-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς να υπολογίσεις πόσο σε ωφέλησαν οι υψηλές αποδοχές (με διεθνή μάλιστα κριτήρια) των εργαζόμενων στην Ολυμπιακή; Ή πόσο σε ωφέλησαν τα προνόμια των ΟΤΕτζήδων; Ως πολίτης κέρδισες κάτι από τη μη φορολόγηση των πρατηριούχων και ταξιτζήδων;Πότε θα καταλάβουμε σε τούτη τη χώρα ότι οι συντεχνίες υποθηκεύουν το μέλλον της πλειοψηφίας των εργαζομένων; Άντε να τρίξεις τα δόντια στο αφεντικό σου που δεν σου πληρώνει τις υπερωρίες επειδή αυτές πληρώνονται στους πιλότους της Ο.Α. και πες μου τα αποτελέσματα. Ή, ορμώμενος από την εθελουσία έξοδο των ΟΤΕτζήδων, άντε να φωνάξεις επειδή απέλυσε ο δικός σου 10 εργαζομένους.
Άλλο πράγμα οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ κινητοποιήσεις και άλλο οι ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ. Για να στο πω πιο απλά: αν σε μια μεγάλη επιχείρηση πιέσουν εκβιαστικά οι κουστουμάτοι των πάνω ορόφων για αυξήσεις των μισθών τους, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ περίπτωση να αυξηθεί ο μισθός του πορτιέρη και της καθαρίστριας. Τόσο απλά.
Εσενα ποσο σε ωφελησαν οι φοροαπαλλαγες στα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κερδη στους βιομηχανους;
Η παραγραφη της ληστειας του ΧΑ απο το κομμα που βγηκε υποσχομενο τιμωριες;
Η πωληση κερδοφορων εταιριων του δημοσιου;Πηξαμε στα
-
Καθόλου δεν με ωφέλησαν. Άρα λοιπόν κάτι που δεν με ωφέλησε αντιμετωπίζεται με κάτι άλλο που δεν με ωφέλησε; Το λογικό κενό των γραφομένων σου, greo, δεν αντιμετωπίζεται με παπαγαλισμούς κομματικών σχηματισμών.
ΥΓ: το πουλί σου δεν φαίνεται, να το διορθώσεις.
(Βλέπω ότι ακολουθείται συγκεκριμένη τακτική όταν πέφτουμε σε τοίχο, δηλαδή της συνθηματικής απαξίωσης του συνομιλητή. Παλιό δικολαβίστικο και παλαιοκομματικό κόλπο στο οποίο έχω ανοσία. )
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Asxeto, alla i sister pou spoudazei paidagwgiko me eipe oti paliotera oi daskaloi sthn 1o va8mia itan oloi kati apotyximenoi apo xwria pou teleiwnan mia akadimia kai epeidi eixan eleipsi proswpikou tous pernan. gia ayto exoume tetoia katastasi twraΠες στη σιστερ ότι οι Ακαδημίες έγιναν ΠΤΔΕ μετά από απεργίες.
Πες της επίσης ότι και Πανεπιστημιο που θα τελειώσει και ΜΔΔΕ να πάει και κανά διδακτορικούλι να χτυπήσει , οι 'όλα τα σφάζω όλα τα μαιχαιρώνω' επαϊοντες του φόρουμ των 4Τ, άσχετη θα την ανεβάζουν, αμόρφωτη θα την κατεβάζουν και θα την περάσουν ...ΚΤΕΟ πριν της κάνουν την ιδιαίτερη τιμή να της αναθέσουν το βλαστάρι τους .
Όπότε αντιγραφή και κανένα σκονάκι αδερφέ, για να χαρεί και τα νιάτα της
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καθόλου δεν με ωφέλησαν. Άρα λοιπόν κάτι που δεν με ωφέλησε αντιμετωπίζεται με κάτι άλλο που δεν με ωφέλησε; Το λογικό κενό των γραφομένων σου, greo, δεν αντιμετωπίζεται με παπαγαλισμούς κομματικών σχηματισμών.ΥΓ: το πουλί σου δεν φαίνεται, να το διορθώσεις.
(Βλέπω ότι ακολουθείται συγκεκριμένη τακτική όταν πέφτουμε σε τοίχο, δηλαδή της συνθηματικής απαξίωσης του συνομιλητή. Παλιό δικολαβίστικο και παλαιοκομματικό κόλπο στο οποίο έχω ανοσία. )
Ξερεις τι δεν εχω καταλαβει; Οποτε γινεται οποιαδηποτε μορφη κινητοποιησης, θα μπεις και θα κατηγορησεις τους εργαζομενους.
Τελικα τι στην ευχη μας ωφελει; Ξερουμε; Γιαυτο ρωταω να βρω τι;
Αρα το κενο δεν βρισκεται στα γραφομενα μου! Βρισκεται στην επιχειρηματολογια σου, η οποια ειναι μονιμως επιθετικη προς τους συνδικαλιστες ή τα αντιστοιχα κινηματα, χωρις ποτέ να ακουσουμε τελικα τι θελεις;Αυτο που κανεις εχει ονομα. Ονομαζεται φτηνος λαϊκισμος (που πανε τα λεφτα μας, αδειες κατσαρολες κλπ) και στην χωρα μας αντιπροσωπευεται κυριως απο το κυβερνων κομμα. Εγω εχω το θαρρος και λεω τι ψηφιζω, γιατι το ψηφιζω, ποιους υποστηριζω και γιατι.
