-
Λοιπόν ερωτώ για τον ξαδερφο μου που δεν χρησιμοποιεί ιντερνετ.
Αγόρασε αυτοκίνητο με 48 δόσεις. Εδωσε ένα ποσό μπροστά και περίπου
-
-
-
Αν δεν εχει το συμβολαιο του δανειου.......Σιγουρα δεν μπορει να το ζητησει απο την τραπεζα;Λογικα ζητα απο την τραπεζα να του πουν ποσο θελουν για να εξοφλησουν το δανειο .Αυτο το ποσο θα ειναι μικροτερο απο το συνολο των απληρωτων δοσεων.Πληρωνει με γραμματια ή με καταθεση σε λογαριασμο;
-
[quote='elteo']Λοιπόν ερωτώ για τον ξαδερφο μου που δεν χρησιμοποιεί ιντερνετ.
-
[quote='elteo']Ερωτήσεις:
(1) δέχεται η Εθνική τράπεζα την πρόωρη ολική εξόφληση του;
(2) θα πληρώσει τα -
BILL33
πληρώνει με κατάθεση σε λογαριασμό.
sergeant
1-2% ...δηλ 60 με 120 ευρώ...μια χαρά.
-
Δεν σε αφορά άμεσα αλλά ας το έχουν υπόψη τους οι συνφορουμιστές :
Ο Αρειος Πάγος στην απόφαση 430/2005 επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου.Πιο συγκεκριμένα έκρινε ότι η γνωστή ως ποινή πρόωρης εξόφλησης επιβάρυνση («penalty») δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στην περίπτωση του κυμαινόμενου επιτοκίου, καθώς η τράπεζα, επανατοποθετώντας τα χρήματα, επιτυγχάνει την ίδια επιτοκιακή απόδοση και δεν υφίσταται καμία ζημία. Ούτε μπορεί η τράπεζα να αξιώνει τίμημα για την παροχή της δυνατότητας πρόωρης εξόφλησης, γιατί αυτή είναι δικαίωμα του δανειολήπτη.
Η απόφαση αφορούσε τη συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά μεγάλης τράπεζας (Εμπορική νομίζω), με την οποία τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο είχαν κριθεί καταχρηστικοί και παράνομοι δέκα πέντε όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συμβάσεις στεγαστικών δανείων.Να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης (λ.χ. Γερμανία) υπάρχει και ρητή διάταξη νόμου που καθιστά δικαίωμα του καταναλωτή την πρόωρη εξόφληση στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο και απαγορεύει οποιαδήποτε επιβάρυνση.
Σε ό,τι αφορά τα δάνεια με σταθερό επιτόκιο μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναζητηθεί αποζημίωση και δε νομίζω σε κάθε περίπτωση ότι μπορεί καμία τράπεζα να αρνηθεί εντελώς την πρόωρη εξόφληση του δανείου.
-
quote='elteo' δέχεται η Εθνική τράπεζα την πρόωρη ολική εξόφληση του;
(2) θα πληρώσει τα -
- Θα μπορεί να το προεξοφλήσει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
- Θα πληρώσει τα 6.000
- Με την άρση παρακράτησης θα μπορέσει να ασφαλιστεί όπου θέλει,όποτε θέλει.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Αυτο πρεπει να ισχυει και τωρα,τυχον ορος που οριζει διαφορετικα πρεπει να χαρακτηριζεται ως καταχρηστικος.
Ομως υπαρχει υποχρεωση για καλυψη με συγκεκριμενους ορους (πχ ολικη κλοπη).
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν σε αφορά άμεσα αλλά ας το έχουν υπόψη τους οι συνφορουμιστές :Ο Αρειος Πάγος στην απόφαση 430/2005 επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου.Πιο συγκεκριμένα έκρινε ότι η γνωστή ως ποινή πρόωρης εξόφλησης επιβάρυνση («penalty») δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στην περίπτωση του κυμαινόμενου επιτοκίου, καθώς η τράπεζα, επανατοποθετώντας τα χρήματα, επιτυγχάνει την ίδια επιτοκιακή απόδοση και δεν υφίσταται καμία ζημία. Ούτε μπορεί η τράπεζα να αξιώνει τίμημα για την παροχή της δυνατότητας πρόωρης εξόφλησης, γιατί αυτή είναι δικαίωμα του δανειολήπτη.
