-
manosk
Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη και δεν θα είναι η πρώτη φορά αλλά εν πάσει περιπτώσει μη μου καταλογίζεις πράγματα που δεν με εκφράζουν, όπως έκανες στην πρώτη παράγραφο σου.
Το μόνο που λυπάμαι, είναι ότι για σένα όλοι οι εργαζόμενοι, είναι συντεχνίες που εκβιάζουν το κράτος και θέλουν να απομυζήσουν ότι και όπως μπορέσουν αδιαφορώντας για τα πάντα.
Είναι μια μηδενιστική και μίζερη προσέγγιση που εμένα δε με εκφράζει.Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλου είδους εργαζόμενοι εκτός από τους παπάδες και τους αστυνομικούς...
Στο θέμα τώρα :
-Προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός χαρακτήριζε τα ολοήμερα σχολεία 'παρκινγ μαθητών' και υποσχόταν ότι θα τα αναβαθμίσει.
Mέχρι εδώ όλα καλά.
-Μετεκλογικά , χρωστάνε σε κάθε σχολείο 1000 -
[quote='TRAVELLER']Στο θέμα τώρα :
-Προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός χαρακτήριζε τα ολοήμερα σχολεία 'παρκινγ μαθητών' και υποσχόταν ότι θα τα αναβαθμίσει.
Mέχρι εδώ όλα καλά.
Πλάκα έχουν μερικά πράγματα που αναφέρονται. Δυστυχώς όμως τρέχουν τόσο που δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Όταν λοιπόν γίνει μια έρευνα παραγωγικότητας, εκπαίδευσης, ικανοτήτων, εργασιακού χρόνου, ευθυνών κλπ. τότε θα χαρώ πολύ να σχολιάσω.
Μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν πάντως, και βάζω και τον εαυτό μου τον βλάκα μέσα.[/img]
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Καταρχήν ΔΕΝ εργαζονται 8 μήνες.
Ο καραμανλής δεν κάνει καλά, γιατί είχε τάξει διάφορα πριν τις εκλογές τα οποία θα έπρεπε να είχε κάνει.
Απλά βρίσκουν και τα κάνουν, οι περισότεροι δε απο αυτούς δεν έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα....μπήκαν στο δημόσιο και τους κακοπεφτει, πρέπει να περάσουν μαι βόλτα απο ισ. εταιρίες να δούνε τη γλύκα!
Μη είσαι χαζος ρε γμτ!!
Θεωρείς ότι στον ιδιωτικό τομέα αδικείσαι, εσύ ή κάποιος άλλος;
Διεκδίκησε το δίκιο σου.
Εαν είσαι του 'σφάξε με αγά μου να αγιάσω' , δε σου φταίει ο δάσκαλος ούτε ο σιδηροδρομικός ούτε ο καντηλανάφτης.[color=darkblue]
Δεν είμαι δάσκαλος να σου πω αν αδικούμε, αλλά οι συνάδελφοι σου (μάλλον είσαι δάσκαλος) στα ιδιωτικά ναι αδικούνται, δουλεύουν και αυτοί τους μήνες που δουλεύεις εσύ, αλλά δουλεύουν 8 ώρες γεμάτες τη μέρα και περνουν γύρω στο 25% λιγότερα χρήματα, οπότε ναι αδικούνται
Φυσικά απεργία δεν μπορούν να κάνουν το γιατί το ξέρεις!
Απλά οι του δημοσίου αυτό που σου λέω τόση ώρα είναι τσάμπα μάγκες γιατί απεργούν εκ του ασφαλούς...οτι κανεις δεν θα τους απωλύσει, και μάλιστα αυτοί που ζημιώνονται είνα ιτα παιδάκια!!!!![/color]Οι δάσκαλοι στην Ελλάδα δουλεύουν όσο και οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό. Οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα είναι αποτέλεσμα του εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία.