Βρες το και πες μια φορα την αληθεια. Μην υποστηριζεις τον απλο εργαζομενο γιατι ο απλος εργαζομενος ξερεις τι γνωμη εχει για μια δικηγορατζα που παπαγαλιζει το ρηθεν υπο του Μητσοτακη 'πρεπει να κανουκμε θυσιες'; -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...όχι τυχαία νομίζω...
..κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να πάρεις την 'Καθημερινή' μεθαύριο, για να μας πεις τι λέει ο Γιανναράς για την απεργία.
Εάν έχεις και τις απόψεις του Καψάλη, του Βορίδη και του Χριστόδουλου ακόμα καλύτερα.
Τον 'Περίανδρο' τον μπαγλάρωσαν οπότε , δεν έχεις πρόσβαση.
Όχι όμως 'copy+paste' βάλε και κανένα δικό σου.Θα περιμένω με αγωνία
Υ.Γ ...και μην ερμηνεύεις, όπως σε βολεύει. Αν έχεις κάποια απορία , ρώτα : στα ίσα
Ευχαριστως να την πάρω και να σου την στείλω!
Παρεπιμπτόντως, η απάντηση σου είναι άσχετη με το σχόλιό μου, (οπότε και άσχετο το αγωνιστικό σου ξέσπασμα) το οποίο αναφερόταν εδω:
Τις προτάσεις του Βερέμη τις έχω διαβάσει και με βρίσκουν σύμφωνο κατά 90%. Μακάρι να ήταν αυτός υπουργός παιδείας κι όχι η χοντρέλω.
Αυτό το υπουργείο είναι πολύπαθο. Μιλάμε όλοι οι ανάπηροι , οι 'μαθητευόμενοι μάγοι' εκεί πάνε.
Τι διάολο... -
greo
αν ονομάζεις φθηνό λαϊκισμό μια σειρά από επιχειρήματα που αντανακλούν σε ορισμένες καταστάσεις, τότε απλώς εθελοτυφλείς. Εθελοτυφλείς μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, όπου υπάρχουν οι ζάμπλουτοι (όπως συμβαίνει παντού, από τις ΗΠΑ ως τη Σουηδία και ως την εκλιπούσα ΕΣΣΔ), οι ανεχείς και πιεσμένοι, οι μικρομεσαίοι που τα φέρνουν βόλτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και οι προνομιούχοι μισθωτοί διαφόρων κλάδων που εργάζονται λιγότερο, παράγουν λιγότερο και κερδίζουν προκλητικά περισσότερα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.Αφού τολμάς να μιλάς για λαϊκισμό, βγες να μεταφέρεις την προαναγγελία των Αλαβάνων και Παπαρηγαίων περί επέκτασης των διδασκαλικών κινητοποιήσεων στα σχολεία μέσω καταλήψεων.
Εμπρός; Ακούτε; Πού ξαναείδαμε το ίδιο ακριβώς κόλπο; Μα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ πρόσφατα. Φαντασία στην εξουσία, στην παραεξουσία όμως...;
Η Γιαννάκου θα είναι ΗΛΙΘΙΑ αν υποχωρήσει μπροστά στη συγκεκριμένη τακτική ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.Τέλος, αφού το προχώρησες τόσο πολύ, σου λέω ότι δεν πρόκειται να δω διαφορετικά αιτήματα που συνεπάγονται την επιβάρυνση ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων με επιπλέον φορολογία για να βελτιωθούν οι οικονομικές αποδοχές λίγων ομάδων.
EDIT:
ΡΕΕΕΕ!!!! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;;;;;Οι ίδιοι που δεν έπαιρναν ούτε καν υπόσχεση περί καταβολής του επιδόματος επί τόσα χρόνια, έμαθαν ότι θα τους καταβληθεί αυτό εντός των προσεχών ετών και το ζητάνε με ανυποχώρητη στάση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
Πάτε καλά;;;;
Ποιους δουλεύετε;;; Σώνει και ντε να παρουσιάσετε αυτούς που για πρώτη φορά είπαν ότι θα δοθεί το επίδομα ως άτομα που το αρνούνται;
Κουράστηκα με τα φερέφωνα, ειλικρινά κουράστηκα. Άντε να πιάσετε δουλειά στο Ριζοσπάστη, το Βήμα και το Mega. -
Μάνο, έχεις βγάλει εντελώς από την εξίσωση τους βιομηχάνους/επιχειρηματίες. Και μάλιστα ούτε καν προσχηματικά, όπως το κυβερνών κόμμα, ότι τάχα μου αυτοί 'παράγουν πλούτο'. Λες ξεκάθαρα και σταράτα: 'αφού δεν πρόκειται να θιγούν ΠΟΤΕ οι έχοντες, θα τα παίρνουν μονίμως από τους μισθωτούς'. Σκέψου όμως λίγο: από όλους όσους διαφωνούν μαζί σου στο κατά πόσο πρέπει ή όχι οι εργασιακοί κλάδοι (αυτό που εύκολα αποκαλείς 'συντεχνία') να κινητοποιούνται για καλύτερους μισθούς και συντάξεις, κανείς δεν επιθυμεί να τα 'πάρουν' από τους μεν -μισθωτούς- και να τα δώσουν στους δε.
