-
2sec στις Σέρρες δεν είναι τπτ. Η μέτρηση έγινε την ίδια μέρα?Απο τον ίδιο οδηγό?
Σε αγώνα τα 2sec για να καλύψουν γύρο στις Σέρρες που το γυρολογιο των αυτοκινήτων αυτών πρέπει να ειναι γυρω στο 30. πρέπει να κάνουν 45 γύρους περίπου. Επίσης αν παρακολουθήσεις αγώνες του ενιαίου.....που υποτίθεται ότι συναγωνίζονται ίδια αυτοκίνητα οι φιαφορές΄απο τον καλλίτερο στον χειρότερο είναι 3-4 sec αυτό στα μέγαρα μια πίστα μηκους 2χλμ και όχι 3200 που είναι οι Σέρρες.Επίσης ότι το ένα ειναι 2sec πιο γρήγορο σε πίστα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι πιο γρήγορο και στο δρόμο?
-
Δεν είπε κανείς ότι επειδή είναι πιο γρήγορο στην πίστα θα είναι και στο δρόμο.
Η μέτρηση έγινε ίδια μέρα από ίδιο οδηγό(καθότι μιλάμε για τη δοκιμή που είχε κάνει το evo αν κατάλαβα καλά).Αλλά 2sec την ίδια μέρα προσωπικά(πιθανόν να κάνω κ λάθος)μου φαίνονται πολλά.
Σκέψου να πας στην πίστα,να λιώσεις όλη τη μέρα,στο τέλος θα βγάλεις έναν άλφα χρόνο.
Αυτόν για να τον μειώσεις έστω κ μισό δευτερόλεπτο είναι δύσκολη υπόθεση.
Σκέψου ότι μιλάμε για 2sec κάτω.
Πολλά δν είναι? -
Ρε παιδιά δεν μιλάμε για το μονοθέσιο του Alonso και του Schumacher που είναι χαος αυτή η διαφορά, μιλάμε για 2 καθημερινά αυτοκίνητα, τα οποία μπορεί να είναι πισοκίνητα και cabrio αλλά από εκεί και μετά έχουμε διαφορές.
Εδώ τα 1400ρια μετράνε στα μέγαρα και βγάζουν 1 sec διαφορά μην τρελαθούμε.
Εγώ θα ήθελα να μάθω ποιος τα οδήγησε τα αμάξια και ποιο ήταν το γυρολόγιο τους, plz μην δώσετε link έχω πολύ αργή σύνδεση.
-
Δεν ξέρω τώρα ακριβώς χρόνους γιατί δν το έχω το περιοδικό μπροστά μου,αλλά φαντάζομαι ότι κάποιος από τους συντάκτες του evo θα ήταν ο οδηγός(φαντάζομαι ο Χατζητόλιος).
-
Honda S2000: 1min 42sec (φθαρμενα πισω ελαστικα και αλλαγμενη γεωμετρια πισω αναρτησης)
Opel Speedster Turbo: 1mim 37,2sec (2 ατομα και γεματο ρεζερβουαρ)
EVO Νοεμβριος 2003 τευχος 13
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Επίσης ότι το ένα ειναι 2sec πιο γρήγορο σε πίστα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι πιο γρήγορο και στο δρόμο?δν καταλαβαινω τι λετε ρε παιδια.οκ, για τους χρονους νταξ μπορει να μην ειναι μεγαλη διαφορα.αλλα τι σημαινει πιο γρηγορο στο δρομο?στην πιστα φαινεται ο πιο γρηγορος λογω χρονομετρου,σε δρομο πως?
-
Ο χρήστης leftis έγραψε:
Honda S2000: 1min 42sec (φθαρμενα πισω ελαστικα και αλλαγμενη γεωμετρια πισω αναρτησης)Opel Speedster Turbo: 1mim 37,2sec (2 ατομα και γεματο ρεζερβουαρ)
το S2000 σιγουρα μετρηθηκε κατω απο 1,40 απο το DRIVE..... (1,38 αν θυμαμαι καλα)
το speedster νιωθω οτι κατεβαινει και αλλο.....
-
Ο χρήστης leftis έγραψε:
Honda S2000: 1min 42sec (φθαρμενα πισω ελαστικα και αλλαγμενη γεωμετρια πισω αναρτησης)Opel Speedster Turbo: 1mim 37,2sec (2 ατομα και γεματο ρεζερβουαρ)
Λευτέρη,οι γύροι αυτοί δέν έχουνε με τίποτα ρεαλιστική υπόσταση για αυτά τα δύο αυτοκίνητα
1:42 κάνω εγώ με τόν 'μακαρίτη' μου εκεί μέσαΤα γυρολόγια τών περιοδικών είναι για κλάματα.Οι 'δοκιμαστές' τους απλά καίνε λάστιχα (για να διασκεδάσουν,και δέν τους κατηγορώ καθόλου) αλλά δεν γράφουν χρόνους πίστας
-
Αυτό ακριβώς (το ότι κάποιοι απλά καίνε λάστιχο) είναι ένας λόγος γιατί πρέπει να προσέχουμε πόση σημασία δίνουμε σε αναφερόμενους χρόνους.