Εκεί 'οφείλονται' αυτές οι διακοπές. Διεκδίκησε τον χωρισμό τους όπως είναι σε όλη τον (πολιτισμένο) κόσμο.[color=darkblue]Το θέμα είναι γιατί κάθεστε 15 μέρες και 15 μέρες πάσχα? Ή ότι κάθεστε?[/color]
Το καλοκαίρι οι διακοπές είναι μεν συνεχόμενες που δεν είναι πουθενά αλλού αλλά σαν αντιστάθμισμα δεν υπάρχουν τα 10ημερα μέσα στο καταχείμωνο που υπάρχουν στη Γαλλία ή στη Γερμανία ή αλλού
Καλά πόσα 10μερα έχουν πια έξω? 3 10μερα τα έχουμε και εμείς απο Χρ+πάσχα κα ιμην ξεχνάς τις τρελές αργίες που έχει η Ελλάδα 3ων Ιεραρχών Αγιου πνεύματος, καθαρά δευτέρα 28 οκτωβρίου 25 μαρτίου προστάτης του Δήμου κλπ κλπ!
Εμένα δεν με νοιάζει να πεθάνει η αγελάδα του γείτονα που λέει το ανέκδοτο, αλλά ο ΄γείτονας που είναι ευεργετιμένος μην το παραγαμάει.
Λευτέρη μου δεν είχα παρακολουθήσει το Πρόγραμμα του Καραμανλή (ήμουν εξωτερικό, και να μην ήμουν δεν θα το παρακολουθούσα ) αλλά απ'ότι ακούω τα λεφτά που τους δίνει σε 6 6μηνιές δώσεις τους τα είχε τάξει, φυσικά οι άνθρωποι τα περιμένανε να τα πάρουν πριν πεθάνουν και όχι σε βάθοε χρόνου 3,5 ετών.
Για τα 15-16Κ πότε θα τα πάρουν που μου λες ας τα κάνουμε 14.000 χάριν ευκολίας. Απο το πρώτο έτος λοιπόν παίρνουν 14.000, 14 μισθοί επί 1.000 καθαρά (παρα κάτι ψιλά) 14.000/7 = 2.000 το μήνα για ούτε 6 ώρες δουλειά ημερησίως! Η άν το θες αλλιώς να βγάλουμε τα δώρα έξω, 12.000/7 = 1715 + δώρα χρ, πασχα και επίδομα αδείας.
Εγω πραγματικά θέλω να μου πείς, τι κύνδηνο διατρέχει ένας εκπαιδευτικός κάνοντας απεργία? Θα τον διώξει το δημόσιο?
Κάνει εκ του ασφαλούς κα ιζημιώνει ΜΟΝΟ τους μαθητές? Ή και τους γονείς που θα αναγκαστούν να τα στείλουν σε ιδιωτικό? -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Για τα 15-16Κ πότε θα τα πάρουν που μου λες ας τα κάνουμε 14.000 χάριν ευκολίας. Απο το πρώτο έτος λοιπόν παίρνουν 14.000, 14 μισθοί επί 1.000 καθαρά (παρα κάτι ψιλά) 14.000/7 = 2.000 το μήνα για ούτε 6 ώρες δουλειά ημερησίως! Η άν το θες αλλιώς να βγάλουμε τα δώρα έξω, 12.000/7 = 1715 + δώρα χρ, πασχα και επίδομα αδείας.
2 χιλιάρικα το μήνα;
Τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι! Οι δάσκαλοι φταίνε; Εγώ λέω να τους κόβουμε τον μισθό...
Ούτε οι 7 κατάλαβα πως βγαίνουν; 1μήνας χριστούγεννα+πάσχα +2 το καλοκαίρι=3. Γιατί πηγαίνουν στη δουλειά τους όλο τον Ιούλη και όλο τον Σεπτέμβρη!
-
Γιατί δε γινόσαστε όλοι δάσκαλοι ρε παιδιά , να έχετε και τη μονιμότητα και τα πολλά φράγκα;;
Δωστε κατατακτηριες και μπουκάρετε στα παιδαγωγικά.
Αφού , όπως παρουσιάζονται εδώ, οι εκπαιδευτικοί είναι ...και γαμώ τις ευκαιρίες, βουρ![...]