Επιτέλους, απαιτούμε να φορολογούμαστε και γενικά να αποδίδουμε στην κοινωνία (και όχι στο 'κράτος') ανάλογα με το εισόδημά μας. Όχι εύκολες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους, όχι διευκόλυνση εισφοροδιαφυγών σε ελεύθερους επαγγελματίες. Και βέβαια ας τολμήσουν επιτέλους να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, κι όχι όσους πληρώνουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τους φόρους τους (βλ. μισθωτοί, δημόσιοι και μη).Κι αν θέλεις, σε ανάλογο τόνο:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 1.400 ΕΥΡΩ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; -
Πέτρο, ναι, σωστά, αλλά δεν πρόκειται. Δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα μέρος του κόσμου, δηλαδή να υπαχθούν οι ισχυροί σε ισοδύναμα βάρη με τους λιγότερο ισχυρούς.
Λύση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι το να ρίξεις άπαντες σε ένα σοσιαλιστικού τύπου χάλι (από πλευράς δυνατότητας ατομικής ανέλιξης και προόδου), στερώντας την επιλογή από τα άτομα. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό.Οι ισχυροί πάντα εκμεταλλεύονται την ισχύ τους, μόνο οι τυφλοί αρνούνται να το δουν, μόνο οι μωροί αρνούνται να το παραδεχθούν.
Πάμε λοιπόν στην πραγματικότητα.
ΟΧΙ, δεν είναι πολλά λεφτά τα 1400 ευρώ. ΟΜΩΣ, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν πολλοί ανεχείς ή κακοπληρωμένοι υπέρ κάποιων εξαιρετικά καλοπληρωμένων βάσει της εργασίας που προσφέρουν. Είναι κοινωνικά προκλητικό, έτσι το βλέπω εγώ.Τη φοροδιαφυγή έχει υπάρξει προσπάθεια να τη χτυπήσουν διάφοροι με τα περίφημα (και ορθά θεωρώ) αντικειμενικά τεκμήρια. Αλλά επειδή του νεοΈλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, αυτά καταργήθηκαν, ώστε ο τάδε να έχει porshe και τρίπατο στο Καβούρι και να δηλώνει 30.000 ευρώ εισόδημα.
Γιατί δεν πηδάνε τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους; Γιατί δεν σκίζουν τους επιχειρηματίες-επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και πουλάνε κινέζικα με 1000% κέρδος ή βγάζουν μεροκάματα 500 ευρώ για να βάλουν 3 σωλήνες και 1 μπιντέ;
Επειδή έτσι λειτουργεί το σκάρτο σύστημα, γιατί με αυτή τη νοοτροπία έχουν εμποτιστεί οι Έλληνες.Άρα πρώτα πρέπει να μεταβληθεί η νοοτροπία αυτή και μετά να κινηθούμε αναλόγως. Τώρα πηγαίνουμε ανάποδα: ενώ είναι δεδομένο ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν τους περισσότερους ΑΜΕΣΟΥΣ φόρους (και φυσικά τους περισσότερους ΕΜΜΕΣΟΥΣ), εντούτοις σκάνε μύτη διάφοροι και ζητάνε από τους επιβαρυμένους με το φορολογικό βάρος να πληρώσουν 30% και βάλε αύξηση των αποδοχών τους.
Αυτό απλώς δεν στέκει, είναι κοινωνικά ανακόλουθο και ειδικά μάλιστα αν ακολουθείται από στάση απόλυτη και εκβιαστική, σαν αυτή των δασκάλων σήμερα, των υπαλλήλων της Ολυμπιακής καλοκαίρι-Χριστούγεννα-Πάσχα, των πανεπιστημιακών μέσα στις εξεταστικές κλπ.Το χειρότερο: οι κοινωνικοί αγώνες ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΙ από πολιτικές παρατάξεις που απλώς επιχειρούν να περάσουν τη δική τους αντίληψη εκμεταλλευόμενες τα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα υποδαυλίζοντάς τα. Θαυμάστε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244ΚΝΕ: Αγωνιστικός χαιρετισμός στους καταληψίες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού τολμάς να μιλάς για λαϊκισμό, βγες να μεταφέρεις την προαναγγελία των Αλαβάνων και Παπαρηγαίων περί επέκτασης των διδασκαλικών κινητοποιήσεων στα σχολεία μέσω καταλήψεων.
Εμπρός; Ακούτε; Πού ξαναείδαμε το ίδιο ακριβώς κόλπο; Μα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ πρόσφατα. Φαντασία στην εξουσία, στην παραεξουσία όμως...;
Η Γιαννάκου θα είναι ΗΛΙΘΙΑ αν υποχωρήσει μπροστά στη συγκεκριμένη τακτική ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.Πολύ Θόδωρα βλέπεις. Ακριβώς τα ίδια είπε το μεσημέρι στην ενημέρωση των συντακτών.
