-
Πατιναρει δλδ;
-
Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το πατινάρισμα αλλά κάτι τέτοιο μου φαίνεται όπως το φαντάζομαι ... Στο χαλαρό ξεκίνημα το αυτοκίνητο με 1η, βάζω 2α και εκείνη την στιγμή απλώς το γκάζι 'μουγκρίζει' χωρίς να συνεχίζει να επιταχύνει ... στο άφημα και ξαναπάτημα του γκαζιού, δείχνει να συνεχίζει κανονικά ... όλα αυτά κάνοντας περισσότερο θόρυβο από ότι θα έκανε κανονικά ...
-
Να συμπληρώσω ότι αυτό το κενό στο γκάζομα γίνεται και σε άλλες αλλαγές (3η, 4η, 5η) και μου έχει συμβεί και σε προσπέραση ενώ επιτάχυνε ξαφνικά απλώς μουγκρισε ...
-
Αν το μοτέρ ανεβάζει στροφές στην επιτάχυνση αλλά δεν ανεβαίνουν αντίστοιχα και τα χλμ, τότε είναι στα τελευταία του ο συμπλέκτης σου και θέλει άλλαγμα γιατί θα μείνεις σύντομα.
-
Πάντως είναι πολύ λίγα 50.000 χλμ για συμπλέκτη, μήπως έχεις την κακή συνήθεια να ξεκουράζεις το πόδι σου επάνω του ? ή να τον πατάς όταν σταματάς στα φανάρια και τον κρατάς πατημένο μέχρι να φύγεις ?
-
Η συμπεριφορά μου στο συμπλέκτη είναι 'φυσιολογική'. Ο προηγούμενος έκανε 130000 χλμ. Και στα άλλα αυτοκινητα που έχω είμαι απο 20000 μέχρι 120000 χλμ και δεν έχουν πρόβλημα.
Ο συμπλέκτης αλλάχτηκε σε συνεργείο και δεν ξέρω τι πράμα έβαλε ...
Το οτι γενικά το γκάζι σε σχέση με την ταχύτητα/στροφές έγινε πιο θορυβώδες έχει να κάνει με τον συμπλέκτη? Αυτό εμφανίστηκε απο τότε που πρωτοπατινάρισε... -
Γεια χαρά!
Τον τελευταίο καιρό όταν πάω να ξεκινήσω με 1η αλλά δεν έχω πολλές στροφές και είναι ανηφόρα(δλδ ζορίζετε λίγο το αυτοκίνητο) ακούγετε κάτι σαν 'τρίξιμο'σαν 'γδάρσιμο' στιγμιαία φυσικά μέχρι να επιταχύνει...το ίδιο και αν είμαι με λίγα χλμ και πατήσω απότομα γκάζι με 2α...
Έτσι σκέφτομαι ότι κάτι παίζει με τον δίσκο μου η με κάποιο γρανάζι.
Το αμάξι είναι ένα clio II 1.6 16v με 138000χλμ και δεν έχει αλλάξει ακόμα δίσκο.
Κατα τα άλλα μια χαρά πάει ούτε το νιώθω να πατινάρει,μόνο αυτόσ ο ενοχλητικός ήχος που δεν τον κάνει και συνέχεια. -
ερωτηση:οταν κανει κρυο υπαρχει περιπτωση ο συμπλεκτης να πατιναρει και μολις ζεσταθει να δουλευει κανονικα???
βασικα αυτο μου συμβαινει, ειδικα τωρα που κανει πολυ κρυο.θα τον ελεγα τελειωμενο ομως μολις το αυτοκινητο ή μαλλον ο συμπλεκτης ζεσταθει(μετα απο κανα 20λεπτο οδηγησης) σταματανε οι μαλακιες και πιανει κανονικα..
το φαινομενο αυτο το κανει με μεγαλες ταχυτητες(4η,5η στις 3-4000 στροφες,6η στις 2-2500),δεν εχω περιεργα στο ξεκινημα,σε ανηφορες και το αυτοκινητο ξεκιναει μονο με αφημα συμπλεκτη ακομα και με 3η.
επισης δε νιωθω οτι ο συμπλεκτης πιανει ψηλα,το προβλημα υπαρχει μονο στις περιπτωσεις που ανεφερα παραπανω.δε ξερω τι να κανω.. τωρα που θα παω για σερβις λεω να το κανω θεμα,αλλα δε ξερω αν τελικα ειναι κατι το φυσιολογικο.το αυτοκινητο το ταλαιπωρω μεν,αλλα δε κανω εκκινησεις και κυριως το σκιζω απο 3η και μετα, παντα με ζεστο λαδι(80+)
ακομα και φυσιολογικο να ναι αυτο μου σπαει τα νευρα μεχρι να αρχισει να πιανει κανονικα, ειδικα τωρα που το κρυο ειναι μεγαλο..(βεβαια αν σκεφτουμε οτι το αυτοκινητο ειναι γερμανικο στη γερμανια τι θα κανουν δλδ?? )
εγγυηση θα παιξει αν οντως υπαρχει προβλημα ή θα μου πουνε οτι εγω τον τελειωσα??(εχω κανει πλεον 30Κ χλμ)στις πιο ζεστες μερες παντως δε μου το κανει,μονο οταν πιανει κρυο ή οταν το παιρνω ξημερωματα που δεν κανει πολλη ζεστη..
(ειχα κανει ποστ παλιοτερα για αυτο το θεμα γιατι νομιζα οτι ειναι κατι μηχανικο, αλλα τελικα ειναι σιγουρα συμπλεκτης. ο κινητηρας δουλευει υποδειγματικα!)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ερωτηση:οταν κανει κρυο υπαρχει περιπτωση ο συμπλεκτης να πατιναρει και μολις ζεσταθει να δουλευει κανονικα???
