-
Ως γεννηθείς το 1971 επίσης τον θυμάμαι στις τάξεις του δημοτικού.
Τουλάχιστον ο τύπος ήλεγχε τι γινόταν στην τάξη, δεν έπαιζε τις κουμπάρες στο γραφείο των καθηγητών ψευτοκοιτάζοντας τα βιβλία ύλης και παραδόσεων. -
Να σημειώσω μόνον ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κατάργησε τον έλεγχο της διδασκαλίας από τους επιθεωρητές, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα παραληρούσε από ενθουσιασμό.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να σημειώσω μόνον ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κατάργησε τον έλεγχο της διδασκαλίας από τους επιθεωρητές, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα παραληρούσε από ενθουσιασμό.Και επισης, τοτε οι δασκαλοι μας το παρουσιαζαν σαν μεγαλη επιτυχια, ακομη και οι γονεις μας, τοτε δεν καταλαβαινα γιατι, σημερα δυστυχως εχη ηδη καταλαβει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να σημειώσω μόνον ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κατάργησε τον έλεγχο της διδασκαλίας από τους επιθεωρητές, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα παραληρούσε από ενθουσιασμό.Σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις ΟΛΑ , μπορείς να το διαβάσεις:
Ηλίας Νικολακόπουλος:' Η καχεκτική δημοκρατία. Κόμματα και εκλογές, 1946-1967' Πατάκης, Αθήνα 2001
Λέει κάποια πράγματα για τους επιθεωρητές. Εάν βέβαια τα γνωρίζεις, πες μου να το κάνω edit
-
Που να δεις τι θα γίνει έτσι και καταργηθεί η υποχρεωτική παρουσία των μαθητών στην τάξη. Καλά, έτσι και καταργήσει και την υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών, εκεί να δεις πανηγύρια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Να σημειώσω μόνον ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κατάργησε τον έλεγχο της διδασκαλίας από τους επιθεωρητές, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα παραληρούσε από ενθουσιασμό.
Και επισης, τοτε οι δασκαλοι μας το παρουσιαζαν σαν μεγαλη επιτυχια, ακομη και οι γονεις μας, τοτε δεν καταλαβαινα γιατι, σημερα δυστυχως εχη ηδη καταλαβει.
ισχύει ότι έγραψα στον 'ιllias'
-
TRAVELLER, όταν έγραψα 'ολόκληρη', και μάλιστα με κεφαλαία, το εννοούσα.
Το αν η κατάργηση απέδωσε τα αναμενόμενα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ( ).
-
Ηταν αλλες εποχες...οι Ελληνες ειχαν ακομα το σβέρκο κόκκινο απο τις σφαλιάρες...δωθηκε απολυτη εμπιστοσυνη στον ελληνα εργαζόμενο, και ειδαμε αυτος ποσο το εκτίμησε
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η απεργία σε καμια περίπτωση δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Σε καμια.
Μην εισαι και τοσο σιγουρος TRAVELLER...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ηλίας Νικολακόπουλος:' Η καχεκτική δημοκρατία. Κόμματα και εκλογές, 1946-1967' Πατάκης, Αθήνα 2001
Λέει κάποια πράγματα για τους επιθεωρητές. Εάν βέβαια τα γνωρίζεις, πες μου να το κάνω edit
Αυτο, με συγχωρεις, εμενα δε μου λεει τιποτα.
Αν ενας θεσμος χρησιμοποιηθηκε για λαθος σκοπους, δε φταιει ο θεσμος.Ειναι σα να ζηταμε την απογορευση χρησης των μαχαιριων επειδη καποιος μαχαιρωσε καποιον και τον σκοτωσε....
-
Καλά θα τρελαθούμε εντελώς... Πότε άλλοτε είδατε τόσο επιτυχημένη κινητοποίηση, τόσο σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή, όσο και τη θέληση σε έναν τόσο μεγάλο κλάδο όπως αυτός των εκπαιδευτικών;
Ακόμη κι αν έχουν λάθος (κάτι που τελικά ΚΑΝΕΙΣ από τους αντιθέτους στην κινητοποίηση δεν λέει ξεκάθαρα), ως απεργία είναι μαζική και επιτυχημένη.