Τώρα βέβαια, μόνο κάποιος βλαξ πιστεύει ότι ο Αλαβάνος και η Παπαρήγα έχουν δώσει γραμμή στα 16χρονα να προκαλέσουν αναμπουμπούλα. Ο Αλαβάνος τα είπε αυτά (περί καταλήψεων) όταν ήδη είχαν ξεκινήσει οι καταλήψεις στα σχολεία. Και βέβαια δεν ξεκίνησαν σήμερα ούτε χθες. Πάνω από 100 Λύκεια είναι αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη στο λεκανοπέδιο.
Συνάδελφοι της Γιαννάκου έλεγαν of the record στους δημοσιογράφους ότι : «Η Μαριέτα και 200 μύρια να είχε να διαχειριστεί , πάλι θα …κατάφερνε να βγάλει τους εκπ/κούς στο δρόμο»
Οι ίδιοι που τη συναστρέφονται τη θεωρούν ηλίθια. Το δημοσίευμα είναι από την «Ημερησία» του ΣαββάτουΤέλος, αφού το προχώρησες τόσο πολύ, σου λέω ότι δεν πρόκειται να δω διαφορετικά αιτήματα που συνεπάγονται την επιβάρυνση ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων με επιπλέον φορολογία για να βελτιωθούν οι οικονομικές αποδοχές λίγων ομάδων.
Πες στην κυβέρνησάρα μας να κάνει κάτι να βελτιώσει τις συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι για 12ωρα τις καθημερινές και 6ωρα τα Σάββατα έγραψε χθες ο “ratanplan” αλλά…έκανες ότι δεν το είδες. Πες τους επίσης , ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είναι άδικο να έχουν σπαστά ωράρια, δεν είναι δούλοι. Και να …σπάσει τα μούτρα του Κυριακόπουλου που μιλούσε για «απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα» κάτι που πρακτικά σημαίνει «προσλαμβάνουμε και απολύουμε όποτε μας καυλώσει»
Με 12ωρα θα «επανιδρυθεί το κράτος» που ευαγγελίζεται ο Προκοπάκης;
Eίπαμε : Νέο ήθος!EDIT:
ΡΕΕΕΕ!!!! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;;;;;Νευράκια;
Οι ίδιοι που δεν έπαιρναν ούτε καν υπόσχεση περί καταβολής του επιδόματος επί τόσα χρόνια, έμαθαν ότι θα τους καταβληθεί αυτό εντός των προσεχών ετών και το ζητάνε με ανυποχώρητη στάση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
Πάτε καλά;;;;
Ποιους δουλεύετε;;; Σώνει και ντε να παρουσιάσετε αυτούς που για πρώτη φορά είπαν ότι θα δοθεί το επίδομα ως άτομα που το αρνούνται;Ψέματα , ψέματα και πάλι ψέματα! Δε βαρέθηκες πια;
Από τα 176
-
Θα σου κάνω τη χάρη να σου απαντήσω TRAVELLER (ελπίζω να μην το ξαναμετανιώσω).
Η ΚΝΕ στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Εγώ, επειδή δεν γεννήθηκα χθες αλλά αντιπροχθές, ξέρω πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί η ΚΝΕ και οι άλλες αριστερές νεολαιίστικες οργανώσεις. Τα έχω παρακολουθήσει από κοντά κι ευτυχώς λάκισα γιατί τέτοιον απαγχονισμό της ατομικής βούλησης δεν θα τον άντεχα.
Οι επικεφαλής παίρνουν οδηγίες από το κέντρο και τις διοχετεύουν στις κατά τόπους οργανώσεις. Οι κατά τόπους οργανώσεις κατευθύνουν τα μέλη σε όλες τις επί μέρους εκδηλώσεις και φυσικά στις σχολικές ομάδες. Ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι είναι άκρως χειραγωγήσιμα - το να βγει κάποιος σε ένα γυμνάσιο/λύκειο και να πει 'Πούστ#%δες, θα σας δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε' συνεπάγεται ενθουσιασμό και άμεση συναπόφαση διά βοής. Κάλπες βέβαια δε στήνονται, το όχι δύσκολα το λένε κάποιοι γιατί αυτομάτως χαρακτηρίζονται από την 'ομάδα' ως χέστηδες.
Άρα κάνε μου τη χάρη ν' αφήσεις τις σαχλαμάρες, δεν μιλάς σε άσχετο.ΤΙΠΟΤΑ δεν 'κάνω ότι δεν βλέπω'. Εσύ άφησες αναπάντητα δικά μου σαφή ερωτήματα. Ο rantaplan έγραψε αυτό που ισχύει και συμφωνώ απολύτως μαζί του - στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι στενάζουν. Διάβασε τι έχω γράψει για να μην τα παραθέτω. Μου αρέσει που βρίσκεις ιστορίες εκεί όπου δεν υπάρχει κάτι.