βασικα αυτο μου συμβαινει, ειδικα τωρα που κανει πολυ κρυο.θα τον ελεγα τελειωμενο ομως μολις το αυτοκινητο ή μαλλον ο συμπλεκτης ζεσταθει(μετα απο κανα 20λεπτο οδηγησης) σταματανε οι μαλακιες και πιανει κανονικα..
το φαινομενο αυτο το κανει με μεγαλες ταχυτητες(4η,5η στις 3-4000 στροφες,6η στις 2-2500),δεν εχω περιεργα στο ξεκινημα,σε ανηφορες και το αυτοκινητο ξεκιναει μονο με αφημα συμπλεκτη ακομα και με 3η.
.
.
.
.
.
.
(ειχα κανει ποστ παλιοτερα για αυτο το θεμα γιατι νομιζα οτι ειναι κατι μηχανικο, αλλα τελικα ειναι σιγουρα συμπλεκτης. ο κινητηρας δουλευει υποδειγματικα!)Ακριβώς το ίδιο πράγμα παρατηρώ και εγώ αυτές τις μέρες!
Κάθε φορά που το ξεκινάω κρύο, στις πρώτες αλλαγές για να 'πιάσει' υποδειγματικά, πιέζω με λίγη δύναμη παραπάνω το πετάλ! Μετά από λίγα λεπτά όλα έρχονται στα φυσιολογικά τους, με τις αλλαγές να γίνονται πιο βελούδινα χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο συμπλέκτη
Φυσιολογικό μου φαίνεται μετά από 55000km και δεδομένης της (κατά)χρήσης που κάνω ! -
Mια ερώτηση από έναν άσχετο..
Πώς καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται αλλαγή Δίσκου/Πλατώ;
Y.Γ. Στο Punto μου έχει γίνει αλλαγή Δίσκου/Πλατώ/Ρουλεμάν στα 25.000km..
Τώρα έχει 85.000km..
Τι παίζει;
-
Σημείωση για το προπροηγούμενο μήνυμα!
Μια εξαέρωση έγινε στο κύκλωμα και όλα μέλι γάλα πλεόν -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Mια ερώτηση από έναν άσχετο..Πώς καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται αλλαγή Δίσκου/Πλατώ;
Τώρα έχει 85.000km..
Τι παίζει;
παρατηρησε μυρωδια και αν εχει γινει σκληρο το πενταλ.
προσεχε στο πουντο δεν πατιναρει απλως καποια στιγμη θα σε αφησει μια και εξω. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Mια ερώτηση από έναν άσχετο..
Πώς καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται αλλαγή Δίσκου/Πλατώ;
Τώρα έχει 85.000km..
Τι παίζει;
παρατηρησε μυρωδια και αν εχει γινει σκληρο το πενταλ.
προσεχε στο πουντο δεν πατιναρει απλως καποια στιγμη θα σε αφησει μια και εξω.Δεν έχει γίνει σκληρό.. αλλα..
Έχει μυρίσει δυο φορές.
Πριν έναν μήνα όταν πηγαίναμε σημειωτόν για καμμια ώρα σε ανηφόρα..
Και σήμερα όταν γκάζωνα αρκετά για κάτι γκομενάκια .. ..που περίμεναν στη στάση..
-
εχεις ακομα 20000 να κανεις.
-
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό 19.735;
Λογικό είναι να μυρίσει σε μποτιλιάρισμα ανηφόρας, όπως λογικό είναι και με λίγη παραπάνω βία σε ξεκινήματα κλπ.
Στα 25 δεν είναι πολύ λίγα για αλλαγή; Τι το κάνατε το αυτοκίνητο;
-
Φαντάζομαι αστική χρήση κυρίως έτσι?
Λογικό μου ακούγεται, τίγκα στις στάσεις είναι ο τόπος -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό 19.735;Λογικό είναι να μυρίσει σε μποτιλιάρισμα ανηφόρας, όπως λογικό είναι και με λίγη παραπάνω βία σε ξεκινήματα κλπ.
Στα 25 δεν είναι πολύ λίγα για αλλαγή; Τι το κάνατε το αυτοκίνητο;
Δεν ξέρω, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν γυναίκα..
Υ.Γ. Παρατήρησα κάτι άλλο σήμερα!!
Όταν είμαι σε στάση και πατώ συμπλέκτη για να βάλω πρώτη να φύγω, τρίζει λίγο και όταν τον έχω πατημένο τέρμα σφυρίζει.. (σε στάση πάντα)
Τι παίζει;
-
Καλησπερα παιδες,
μαλλον εδω ειναι ενα σχετικα καταλληλο μερος για να ρωτησω κατι...
Τις τελευταιες 1-2 μερες νιωθω το εξης στο αμαξι μου:
Αρχικα, πατωντας τον συμπλεκτη, ενιωθα ενα κολλημα-τριξιμο στο πενταλ, οταν βρισκοταν βυθισμενο στο πατωμα. Μετα απο λιγο ενιωθα αυτο το κολλημα ολο και πιο ψηλα, μεχρι που εφτασε σχεδον στο σημειο που το πενταλ μενει ελευθερο. Ταυτοχρονα ενιωθα το 'κολλημα-τριξιμο' και στα πενταλ φρενου-γκαζιου (οταν δηλαδη δουλευα συμπλεκτη και καποιο απο τα αλλα δυο πενταλ μαζι).
Τι μπορει να σημαινει αυτο;
Ντιζα συμπλεκτη ας πουμε;
-
ριξε λιγη βαζελινη.
-
Σε τι αμαξι ολα αυτα?
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