-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καταρχήν δεν έχω παιδί, και σίγουρα ούτε η τιμωρία ή το ξύλο είναι λύση, εξ'άλλου σε όλη μου τη ζωή μια φορά έχω φάει μια σφαλιάρα....κα ιπραγματικά είμουνα πολύ τσόγλανος, γενικότερα είμαι υπέρ του διαλόγου και μόνο!ουτε εγω εχω παιδι, υποθετικα μιλαμε..
Απο τη στιγμή που το Kid μιλάει με τους γονείς του όμως, δεν είναι ότι του λένε ΟΧΙ απλά ξερά, δλδ θα μιλούσα εμ το γιό μου και θα του έλεγα για τους Χ λόγους δεν πρέπει να έχεις ακόμα αμάξι -δεν ξέρω πιοι θα ήταν αυτοί οι λόγοι, αλλά για να είχα εκτιμήσει έτσι την κατάσταση στα 40-45 μου δεν νομίζει ότι κάποιο δίκιο θα είχα σε σχέση με ένα παιδί 20 ετών?- κα ιαυτό να πάει να πάρει μόνο του, ε σα να σου λέει σε γράφω στα @@ μου και κάνω ότι γουστάρω!
δηλαδη ενας 45χρονος εχει παντα δικιο σε σχεση με εναν 20χρονο;
Για φορ. δήλωση μίλησα για αμάξι ότι χρειάζεται!
οκ
[quote]
Αυτό που σου είπα για το χαρτζηλίκη ότι θα το μείωνα, φυσικά και δεν θα ήταν αλήθεια, απλά κρίνοντας απο τους δικούς μου, στέλνεις στο παιδί σου όσα περισσότερα χρήματα μπορείς, για να περνάει καλά και να μην του λέιπει τπτ -σε λογικά πλαίσια όχι δλδ να μπορεί ο άλλος να του στείλει 10.000 -
pare mia elise kai teleiwne mas ta exeis kanei 'NA'
-
δηλαδη skye,η λογικη-ειμαι πια 18,ειμαι ανεξρτητος,σκασε πατερα 3,4,μιρια να παρω αμαξι-στεκει??και αμα σου πει ο πατερας οχι,στεκει να να να του πεις πως δεν του χρωστας τιποτα,πως νομικα αποφασιζεις για τον εαυτο σου κτλ????σε αυτην την ηλικια εξαρτασαι απο τους γονεις σου,δεν εισαι ανεξαρτητος..ουτε η λογικη παω και δουλευς και παιρνω αμαξι κρυφα απο τουσ γονεις μου ειναι σωστη.αν το μα8ει ο γονιος ομως και σου πει αφου μπορεις να δουλεψεις για αμαξι,δουλεψε και για νοικια,φαγητα κτλ,8α ειναι λα8ος???εχς παραδειγμα φιλου που αγορασε στην ιταλια αμαξι μονος του,και σκοτω8ηκε..8α πεις εσυ στους γονεις του πως ηταν πια ανεξαρτητος και καλα εκανε και το πηρε???σε αυτες τις περιπτωσεις αν 8ελει ο γονιος να σου παρει αμαξι,καλως.αλλιως υπομονη..οσο για το οτι δε χρωστας στους γονεις σπυ,8ελω να πιστευω πως αστειευεσαι..
-
Ο χρήστης monty έγραψε:
δηλαδη skye,η λογικη-ειμαι πια 18,ειμαι ανεξρτητος,σκασε πατερα 3,4,μιρια να παρω αμαξι-στεκει??εγραψα πως οχι.
αν ξερεις να διαβαζεις και αν ησουν αμεροληπτος πιθανοτατα θα το ειχες διαβασει στην απαντηση μου. στα ελληνικα ειναι -νομιζω. το να λες ακραια πραγματα δε μειωνει επ'ουδενι τη σκεψη μου.και αμα σου πει ο πατερας οχι,στεκει να να να του πεις πως δεν του χρωστας τιποτα,πως νομικα αποφασιζεις για τον εαυτο σου κτλ????