Άλλος ένας λόγος είναι το στύλ οδήγησης ενός οδηγού. Όπως αναφέρθηκε ένας 'προσθιοκίνητος' οδηγός θα έχει πρόβλημα με την Elise. Γενικά ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο δεν μπορεί να το οδηγήσει ο καθένας σε ρυθμό πίστας. Πόσοι έχουν πραγματική εμπειρία σε κεντρομήχανα σε τέτοιες συνθήκες. Οπότε το ότι ο ίδιος οδηγός έκανε έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά αν δεν είναι γνώστης ο οδηγός και των δύο συγκεκριμένων αλλά τόσο διαφορετικών αυτοκινήτων.
Το ότι στην πίστα κάποιο είναι πιο γρήγορο δεν σημαίνει ότι είναι και στο δρόμο. Εδώ ακόμα και από πίστα σε πίστα υπάρχουν διαφορές. Αν έχει μεγάλες ευθείες ή καμπές υψηλών ταχυτήτων το S2000 θα προηγηθεί, αντίθετα σε μικρή και στενή πίστα το ελαφρύτερο θα έχει το πάνω χέρι.
Στο δρόμο μετράει περισσότερο η λιγότερο απόλυτη συμπεριφορά που σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις γρήγορα παίρνοντας τα λιγότερα ρίσκα. Επίσης μια πολύ σφιχτή ανάρτηση σε πραγματικό δρόμο μπορεί να απογειώνεται οπότε η πρόσφυση μηδενίζεται.... εκεί μια λιγότερο σφιχτή ανάρτηση θα κρατήσει την επαφή με το δρόμο κλπ κλπ. -
Αν θυμάμαι καλά πάντως,ο Θεοφράστου με το Σπίντστερ γυρνούσε στο 1:35:κάτι
Δέν βάζω όμως και το χέρι μου στη φωτιά.Ετσι το θυμάμαι -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά πάντως,ο Θεοφράστου με το Σπίντστερ γυρνούσε στο 1:35:κάτι
Δέν βάζω όμως και το χέρι μου στη φωτιά.Ετσι το θυμάμαιεχει τοσα χερια ο θεοφραστου???
-
Δεν εχω εμπειρια απο την πιστα και ετσι δεν μπορω να κρινω απο προσωπικη πειρα (αν και πολυ θα ηθελα να την επισκευτω με το καινουριο μου αποκτημα )
Και για να το λες σε πιστευω.Απλα αν ειναι οντως ετσι δεν καταλαβαινω και πολυ το νοημα του αρθρου τους. Να φανταστεις στο τελος εχει και αντιπαραθεση των ταχυτητων και πλευρικων επιταχυνσεων των δυο αυτοκινητων σε καθε στροφη μαζι κιολας με διαγραμματα.
Anyway..νομιζω πως απλα σαν μια ενδειξη και μονο μπορουν να λαμβανονται υποψιν τετοιου ειδους συγκρισεις/δοκιμες. -
Θα το δεχόμουνα αυτο Λεφτέρη,άν ήξερα ότι παίζουνε σε χρόνους κατα κάτι χειρότερους τών πραγματικών δυνατοτήτων τών αυτοκινήτων
Το Σ2000 ΔΕΝ γίνεται να γυρίζει τόσο ψηλά.
Είναι Α-ΔΥ-ΝΑ-ΤΟΝ
(εκτός και άν αντι για αλλαγμένη γεωμετρία πίσω,είχε εντελώς απορυθμισμένη γεωμετρία-διόλου απίθανο άν το 'έστησε' κανένας 'εξπέρ' )
Ε,χρόνοι,πλευρικά 'τζί' κ.λ.π.,αφού τα καταγράψανε στα όργανα γιατί να μήν τα αναφέρουν; -
Και για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα πιατευω πως μια elise στο 90% των περιπτωσεων θα ειναι πιο γρηγορη απο ενα S.
Αλλα ελα μου ντε ομως που δεν κρυβεται μονο εκει η χαρα της οδηγησης. Για μενα το αυτοκινητο πρεπει να σε διασκεδαζει σε καθε φορα που το οδηγεις ειτε πηγαινοντας αερας ειτε απλα απολαμβανοντας την βολτα σου top down. Και η προσωπικη μου γνωμη ειναι πως εκει το S2000 τα καταφερνει λιγο καλυτερα. Ειναι και το FR layout που σε αφηνει να παιξεις με μικρες ταχυτητες σε γλυστερες στροφουλες και πλατειες, πραγμα που σε αφηνει να χαιρεσαι το αυτοκινητο σε καθημερινη βαση. -
Ο χρήστης leftis έγραψε:
Δεν εχω εμπειρια απο την πιστα και ετσι δεν μπορω να κρινω απο προσωπικη πειρα (αν και πολυ θα ηθελα να την επισκευτω με το καινουριο μου αποκτημα )Leftis, kaloriziko to ergaleio kai na to baleis pistes.
