-
Τον νονό μου τον είδες?
-
Den tsibaw
Il est gay, un peu? -
Θα του το πώ
-
Mην τον πλησιάσεις πολύ ομως και σε 'ψαρεψει'
Αρκετά τον συμβουλέψαμε τον άλλο, καλό κατευόδιο -
Να ρωτήσω κάτι παιδιά. Έχω 2 κάρτες ανάληψης τις γνωστές για τα ΑΤΜ που γράφουν επάνω VISA. Με αυτές μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά αντί να πάρω πιστωτική?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
:lol:Να ρωτήσω κάτι παιδιά. Έχω 2 κάρτες ανάληψης τις γνωστές για τα ΑΤΜ που γράφουν επάνω VISA. Με αυτές μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά αντί να πάρω πιστωτική?
Αυτή κατα πάσα πιθανότητα είναι έλεκτρον
ΣΤην ιταλία τουλάχιστον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι συμβατή με τα διόδια, καθώς και γενικά στα βενζινάδικα την δέχονται.Νομίζω είσαι οκ
-
ευχαριστώ
-
Τελευταίες προετοιμασίες ταξιδιού.
Έχουμε και λέμε.
Προμηθευτήκαμε: Πράσινη κάρτα ασφάλισης και φωσφορίζον γιλέκο καθότι ο φίλος mirage μ'ενημέρωσε πως είναι υποχρεωτικό σε κάποιες χώρες. Πυροσβεστήρα , τρίγωνο, φακό, φαρμακείο, απιονισμένο νερό, 1 λίτρο λαδάκι, αντιπαγωτικό παρμπρίζ, ξύστρα χιονιού, 2 - 3 κεράκια ρεσώ, αναπτήρα, gps και μπόλικα cds
Αύριο θα προμηθευτώ και redbull, νεράκια και σαντουιτσάκια κρύα .10:30 πρωϊ Πέμπτης φτάνω ancona και από κει πρώτα ο Θεός θα το επιχειρήσω σερί μέχρι heidelberg απόσταση 1020 χλμ ειδάλλως μόλις μπω ελβετία βρίσκω ένα ξενοδοχείο και γρούβα .
Ο θανίξ μ'ενημέρωσε πως μόλις μπώ από ancona σε autostrada παίρνω ένα χαρτάκι χωρίς να πληρώσω και λίγο πριν φτάσω Ελβετία εκεί πληρώνω για όση απόσταση διένυσα.
Την βινιέτα της Ελβετίας από πού θα την προμηθευτώ, πριν μπω Ελβετία ή ακριβώς στα σύνορα? Έχει ειδικά μηχανήματα?
Ρώτησα και στην Πειραιώς και μου είπαν πως με χρεωστική κάρτα (όχι πιστωτική) που γράφει visa-electron μπορώ να πληρώνω βενζινάδικα-διόδια.
Ξέχασα κάτι?
-
Για να φτάσεις Χαϊδελβέργη, από Ελβετία, είναι αδύνατον!
Προτείνω να πας από Μπρένερ. Σταμάτησε στο Μόναχο. Υπάρχει ένα ξενοδοχείο (Holiday Inn αν θυμάμαι καλά), μόλις φτάνεις στο Μόναχο, πάνω στην Autobahn. Πάρα πολύ καλό και με λογικές τιμές.
Υπολόγισε ότι θα εισαι Μόναχο κατά τις 11-12 το βράδυ με αναχώρηση 4 από Ανκόνα. -
Αλυσιδες;
-
έχω και αλυσίδες και φοράω και χειμερινά ελαστικά είναι και 4x4.
Νίκο γιατί είναι αδύνατον από Ελβετία - Χαϊδελβέργη? Και το viamichelin έτσι μου το βγάζει
-
Καλο δρομο τοτε
-
έχω και αλυσίδες και φοράω και χειμερινά ελαστικά είναι και 4x4.Νίκο γιατί είναι αδύνατον από Ελβετία - Χαϊδελβέργη? Και το viamichelin έτσι μου το βγάζει
Για να φτάσεις το βράδυ λέω.
Και το χειρότερο είναι ότι στην Ελβετία δεν υπάρχουν ξενοδοχεία στην Εθνική. Πρέπει να μπεις σε χωριό. Οπότε αν κουραστείς θα ταλαιπωρηθείς να βρεις και ξενώνα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
έχω και αλυσίδες και φοράω και χειμερινά ελαστικά είναι και 4x4.
Νίκο γιατί είναι αδύνατον από Ελβετία - Χαϊδελβέργη? Και το viamichelin έτσι μου το βγάζει
Για να φτάσεις το βράδυ λέω.
