ασε που το εγραψες σαν τιμωρια για τις ΗΠΑ απο εσενα (προσωπικα). Ειναι 100% προσωπικο το ποστ σου στο τελος.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το να κερασεις τον ζητιανο μια τυροπιτα διοτι ειναι απλα ζητιανος ειναι επισης ανθυγειηνο διοτι δεν σου εδωσε τιποτε πισω. ΑΠλα σου ερεθισε τα αισθηματα σου και τον λυπηθηκες.
To να δώσεις μία τυρόπιτα σε κάποιον που πεινάει, είναι υγειινό, διότι αν δεν θα φάει θα πεθάνει.
Όχι μόνο αυτό, αλλά αν δε βλέπει άλλη λύση θα σκεφτεί και να κλέψει και πιθανώς να σκοτώσει, οπότε η αδιαφορία του 'έξυπνου' μπροστά στο πρόβλημα θα γυρίσει μπούμεραγκ. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να το βλέπουν ακόμα κι αυτοί που τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους.
Α, δηλαδη για να μην κλεψει ή χειροτερα, να του δωσουμε μια τυροπιτα. ΟΚ. Και αργοτερα οταν θα ξαναπινασει? Ακομη μια? Και αυριο?
ΟΚ τοτε, να σταματησω να δουλευω και εγω να μου δινουν δωρεαν στεγη και φαγητο για να μην....κλεψω.
100% σκεψη χιππη.
Άντε πάλι με το 'χίππη'!! Όποτε δεν έχουμε κάτι να πούμε λέμε αυτό.
Όχι, να τον αφήσεις να πεθάνει στο δρόμο, και να μην τον θάψεις κιόλας, μην πάει και ξοδευτείς. Άσε το σκουπιδιάρικο να τον πάρει. Το μόνο που είναι 100% σίγουρο από τις εξυπνάδες που γράφεις είναι ότι έχεις πλήρη άγνοια των διαστάσεων του προβλήματος.
-
Δυστυχώς, οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο, φιλοξενία και γενναιοδωρία είναι άγνωστες σε αυτόν που κάθε πράξη του τη μετράει με όρους κέρδους.
Δεν μου ειναι καθολου αγνωστοι οι οροι αυτοι και το ξερεις.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο Pai Mei αναφέρεται σ' εσένα προσωπικά και δε μιλάει γενικά?
Ισως επηδει απαντησε σε μενα? Ξερω γω...
Ίσως επειδή αναγνώρισες τον εαυτό σου σε 'αυτόν που κάθε πράξη του τη μετράει με όρους κέρδους'? Ξέρω γω...
-
μα φυσικα και ηταν προσωπικο και αυτος ηταν ο λογος που το εβαλα σε παρενθεση...ηταν ανεξαρτητο με την κουβεντα μας.
Δεν ειμαι φυσικα αξιος να 'τιμωρησω' τις ΗΠΑ... απλα εγραψα οτι εγω δεν θα την επισκεφτω ποτε για τους λογους που παρεθεσα...Οτι θελω να την επισκεφτω δεν το αρνουμαι αλλα επισης δεν αρνουμαι οτι θεωρω εξευτελιστικα τα παραπανω οποτε δεν θα το κανω...
Αν ποτε αρθουν αυτα τα μετρα... -
η φαση ειναι Ζητα Νι
για να επιστρεψουμε στο θεμα:εγω κανω παρεα μονο οποιον ακουει ραπ
οπως λενε και οι ζν -
Κάποια στιγμή θα ήταν ενδιαφέρον να το αναπτύξεις αυτό περί 'ιδίων ευκαιριών από πλευράς principles στις ΗΠΑ'.
Καθώς και το γιατί ένα 'ταλέντο' που μπορεί να έχει κάποιος, όπως π.χ. το σχήμα του προσώπου και του σώματος (βλ. φωτομοντέλα) είναι δίκαιο να βγάζει ακόμα και 1000 φορές όσα βγάζεις εσύ στην Oracle, με πολύ λιγότερο κόπο και ιδρώτα, μέσα σε ένα τόσο τέλειο σύστημα που επιβραβεύει αυτούς που προσπαθούν πιο σκληρά ασχέτως από που ξεκίνησαν.
[/off-topic]
-
Ναι ισως καποια μερα να το κανω.
-
Το πως πρεπει να ανταμοιβεται καποιος που ειναι ενεργος σε μια καπιταλιστικη, ελευθερη αγορα, το αποφασιζει η ιδια η αγορα. Και γιαυτο ειναι και δικαιο. Ειναι δημοκρατικο δηλαδη.
