Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
[color=darkblue]
Δεν είμαι δάσκαλος να σου πω αν αδικούμε, αλλά οι συνάδελφοι σου (μάλλον είσαι δάσκαλος) στα ιδιωτικά ναι αδικούνται, δουλεύουν και αυτοί τους μήνες που δουλεύεις εσύ, αλλά δουλεύουν 8 ώρες γεμάτες τη μέρα και περνουν γύρω στο 25% λιγότερα χρήματα, οπότε ναι αδικούνται
Φυσικά απεργία δεν μπορούν να κάνουν το γιατί το ξέρεις!
Απλά οι του δημοσίου αυτό που σου λέω τόση ώρα είναι τσάμπα μάγκες γιατί απεργούν εκ του ασφαλούς...οτι κανεις δεν θα τους απωλύσει, και μάλιστα αυτοί που ζημιώνονται είνα ιτα παιδάκια!!!!![/color]
Mε όλο το σεβασμό στις απόψεις σου, θα σου πω ότι το θέμα το γνωρίζεις αποσπασματικά , δεν έχεις ασχοληθεί επαρκώς.
Με το «αδικείσαι» μίλησα γενικά και όχι για κάποιον συγκεκριμένο κλάδο.
Δεν έχει σημασία εάν είμαι εγώ δάσκαλος ή η γυναίκα μου ή ο αδερφός μου ή ο γείτονάς μου.
Εδώ μιλάμε για το δίκαιο ή όχι της απεργίας.
Τα ιδιωτικά σχολεία που αναφέρεις, υπάγονται και αυτά στο ΥΠΕΠΘ και φυσικά υπακούουν και αυτά στο σύνταγμα της πολιτείας.
Εάν οι δάσκαλοι στα ιδιωτικά δουλεύουν 8 χώρες, δηλαδή πάνε τα παιδιά τα 6χρονα και τα 10χρονα στο σπίτι τους στις 4 το απόγευμα, είναι απλώς έγκλημα. Φαντάσου τον εαυτό σου να είσαι 7χρονών και να σε αναγκάζουν να καθίσεις πίσω από ένα θρανίο 7ώρες. Θα άντεχες;
Αλλά βέβαια κανείς δεν ασχολείται εάν τα ιδιωτικά παρανομούν, διότι οι ιδιοκτήτες τους θα τα σκάσουν στον Πρωτόπαπα και στον Βουλγαράκη (τυχαία τα ονόματα) για να φτιάξουν διαφημιστικά σποτάκια και εκλογικά κέντρα.
Και για να τελειώνουμε : Για πολλά μπορεί να φταίνε οι δάσκαλοι αλλά πάντως όχι για την ασυδοσία των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.
Περί «τσάμπα μάγκηδων» : Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανείς δεν μπορεί να απολύσει κανέναν χωρίς επιπτώσεις. Τώρα εάν πάει και αυτό το δικαίωμα κατά διαόλου, ρώτα αυτούς που το στέλνουν εκεί.
Για τα «παιδάκια» : Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τα παιδιά είναι οι εκπ/κοι. Οι μόνοι. Ψάξε να δεις τι επικρατεί στα σχολεία και πόσο εξοντωμένα τα έχουν τα παιδάκια , χάριν της «γνώσης».
Ρώτα να μάθεις ότι πάνε στις 2 σπίτι τους, πετάνε την τσάντα και πιάνουν σβάρνα τα φροντιστήρια και γυρίζουν αποχαυνωμένα κατά τις 8. Ρώτα και μάθε…
Τα παιδάκια έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανα, βλέποντας αυτούς που συναναστρέφονται για 6 ώρες τη μέρα , να παλεύουν για το δίκιο τους. Και αυτό είναι αν θες που ενοχλεί περισσότερο και όχι τα φράγκα. Γιατί πολύ πιθανό τα «παιδάκια» όταν δεν θα είναι πια παιδάκια να παλεύουν και αυτά για το δίκιο τους. Είμαστε για τέτοια τώρα;;
«Ακυρον» λοιπόν ο «πόνος» για τα παιδάκια. Τα παιδάκια ξέρουν πολύ καλά ποιος πραγματικά τα πονάει. Κάτι που φαίνεται να το ξέρουν και οι γονείς τους μια και η απεργία έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Πάνω από το 65% της κοινωνίας βρίσκουν τα αιτήματα των δασκάλων δίκαια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research
[color=darkblue]Το θέμα είναι γιατί κάθεστε 15 μέρες και 15 μέρες πάσχα? Ή ότι κάθεστε?[/color]
Nα το ξαναπώ γιατί μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής. Το ότι κάθονται οι εκπ/κοι 15 μέρες στις γιορτές , δεν είναι κάτι που απαίτησαν ή διεκδίκησαν. Το βρήκαν έτσι. Και το βρήκαν έτσι διότι είναι αποτέλεσμα του «ανακατέματος» κράτους και εκκλησίας. Εγώ είμαι ο πρώτος που δε θέλω αυτό το μπλέξιμο. Πες λοιπόν σε αυτούς που ψηφίζεις, και που σε καμιά από τις αναθεωρήσεις του Συντάγματος δεν προβλέπουν το χωρισμό εκκλησίας και κράτους να το κάνουν. Θα ακολουθήσει μια σειρά από γεγονότα, ενέργειες, συμβάντα, όπως θέλουμε το λέμε που μεταξύ αυτών θα είναι και το να μην κάθονται οι εκπ/κοι τόσο πολύ.