Και το χειρότερο είναι ότι στην Ελβετία δεν υπάρχουν ξενοδοχεία στην Εθνική. Πρέπει να μπεις σε χωριό. Οπότε αν κουραστείς θα ταλαιπωρηθείς να βρεις και ξενώνα.Είσαι σίγουρος? Στον αυτοκινητόδρομο έχει συχνά πινακίδες για μοτέλ, σε αποστάσεις που δεν είναι πάνω απο 5-6 χλμ
Άσε που δεν χρειάζεται διανυκτέρευση στην Ελβετία, αν βγεί στις 11 στον αυτοκινητόδρομο, 8 το πολύ θα είναι ΓερμανίαΤελευταίες προετοιμασίες ταξιδιού.
Έχουμε και λέμε.
Προμηθευτήκαμε: Πράσινη κάρτα ασφάλισης και φωσφορίζον γιλέκο καθότι ο φίλος mirage μ'ενημέρωσε πως είναι υποχρεωτικό σε κάποιες χώρες. Πυροσβεστήρα , τρίγωνο, φακό, φαρμακείο, απιονισμένο νερό, 1 λίτρο λαδάκι, αντιπαγωτικό παρμπρίζ, ξύστρα χιονιού, 2 - 3 κεράκια ρεσώ, αναπτήρα, gps και μπόλικα cds
Αύριο θα προμηθευτώ και redbull, νεράκια και σαντουιτσάκια κρύα .10:30 πρωϊ Πέμπτης φτάνω ancona και από κει πρώτα ο Θεός θα το επιχειρήσω σερί μέχρι heidelberg απόσταση 1020 χλμ ειδάλλως μόλις μπω ελβετία βρίσκω ένα ξενοδοχείο και γρούβα .
Ο θανίξ μ'ενημέρωσε πως μόλις μπώ από ancona σε autostrada παίρνω ένα χαρτάκι χωρίς να πληρώσω και λίγο πριν φτάσω Ελβετία εκεί πληρώνω για όση απόσταση διένυσα.
πληρώνεις μία φορά μετά το μιλάνο κανα 22 με το χαρτάκι και μετά άλλες 2 φορές απο κανα 2 ευρω επιτόπου χωρίς χαρτάκιΤην βινιέτα της Ελβετίας από πού θα την προμηθευτώ, πριν μπω Ελβετία ή ακριβώς στα σύνορα? Έχει ειδικά μηχανήματα?
σε σταματάνε στα σύνορα και τσεκάρουν άν έχεις, αν όχι σου λενε να περάσεις παραδίπλα και μία υπάλληλος στην δίνει επιτόπου
Ρώτησα και στην Πειραιώς και μου είπαν πως με χρεωστική κάρτα (όχι πιστωτική) που γράφει visa-electron μπορώ να πληρώνω βενζινάδικα-διόδια.Ξέχασα κάτι?
δε μου πάει κάτι στο μυαλό για μένα με δύο οδηγούς και καλές καιρικές συνθήκες είναια απόλυτα εφικτό να φτάσετε βράδυ Χαϊδεμβέργη. Τωρα αν ρίξει χιόνι και καθυστερίσετε είναι άλλου παπα ευαγγέλιο
-
Οι πινακίδες σε βγαζουν από την Εθνική.
Γύριζα από Κολωνία και την πάτησα έτσι. Είχαν κλείσει οι έξοδοι από χιονοθύελλα και έφτασα μέχρι τα σύνορα με Ιταλία για να βρω ξενοδοχείο. Και ήταν και απαράδεκτο!!!
Αυτά βέβαια το 1999!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οι πινακίδες σε βγαζουν από την Εθνική.Γύριζα από Κολωνία και την πάτησα έτσι. Είχαν κλείσει οι έξοδοι από χιονοθύελλα και έφτασα μέχρι τα σύνορα με Ιταλία για να βρω ξενοδοχείο. Και ήταν και απαράδεκτο!!!
Αυτά βέβαια το 1999!!!
Είσαι λίγο not updated
Mε βάζεις σε σκέψεις, αλλά πχ στην bellinzona η απόσταση απ την εθνική είναι 2 χλμ και σίγουρα έχει ξενοδοχείο. Για ακριβώς πάνω στο δρόμο δεν παίρνω όρκο, δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ άλλωστε αλλά το να βγείς 2 χλμ απ την πορεία σου δεν ειναι πρόβλημα πιστεύω.Όλα αυτά μόνο αν οι συνθήκες είναι κακές, γιατί αλλιώς διανυκτέρευση στην Ελβετία ειναι χαζή.
-
Τελευταίες προετοιμασίες ταξιδιού.
Έχουμε και λέμε.