Όλες οι απεργίες πονούν. Αν μας ενοχλεί ας τις καταργήσουμε να τελειώνουμε (να χαρούν και οι 'κακόμοιροι ιδιωτικοί υπάλληλοι')! Θα μου πείτε, ίσως ορισμένοι να αναπολούν την ύπαρξη του κομματόσκυλου ρουφιάνου επιθεωρητή της δεκαετίας του '60, στις απεργίες θα κολλήσουμε. Κι αυτό να το κάνουμε. Γιατί όχι; Απεργείς;;; Σπίτι σου - πάρε κι ένα φάκελο να στην ασφάλεια ως 'εχθρός της δημόσιας ειρήνης' (πολύ θα του άρεσε του Πολύδωρα η ιδεά άλλωστε).
Πολλά από τα σχόλια ξεπερνούν την κακεντρέχεια και φτάνουν στα όρια της χολής. -
O επιθεωρητής ήταν 'ρουφιάνος' όσο και οι εκπαιδευτικοί ήταν 'ρουφιάνοι' εκείνη τη δεκαετία.
Ώρα είναι ν' αρχίσουν διάφοροι να λένε ότι η επιθεώρηση των σχολικών λειτουργών είναι κατάλοιπο της χούντας. -
Δλδ αντί να λειτουργεί σωστά ο επιθεωρητής, τον καταργούμε? Ε ναι γιατί να με ελένχει κάποιος?Πλήρης ασυδοσία!
Το γιατί είναι πετυχημένη η απεργία είναι προφανες............ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!
Το θέμα δεν είναι να χαρεί ο ιδ. υπάλληλος, ο οποίος δεν νομίζω ότι χαίρεται όταν δεν καταφαίρνουν κάποιοι το στόχο τους, αλλα΄να είμαστε και ρεαλιστές σε αυτά που ζητάμε!το κατα πόσο ευνοουντε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα το καταλάβουν μόνο αν πάνε να δουλέψουν ενα 3μηνο στον Ιδ. τομέα.
-
Με μαστίγιο και καρότο!
Τι είναι τα λεφτά Άρη;;;; Πολλάαααα;;;;;;;;;;;
Χίλια Τετρακόσια Ευρώ;;;;;; Που ζεις Άρη είπαμε;;;; Στην Ουγκάντα, τη Ναμίμπια (με τους μεγάλους ιπποπόταμους), στη Ροδεσία, στο Μπαγκλαντές;;; Πούούούού;;; Στην Ελλάδα;;; -
1400 € πρώτο μισθό ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ στην Ελλάδα?
Και το έχω ξαναπεί είμαστε πολύ πίσω σε μισθούς, αλλά μην κοιτάτε μονο τους μισθούς τους κοιτάξτε και τα αγαθα σε τι τιμές τα παίρνουν!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Λέει κάποια πράγματα για τους επιθεωρητές. Εάν βέβαια τα γνωρίζεις, πες μου να το κάνω editΑυτο, με συγχωρεις, εμενα δε μου λεει τιποτα.
Αν ενας θεσμος χρησιμοποιηθηκε για λαθος σκοπους, δε φταιει ο θεσμος.....Έχω άποψη, αλλά δεν την λέω γιατί θα ξεσπάσει ... πόλεμος.
Petros, άποψή σου. Έχουμε αναλωθεί σε παράθεση, δίχως ουσιαστική αιτιολόγηση, των προσωπικών μας απόψεων. Αν θέλεις, μας εξηγείς ποιά είναι τα αιτήματα των απεργών, αν τα θεωρείς σωστά και γιατί, το αυτό και για τη στάση τους (όχι στο 'ανοιχτά σχολεία και συζήτηση', επιμονή για άποψη στη ... σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου). Για το 'επιτυχημένη κινητοποίηση', αν εννοείς ότι οι μισοί απεργούν, μετά οι μισοί απ' αυτούς δουλεύουν και οι μισοί απ' όσους δούλευαν απεργούν και (δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα) οι μόνοι που απεργούν συνεχώς είναι οι συνδικαλιστές (και πληρώνονται ούτως ή άλλως)΄ αν εννοείς επίσης ότι ελάχιστοι (αν κάποιοι) πολίτες αυτής της χώρας έχουν καταλάβει ποιά είναι τα αιτήματα των απεργών και πάμε ολοταχώς σε μια περίπτωση οι-πασόκοι-είναι-υπέρ-και-οι-νουδουες-κατά, τότε συμφωνώ: Είναι μια επιτυχημένη κινητοποίηση!
-
kouk
Για να βγάλεις συμπεράσματα πρέπει να δεις τα πράγματα από την αρχή. Και η 'αρχή' είναι να δεις τι έλεγε το κυβερνών κόμμα όταν ήταν στη αντιπολίτευση.
Παρακάτω θα δεις τι έλεγε προεκλογικά (Π) και τι πράττει μετεκλογικά (Μ)...μεταξύ άλλων :
Π: 'Ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας και καλύτερες αποδοχές'
Μ: Κάποιες χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είναι ακόμα απλήρωτοι.Π:'Μέτρα για την ελαχιστοποίηση του ποσοστού των μαθητών που εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο'
Μ: Καμια ενέργειαΠ:'Επεκτείνουμε την υποχρωτική εκπ/ση στα 12 χρόνια'
**Μ: **Η επιτροπή του Βερέμη προτείνει 5χρονη υποχρεωτική εκπ/ση με ότι συνεπάγεται αυτό για το Δημόσιο Σχολείο**Π: **'Κάλυψη των αναγκών φοίτησης όλων των νηπίων στο νηπιαγωγείο'
Μ: Καμια ενέργειαΠ: Εξοπλίζονται ολα τα νηπιαγωγεία με σύγχρονο μέσα, βιβλιοθήκες και οπτικοακουστικό υλικό
**Μ:**¨Οσο τα είδες εσύ , τα είδα κι εγώ. Καμια ενέργεια**Π:**Μείωση του ανώτατου αριθμού φοιτώντων μαθητών ανά τμήμα
Μ: Πολυθέσια με 25-29 μαθητές ανα τμήμα και μονοθέσια με 5 και 7 μαθητές. Η υπουργός τα αθροίζει και λέει ότι Μ.Ο είναι οι 17 μαθητές
Λουξεμβούργο γίναμεΠ: Αναμόρφωση του συστήματος της ενισχυτικής διδασκαλίας από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
**Μ:**Περιορισμός προσλήψεων εκπ/κών. Ούτε το 30% των προγραμματων των Γυμνασίων δεν υλοποιούνται. Προφανώς πρέπει να ζήσουν και τα φροντιστηρια...Π: Θα χορηγείται με αδιάβλητες εκαι αξιοκρατικές διαδικασίες αυξημένος αριθμός εκπ/κών αδειών για μεταπτυχιακές σπουδές (master, διδακτορικά)
Μ: Μείωση εκπ/κών αδειών
**
Π:** 'Η εισαγωγική επιμόρφωση για τους προς διορισμό εκπ/κούς θα πραγματοποιείται από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο. Για όσους εργάζονται θα υπάρχει η δυνατότητα εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης με χρήση τηλεματικής'
Μ: 1 ή 2 εβδομάδες το Σεπτέμβη, όπως και παλιάΠ: 'Συγγραφή διδακτικών βιβλίων δύο για κάθε γνωστικό αντικείμενο (πολλαπλό βιβλίο)
Μ: Καμια ενέργειαΠ: Αξιοκρατική επιλογή στελεχών εκπ/σης.
Μ: Μεσα σε δυο νύχτες άλλαξαν όλα τα στελέχη εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας. Πέρασε τροπολογία (καλοκαίρι) που κάποιος μπορεί να γίνει Δ/ντης Γραφείου Εκπ/σης ακόμα και αν δεν ήταν Δ/ντης Σχολείου**Π: **'Σε κάθε επιμορφούμενο (εισαγωγικής ή περιοδικής επιμόρφωσης) παρέχεται ωριαία αποζημίωση.