'Επανίδρυση του κράτους' σημαίνει (όπως το καταλαβαίνω εγώ) επανίδρυση του κρατικού μηχανισμού, αυτού δηλαδή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών βρίζει (μέχρι και οι δημόσιοι υπάλληλοι το κάνουν), αλλά που όταν κάποιος τον αγγίζει ξεσηκώνονται οι δικοί σου και μιλάνε για πραξικοπήματα και τραμπούκους υπουργούς.Ας με διορθώσει κάποιος εφόσον λανθάνω, αλλά αν γράψω σε ένα συμβόλαιο 'Θα δώσω στον TRAVELLER 1000 ευρώ' χωρίς να γράψω ότι αυτά είναι απαιτητά αμέσως και σε 1 δόση, τότε μπορώ να τα δώσω σε εύλογο χρόνο και όπως επιθυμώ.
Αλλά όχι, πρέπει να κάνουμε αντίσταση - δεν γίνεται να μας πληρώνει η 'Θάτσερ' και να μη μας πληρώνουν οι 'σύντροφοι', ξεφτίλα.
Τα ίδια και χειρότερα με τυχόν αναδρομικά που τα χούφτωσαν οι 'λαοπρόβλητοι' και θα κληθεί να τα δώσει ο καβουράκιας Φον Αλογοσκούφης.Έρευνα: γιατί όποτε ακούω αυτή τη λέξη στην Ελλάδα μου έρχονται στο μυαλό λαμόγια σε δημόσια ιδρύματα που τρώνε τα πάντα με μηδενικό αποτέλεσμα; Μόνο σε λίγες πολυτεχνικές σχολές γίνεται κάτι ουσιαστικό (υπό τις κραυγές των αριστερών ότι η κακιά ιδιωτική παραγωγή καπελώνει τη γνώση και άλλα τραγικά). Έρευνα;;; Μήπως από τους δασκάλους που γκρίνιαζαν πριν 1 μήνα επειδή, όπως ανερυθρίαστα έλεγαν, δεν είχαν λεφτά για να βάλουν μελάνι στους εκτυπωτές και να εκτυπώσουν τα pdf των νέων βιβλίων; Και το επίδομα βιβλιοθήκης τί έγινε ωρέ παιδιά; Άντε μη συνεχίσω τώρα και δεν τους ξεπλένει ολόκληρη η ΕΥΔΑΠ...
Ναι, καταναλώνω ώρες στον υπολογιστή. Διαβάζω πολύ κιόλας, σε ηλεκτρονική μορφή κυρίως. Πάρε ένα δωράκι:
http://www.bitme.org
Αμέτρητα βιβλία, κυρίως στην αγγλική. Χωρίς επίδομα έρευνας ή βιβλιοθήκης διαβάζεις αμέτρητα πράγματα. Και ο Acrobat Reader είναι επίσης δωρεάν όπως γνωρίζεις. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα σου κάνω τη χάρη να σου απαντήσω TRAVELLER (ελπίζω να μην το ξαναμετανιώσω).Α! Ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερη τιμή
-
Επισης η ΚΝΕ εχει κατι σαβουρες γκομενες, βρωμυλες, με τριχες στις μασχαλες και στις ρωγες και μουστακακι. Τουλαχιστον η ΟΝΝΕΔ εχει καβλιαρικα μωρα. Μετα το '81 και η ΠΑΣΠ
Κι οπως λεει ο θρυλος (που εχω βασιμες υποψιες οτι ειναι αληθεια), στα υπογεια του σπιτιου του λαου στον Περισσο γινονται μυστικες τελετες λατρειας του πνευματος του πατερουλη κι ετοιμαζονται οι λιστες με τους προγραμμενους για τα γκουλαγκ - οταν ξαναστηθει η ΕΣΣΔ
Ζητω η Ελλαδα των επικοινωνιολογων και των απολιτικ
ΥΓ. Συγχωρηστε με αν δεν ειμαι καλος στα μαθηματικα (δεν ειναι και το φορτε μου) αλλα εχω την αισθηση οτι καποιος που απεργει ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για 4 βδομαδες, μαλλον χανει περισσοτερα χρηματα απο τα 100ε που διεκδικει με αυτην την απεργια.... Ειδικα αφου ειναι τοσο υψηλομισθος
-
Θέλεις διευθύνσεις όπου είδα όσα είδα Asimov; pm
-
Α μην ανησυχεις, εχω δει κι εγω πολλα στη ζωη μου. Και δε με πηρανε δα και τα χρονια
Ομως, φροντιζω, οταν πεφτω σε κατι τετοια, να ξεμπερδευω μεσα μου το μπαχαλο μεταξυ του ειδα και του οιδα Γιατι και στ' αρχαια, οπως και στα μαθηματικα, ειχα μια α δυσκολια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα σου κάνω τη χάρη να σου απαντήσω TRAVELLER (ελπίζω να μην το ξαναμετανιώσω).Η ΚΝΕ στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Εγώ, επειδή δεν γεννήθηκα χθες αλλά αντιπροχθές, ξέρω πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί η ΚΝΕ και οι άλλες αριστερές νεολαιίστικες οργανώσεις. Τα έχω παρακολουθήσει από κοντά κι ευτυχώς λάκισα γιατί τέτοιον απαγχονισμό της ατομικής βούλησης δεν θα τον άντεχα.