Τελικά , θα γίνεις δάσκαλος να καλοπερνάς ή όχι;
Αυτό δεν είναι επιχείρημα, το αντίστοιχο θα μπορούσε κανείς να πει και στους απεργούς: αφού ξέρατε ότι θα παίρνετε 1000 γιατί πήγατε να γίνετε δάσκαλοι;
Aν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.doe.gr/photo-repository/25.pdf και μετά σκέψου εάν γίνουν πραγματικότητα το 1/3 ή το 1/2 των αιτημάτων θα βουλιάξει η οικονομία της χώρας;
Δεν είναι προταιρεότητα το να μην υπάρχουν σχολεία που πέφτουν οι σαβάδες από τη μούχλα και τα παιδιά δεν έχουν μια στέγη για να κάθονται όταν βρέχει και ένα καλοριφέρ αντί για ξυλόσομπα;
Στο 21ο αιώνα είμαστε , για όνομα![quote='TRAVELLER']Στο θέμα τώρα :
Mέχρι εδώ όλα καλά.
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αλλά δεν είδα **ποτέ **καμία απεργία να γίνεται για αυτά **χωρίς **να περιέχει το αίτημα της αύξησης του μισθού των απεργών. Και η συγκεκριμένη απεργία, όπου οι απεργοί ζητούν μισθό 1400 ευρώ, επικοινωνιακά έχει χάσει το παιχνίδι από την πρώτη μέρα.
Γιατι,μηπως ειδες ποτέ απεργια οπου ικανοποιηθηκε οποιοδηποτε αλλο αιτημα πλην της αυξησης μισθου, και ετσι εληξε;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η πραγματικοτητα ειναι οτι οι δασκαλοι εχουν οσα χρειαζονται απο λεφτα.
Αλλα τους λειπουν (μετεκπαιδευση,σχολεια,αθλητικοι χωροι),αλλα τα εχουν γραμμενα στα απαυτα τους,γιατι **ως γνησιοι Ελληνες το μονο που τους νοιαζει ειναι τα φραγκα.Δωστους ενα πενηνταρι ευρώ και θα χορευουν σαν μαϊμούδες.**Αυτα ειναι τα ιδανικα των σημερινων δασκαλων,και με αυτα θα μεγαλωσουν τα παιδια μας.Συμφωνώ με το παραπάνω και με το ακόμα πιο πάνω.
Αν βρισκόταν ένας πρωθυπουργός με @@@@@, θα έβγαινε να πει:
'Ακούστε αγαπητοί δάσκαλοι, παίρνετε ήδη αρκετά για αυτό που δουλεύετε, θα θέλαμε να σας δώσουμε περισσότερα αλλά η κοινωνία έχει μεγάλες ανάγκες. Επειδή όμως κοινός σκοπός, δικός μας και δικός σας, είναι να βελτιωθεί η παιδεία και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι με καλύτερη κατάρτιση τα παιδιά μας, το 175 ευρώ δεν θα σας τα δώσω τελικά. Θα τα μαζέψω σε ειδικό λογαριασμό και με αυτά θ' αγοράσω εξοπλισμό εργαστηρίων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα φτιάξω καλύτερες αίθουσες με καλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά και με πρόσβαση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα οργανώσω τροφεία για τους μαθητές ώστε να ελαφρύνω τους εργαζόμενους γονείς και πολλά ακόμα.
Έτσι θα προσφέρουμε όλοι, και η κυβέρνηση και οι δάσκαλοι, στην κοινωνία ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ' -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
[color=darkblue]
Δεν είμαι δάσκαλος να σου πω αν αδικούμε, αλλά οι συνάδελφοι σου (μάλλον είσαι δάσκαλος) στα ιδιωτικά ναι αδικούνται, δουλεύουν και αυτοί τους μήνες που δουλεύεις εσύ, αλλά δουλεύουν 8 ώρες γεμάτες τη μέρα και περνουν γύρω στο 25% λιγότερα χρήματα, οπότε ναι αδικούνται
Φυσικά απεργία δεν μπορούν να κάνουν το γιατί το ξέρεις!
