-
Ψάχνομαι για ιδιωτικη ασφαλιση για μενα και την συζυγο.
Εχουμε ηδη μιλησει με καποιους ασφαλιστες και έχουμε βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα.
Η πρωτη μας εντύπωση ειναι οτι με λεφτα ισα ή λιγότερα απο όσα μας κρατάει το κράτος, μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπέστατη περίθαλψη.
Υπαρχουν πολλες μικρες διαφοροποιησεις στις εταιρειες.
Δεν ξερω εαν υπαρχει ενδιαφέρον να κανουμε συζητηση για το θεμα. -
Εχουμε ηδη μιλησει με καποιους ασφαλιστες και έχουμε βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα.
Η πρωτη μας εντύπωση ειναι οτι με λεφτα ισα ή λιγότερα απο όσα μας κρατάει το κράτος, μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπέστατη περίθαλψη.
ψαχνομαι κι εγω τωρα τελευταια.
Με την κατασταση που επικρατει στα δημοσια νοσοκομεια ειναι πλεον μονοδρομος
Αυτη την εβδομαδα μαλλον θα συναντηθω με φιλο ασφαλιστη.
-
Κρατηστε μας ενημερους γιατι και εγω σκεφτομαι να το κοιταξω το πραγμα για καλυψη εν Ελλαδι
Νικος
-
Να προσεξεις καποια σημεια οπως :
Τροποι μεταφορας σε περιπτωση ατυχηματος (καποιοι σου λενε ψαξε ελικοπτερο,πληρωσε το,και ελα μετα με τα τιμολογια.Και μην ξεχνας οτι καλυπτουμε αυστηρά εσένα)
Συμβεβλημένα νοσοκομεία.Αν δεν ειναι συμβεβλημενο δεν ειναι βεβαιο οτι θα φυγεις απο εκει χωρις να σε γδαρουν.
Γιατρους καλο ειναι να αποφυγεις να παρεις μεσω της ασφαλειας.
Δεν εχω ακουσει κανεναν να ειναι ικανοποιημενος. -
Προσοχή στο ύψος απαλλαγής της ασφαλιστικής και στις περιπτώσεις που δεν καλύπτει, πχ εγκυμοσύνη ή ειδικές εξετάσεις.
Γνώμη μου: τα απλά πράγματα τα κουμαντάρεις και μέσω ΙΚΑ ή άλλου ταμείου ή ιδιωτικά - δεν είναι καταστροφή να περιμένεις σε κάποιο εξωτερικό ιατρείο μια φορά στο τόσο ή να πληρώσεις μια επίσκεψη στο γιατρό ή κάποια εξέταση αίματος/ούρων.
Όμως αυτό που μπορεί να σε καταστρέψει ολοκληρωτικά είναι η νοσηλεία σε νοσοκομείο. Αν, χτύπα ξύλο, συμβεί κάτι σοβαρό και χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος σε ιδιωτικό νοσοκομείο, εντός ή εκτός Ελλάδας, τότε πρέπει να πουλήσει το σπίτι του για να ανταπεξέλθει.
Επομένως αυτό που χρειάζεται είναι μια ασφάλιση που να καλύπτει με μια απαλλαγή 500-1000 ευρώ τη νοσηλεία σε νοσηλευτικό ίδρυμα εντός ή εκτός Ελλάδας ώστε να γλιτώσεις από την οικονομική καταστροφή και να έχεις κάποιες βασικές ανέσεις (όχι πχ να κάθεσαι εγχειρισμένος σε θάλαμο 20 ατόμων όπως είχε συμβεί σε κοντινό μου πρόσωπο).
-
Προσωπικα δεν ειμαι υπερ της απαλλαγης.
Καλυτερα πληρες πακέτο μαζι με κατι αλλες παροχούλες που δινουν.
Τα πιο φτηνα πακετα παντα εχουν περισσοτερα 'εξαιρειται'.Τωρα το αν ειναι καταστροφη να περιμενεις σε εξωτερικο ιατρειο,σε πολλες περιπτωσεις ειναι,γιατι δεν παμε εκει μονο οταν μας ποναει η κοιλια μας ή παθαμε διαστρεμμα,και ο χρονος μπορει να μετραει εναντιον μας.
Ασε που εαν εχεις την τυχη να πεσεις σε φαση εφημερίας, τοτε εαν δεν εχεις μαζι σου περίστροφο δεν πρόκειται να μπεις ποτε μεσα.