Οι επικεφαλής παίρνουν οδηγίες από το κέντρο και τις διοχετεύουν στις κατά τόπους οργανώσεις. Οι κατά τόπους οργανώσεις κατευθύνουν τα μέλη σε όλες τις επί μέρους εκδηλώσεις και φυσικά στις σχολικές ομάδες. Ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι είναι άκρως χειραγωγήσιμα - το να βγει κάποιος σε ένα γυμνάσιο/λύκειο και να πει 'Πούστ#%δες, θα σας δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε' συνεπάγεται ενθουσιασμό και άμεση συναπόφαση διά βοής. Κάλπες βέβαια δε στήνονται, το όχι δύσκολα το λένε κάποιοι γιατί αυτομάτως χαρακτηρίζονται από την 'ομάδα' ως χέστηδες.
Άρα κάνε μου τη χάρη ν' αφήσεις τις σαχλαμάρες, δεν μιλάς σε άσχετο.Τώρα ποιος γράφει σαχλαμάρες είναι ευδιάκριτο και εν πάση περιπτώσει μάλλον κυνηγάς φαντάσματα αν νομίζεις ότι οι πολιτικές νεολαίες «έχουν κάτι να πουν» στον σημερινό 16άρη.Εαν ήταν αλλιώς τα πράγματα θα ήταν και καλύτερα αλλά δυστυχώς δεν είναι και βέβαια δε φταίνε τα παιδιά σε αυτό.
Τα υπόλοιπα που γράφεις σε αυτή την παράγραφο δε με αφορούν.ΤΙΠΟΤΑ δεν 'κάνω ότι δεν βλέπω'. Εσύ άφησες αναπάντητα δικά μου σαφή ερωτήματα. Ο rantaplan έγραψε αυτό που ισχύει και συμφωνώ απολύτως μαζί του - στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι στενάζουν. Διάβασε τι έχω γράψει για να μην τα παραθέτω. Μου αρέσει που βρίσκεις ιστορίες εκεί όπου δεν υπάρχει κάτι.
'Επανίδρυση του κράτους' σημαίνει (όπως το καταλαβαίνω εγώ) επανίδρυση του κρατικού μηχανισμού, αυτού δηλαδή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών βρίζει (μέχρι και οι δημόσιοι υπάλληλοι το κάνουν), αλλά που όταν κάποιος τον αγγίζει ξεσηκώνονται οι δικοί σου και μιλάνε για πραξικοπήματα και τραμπούκους υπουργούς.Ποια είναι τα σαφή τα ερωτήματα ; Το ότι από τη μια παινεύεις τους δασκάλους που είχες εσύ και είχαν προέλθει από τις επετηρίδες και από την άλλη δαιμονοποιείς αυτό το σύστημα;
Ποιο είναι το σαφές; Το ότι δεν έχεις να πεις κουβέντα για την αξιολόγηση αρκεί αυτή να γίνεται από κομματόσκυλα και όχι από επιστήμονες;
Ποιο είναι το σαφές; Το ότι δεν είπες καν κουβέντα για την επί τρίτη συνεχόμενη χρονιά μείωση των δαπανών για την παιδεία;
Μερικά βέβαια είναι απολύτως σαφή :
Είναι επίσης απολύτως σαφές ότι λέτε (όχι εσύ) ψέματα όταν χαρακτηρίζετε αμόρφωτους τους αποφοίτους των Παιδαγωγικών Τμημάτων , χωρίς ούτε καν να έχετε μυρωδιά, τι σόι μαθήματα κάνουν υποχρεωτικά και επιλογής. Η Φυσική του Παιδαγωγικού της Πάτρας είναι η ίδια με αυτή που κάνουν οι Φυσικοί τους 2ου έτους και δεν είναι μάθημα επιλογής. Αλλά καλά…
Πού ωραία η «συμπάθεια» σε αυτούς που τους πηδάνε οι εργοδότες! Τίποτε άλλο εκτός από τη συμπάθεια, έχεις να εκφράσεις; Κάποια πρόταση ίσως;Ας με διορθώσει κάποιος εφόσον λανθάνω, αλλά αν γράψω σε ένα συμβόλαιο 'Θα δώσω στον TRAVELLER 1000 ευρώ' χωρίς να γράψω ότι αυτά είναι απαιτητά αμέσως και σε 1 δόση, τότε μπορώ να τα δώσω σε εύλογο χρόνο και όπως επιθυμώ.
Αλλά όχι, πρέπει να κάνουμε αντίσταση - δεν γίνεται να μας πληρώνει η 'Θάτσερ' και να μη μας πληρώνουν οι 'σύντροφοι', ξεφτίλα.
Τα ίδια και χειρότερα με τυχόν αναδρομικά που τα χούφτωσαν οι 'λαοπρόβλητοι' και θα κληθεί να τα δώσει ο καβουράκιας Φον Αλογοσκούφης.Εύλογος χρόνος είναι τα 6 χρόνια; Μα πολλοί θα έχουν βγει στη σύνταξη τότε!!!
Πλάκα κάνεις;
Στα υπόλοιπα που γράφεις σε αυτήν την παράγραφο , απλώς επιβεβαιώνεις τα όσα σου έγραψε πιο πριν o “greo”. Επειδή εσύ αυτοπροσδιορίζεσαι σαν απολογητής της κυβέρνησης, δεν σημαίνει ότι εγώ πρέπει να είμαι ντε καλά απολογητής κάποιου πολιτικού σχηματισμού.