Απλά οι του δημοσίου αυτό που σου λέω τόση ώρα είναι τσάμπα μάγκες γιατί απεργούν εκ του ασφαλούς...οτι κανεις δεν θα τους απωλύσει, και μάλιστα αυτοί που ζημιώνονται είνα ιτα παιδάκια!!!!![/color]Mε όλο το σεβασμό στις απόψεις σου, θα σου πω ότι το θέμα το γνωρίζεις αποσπασματικά , δεν έχεις ασχοληθεί επαρκώς.
Με το «αδικείσαι» μίλησα γενικά και όχι για κάποιον συγκεκριμένο κλάδο.
Δεν έχει σημασία εάν είμαι εγώ δάσκαλος ή η γυναίκα μου ή ο αδερφός μου ή ο γείτονάς μου.
Εδώ μιλάμε για το δίκαιο ή όχι της απεργίας.
Τα ιδιωτικά σχολεία που αναφέρεις, υπάγονται και αυτά στο ΥΠΕΠΘ και φυσικά υπακούουν και αυτά στο σύνταγμα της πολιτείας.
Εάν οι δάσκαλοι στα ιδιωτικά δουλεύουν 8 χώρες, δηλαδή πάνε τα παιδιά τα 6χρονα και τα 10χρονα στο σπίτι τους στις 4 το απόγευμα, είναι απλώς έγκλημα. Φαντάσου τον εαυτό σου να είσαι 7χρονών και να σε αναγκάζουν να καθίσεις πίσω από ένα θρανίο 7ώρες. Θα άντεχες;
Αλλά βέβαια κανείς δεν ασχολείται εάν τα ιδιωτικά παρανομούν, διότι οι ιδιοκτήτες τους θα τα σκάσουν στον Πρωτόπαπα και στον Βουλγαράκη (τυχαία τα ονόματα) για να φτιάξουν διαφημιστικά σποτάκια και εκλογικά κέντρα.
Και για να τελειώνουμε : Για πολλά μπορεί να φταίνε οι δάσκαλοι αλλά πάντως όχι για την ασυδοσία των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.Περί «τσάμπα μάγκηδων» : Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανείς δεν μπορεί να απολύσει κανέναν χωρίς επιπτώσεις. Τώρα εάν πάει και αυτό το δικαίωμα κατά διαόλου, ρώτα αυτούς που το στέλνουν εκεί.
Για τα «παιδάκια» : Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τα παιδιά είναι οι εκπ/κοι. Οι μόνοι. Ψάξε να δεις τι επικρατεί στα σχολεία και πόσο εξοντωμένα τα έχουν τα παιδάκια , χάριν της «γνώσης».
Ρώτα να μάθεις ότι πάνε στις 2 σπίτι τους, πετάνε την τσάντα και πιάνουν σβάρνα τα φροντιστήρια και γυρίζουν αποχαυνωμένα κατά τις 8. Ρώτα και μάθε…
Τα παιδάκια έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανα, βλέποντας αυτούς που συναναστρέφονται για 6 ώρες τη μέρα , να παλεύουν για το δίκιο τους. Και αυτό είναι αν θες που ενοχλεί περισσότερο και όχι τα φράγκα. Γιατί πολύ πιθανό τα «παιδάκια» όταν δεν θα είναι πια παιδάκια να παλεύουν και αυτά για το δίκιο τους. Είμαστε για τέτοια τώρα;;
«Ακυρον» λοιπόν ο «πόνος» για τα παιδάκια. Τα παιδάκια ξέρουν πολύ καλά ποιος πραγματικά τα πονάει. Κάτι που φαίνεται να το ξέρουν και οι γονείς τους μια και η απεργία έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Πάνω από το 65% της κοινωνίας βρίσκουν τα αιτήματα των δασκάλων δίκαια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research[color=darkblue]Το θέμα είναι γιατί κάθεστε 15 μέρες και 15 μέρες πάσχα? Ή ότι κάθεστε?[/color]
Nα το ξαναπώ γιατί μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής. Το ότι κάθονται οι εκπ/κοι 15 μέρες στις γιορτές , δεν είναι κάτι που απαίτησαν ή διεκδίκησαν. Το βρήκαν έτσι. Και το βρήκαν έτσι διότι είναι αποτέλεσμα του «ανακατέματος» κράτους και εκκλησίας. Εγώ είμαι ο πρώτος που δε θέλω αυτό το μπλέξιμο. Πες λοιπόν σε αυτούς που ψηφίζεις, και που σε καμιά από τις αναθεωρήσεις του Συντάγματος δεν προβλέπουν το χωρισμό εκκλησίας και κράτους να το κάνουν. Θα ακολουθήσει μια σειρά από γεγονότα, ενέργειες, συμβάντα, όπως θέλουμε το λέμε που μεταξύ αυτών θα είναι και το να μην κάθονται οι εκπ/κοι τόσο πολύ.