-
Να μην κρατάμε όμως και την αναπνοή μας, ε?!
-
Το πρώτο σκέλος είναι σωστό. Όσο για 'δίκαιο', και προπαντώς... 'δημοκρατικό' [φοβάμαι πως έχεις ξεχάσει την έννοια που έχει ο όρος 'δημοκρατία', όπως απέδειξες ότι έχεις ξεχάσει τι σημαίνει 'γενναιοδωρία' ], ε, προφανώς αφού πιστεύεις πως είναι αυτά τα δύο, και έγραψες ότι το δεύτερο σημαντικότερο κριτήριό σου για να κρίνεις κάποιον άνθρωπο είναι το πόσα χρήματα βγάζει, εσύ θα πρέπει να νοιώθεις τελείως σκουπίδι μπροστά σε ένα φωτομοντέλο που με μια μέρα δουλειά και μερικά πάνω-κάτω στην πασαρέλα βγάζει όσα δε βγάζεις εσύ ούτε σε ένα χρόνο. Ειδικά αν έχει κι άλλα καλά (ξέρεις, τα 'σωστά' geopolitical views, πλένεται, κλπ)...
-
-
nidosan έγραψες με τα geopolitical views!...
YΓ Μην παρεξηγηθείς Γαβριήλ, ηταν φοβερή ατάκα!!!
-
ε καλα δικιο εχει κατα βαθος.. η δημοκρατια και ο καπιταλισμος ειναι εννοιες παραλληλες κατα καποιον τροπο (γι'αυτο και τα δυο ειναι γτπ3κ )
και τα δυο βασιζονται στην αρχικη ανθρωπινη ζωωδης θα ελεγα ιδιοσυγκρασια της επιβιωσης. αυτο γιατι αν παρατηρησει κανεις τη ζωη θα δει οτι ο ανθρωπος εχει την ταση να εξουσιαζεται και να εξουσιαζει
απο τις φιλικες και σεξουαλικες σχεσεις μεχρι την οικογενεια, τις σχεσεις των ανθρωπων, κρατων κοκ
ειναι δεδομενο σημερα οτι η δικαιοσυνη του κοσμου ειναι οτι καποιοι θα 'αδικουνται' και καποιοι θα 'αδικουν'. οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, δεν ειναι οτι διαφωνει μαζι μου απλα πιθανοτατα δεν του κοβει.
τι να κανουμε, καποια πραγματα στη ζωη ειναι σχεδον δεδομενα.
οι περισσοτεροι ταριφες ειναι μαλακες, οι περισσοτεροι μπατσοι εχουν πολλα κομπλεξ, οι σαρδελες μεταναστευουν γιατι αλλαζει η θερμοκρασια της θαλασσας και εσεις ειστε κολλημενοι
συγκεκριμενα παντως, η ελλαδα και οι ηπα εχουν το δευτερο ρολο (δηλαδη αδικουν και ζουν εις βαρος πιο φτωχων και αμμορφωτων).
...
ρε, φανταστειτε μονοι σας τη συνεχεια, εξυπνα παιδια ειστε οσοι ειστε θα καταλαβετε που το παω..αφου ο καθενας εχει τις -ολιγον ακραιες αποψεις του και δεν καταλαβαινει κανεις (ουτε ο γαβριηλ ουτε και η ομαδα κρουσης γαβριηλ - Ο.Κ.Γ.) οτι δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο στη ζωη..
παντως δεν πιστευω να εχετε την αισθηση οτι με τετοια νοοτροπια θα βρειτε καμια γκομενα της προκοπης
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
η δικαιοσυνη του κοσμου ειναι οτι καποιοι θα 'αδικουνται' και καποιοι θα 'αδικουν'Ορθόν...
παντως δεν πιστευω να εχετε την αισθηση οτι με τετοια νοοτροπια θα βρειτε καμια γκομενα της προκοπης
Ειδικά αν είναι μοντέλο που βγάζει $100.000 τη μέρα, γουστάρει τους ριπάμπλικανς και πλένεται.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ειδικά αν είναι μοντέλο που βγάζει $100.000 τη μέρα, γουστάρει τους ριπάμπλικανς και πλένεται.
βρομιλε
-
μα φυσικα και ηταν προσωπικο και αυτος ηταν ο λογος που το εβαλα σε παρενθεση...ηταν ανεξαρτητο με την κουβεντα μας.
Δεν ειμαι φυσικα αξιος να 'τιμωρησω' τις ΗΠΑ... απλα εγραψα οτι εγω δεν θα την επισκεφτω ποτε για τους λογους που παρεθεσα...Οτι θελω να την επισκεφτω δεν το αρνουμαι αλλα επισης δεν αρνουμαι οτι θεωρω εξευτελιστικα τα παραπανω οποτε δεν θα το κανω...
