-
Έχετε κάνει καθόλου live data logging τα δεδομένα του εγκεφάλου, να δείτε τι 'βλέπει' όταν είναι κρύος ο κινητήρας και κάνει και τις διακοπές;
-
Αυτό που λές ειναι σωστό σαν ιδέα, παρ' όλα αυτά πιστεύω πως αν υπήρχε κάποια τιμή ξέφευγε των ορίων, η ECU θα κατέγραφε σφάλμα, έτσι δεν ειναι;
Θα το δοκιμάσουμε κάποια απο αυτές τις μέρες...
-
Eκτός ορίων ναι, αλλά αν είναι εντός ορίων αλλά λάθος σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Όπως είπα, δεν θέλω να το γκαντεμιάσω (θέλω να πέσουν πρώτα οι θερμοκρασίες στους 10 βαθμούς) και μετά θα έχω καθαρό συμπέρασμα...Αλλα μέχρι στιγμής ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος (και έχω φυσικά και εγγύηση ενός χρόνου σε όλα αν κάτι πάει στραβά).
Μου έκανε εντύπωση που μου έγινε και έκπτωση απο την αντιπροσωπεία στην οποία έχω πάει σύνολο 2 φορές...
Για να μη λέμε μόνο τα στραβά...
Η αλήθεια είναι πως στο φίλο μου (ο birbιlis είναι κολλητός μου) δεν ξαναπαρουσιάστηκε. Αλλά μάλλον ισχύει αυτό που σου είπε και αυτός.
Πολύ απλά το ανταλλακτικό που σου έβαλαν είναι ελαττωματικό και όσο ισχύει ακόμα η εγγύηση πρέπει να απαιτήσεις την αντικατάστασή του.
Ακόμα και στην Αγγλία όπως μου είπε σε μερικούς που το άλλαξαν ξαναχάλασε μετά από 1,5-2 χρόνια.
Η μόνη λυση τελικά είναι να κάνεις αυτό που έκανε και ο Γιώργος. -
Φίλε meco, στέλνω π.μ. στον birbilis στο αγγλικό φόρουμ αλλα δυστυχώς δεν απαντά...
Έχεις π.μ.!
-
Update:
Αντικατέστησα τον αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα και πλέον το κρύο ξεκίνημα έγινε απείρως πιο στρωτό και ομαλό.
Παρ' όλα αυτά, οταν δώσεις γκάζι στα πρώτα 2-3 λεπτά στους 5 βαθμούς π.χ. κάπου στις 200-2500 στροφές νιώθεις ενα στιγμιαίο σχεδόν ανεπαίσθητο κόμπιασμα...
Αυτό άραγε ειναι φυσιολογικό; Μήπως ειμαι παρανοικός; Τί άλλο μπορεί να εππηρεάζει το λεγόμενο cold start? Λέτε να θέλουν κάνα καθάρισμα τα μπεκ ή το φίλτρο βενζίνης;
-
Τζίφος, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Η αντιπροσωπεία σηκώνει τα χέρια ψηλά, μιας και έχουν ελέγξει τα πάντα.
Μπορεί κανείς που να έχει εμπειρία να με βοηθήσει στην δημιουργία επιστολής προς τα κεντρικά στην Γαλλία και στα γνωστά περιοδικά του χώρου;
-
Αυτό μου το κάνει και η C4 αν δεν την αφήσω να ζεσταθεί.
-
kouk
τι σου κάνει δηλ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό μου το κάνει και η C4 αν δεν την αφήσω να ζεσταθεί.Δηλαδή ειναι εκτεταμένο γαλλικό πρόβλημα;
Διάβασες την πλήρη περιγραφή? Σου κάνει το ίδιο?
Πάντως kouk απ' ότι φαίνεται τα αμάξια μας δεν το πηγαίνουν το κρύο (αναφέρομαι και στο γνωστό πρόβλημα που είχες με την BMW)...
-
Μόλις πάρει μπροστά το αυτοκίνητο λειτουργεί το σύστημα εμφύσησης αέρα στον καταλύτη(για να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό). Μήπως το πρόβλημα έχει να κάνει με αυτό το σύστημα?
-
Χμμ... δεν γνωρίζω το σύστημα που λές.