Για να σε προλάβω πάντως και στο εξωτερικό , κάθονται στις γιορτές. Αλλά όχι 15 μέρες. Γύρω στη βδομάδα.
Τα «10ήμερα» που λες πιο κάτω δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι. Είναι σίγουρα τρία. Οκτώβρη-Φλεβάρη-Απρίλη στις χώρες τις κεντρικής Ευρώπης. Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις πόσο ακριβώς είναι , ευχαρίστως να το ψάξω καλύτερα.
Οι τοπικές γιορτές ισχύουν παντού επίσης. Μπορεί να μην είναι θρησκευτικές. Είναι κάτι άλλο όμως.Για τα 15-16Κ πότε θα τα πάρουν που μου λες ας τα κάνουμε 14.000 χάριν ευκολίας. Απο το πρώτο έτος λοιπόν παίρνουν 14.000, 14 μισθοί επί 1.000 καθαρά (παρα κάτι ψιλά) 14.000/7 = 2.000 το μήνα για ούτε 6 ώρες δουλειά ημερησίως! Η άν το θες αλλιώς να βγάλουμε τα δώρα έξω, 12.000/7 = 1715 + δώρα χρ, πασχα και επίδομα αδείας.
Εγω πραγματικά θέλω να μου πείς, τι κύνδηνο διατρέχει ένας εκπαιδευτικός κάνοντας απεργία? Θα τον διώξει το δημόσιο?
Κάνει εκ του ασφαλούς κα ιζημιώνει ΜΟΝΟ τους μαθητές? Ή και τους γονείς που θα αναγκαστούν να τα στείλουν σε ιδιωτικό?Αυτά που λες δε στέκουν σε καμια περίπτωση. Μπορείς να μπεις στο site της ομοσπονδίας των δασκάλων ή των καθηγητών και να δεις τους μισθούς που πραγματικά παίρνουν σε σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας τους και την οικογενειακή τους κατάσταση. Μετά κάνε τους υπολογισμούς σου.
Ο εκπ/κός διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο που διατρέχει και ο καθένας Δ.Υ που απεργεί.
Σαφώς και διατρέχει μικρότερο κίνδυνο από τον εργάτη της Χαλυβουργικής που θα κλείσει το δρόμο όταν απεργεί αλλά όταν κάποτε είχαν κλείσει το ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο, κατέβηκα από το αυτοκίνητό μου και κάναμε τσιγαράκι και διαβάσαμε sportime.
Δεν έριξα το αυτοκίνητό , πάνω τους επειδή «εκβίαζαν το κοινωνικό» σύνολο. Απλώς πήγα μια ώρα αργότερα σπίτι μου. Αυτή είναι η διαφορά μας.
Εάν θα στείλει ο γονιός το παιδί του στο ιδιωτικό θα κάνει κακό και στο παιδί του και στην τσέπη. ¨Όπως σου είπα πιο πριν , τα ιδιωτικά είναι ασύδοτα και αυτό αποβαίνει εις βάρος των παιδιών.
Επίσης , εξήγησα πιο πάνω ότι η καραμέλα με τα παιδιά, δεν πιάνειΠάντως είμαι περίεργος να δω την αντίδρασή σας, όταν θα σκάσει μύτη και καμιά άλλη απεργία.
Και καλά οι δάσκαλοι , είναι : Κοπρίτες, χαραμοφάηδες, ευνοημένοι, αμόρφωτοι, υψηλόμισθοι και δε συμμαζεύεται.
Βάζω στοίχημα ότι και οι επόμενοι απεργοί (τραπεζικοί, ΔΕΗτζήδες, οδηγοί λεωφορείων, λιμενικοί, σκουπιδιαραίοι) με το ίδιο υφάκι θα αντιμετωπισθούν. -
catalyst
Eάν ανοίξεις το site που έχεις κάνει quote θα δεις ότι τα αιτήματα είναι κατά βάση μη οικονομικά!
Εγώ δε σου λέω να το ανοίξεις, προφανώς και θα έχεις σοβαρότερα πράγματα να κάνεις , το εννοώ δεν ειρωνεύομαι.
Όποτε βρεις το χρόνο όμως κάντο και θα δεις ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν από πηγές του ΥΠΕΠΘ και τον Τσάκωνα είναι ψέματα.
Το αν έχει χαθεί επικοινωνικά δεν το νομίζω. Διότι ήταν καλά προετοιμασμένη. Οι γονείς είναι επαρκώς ενημερωμένοι, γιατί τι πραγματικά ζητάνε οι δάσκαλοι και δεν τσιμπάνε.
Από την πρώτη κιόλας μερα (11/9) στα σχολεία υπήρχαν φυλλάδια ενημερωτιά με τα **πραγματικά **αιτήματα
Αλλη μεγάλη απεργία δεν έχουν κάνει οι δάσκαλοι. Η προηγούμενη ήταν το 1963 και ο μακαρίτης ο Καραμανλής τους επιστράτευσε.
Εγινε και μια απόπειρα το 1997 αλλά εκεί παίχθηκαν άλλα παιχνίδια -
Βάζω στοίχημα ότι και οι επόμενοι απεργοί με το ίδιο υφάκι θα αντιμετωπισθούν.
Κατσε να δεις τις προτασεις τις 'επιτροπης σοφων' για τις μεταρρυθμισεις της επομενης τετραετιας...
Αναμεσα στις αλλες (ομορφες...) ειναι κι η καταργηση της απεργιας στον δημοσιο τομεα (στενο ή ευρυτερο)
Φτιαχνουμε κλιμα μαν -
Η απεργια εχει ξεφτυλιστει ως θεσμος.
Καθε κομματοσκυλο και καθε ΚΚΕ την κανει οποτε γουσταρει οχι για ουσιαστικα αιτηματα αλλα για επιδειξη κομματικης δυναμης. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν βρισκόταν ένας πρωθυπουργός με @@@@@, θα έβγαινε να πει:
'Ακούστε αγαπητοί δάσκαλοι, παίρνετε ήδη αρκετά για αυτό που δουλεύετε, θα θέλαμε να σας δώσουμε περισσότερα αλλά η κοινωνία έχει μεγάλες ανάγκες. Επειδή όμως κοινός σκοπός, δικός μας και δικός σας, είναι να βελτιωθεί η παιδεία και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι με καλύτερη κατάρτιση τα παιδιά μας, το 175 ευρώ δεν θα σας τα δώσω τελικά. Θα τα μαζέψω σε ειδικό λογαριασμό και με αυτά θ' αγοράσω εξοπλισμό εργαστηρίων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα φτιάξω καλύτερες αίθουσες με καλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά και με πρόσβαση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα οργανώσω τροφεία για τους μαθητές ώστε να ελαφρύνω τους εργαζόμενους γονείς και πολλά ακόμα.
Έτσι θα προσφέρουμε όλοι, και η κυβέρνηση και οι δάσκαλοι, στην κοινωνία ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ'Είσαι σίγουρος για αυτά που γράφεις;
Πώς θα δείξει μια κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για την Παιδεία;
Μήπως **μειώνοντας τις δαπάνες από 3,61% σαν ποστοστό επί του ΑΕΠ το 2004 , στο 3,09% σαν ποστοστό επί του ΑΕΠ το 2007;
**
Ετσι δείχνει τον ενδιαφέρον της;Πάντως από ιδέες έχεις πολλές.
Καμια άλλη παίζει;
Μήπως ξέρεις ότι στήθηκαν εταιρείες μαϊμούδες* , που 'κέρδισαν' τους διαγωνισμούς στην προμήθεια Η/Υ και τώρα έχουν βαρέσει διάλυση και οι υπολογιστές είναι άχρηστοι;
Αγνοείς πολλά πράγματα στο έχω ξαναπεί.- Εσύ θα μου απαντήσεις;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Βάζω στοίχημα ότι και οι επόμενοι απεργοί με το ίδιο υφάκι θα αντιμετωπισθούν.
Κατσε να δεις τις προτασεις τις 'επιτροπης σοφων' για τις μεταρρυθμισεις της επομενης τετραετιας...
Αναμεσα στις αλλες (ομορφες...) ειναι κι η καταργηση της απεργιας στον δημοσιο τομεα (στενο ή ευρυτερο)
Φτιαχνουμε κλιμα μαν...και θα εισπάξουν αυτά που φτιάχνουν. Δεν έχουν διαδαχθεί τίποτα μάλλον.
-
Προσωπικα δεν ειμαΙ αντιθετος οχι μονο στα 1400 που ζητουν αλλα να παρουν 2000....αλλα με καποιες προυποθεσεις.
-Αυστηρη αξιολογηση.Δεν δεχομαι να αφηνω την εκπαιδευση των παιδιων μου στο φιλοτιμο του καθενος.
-Οι δασκαλοι να ειναι οι καθολα υπευθυνοι για την αποδοση των μαθητων, δινοντας τους ολες τις προυποθεσεις που απαιτει αυτο.
Ενισχυτικη διδασκαλια στα σχολεια πχ και οχι απλο παρκιγκ παιδιων.-Αρση μονιμοτητας....οποιος δεν κανει για εκπαιδευτικος να παει σπιτι του να κανει αλλη δουλεια, δεν ειναι ο δασκαλος οπως ενας απλος ΔΥ.
-Δεν μπορει τα σχολια μας γενικα να ειναι σε αυτη την κατασταση με την παραπαιδεια να ανθει , και αυτοι που εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης για αυτο το μονο που ζητουν να ειναι αυξηση του μισθου τους.
Να αναλαβουν τις ευθυνες του στην πραξη και οχι θεωριες, να το αποδειξουν και υστερα να ερθουν και να ζητησουν οτι θελουν και να εχουν την κοινωνια με το μερος τους.
Με την εργασια και την αποδοση επι του παροντος, και πολλα παιρνουν.
-
Αντί να σας απασχολεί το ότι στις γενικές απεργίες της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν συνήθως 20% των υπαλλήλων (οι περισσότεροι επειδή βαριούνται να πάνε στη δουλειά και βρίσκουν νόμιμο τρόπο αποχής), κάθεστε και σκέφτεστε ότι πάνε κάποιοι να περιορίσουν το δικαίωμα της απεργίας. Αν ήταν η απεργία σήμερα μέσο με ισχυρό έρεισμα, κανείς δεν θα τολμούσε να το πειράξει. Αλλά πού...
Μέσο προβολής των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών που κατόπιν υπουργοποιούνται έχουν καταντήσει οι απεργίες και οι διαδηλώσεις. -
...και θα εισπάξουν αυτά που φτιάχνουν. Δεν έχουν διαδαχθεί τίποτα μάλλον.καλυτερα απ' ολους οσους ξερω το χει πει ο Τσακνης:
Κρατάω το στόμα μου κλειστό τα χείλη μου ματώσανε
κι αυτοί που μας προδώσανε ανέραστοι να μείνουν
κουφάλες δεν ξοφλήσαμε αυτό έχω μόνο να τους πω
τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Προσωπικα δεν ειμαΙ αντιθετος οχι μονο στα 1400 που ζητουν αλλα να παρουν 2000....αλλα με καποιες προυποθεσεις.-Αυστηρη αξιολογηση.Δεν δεχομαι να αφηνω την εκπαιδευση των παιδιων μου στο φιλοτιμο του καθενος.