Αν ποτε αρθουν αυτα τα μετρα...-
Φυσικα και την τιμωρεις και εισαι αξιος για αυτο. Πως? Εαν ηταν να ερθεις εδω για διακοπες υποθετικα και λες οτι τωρα δεν ερχομαι γιατι δεν μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτονται, τοτε την τιμωρεις την χωρα διοτι δεν ερχεσαι να ξοδεψεις τα ωραια λεφτουδακια σου εδω και θα πας αλλου.
-
Ποια ειναι τα εξευτιλιστικα? Ποιος ξευτιλιστικε με τα παραπανω?
-
Για ποια μετρα μιλας να αρθουν?
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol: nidosan έγραψες με τα geopolitical views!...YΓ Μην παρεξηγηθείς Γαβριήλ, ηταν φοβερή ατάκα!!!
Γιατι να παρεξηγηθω?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ε καλα δικιο εχει κατα βαθος.. η δημοκρατια και ο καπιταλισμος ειναι εννοιες παραλληλες κατα καποιον τροπο (γι'αυτο και τα δυο ειναι γτπ3κ )και τα δυο βασιζονται στην αρχικη ανθρωπινη ζωωδης θα ελεγα ιδιοσυγκρασια της επιβιωσης. αυτο γιατι αν παρατηρησει κανεις τη ζωη θα δει οτι ο ανθρωπος εχει την ταση να εξουσιαζεται και να εξουσιαζει
απο τις φιλικες και σεξουαλικες σχεσεις μεχρι την οικογενεια, τις σχεσεις των ανθρωπων, κρατων κοκ
ειναι δεδομενο σημερα οτι η δικαιοσυνη του κοσμου ειναι οτι καποιοι θα 'αδικουνται' και καποιοι θα 'αδικουν'. οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, δεν ειναι οτι διαφωνει μαζι μου απλα πιθανοτατα δεν του κοβει.
τι να κανουμε, καποια πραγματα στη ζωη ειναι σχεδον δεδομενα.
οι περισσοτεροι ταριφες ειναι μαλακες, οι περισσοτεροι μπατσοι εχουν πολλα κομπλεξ, οι σαρδελες μεταναστευουν γιατι αλλαζει η θερμοκρασια της θαλασσας και εσεις ειστε κολλημενοι
συγκεκριμενα παντως, η ελλαδα και οι ηπα εχουν το δευτερο ρολο (δηλαδη αδικουν και ζουν εις βαρος πιο φτωχων και αμμορφωτων).
...
ρε, φανταστειτε μονοι σας τη συνεχεια, εξυπνα παιδια ειστε οσοι ειστε θα καταλαβετε που το παω..αφου ο καθενας εχει τις -ολιγον ακραιες αποψεις του και δεν καταλαβαινει κανεις (ουτε ο γαβριηλ ουτε και η ομαδα κρουσης γαβριηλ - Ο.Κ.Γ.) οτι δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο στη ζωη..
**παντως δεν πιστευω να εχετε την αισθηση οτι με τετοια νοοτροπια θα βρειτε καμια γκομενα της προκοπης **:P
Τα αλλα δεν θα τα σχολιασω αλλα το τελευταιο τι παει να πει?
-
Ειναι πανευκολο να προπαγανδησετε αυτα που λεω, οπως και παντα γινετε. Εγω ποτε δεν ειπα οτι εγω κρινω τον ανρωπος απο το ποσα λεφτα κανει. Το ποσο successful ειναι ειπα απο πλευρας και χρηματοοικονομικης και καρριερας και αυτο ειναι ενα απο τα κριτηρια. Εχω γνωρισει αρκετους ανθρωπους που βγαζουν λιγα λεφτα και ειναι ανθρωποι που θα'θελα να τους εχω στον κυκλο φιλων μου. Ομως απο πλευρας % λιγοτεροι απο οτι αυτοι που ειναι πιο πετυχημενοι επγγελματικως.
Αρα το θεμα επιτυχια ειναι ενα απο τα κριτηριο, ομως οχι το μονο.
-
**παντως δεν πιστευω να εχετε την αισθηση οτι με τετοια νοοτροπια θα βρειτε καμια γκομενα της προκοπης **:P
Τα αλλα δεν θα τα σχολιασω αλλα το τελευταιο τι παει να πει?
οτι μια τετοια γυναικα σαφως και θα προτιμησει εμενα που ειμαι πιο διαλλακτικος
Τι είναι αυτο που κρίνει τόν άνθρωπο