Επειδή και η απεργία στέκει πάνω από κόμματα, έχει και τόση επιτυχία. Εάν ήταν «χρωματισμένη» θα είχε πάει κατά διαόλου.
Ένα μήνα κλειστά σχολεία! Ποιος να το περίμενε ε; Πάντως όχι τα κολλητάρια σου.Έρευνα: γιατί όποτε ακούω αυτή τη λέξη στην Ελλάδα μου έρχονται στο μυαλό λαμόγια σε δημόσια ιδρύματα που τρώνε τα πάντα με μηδενικό αποτέλεσμα; Μόνο σε λίγες πολυτεχνικές σχολές γίνεται κάτι ουσιαστικό (υπό τις κραυγές των αριστερών ότι η κακιά ιδιωτική παραγωγή καπελώνει τη γνώση και άλλα τραγικά).
Εγώ με πράγματα που αγνοώ δεν καταπιάνομαι. Δεν έγραψα τίποτε για έρευνα, διότι απλώς δε γνωρίζω. Επανέλαβα τα γραφόμενα του Pai Mei, o oποίος χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσό.
Έρευνα;;; Μήπως από τους δασκάλους που γκρίνιαζαν πριν 1 μήνα επειδή, όπως ανερυθρίαστα έλεγαν, δεν είχαν λεφτά για να βάλουν μελάνι στους εκτυπωτές και να εκτυπώσουν τα pdf των νέων βιβλίων; Και το επίδομα βιβλιοθήκης τί έγινε ωρέ παιδιά; Άντε μη συνεχίσω τώρα και δεν τους ξεπλένει ολόκληρη η ΕΥΔΑΠ...
Πρώτα από όλα μην χρησιμοποιείς το «ανερυθρίαστα» ειδικά εσύ!
Το επίδομα βιβλιοθήκης έγινε βιβλία, διότι οι εκπ/κοί ήταν υποχρεωμένοι να προσκομίσουν τιμολόγια με τα έξοδα προκειμένου να τους χορηγηθεί. Ξέρεις από πότε έχει σταματήσει να χορηγείται αυτό το επίδομα;
Για μελάνι στον εκτυπωτή θα μιλάμε τώρα;;;
…ενώ κάθε Απρίλη πηγαίνω στο σχολείο της γυναίκας μου για να κόψω εγώ τα χόρτα μη βγει κανένα φίδι (σαν αυτά που γράφεις) και φάει κανένα παιδί και πάει ισόβια (όχι το φίδι ούτε το παιδί)
…ενώ θα πρέπει να σχολάει κάθε Παρασκευή στις 13:30 , έχει συνεννοηθεί με τους γονείς και σχολάει στις 13:00 και μετά καθαρίζουν τις τουαλέτες επειδή δεν επαρκούν τα χρήματα να πάρει καθαρίστρια και να τις κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ;
…ενώ αναγκάστηκε να βάψει μόνη της την τάξη που είχε σαπίσει στο ταβάνι, με δικά της έξοδα;
…ενώ αναγκάστηκε να πάρει με δικά της έξοδα , πίνακα με μαρκαδόρους επειδή δε μπορεί να ανασαίνει τις κιμωλίες;
…ενώ δε μπορεί καν να ανοίξει τον Η/Υ για να διαβάσει το *pdf επειδή έχει «χτυπήσει» τη μητρική το μηχανάκι και η εταιρεία που μειοδότησε έχει σβηστεί από το χάρτη;Άντε πέστα σε κανέναν άλλο αυτά που γράφεις...και ξεπλύσου εσύ με την ΕΥΔΑΠ πρώτα και μετά ξεπλένεις και τους άλλους
Ναι, καταναλώνω ώρες στον υπολογιστή. Διαβάζω πολύ κιόλας, σε ηλεκτρονική μορφή κυρίως. Πάρε ένα δωράκι:
http://www.bitme.org
Αμέτρητα βιβλία, κυρίως στην αγγλική. Χωρίς επίδομα έρευνας ή βιβλιοθήκης διαβάζεις αμέτρητα πράγματα. Και ο Acrobat Reader είναι επίσης δωρεάν όπως γνωρίζεις.Καλά όλα αυτά αλλά να βγαίνεις και καμιά βολτούλα να ξελαμπικάρει το μυαλό. Φθινόπωρο είναι ωραία η Αθήνα. Βλέπεις και κόσμο .
