-
μια χαρά σε βλέπω...
-
-
Τι είναι ρε σεις αυτό το attenuation και πως βλέπουμε πόσο είναι;
-
attenuation δηλώνει την εξασθένηση του σήματος κι εξαρτάται απ'την απόσταση που έχεις απ'το τοπικό κέντρο OTE (DSLAM). `Οσο πιο μεγάλο νούμερο τόσο πιο μακρυά είσαι άρα τόσο χειρότερα τα πράγματα. Θα το βρεις στις ενδείξεις adsl status/details του modem/router σου.
-
Ούτε αυτό το τεστ είναι αξιόπιστο παιδιά πάντως. Ενδεικτικές τιμές είναι (btw, η on έχει δικό της δίκτυο έτσι δεν είναι; )
-
yeap.
-
Άντε, για να δούμε τι θα δούμε και με την on!
-
Το attenuation είναι μια μέτρηση για την εξασθένηση του σήματος στην απόσταση από τον υπολογιστή μας μέχρι το DSLAM που συνδεόμαστε. Στην Ελλάδα, όλα τα DSLAM είναι στους ίδιους χώρους, δηλαδή δεν γνωρίζω εγώ τουλάχιστον κάποιος πάροχος να έχει φτιάξει δικούς του χώρους ανεξάρτητους του ΟΤΕ....
Κοινώς, ο ΟΤΕ παραχωρεί χώρο στα κέντρα του και βάζουν το...κατιτίς τους οι υπόλοιποι πάροχοι.
Με την αλλαγή παρόχου, δεν νομίζω να βελτιωθεί καθόλου η μέτρηση αυτή, αφού ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στην γραμμή μας...
Οσο για το ιδιωτικό δίκτυο των παρόχων, αυτό που κανείς τους δεν λέει είναι πως το ιδιωτικό δίκτυο είναι οπτικές ίνες οι οποίες ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν φτάνουν και στην....πόρτα μας! Το λεγόμενον last mile μένει ως έχει, δηλαδή το παλιό και αγαπημένο δίκλωνο καλώδιο που τοποθέτησε ο αγαπημένος όλων...ΟΤΕ. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το attenuation είναι μια μέτρηση για την εξασθένηση του σήματος στην απόσταση από τον υπολογιστή μας μέχρι το DSLAM που συνδεόμαστε. Στην Ελλάδα, όλα τα DSLAM είναι στους ίδιους χώρους, δηλαδή δεν γνωρίζω εγώ τουλάχιστον κάποιος πάροχος να έχει φτιάξει δικούς του χώρους ανεξάρτητους του ΟΤΕ....Κοινώς, ο ΟΤΕ παραχωρεί χώρο στα κέντρα του και βάζουν το...κατιτίς τους οι υπόλοιποι πάροχοι.
Με την αλλαγή παρόχου, δεν νομίζω να βελτιωθεί καθόλου η μέτρηση αυτή, αφού ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι στην γραμμή μας...
Οσο για το ιδιωτικό δίκτυο των παρόχων, αυτό που κανείς τους δεν λέει είναι πως το ιδιωτικό δίκτυο είναι οπτικές ίνες οι οποίες ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν φτάνουν και στην....πόρτα μας! Το λεγόμενον last mile μένει ως έχει, δηλαδή το παλιό και αγαπημένο δίκλωνο καλώδιο που τοποθέτησε ο αγαπημένος όλων...ΟΤΕ.Γρηγόρη, εσύ τα λες εσύ τα ακούς (μάλλον)...
Πολύ θα ήθελα να δω να λειτουργήσουν κάποια στιγμή και εναλλακτικοί στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτές -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Γρηγόρη, εσύ τα λες εσύ τα ακούς (μάλλον)...
Πολύ θα ήθελα να δω να λειτουργήσουν κάποια στιγμή και εναλλακτικοί στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτέςΦίλε lazarefa, χωρίς ίχνος κακοπροαίρετης διάθεσης, μου ακούγεσαι σαν να θες από μέσα σου να αποτύχουν ή να αποτυχαίνουν οι εναλλακτικοί. Ίσως το εισπράτω λαναθασμένα, αλλά αυτό εισπράτω. Και αναρωτιέμαι γιατί.
-
απ'τη στιγμή που τα τερματικά τους ενώνονται στο τερματικό δίκτυο του ΟΤΕ τότε ό,τι και να θέλουν να κάνουν δε γίνεται... όταν με το καλό γίνει άρση βλέπουμε...
-
Δεν ειναι μονο η αρση αλλα το ποτε θα φτασει η οπτικη εξω ακριβως απ τον οτε κι οχι στο last mile.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Γρηγόρη, εσύ τα λες εσύ τα ακούς (μάλλον)...