Προμηθευτήκαμε: Πράσινη κάρτα ασφάλισης και φωσφορίζον γιλέκο καθότι ο φίλος mirage μ'ενημέρωσε πως είναι υποχρεωτικό σε κάποιες χώρες. Πυροσβεστήρα , τρίγωνο, φακό, φαρμακείο, απιονισμένο νερό, 1 λίτρο λαδάκι, αντιπαγωτικό παρμπρίζ, ξύστρα χιονιού, 2 - 3 κεράκια ρεσώ, αναπτήρα, gps και μπόλικα cdsπαρε και κανα δικιλο δυναμιτη να το ανατιναξεις το μπο@#$%λο στο γυρισμο γιατι με τετοια βαρεμαρα που θα σου δωσει μονο ετσι θα την παλεψεις.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλυσιδες;Δεν χρειάζονται (ειδικά με χειμερινά) εκτος αν έχει πολικές συνθήκες που δεν το βλέπω πιθανό
-
Φίλε μου μέσω Ελβετίας, μέσω Basel και ακολουθώντας την autobahn A5 πας καρφί για Heidelberg.....
Είναι ο καλύτερος δρόμος.. το θέμα είναι αν θα μπορέσεις να κάνεις μονοκόμματα Ancona-Heidelberg..
Δυστυχώς έχεις να περάσεις από σημεία που μποτιλιάρονται... περιφερειακός της Bologna, περιφερειακός του Milano, το κομμάτι στη autostrada A4 έως την έξοδο προς Como,Ελβετία. Θα πρέπει να έχεις προνοήσει από πριν να έχεις βρει ξενοδοχείο σε κάποιο από τα πάμπολλα ελβετικά χωριά που θα προσπεράσεις. (Μην ανησυχείς η autostrada δεν περνάει μέσα από αυτά.Απ΄ την άλλη βέβαια δεν σου συνιστώ σε καμμία περίπτωση να ακολουθήσεις το δρόμο μέσω του Brennero,
μπαίνοντας Αυστρίας και από εκεί ακολουθώντας την autobahn A8 και την περιφερειακή Α99 του Μονάχου, προσπερνώντας το Ulm να βγεις στην autobahn A5. Τα χιλιόμετρα πάνω κάτω είναι τα ίδια. Απλά η κίνηση είναι απίστευτη, όχι τόσο σε Αυστριακό έδαφος όσο στο περιφερειακό Α99 του Μονάχου (αν πέσεις σε Stau δεν υπάρχει μετά χρονική πρόβλεψη) όσο και στο κομμάτι της autobahn A8 από το Ulm έως την autobahn A5 στο οποίο γίνονται έργα μεγάλου μήκους...Όσο για τo Swiss vignette που ρώτησες, με το που μπαίνεις σε Ελβετικό έδαφος, υπάρχει πάντα κάποιος ο οποίος ελέγχει τα εισερχόμενα οχήματα για τη vignette και αν δεν έχεις σε στέλνει σε συγκεκριμένη λωρίδα για να αγοράσεις. Να σημειώσω εδώ ότι δέχονται εκτός από ελβετικά φράγκα και ευρώ.
Συμβουλή μου να ακολουθήσεις πιστά τα σήματα κυκλοφορίας και ειδικά τα όρια ταχύτητας όσο γελοία και
αν σου φανούν κάποιες φορές. Οι αστυνομικοί σε αυτές τις χώρες δεν αστειεύονται... -
Ο χρήστης bavaria-munchen έγραψε:
Φίλε μου μέσω Ελβετίας, μέσω Basel και ακολουθώντας την autobahn A5 πας καρφί για Heidelberg.....
Είναι ο καλύτερος δρόμος.. το θέμα είναι αν θα μπορέσεις να κάνεις μονοκόμματα Ancona-Heidelberg..
Δυστυχώς έχεις να περάσεις από σημεία που μποτιλιάρονται... περιφερειακός της Bologna, περιφερειακός του Milano, το κομμάτι στη autostrada A4 έως την έξοδο προς Como,Ελβετία. Θα πρέπει να έχεις προνοήσει από πριν να έχεις βρει ξενοδοχείο σε κάποιο από τα πάμπολλα ελβετικά χωριά που θα προσπεράσεις. (Μην ανησυχείς η autostrada δεν περνάει μέσα από αυτά.Βγαίνοντας στις 11 στον αυτοκινητόδρομο, γλιτώνει μποτιλιάρισμα και σε Μπολόνια και σε Μιλάνο, είναι πολύ βολικό το σουπερφαστ σε αυτό, γι αυτό πιστεύω ότι ειναι εφικτό να φτάσει βράδυ.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα, περι της εναλλακτικής διαδρομής απο Αυστρία, για κανένα λόγο. (μην ξεχνάς και το πέρασμα στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας-Γερμανίας που είνια επαρχιακός δρόμος πάνω στα βουνά).
Για τα όρια, στην Ελβετία ειδικά, να είσαι τυπικός μέχρις αηδίας.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες