-
Ουτε.
-
τελικα ποιος ειναι ο λογος που ειχαν ξηρο καρτερ? μου ειναι πολυ δυσκολο να φανταστω την αναγκη του,για οχημα εκεινης της εποχης με τα τοτε ελαστικα δρομου.
-
Το ξηρό κάρτερ έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα, μάλλον το επέλεξαν για ένα συνδυασμό αυτών.
Τρύφων, γιατί δεν αλλάζει το ύψος στη μηχανή, είναι ίδιον της συγκεκριμένης της 348?
Αν το κάρτερ ήταν χλωρό , θα είχε και ελαιολεκάνη κάποιου α βάθους. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το ξηρό κάρτερ έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα, μάλλον το επέλεξαν για ένα συνδυασμό αυτών.
Τρύφων, γιατί δεν αλλάζει το ύψος στη μηχανή, είναι ίδιον της συγκεκριμένης της 348?
Αν το κάρτερ ήταν χλωρό , θα είχε και ελαιολεκάνη κάποιου α βάθους.Γιατί κάτω από τη μηχανή είναι το κιβώτιο, όπως και στις 206/246.
Αδύνατο να βρεθεί σήμερα σπερ τρόμπα λαδιού για ξηρό καρτερ 308... -
Γιατί κάτω από τη μηχανή είναι το κιβώτιο, όπως και στις 206/246.
Δεν το είχα σκεφτεί.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
τελικα ποιος ειναι ο λογος που ειχαν ξηρο καρτερ? μου ειναι πολυ δυσκολο να φανταστω την αναγκη του,για οχημα εκεινης της εποχης με τα τοτε ελαστικα δρομου.Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι σε ακραίες συνθήκες (πχ στην πίστα μέσα) και μάλιστα συγκεκριμένα στις δεξιές στροφές σου ανεβοκατεβάζει την πίεση με ό,τι αυτό σημαίνει!
Στην 911 μια δεκαετία πριν έγινε για λόγους χώρου και ψύξης.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
τελικα ποιος ειναι ο λογος που ειχαν ξηρο καρτερ? μου ειναι πολυ δυσκολο να φανταστω την αναγκη του,για οχημα εκεινης της εποχης με τα τοτε ελαστικα δρομου.
Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι σε ακραίες συνθήκες (πχ στην πίστα μέσα) και μάλιστα συγκεκριμένα στις δεξιές στροφές σου ανεβοκατεβάζει την πίεση με ό,τι αυτό σημαίνει!
και το δικο μου το κανει (με σλικ μονο)στις δεξιες σε Σερρες και Μεγαρα.Στις Σερρες που οι καμπες εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ειναι εντονοτατο.
Η απορια ειναι γιατι να το χρησιμοποιησουν στην Φερραρι εκεινη την εποχη. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι σε ακραίες συνθήκες (πχ στην πίστα μέσα) και μάλιστα συγκεκριμένα στις δεξιές στροφές σου ανεβοκατεβάζει την πίεση με ό,τι αυτό σημαίνει!
και το δικο μου το κανει (με σλικ μονο)στις δεξιες σε Σερρες και Μεγαρα.Στις Σερρες που οι καμπες εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ειναι εντονοτατο.
Και εμένα μου το έκανε ο σκαραβαίος μετά τα 40 σε επαρχιακό δίκτυο.
Αν έχει μείνει λάδι από την προηγούμενη μέρα, αντί για ξηρό κάρτερ τραβάς μια γκαζιά με συμπλέκτη και επανέρχεται άμεσα η λίπανσις...(δεν υπάρχει και βιασύνη κιόλας)Η απορια ειναι γιατι να το χρησιμοποιησουν στην Φερραρι εκεινη την εποχη.
Ούτε εγώ κατάλαβα και μάλιστα γιατί μόνο στις κλειστές.
Για αυτό και ρώτησα αν ο στόχος τους ήταν να ομολογκαριστεί έτσι... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Και εμένα μου το έκανε ο σκαραβαίος μετά τα 40 σε επαρχιακό δίκτυο.
Αν έχει μείνει λάδι από την προηγούμενη μέρα, αντί για ξηρό κάρτερ τραβάς μια γκαζιά με συμπλέκτη και επανέρχεται άμεσα η λίπανσις...(δεν υπάρχει και βιασύνη κιόλας) -
Οι 308 προσπάθησαν να 'διορθώσουν' 'λάθη' της προηγούμενης σειράς. Πρόσθετη ιπποδύναμη, μεγαλύτερο μεταξόνιο, άλλα καρμπιρατέρ (αυτά της 246 δεν είχαν βενζίνη στις αριστερές στροφές), ..., ξηρό καρτερ. Το τελευταίο ήταν πρόβλημα στην 246 σε συγκεκριμένες συνθήκες (ήταν ήδη διορθωμένο στις αγωνιστικές Stratos οπως και τα καρμπιρατέρ). Σκοπός ήταν όχι μόνο οι αγώνες αλλά και πελάτες δρομισιων αυτοκινητων που στην προηγούμενη σειρά έκαιγαν μηχανές (συχνά με έξοδα του εργοστασίου) αν τα στρεσαραν πολύ. Εξ'αλλου η Πόρσε είχε δώσει το παράδειγμα και η Φερραρι απλά ακολούθησε.
Το μπλοκ με ξηρό καρτερ είναι διαφορετικό από αυτό με υγρό, καθώς και η δεξιά κεφαλή.
Η εμπορική επιτυχία (και η έλλειψη αγωνιστικών αποτελεσμάτων) τελείωσαν το φαιμπεργκλας και τα ξηρά καρτερ. -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Οι 308 προσπάθησαν να 'διορθώσουν' 'λάθη' της προηγούμενης σειράς. Πρόσθετη ιπποδύναμη, μεγαλύτερο μεταξόνιο, άλλα καρμπιρατέρ (αυτά της 246 δεν είχαν βενζίνη στις αριστερές στροφές), ..., ξηρό καρτερ. Το τελευταίο ήταν πρόβλημα στην 246 σε συγκεκριμένες συνθήκες (ήταν ήδη διορθωμένο στις αγωνιστικές Stratos οπως και τα καρμπιρατέρ). Σκοπός ήταν όχι μόνο οι αγώνες αλλά και πελάτες δρομισιων αυτοκινητων που στην προηγούμενη σειρά έκαιγαν μηχανές (συχνά με έξοδα του εργοστασίου) αν τα στρεσαραν πολύ. Εξ'αλλου η Πόρσε είχε δώσει το παράδειγμα και η Φερραρι απλά ακολούθησε.
Το μπλοκ με ξηρό καρτερ είναι διαφορετικό από αυτό με υγρό, καθώς και η δεξιά κεφαλή.
Η εμπορική επιτυχία (και η έλλειψη αγωνιστικών αποτελεσμάτων) τελείωσαν το φαιμπεργκλας και τα ξηρά καρτερ.dld κατασκευαστικο λαθος,οπου προσπαθησαν να το λυσουν με το ξηρο καρτερ?
-
Κάτι τέτοιο, αλλά έπρεπε να συνδυαστούν στροφές με μεγάλη ακτίνα και διάρκεια με κραδασμούς για να υπάρξει πρόβλημα.
Τεσπα το ξηρό καρτερ είναι η σωτηρία σε κάθε περίπτωση. -
Εδώ βλέπεις το καπάκι του καρτερ 246. Το 308 (υγρό) είναι ίδιο. Οι πορτούλες μπλοκάρουν το λάδι στις στροφές ώστε η τρόμπα να μην βρεθεί να δουλεύει σε κενό. Το λάδι βέβαια σ'αυτες τις θερμοκρασίες είναι σαν νερό. Προσθέτεις το γεγονός ότι δεξιά και αριστερά της πορτούλας δεν έχει στεγανό και καταλαβαίνεις το πρόβλημα.
2 λύσεις, φτιάχνεις στεγανό γύρω από τις πόρτες (Stratos Gr.4 + 1-2 άλλες μετατροπές) η βάζεις dry sump. -
αρα λαθος σχεδιαση 100%.
-
Όχι 100%, απλά δεν είναι φτιαγμένο για πιστά/αγώνες.
-
Όχι 100%, απλά δεν είναι φτιαγμένο για πιστά/αγώνες.στην πιστα ηταν το προβλημα,ή στον δρομο?
-
Μπορείς (μπορούσες τότε καλύτερα) να έχεις συνθήκες πίστας και στο δρόμο
-
Μπορείς (μπορούσες τότε καλύτερα) να έχεις συνθήκες πίστας και στο δρόμοκαι βεβαια οχι,για αυτο εγραψα..
μου ειναι πολυ δυσκολο να φανταστω την αναγκη του,για οχημα εκεινης της εποχης με τα τοτε ελαστικα δρομου.
αλλα γραφεις...
Σκοπός ήταν όχι μόνο οι αγώνες αλλά και πελάτες δρομισιων αυτοκινητων που στην προηγούμενη σειρά έκαιγαν μηχανές (συχνά με έξοδα του εργοστασίου) αν τα στρεσαραν πολύ.
και μετα οταν λεω οτι ειναι σχεδιαστικο λαθος,μου απαντας...
Όχι 100%, απλά δεν είναι φτιαγμένο για πιστά/αγώνες.
τελικα ειχαν προβλημα στο δρομο,στην πιστα και δρομο,ή μονο σε πιστα?
-
Είναι τόσο εύκολο που ακόμα και συ μπορείς να το καταλάβεις:
Δεν είχαν πρόβλημα εκτός αν η χρήση που τους γινόταν ήταν out of specs, όπως και όλα τα άλλα αυτοκίνητα, απλά πράγματα. -
Είναι τόσο εύκολο που ακόμα και συ μπορείς να το καταλάβεις:
Δεν είχαν πρόβλημα εκτός αν η χρήση που τους γινόταν ήταν out of specs, όπως και όλα τα άλλα αυτοκίνητα, απλά πράγματα.out of specs στον δρομο... τι εννοεις?
υγ μην αρχιζεις την επιθεση μολις σε βρισκουν αδιαβαστο.
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)