AKSIZEINa thymiso alli mia fora oti tsampa analonomaste sta secs...
Elaxistes autokinitobiomaxinies ftiaxnoun amaksia gia na grafoun xronous se pistes (Radical, Caterham, Atom, etc...)kai akoma pio elaxistoi ta agorazoun (Aggloi )
To thema einai na pernas kala me to autokinito sou eite ston dromo eite stin pista.
Get out there and enjoy your cars.Prosfata eixa ena synadelfo kai ena gnosto na theloun na paroun Roadster.
Entyposiasmenoi apo tin Elise (san passengers) me rotousan an aksizei na tin paroun.
Kai stous 2 eipa oxi.
Den tous tairiaze me tipota.
Kai oi 2 eithelan roadster gia tin aisthisi tis anixtis odigisis alla kai ta looks tou autokinitou (H Elise trabaei ta blemata pio poly apo Ferrari akoma kai sto UK).
Opote an den einai xareis tis pragmatikes aretes tis Elise, pios o logos na fas stin mapa ola ta arnitika???
Opote eidame ta S2K, SLK, Z4.
Meta apo test drives, kai syzitiseis, o enas pire SLK kai o allos Z4 (apisteuta ftino leasing!!!).
To S2000 aporiftike apo ton ena os Honda kai logo emfanisis kai apo ton allo giati eithele pio ropato moter. -
Τα λες πάρα πολύ ωραία, σαν να τα έβγαλες από μέσα μου, για αυτούς τους λόγους κι εγώ το ψήφισα μερικές σελίδες πιο πριν.
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Leftis, kaloriziko to ergaleio kai na to baleis pistes.
AKSIZEILotusnick σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!
To thema einai na pernas kala me to autokinito sou eite ston dromo eite stin pista.
Get out there and enjoy your cars.Νομιζω πως εκει πρεπει να σταθουμε. At the end of the day μερικα δευτερολεπτα λιγη σημασια εχουν και ειδικα οταν μιλαμε για αυτης της κατηγοριας αυτοκινητα. Δηλαδη πιστευετε πως με μικροτερο χαμογελο θα βγει απο τη πιστα ή στο τελος μιας στριφτερης διαδρομης ο κατοχος ενος S2000 απο εκεινον της elise??!!!
To fun to drive ειναι πολυ υποκειμενικο και δεν νομιζω οτι μπορει να μπει σε στενα πλαισια ή να χαρακτηριστει απο απολυτα κριτιρια.Και σιγουρα αυτος ειναι ενας λογος που δημιουργουνται αντιπαραθεσεις και διχογνωμιες στις διαφορες συζητησεις στα fora και στις καφετεριες. -
Ο χρήστης leftis έγραψε:
Get out there and enjoy your cars.Νομιζω πως εκει πρεπει να σταθουμε. At the end of the day μερικα δευτερολεπτα λιγη σημασια εχουν και ειδικα οταν μιλαμε για αυτης της κατηγοριας αυτοκινητα. Δηλαδη πιστευετε πως με μικροτερο χαμογελο θα βγει απο τη πιστα ή στο τελος μιας στριφτερης διαδρομης ο κατοχος ενος S2000 απο εκεινον της elise??!!!
To fun to drive ειναι πολυ υποκειμενικο και δεν νομιζω οτι μπορει να μπει σε στενα πλαισια ή να χαρακτηριστει απο απολυτα κριτιρια.Και σιγουρα αυτος ειναι ενας λογος που δημιουργουνται αντιπαραθεσεις και διχογνωμιες στις διαφορες συζητησεις στα fora και στις καφετεριες.Exo arketi ora video mesa apo tin Lisa mou kai apo to S2000 (enos kolitou) na prospername o enas ton allo kai na piezoume ta amaksia mas stin pista.
Ekei na deis xamogela kai gelia
Eitan kai to 1o full track day tou filou kai ekane san mikro paidiAn katseis kai diabaseis to thread(agnoeise tis m@alakies merikon peri mploke stin Elise) tha deis oti kai oi S2K kai oi Elise owners edeiksan apolyto respect kai sta 2 kai eipan auta pou lene kai emeis se auti tin selida.
P.S. Rwta ton CARυοθραύστη ti tou elega gia to S2K otan skeftotan na to parei.
Akoma kai tora xairomai gia tin epilogi tou. -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Ekei na deis xamogela kai gelia
Eitan kai to 1o full track day tou filou kai ekane san mikro paidiΑ καλα!!!Απο παλιμπαιδισμους αλλο τιποτα!Μονο τα pampers μου λοιπουν γιατι κοντευω να τα κανω πανω μου απο την χαρα μου!!!
-
Πάντως απ'ότι θυμάμαι απόμ ένα άλλο συγκριτικό του evo στις Σέρρες,έγραφαν πως οι χρόνοι είναι απλά ενδεικτικοί,με την έννοια ότι δν πίεσαν για τον καλύτερο που θα μπορούσαν,απλά δοκίμαζαν τα αυτοκίνητα σε ασφαλές περιβάλλον.
Honda S2000 vs. Lotus Elise