Για να σε προλάβω πάντως και στο εξωτερικό , κάθονται στις γιορτές. Αλλά όχι 15 μέρες. Γύρω στη βδομάδα.
Τα «10ήμερα» που λες πιο κάτω δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι. Είναι σίγουρα τρία. Οκτώβρη-Φλεβάρη-Απρίλη στις χώρες τις κεντρικής Ευρώπης. Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις πόσο ακριβώς είναι , ευχαρίστως να το ψάξω καλύτερα.
Οι τοπικές γιορτές ισχύουν παντού επίσης. Μπορεί να μην είναι θρησκευτικές. Είναι κάτι άλλο όμως.
Για τα 15-16Κ πότε θα τα πάρουν που μου λες ας τα κάνουμε 14.000 χάριν ευκολίας. Απο το πρώτο έτος λοιπόν παίρνουν 14.000, 14 μισθοί επί 1.000 καθαρά (παρα κάτι ψιλά) 14.000/7 = 2.000 το μήνα για ούτε 6 ώρες δουλειά ημερησίως! Η άν το θες αλλιώς να βγάλουμε τα δώρα έξω, 12.000/7 = 1715 + δώρα χρ, πασχα και επίδομα αδείας.
Εγω πραγματικά θέλω να μου πείς, τι κύνδηνο διατρέχει ένας εκπαιδευτικός κάνοντας απεργία? Θα τον διώξει το δημόσιο?
Κάνει εκ του ασφαλούς κα ιζημιώνει ΜΟΝΟ τους μαθητές? Ή και τους γονείς που θα αναγκαστούν να τα στείλουν σε ιδιωτικό?
Αυτά που λες δε στέκουν σε καμια περίπτωση. Μπορείς να μπεις στο site της ομοσπονδίας των δασκάλων ή των καθηγητών και να δεις τους μισθούς που πραγματικά παίρνουν σε σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας τους και την οικογενειακή τους κατάσταση. Μετά κάνε τους υπολογισμούς σου.
Ο εκπ/κός διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο που διατρέχει και ο καθένας Δ.Υ που απεργεί.
Σαφώς και διατρέχει μικρότερο κίνδυνο από τον εργάτη της Χαλυβουργικής που θα κλείσει το δρόμο όταν απεργεί αλλά όταν κάποτε είχαν κλείσει το ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο, κατέβηκα από το αυτοκίνητό μου και κάναμε τσιγαράκι και διαβάσαμε sportime.
Δεν έριξα το αυτοκίνητό , πάνω τους επειδή «εκβίαζαν το κοινωνικό» σύνολο. Απλώς πήγα μια ώρα αργότερα σπίτι μου. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Εάν θα στείλει ο γονιός το παιδί του στο ιδιωτικό θα κάνει κακό και στο παιδί του και στην τσέπη. ¨Όπως σου είπα πιο πριν , τα ιδιωτικά είναι ασύδοτα και αυτό αποβαίνει εις βάρος των παιδιών.
Επίσης , εξήγησα πιο πάνω ότι η καραμέλα με τα παιδιά, δεν πιάνει
Πάντως είμαι περίεργος να δω την αντίδρασή σας, όταν θα σκάσει μύτη και καμιά άλλη απεργία.
Και καλά οι δάσκαλοι , είναι : Κοπρίτες, χαραμοφάηδες, ευνοημένοι, αμόρφωτοι, υψηλόμισθοι και δε συμμαζεύεται.
Βάζω στοίχημα ότι και οι επόμενοι απεργοί (τραπεζικοί, ΔΕΗτζήδες, οδηγοί λεωφορείων, λιμενικοί, σκουπιδιαραίοι) με το ίδιο υφάκι θα αντιμετωπισθούν.