Ειχα παει την γυναικα μου στο Τζαννειο,ηταν 5 τσιγγανοι εκει γιατι ο ενας απο αυτους ειχε πονοκεφαλο! -
Ξεχασα κατι βασικο που ο ασφαλιστης σας μπορει να μην θεωρησει αναγκαιο να σας το πει:
Ολες οι εταιρειες για τον πρωτο χρονο αφηνουν καποιες ασθενειες/συμβαντα ακαλυπτες.
-
Σας ζητανε να κανετε γενικες εξετασεις πριν σας δεχθουν;
-
Ασφαλως. Εξετασεις που τις πληρωνεις φυσικα, ακομα κι αν δεν δεχτουν να σε καλυψουν (αν εχεις καποιο σοβαρο προβλημα). Τουλαχιστον σου μενει το τσεκ-απ!
-
Με οσες εταιρειες εχω μιλησει μεχρι τωρα,καμια δεν ζητησε check-up,και μαλιστα με χρεωση!
Απλα πρεπει να δηλώσεις τυχόν ασθένειες. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με οσες εταιρειες εχω μιλησει μεχρι τωρα,καμια δεν ζητησε check-up,και μαλιστα με χρεωση!
Απλα πρεπει να δηλώσεις τυχόν ασθένειες.Εξαρταται απο την ηλικια. Εγω ειμαι 29 και δεν χρειαζεται εξετασεις.
-
Τι καλυπτουν για καλυψη στο εξωτερικο;
Τι καλυπτουν οι δημοσιες ασφαλειες για καλυψη στο εξωτερικο;Νικος
-
Στο εξωτερικο συνηθως το καλυπτομενο ποσο μεγαλωνει.
Στο ΙΚΑ ξερω οτι μπορεις να παρεις καλυψη για εξωτερικο εαν το ζητησεις και υπογραψεις κατι χαρτια. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στο εξωτερικο συνηθως το καλυπτομενο ποσο μεγαλωνει.
Στο ΙΚΑ ξερω οτι μπορεις να παρεις καλυψη για εξωτερικο εαν το ζητησεις και υπογραψεις κατι χαρτια.Ενδαιφερον (λιγακι ασχετο) για το δημοσιο. Μου ειχαν πει οτι δεν υπαρχει καλυψη στο εξωτερικο. Πχ. Ο πατερας μου ηθελε να ελθει αλλα μια και εχει τα χρονακια του (84) μας ειπαν οτι δεν υπαρχει καλυψη και φυσικα ψαρωσαμε και δεν ηρθε. (ειναι συνταξιουχος δημοσιου). Που ακουγεται φυσιολογικο μια και αν πληρωνανε στην ψυχρα ολοι θα ερχοντουσαν ΗΠΑ και θα 'αρρωστουσαν' και φυσικα το Ελληνικο δημοσιο θα του πληρωνε χρυσους.
Νικος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απλα πρεπει να δηλώσεις τυχόν ασθένειες.Στην Interamerican που εργαζομαι αυτο που ξερω να σου πω, ειναι πως κανουν δειγματοληπτικους ελεγχους και μπορει να σου ζητησουν να περασεις απο check up.
Σε καθε περιπτωση να δηλωσετε την αληθεια στα στοιχεια που θα σας ζητηθουν για να μην υπαρξει προβλημα με το συμβολαιο. Επισης ολοι οι οροι ειναι καταγεγραμμενοι στο συμβολαιο. Διαβαστε προσεκτικα προτου υπογραψετε...
Αν χρειαστεις καποιες διευκρινησεις Tiger στειλε μου ενα PM και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
-
Εχω ενα πλήρες πακέτο στην Allianz εδώ και 5 χρονια. (Καρτα νοσηλειας, ολες τις καλύψεις + προστασία στο εξωτερικό + διαγνωστικές) Προλαβα τις εποχές που το κόστος ήταν σχετικά φθηνό και οι όροι αναπροσαρμογής καλοί.
Μεχρι στιγμης το εχω χρησιμοποιήσει μονο 1 φορά για μια επέμβαση και έχει ήδη αποσβέσει τα χρήματα που έχω δώσει μέχρι τώρα, ενω η αντιμετώπιση στο νοσοκομειο (πριν και μετά) ήταν άψογη
-
Είναι από τις 'επενδύσεις' που εύχεσαι να πάνε στον κουβά.
-
Αλλά αν έχεις καλή ασφάλεια, όταν χρειαστεί αποδεικνύεται σωτήρια.
Ιδιωτική ασφάλιση υγείας