Πολύ πολύ σωστό. Το σύστημα της μη αξιολόγησης δοκιμάστηκε και απέτυχε. Κανείς πλέον δε λέει όχι στην αξιολόγηση.
Με τη μόνη διαφορά να είναι αντικειμενική. Οι αξιολογητές να μην είναι τοποτηρητές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ αλλά να βγαίνουν με απολύτως αυστηρά και μετρήσιμα κριτηρια. (2ο πτυχίο, συγγραφική δράση, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και όχι...συνέντευξη)-Οι δασκαλοι να ειναι οι καθολα υπευθυνοι για την αποδοση των μαθητων, δινοντας τους ολες τις προυποθεσεις που απαιτει αυτο.
Ενισχυτικη διδασκαλια στα σχολεια πχ και οχι απλο παρκιγκ παιδιων.Υπάρχει ενισχυτική διαδασκαλία σα θεσμός σε πολλά σχολεία. Για να επεκταθεί σε όλα , χρειάζονται φράγκα. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις.
Επίσης λειτουργούν και τάξεις υποδοχής (παλλινοστούντων, ξένων κ.τ.λ) αλλά και αυτές είναι λειψές.
Από φέτος μπήκε και 2η ξένη γλώσσα, έχουν μπει ειδικότητες (μουσική , θεατρική αγωγή) αλλά είναι ορφανές οι θέσεις , διότι δε γίνονται προσλήψεις.-Αρση μονιμοτητας....οποιος δεν κανει για εκπαιδευτικος να παει σπιτι του να κανει αλλη δουλεια, δεν ειναι ο δασκαλος οπως ενας απλος ΔΥ.
Εμπίπτει στο πρώτο σου σχόλιο. Γενικά πάντως, όπως εσύ είναι αδύνατο να αφήσεις το συναλλασόμενο να περιμένει και να κάνεις τσιγάρο άλλο τόσο δύσκολο , και πιθανώς δυσκολότερο, είναι να μην κάνει μάθημα ο εκπ/κός και να συμπληρώνει 'στοιχημα'
-Δεν μπορει τα σχολια μας γενικα να ειναι σε αυτη την κατασταση με την παραπαιδεια να ανθει , και αυτοι που εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης για αυτο το μονο που ζητουν να ειναι αυξηση του μισθου τους.
Φροντιστήρια έχουμε εμείς, η Κύπρος και η Ιαπωνία. Εάν θέλουν τα καταργούν και τα καθιστούν άχρηστα σε μια νύχτα μέσα. Δε θέλουν
Να αναλαβουν τις ευθυνες του στην πραξη και οχι θεωριες, να το αποδειξουν και υστερα να ερθουν και να ζητησουν οτι θελουν και να εχουν την κοινωνια με το μερος τους.
Με την εργασια και την αποδοση επι του παροντος, και πολλα παιρνουν.
Κουβεντιάζουμε κάτι σελίδες για αυτό, δεν έχει νόημα άλλη μια επανάληψη
-
Για τη μουσική και θεατρική αγωγή υπάρχει δυστυχώς και πρόβλημα αδιαφορίας εκ μέρους των μαθητών σε πολλά σχολεία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι! Οι δάσκαλοι φταίνε; Εγώ λέω να τους κόβουμε τον μισθό...
Ακόμα καλύτερα να γυρίσουμε στα αλληλοδιδακτικά του Καποδίστρια και οι μαθητές των μεγάλων τάξεων να διδάσκουν στους μικρότερους.
Ετσι θα έχουμε οικονομικό όφελος, θα γλιτώσει το κράτος λεφτά. Δεν έχει. Να το ενισχύσουμε.Όπου δεν επαρκούν οι μαθητές να πάρουμε κανένα παπά. Γραφή κι ανάγνωση από την Οκτώηχο.Και πολύ τους είναι.
Επιστροφή στις ρίζες μας ρε γμτ!
Καθηγητές στα σχολεία