Καταναλώνεις ώρες στον υπολογιστή…διαβάζεις πολύ…Πότε δουλεύεις; (είναι αδιάκριτη ερώτηση, μην απαντάς) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Α μην ανησυχεις, εχω δει κι εγω πολλα στη ζωη μου. Και δε με πηρανε δα και τα χρονιαΟμως, φροντιζω, οταν πεφτω σε κατι τετοια, να ξεμπερδευω μεσα μου το μπαχαλο μεταξυ του ειδα και του οιδα Γιατι και στ' αρχαια, οπως και στα μαθηματικα, **ειχα μια α δυσκολια **:shifty:
Κι εγώ ρε! κοίτα σύμπτωση τα μπούτια της φιλολόγου ήταν πιο ενδιαφέροντα από αυτές τις παπαριές Με είχε ξεσκίσει στο 11άρι η καργιόλα
-
Μια μόνο παρατήρηση γιατί νυστάζω: ξέρω πολύ καλά τι μαθήματα κάνουν οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί/φιλόλογοι και ουδέποτε τους χαρακτήρισα αγράμματους ή απαίδευτους. Υπάρχουν ΟΛΑ τα βιβλία των σχολών τους στη βιβλιοθήκη μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έρευνα: γιατί όποτε ακούω αυτή τη λέξη στην Ελλάδα μου έρχονται στο μυαλό λαμόγια σε δημόσια ιδρύματα που τρώνε τα πάντα με μηδενικό αποτέλεσμα; Μόνο σε λίγες πολυτεχνικές σχολές γίνεται κάτι ουσιαστικό (υπό τις κραυγές των αριστερών ότι η κακιά ιδιωτική παραγωγή καπελώνει τη γνώση και άλλα τραγικά). Έρευνα;;; Μήπως από τους δασκάλους που γκρίνιαζαν πριν 1 μήνα επειδή, όπως ανερυθρίαστα έλεγαν, δεν είχαν λεφτά για να βάλουν μελάνι στους εκτυπωτές και να εκτυπώσουν τα pdf των νέων βιβλίων; Και το επίδομα βιβλιοθήκης τί έγινε ωρέ παιδιά; Άντε μη συνεχίσω τώρα και δεν τους ξεπλένει ολόκληρη η ΕΥΔΑΠ...Σίγουρα τίθεται και θέμα κακοδιαχείρισης αλλά αυτό δεν αναιρεί το θέμα της υποχρηματοδότησης...
Στο υπόλοιπο προηγμένο κόσμο, κάθε ερευνητής στην αρχή της καριέρας του (βλ. εκπόνηση διδ.διατριβής), αμοίβεται με ποσά που κυμαίνονται από 8Κ έως 12Κ ευρώ κατ'έτος, για 3 χρόνια και χωρίς την υποχρέωση επιστροφής του ποσού σε περίπτωση διακοπής της έρευνας.
Στην Ελλάδα, βέβαια, το κράτος θεωρεί ότι ο ερευνητής είναι ένας γραφικός τύπος, που 'άστον μωρέ μόνον του, που θα του δώσουμε και λεφτά, είμαστε τώρα για τέτοια έξοδα;'. Και βέβαια, οι άνθρωποι, που αφιερώνουν τη ζωή τους στην έρευνα, είναι υποχρεωμένοι και να δουλεύουν συγχρόνως, σε οποιαδήποτε δουλειά, για να ζήσουν και να χρηματοδοτήσουν μόνοι τους την έρευνα, η οποία ναι, έχει αρκετά έξοδα.
Και αφού τα καταφέρει ο ερευνητής να τελειώσει, αφού έχει ήδη στην πλάτη του 4-5 έτη προπτυχιακά συν 4-5 έτη μεταπτυχιακά, με τρελές θυσίες για να τα βγάλει 'πέρα, προσλαμβάνεται -υποθετικό σενάριο- στην εκπαίδευση.
Μετά από 10 χρόνια σπουδών (συν τα έξοδα), τα λεφτά που θα πάρει δεν αντισταθμίζουν ούτε στο ελάχιστο, όσα έχει επενδύσει, ούτε αντιστοιχούν στο έργο, που είναι σε θέση να παράγει.Αλλά, για ένα κράτος, που στηρίζει με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που θεωρεί την αναδιανομή του εισοδήματος μαρξιστικό εξτρεμιστικό δυναμίτη 'μακριά από 'μας', το να γράφει την έρευνα και γενικότερα την παιδεία στα @@ του, είναι φυσικό επόμενο.
-
Καλά ρε αρχι....Ελληνάρες, για να μην πω τπτ άλλο. Πάλι στα κόματα το πήαγτε?
Και εγώ ειμαι πασοκτζής....και? Τι να λέει? Όλοι γουστάρουμε ένα κόμα, αυτό σημαίνει ότι ότι και να κάνουν είναι σωστό? Ο Γιωργάκης δλδ που λέει ΝΑ δώσει ο Καραμανλής τα λεφτά κλπ κλπ δίκιο έχει? ΟΧΙ! Θα τα έδινε αυτός?
τέλος πάντων δεν γουστάρω τέτοιες συζητήσεις, όπως και τις αθλητικές, ο φανατισμός δεν οδηγεί πουθενά!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια μόνο παρατήρηση γιατί νυστάζω: ξέρω πολύ καλά τι μαθήματα κάνουν οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί/φιλόλογοι και ουδέποτε τους χαρακτήρισα αγράμματους ή απαίδευτους. Υπάρχουν ΟΛΑ τα βιβλία των σχολών τους στη βιβλιοθήκη μου.Ναι έτσι είναι. Ήδη το έκανα edit.
Εχουμε πολλούς τιμητές εδώ, άλλος έκανε αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
Καθηγητές στα σχολεία