Μ: Καμια ενέργειαΜπορώ να γράφω δυο τρεις μέρες ακόμα αλλά δεν έχει νόημα...
Τωρα εάν εγώ ρωτήσω : 'Γιατί έλεγαν τόσο χοντρά ψέματα'; μάλλον θα είμαι αφελής αφού η απάντηση είναι γνωστή σε όλους μας .Τελειώνω με το ...κορυφαίο!!
' Oι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία ανέρχονται μόλις στο 3,5% του AEΠ και υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με όλες τις χώρες της E.E. (όπου ο M.O. είναι 5,46%), ακόμη και σε σχέση μ’ αυτές τις χώρες που είναι υπό ένταξη. Oι δαπάνες για την παιδεία στην Eλλάδα σχεδόν συμπίπτουν με αυτές της Bουλγαρίας και της Pουμανίας, χώρες πολύ φτωχότερες από την Eλλάδα'
Εχουν φτάσει στο 3,09%
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα
Μόνο πολιτικά κίνητρα δεν έχει η απεργία. Το γιατί είναι απλό : Τα προβλήματα δεν έχουν 'χρώμα' είναι τα ίδια για όλους που τα βιώνουν.
ΜΠορείς να δεις επίσης εάν θες το πώς παίρνονται οι αποφάσεις για την απεργία.Το έχω γράψει πριν από καμια 10αρια σελίδες.
Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΛΜΕ μην το ξεχνάμε και ο Πρόεδρος της είναι Δεξιός. Και κατεβάζει προτάσεις για συνέχισηΚαι τέλος για την αξιολόγηση : (για χιλιοστή φορά) Κανεις δεν έχει αντίρρηση να αξιολογείται από επιστήμονες . Κανείς.Ούτε ένας.
Όχι όμως από κομματοκάγκουρες. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Με μαστίγιο και καρότο!Τι είναι τα λεφτά Άρη;;;; Πολλάαααα;;;;;;;;;;;
Χίλια Τετρακόσια Ευρώ;;;;;; Που ζεις Άρη είπαμε;;;; Στην Ουγκάντα, τη Ναμίμπια (με τους μεγάλους ιπποπόταμους), στη Ροδεσία, στο Μπαγκλαντές;;; Πούούούού;;; Στην Ελλάδα;;;Εσύ που ζεις, Πέτρο; Γιατί αν θεωρείς ότι ο βασικός μισθός στο Δημόσιο μπορεί να πάει στα 1400 Ευρά στην Ελλάδα, τότε είσαι σίγουρα αλλού!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αυτο, με συγχωρεις, εμενα δε μου λεει τιποτα.
Αν ενας θεσμος χρησιμοποιηθηκε για λαθος σκοπους, δε φταιει ο θεσμος.Ειναι σα να ζηταμε την απογορευση χρησης των μαχαιριων επειδη καποιος μαχαιρωσε καποιον και τον σκοτωσε....
Ε ναι ρε Γιώργη, για τους σκοπούς μιλάμε, μην παίζουμε με τις λέξεις
Ας τον ονομάσουν 'νέο επιθεωρητή' και ας τους δώσουν και αξιολογικά καθήκοντα, αρκεί να το αξίζει εμπράκτως και όχι να έχουν 25% τη συνέντευξη. -
TRAVELLER σε διαβεβαιώ οτι η άποψη που έχω για τα πολιτικά κόμματα (και οχι μόνο το κυβερνών) είναι η χείριστη.
Επαναλαμβάνω.
Θεωρώ οτι η απεργία των δασκάλων έχει πολιτικά κίνητρα και οτι αυτά που ζητάνε είναι παράλογα. Αύξηση 40% και όχι έλεγχος δεν είναι θέματα που δέχομαι.
Υπάρχει κόσμος που πεινάει.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σε αυτούς.Αυτή είναι η άποψή μου. Μπορει να διαφωνείτε ή να συμφωνείτε.
Αλλά μην το πάτε προς την κατεύθυνση πολιτικών πιστεύω και προδοτών ή δοσίλογων. Δεν είναι ετσι ρε παίδες!
Καθηγητές στα σχολεία