Η απόφαση αφορούσε τη συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά μεγάλης τράπεζας (Εμπορική νομίζω), με την οποία τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο είχαν κριθεί καταχρηστικοί και παράνομοι δέκα πέντε όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συμβάσεις στεγαστικών δανείων.Να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης (λ.χ. Γερμανία) υπάρχει και ρητή διάταξη νόμου που καθιστά δικαίωμα του καταναλωτή την πρόωρη εξόφληση στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο και απαγορεύει οποιαδήποτε επιβάρυνση.
Σε ό,τι αφορά τα δάνεια με σταθερό επιτόκιο μόνο υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναζητηθεί αποζημίωση και δε νομίζω σε κάθε περίπτωση ότι μπορεί καμία τράπεζα να αρνηθεί εντελώς την πρόωρη εξόφληση του δανείου.
Για το κομάτι που έκανα bold, πλέον οι τράπεζες δεν το θέτουν έτσι, αλλα σου λένε ότι η ενημέρωση αργεί και ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις τους τόκους των επόμενοων 1-2-3 μηνών.
Επίσης τα έξοδα φακέλου, τους τα κόψανε, και τώρα τα λένε έξοδα προέκγρισης.....η λαμογιά της λαμογιάς!
Το αυτοκίνητο μπορεις να το ασφαλήσεις απο την αρχή σε όποια τράπεζα γουστάρεις! . &-
-
καλό κουράγιο πες στον ξάδερφό σου φίλε
-
γιατί?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο πρεπει να ισχυει και τωρα,τυχον ορος που οριζει διαφορετικα πρεπει να χαρακτηριζεται ως καταχρηστικος.
Ομως υπαρχει υποχρεωση για καλυψη με συγκεκριμενους ορους (πχ ολικη κλοπη).
ΠΑΡΑΜΥΘΙ η υποχρεωτική ασφάλιση, παιδάκια! Ναι, σου βάζει κάποιους όρους (για ολική αποζημ σε πυρκαγ/κλοπη/καταποντισμο) αλλά σε όποια ασφαλιστική εταιρεία θες. Σου δίνει ένα χαρτί, το οποίο αναγράφει αναλυτικά τα 'στάνταρτς' το ασφαλίζεις βάση αυτού και πας φωτ/πια της ασφαλειας στην Τράπεζα που το χρωστάς!
Απλά, κάθε αντιπρόσωπος έχει και μια 'δική' του ασφαλιστική κ για αυτό έχει γίνει ΜΥΘΟΣ η υποχρεωτική ασφάλιση !!!! -
Σε καθε περιπτωση μπορει να το προεξοφληση αλλα μπορει να κληθει να πληρωση ποινη προεξοφλησης αν το δανειο ειναι με σταθερο επιτοκιο, αν ειναι με κυμαινομενο δεν θα πληρωση ποινη.
Σε καθε προεξοφληση δεν θα πληρωσει μελλοντικους τοκους αλλα ισως την ποινη....
Για την ασφαλεια θα ζητησει αλλαγη αφου πρωτα κανει αρση της παρακρατησης κυριοτητας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ερωτήσεις:
(1) δέχεται η Εθνική τράπεζα την πρόωρη ολική εξόφληση του;
Nαι.
quote θα πληρώσει τα
-
παιδιά παίρνω το θάρρος να ρωτήσω κι εγώ σιγά σιγά μία απορία μου...περι συναλλάγματος...
έχω 2 χιλιάδες δολλάρια και θέλω να τα γυρίσω σε ευρώ.
Ξέρετε πού με συμφέρει να τα πάω και πότε θα είναι η κατάλληλη περίοδος που θα είναι ψηλά το δολλάριο? υπάρχει κάποιο site που γράφει τέτοιες λεπτομέρειες? οι τράπεζεσ θα μου κάνουν τίμια συναλλαγή η΄θα μου τον πιάσουν λίγο? -
Να μη τα γυρίσεις, εκτός και αν καίγεσαι. Οι τράπεζες παντα κάνουν τίμιες συναλλαγές.
Αν υπήρχε κάποιος που να ξέρει το πότε, δεν θα έκανε σαιτ για να το μάθουμε και μεις -
τα έχω καιρό και 'εχω βαρεθεί να τα κοιτάω.
Ρωτάω αν υπάρχει site που πρέπει να το συμβουλευτώ , το οποίο να λέει ποια είναι η τιμή του δολλαρίου!
Περι δανείων & χρηματοδοτήσεων...μία βοήθεια!