Αυτό που γνωρίζω ειναι το σύστημα προθέρμανσης των αισθητήρων λ. Βέβαια αν δεν λειτουργούσε σωστά, πιστεύω θα καταγραφόταν κάποιο σφάλμα στην ECU, right?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αυτό μου το κάνει και η C4 αν δεν την αφήσω να ζεσταθεί.
Δηλαδή ειναι εκτεταμένο γαλλικό πρόβλημα;
Διάβασες την πλήρη περιγραφή? Σου κάνει το ίδιο?
Πάντως kouk απ' ότι φαίνεται τα αμάξια μας δεν το πηγαίνουν το κρύο (αναφέρομαι και στο γνωστό πρόβλημα που είχες με την BMW)...
Οχι δεν είναι εκτεταμένο γαλλικό πρόβλημα. Στο gcc που είμαστε καμιά 200αριά δεν το έχει κανένας. Εμένα δεν το κάνει πάντως. Εχω το 1600 όμως ενώ ο kouk έχει το 1400.
-
Κάποια μέλη στο αγγλικό φόρουμ προτείνουν την αλλαγή των μπουζί με αυτών του 2λιτρου μοντέλου. Θα το δοκιμάσω στο επόμενο σέρβις.
Έχω ρωτήσει και στο psclub.gr (Φόρουμ Πεζώ) μπας και ξέρει κανείς τίποτε...
Κάποια μέλη απάντησαν πως έχουν το ίδιο πρόβλημα χωρίς να έχουν βρεί λύση... Τι να πώ... Άγνωσται αι βουλαί των Γάλλων!
-
Παίδες να ρωτήσω κάτι:
Παίζει να υπάρχει πρόβλημα με κάποιον απο τους αισθητήρες λ? Δηλαδή να στέλνουν λάθος τάσεις μέχρι να ζεσταθούν και να μπερδεύουν τον εγκέφαλο του κινητήρα; Και αφού ζεσταθούν να δουλεύουν κανονικά;
Το αμάξι έχει νέου τύπου λάμδα με 4 καλώδια και προθέρμανση...
Πάντως ζεστό δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με καυσαέρια (έχω κάνει μέτρηση)...
-
Aν δεν δουλεύει η προθέρμανση, μπορεί, ναι. Αλλά δεν έχει αλλάξει λάμδα ως τώρα μεταξύ των άλλων;
-
Προτείνω σχολαστικό έλεγχο στον Λ .... συνήθως αστάθειες και αρρυθμίες στη λειτουργία του κινητήρα οφείλονται ΚΑΙ σε αυτόν....
Αν όλα τα μηχανικά μέρη του κινητήρα είναι οκ τότε το πρόβλημα είναι θέμα αισθητήρων!!
Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν μπορεί να βρεθεί άκρη μετά απο τόσο ψάξιμο....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν δεν δουλεύει η προθέρμανση, μπορεί, ναι. Αλλά δεν έχει αλλάξει λάμδα ως τώρα μεταξύ των άλλων;Μέχρι στιγμής έχω τεστάρει όλους τους αισθητήρες της μηχανής εκτός των:
α) αισθητήρα βολάν (απίθανο να ειναι αυτό)
β) αισθητήρες λάμδα (παίζει)Οταν λέτε σχολαστικό έλεγχο στον λ, τι εννοείτε; Εγώ έκανα μια απλή μέτρηση καυσαερίων στο μηχανικό μου με ζεστό κινητήρα στις 2000 στροφές...
Φίλε dimline όπως έχω γράψει επαννειλλημένα, το πρόβλημα ειναι εντελώς κουφό...
-
Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τα καλώδια που πιάνουν στον λάμδα, αν όντως πιάνουν ή είναι στον αέρα. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα το έλεγχαν στο συνεργείο.
Βασικά το καλώδιο της προθέρμανσης σε ενδιαφέρει εσένα.
Δοκιμάσατε να κάνετε logging στους αισθητήρες με διαγνωστικό; Από την στιγμή που θα βάλεις μπρος, μέχρι να στρώσει. Τουλάχιστον να δεις τι τιμές βλέπει ο εγκέφαλος.
-
Θα το δοκιμάσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα...
Κομπιάσματα μετα την πρωινή εκκίνηση - Megane II 1,6