Πολύ θα ήθελα να δω να λειτουργήσουν κάποια στιγμή και εναλλακτικοί στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτέςΦίλε lazarefa, χωρίς ίχνος κακοπροαίρετης διάθεσης, μου ακούγεσαι σαν να θες από μέσα σου να αποτύχουν ή να αποτυχαίνουν οι εναλλακτικοί. Ίσως το εισπράτω λαναθασμένα, αλλά αυτό εισπράτω. Και αναρωτιέμαι γιατί.
Καμία σχέση. Προσωπικά από το καλοκαίρι του 2002 είχα εγγραφεί στην εναλλακτική τηλεφωνία της Lannet, αν αυτό λέει κάτι...Απλά, δε μου αρέσει η υποκρισία αφενός, και αφετέρου η εύκολη κρίση πολλών νεοελλήνων ότι για ότι στραβό σε αυτή τη χώρα υπεύθυνος κάθε φορά είναι το κακό δημόσιο (έστω και το όχι και τόσο δημόσιο, όπως ο ΟΤΕ) κι όχι η κακή νοοτροπία κάποιων ή και πολλών ενίοτε υπαλλήλων, στελεχών κλπ, είτε είναι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα...Έτσι και με την τηλεφωνία/internet. Το ότι υπήρχε ένα συσσωρευμένο μένος της κοινής γνώμης εναντίον του ΟΤΕ επειδή είτε η εξυπηρέτησή του πριν 8-25 χρόνια ήταν μετριότατη (νοοτροπία αργομίσθου στο προσωπικό, βύσμα για να βάλεις τηλέφωνο σπίτι κλπ), είτε επειδή με τις ευλογίες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων προέβη από το 97-98 και μέχρι πριν 2 περίπου χρόνια σε τρελλές αυξήσεις των τιμών των υπηρεσιών του με πρόσχημα την ψηφιοποίηση των παροχών πχ, αλλά ουσιαστικά για να προικοδοτηθεί για την είσοδό του στο χρηματιστήριο, δε σημαίνει ότι προσωπικά είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που βλέπω να παίζεται και στο χώρο της εναλλακτικής τηλεφωνίας/ADSL με τους ετερόφωτους φωστήρες που διατείνονται ότι θα μας σώσουν από το δυνάστη ΟΤΕ, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να φτάσουν τα δίκτυά τους ούτε καν σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.
Χρήσιμη είναι και η παρέμβαση του Νίκου Μάργαρη στη μηνιαία στήλη του στους 4Τ Ιανουαρίου σχετικά με τη Vivodi...
Από την άλλη, δε μπορώ παρά να αισθάνομαι ικανοποίηση και να επικροτώ εταιρείες όπως πχ η NETONE, που, βάσει των όσων ακούγονται (και διαβάζονται σε δημοφιλή σχετικά fora τουλάχιστον), και τεχνική εξυπηρέτηση διαθέτουν και στοιχειώδη επαγγελματισμό απέναντι σαυτούς που τους εμπιστεύονται, τουλάχιστον σε ικανό πσοστό πελατολογίου τους. Αν μιλάμε για τέτοιους εναλλακτικούς, κανένα πρόβλημα. Η συγκαλυμμένη (καμιά φορά και απροκάλυπτη) εξαπάτηση καθώς και η καλλιέργεια φρούδων ελπίδων σε απαίδευτους (καταρχήν) καταναλωτές όπως οι περισσότεροι νεοέλληνες (δε βγάζω τον εαυτό μου από αυτούς) από όψιμους και κατά κανόνα τσάμπα μάγκες -και καλά- επιχειρηματίες είναι το πρόβλημά μου. Πειράζει; -
να ενημερωσω kantoniou οτι πρεπει να χουν ανοιξει θυρες στο dslam εκει προς λαγκαδα κτλ κτλ..
-
Βγήκε η λίστα;
-
γουατ?
ενεργοποιηθηκε και η τελευταια συνδεση 1ης ιουνιου της φορθνετ στο λαγκαδα...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
[snip]
Πειράζει;Καθόλου δεν πειράζει, αρκεί να υπάρχει ένα μέτρο. Προσωπικά είμαι κατά των μονοπωλίων!
Καλή χρονιά σε όλους!
-
Ερώτηση: Πότε αλλάζουν οι ταχύτητες του internet του Ο.Τ.Ε.;
-
Από οτι έχω καταλάβει, έχει αρχίσει να γίνεται ήδη.
Οπότε όταν έρθει η σειρά του DSLAM σου, θα αναβαθμιστείς κι εσύ. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Από οτι έχω καταλάβει, έχει αρχίσει να γίνεται ήδη.
Οπότε όταν έρθει η σειρά του DSLAM σου, θα αναβαθμιστείς κι εσύ.Σ'ευχαριστώ...
Θα με ενημερώσει κανείς όμως για το πότε θα έρθει η σειρά μου;
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;