ΤΙΠΟΤΑ δεν του χρωσταω ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ. (και για τον εαυτο μου αποφασιζω ετσι και αλλιως). ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. παρακαλω να διαβαζεις καλυτερα ωστε να αποφευγουμε να σπαταλαμε χρονο και χωρο στο ιντερνετ που δε χρειαζεται.
σε αυτην την ηλικια εξαρτασαι απο τους γονεις σου,δεν εισαι ανεξαρτητος..
επειδη ειναι οι περισσοτεροι ετσι στην Ελλαδα, δε σημαινει οτι αυτο ειναι και το σωστο. (για μενα ειναι λαθος.)
και εχεις ολα τα προσοντα να εισαι ανεξαρτητος. στο χερι σου ειναι στα 18 να εισαι ανεξαρτητος, ολα θεμα επιλογων ειναι.ουτε η λογικη παω και δουλευς και παιρνω αμαξι κρυφα απο τουσ γονεις μου ειναι σωστη.
τι κρυφα, πλακα μου κανεις;;;; φανερα εννοειται..
τι εισαι, 14 χρονων να καπνιζεις κρυφα στο πισω μπαλκονι;
ελεος;αν το μα8ει ο γονιος ομως και σου πει αφου μπορεις να δουλεψεις για αμαξι,δουλεψε και για νοικια,φαγητα κτλ,8α ειναι λα8ος???
ναι και οχι. αν θελει ο γονιος απλα να περασει το δικο του, μπορει να το κανει. αν τον ενδιαφερει να σπουδασει το παιδι του και να το βοηθησει, νομιζω πως θα τον δυσκολεψει αν το κανει. αρα ειναι μαλλον αναλογα απο ποια οπτικη γωνια και με ποια ωριμοτητα το βλεπει ο καθενας.
εχς παραδειγμα φιλου που αγορασε στην ιταλια αμαξι μονος του,και σκοτω8ηκε..8α πεις εσυ στους γονεις του πως ηταν πια ανεξαρτητος και καλα εκανε και το πηρε???
εγω δε θα πω σε κανεναν τιποτα. ο καθενας κοιταει τη δικια του δουλεια και την οικογενεια του. εδω συζηταμε για το τι θα εκανε ο καθενας.
σε αυτες τις περιπτωσεις αν 8ελει ο γονιος να σου παρει αμαξι,καλως.αλλιως υπομονη..
αλλιως το παιρνεις μονος σου και δεχεσαι τις συνεπειες και τις αντιδρασεις των γονιων οποιες και αν ειναι αυτες. και αυτοι στην πορεια δεχονται τις δικες σου αντιδρασεις στη δικια τους αντιδραση, οποιες και αν ειναι αυτες. απλο ειναι.
οσο για το οτι δε χρωστας στους γονεις σπυ,8ελω να πιστευω πως αστειευεσαι..
να μου επιτρεπεις, αλλα δεν εισαι εσυ αυτος που θα μου πει τι χρωσταω και σε ποιον.
ασε εμενα να κανω αυτη τη δουλεια για τον εαυτο μου, ο καθενας ας εχει τις δικες του αποψεις.
δεν αστειευομαι καθολου παντως.
δε θα ξαναγραφω τα ιδια, αν θες διαβασε την προηγουμενη απαντηση μου σχετικα με τη θεωρια μου για τους γονεις μου -
εχεις δικιο για το 8εμα χρωσταω στους γονεις κτλ,ηταν σα να αναφερομουν προσωπικα σε σενα και ζητω συγνωμη,για τα υπολοιπα εχουμε απλα διαφορετικες αποψεις.
-
δεκτο
να εισαι καλα
-
Κοίτα απο τη στιγμή που όταν είμουν φοιτητής με ζούσε ο πατέρας μου, και μιλάω και για μέχρι πριν 1-2 χρόνια (δλδ 26 χρονών) χωρίς να μου λείψει τπτ (σε λογικά πλαίσια πάντα) σίγουρα δεν με ορίζει ο πατέρας μου, αλλά οφείλω να σεβαστό 5 πράγματα, όχι να κάνω ότι μου λέει αλλά να σκέφτομαι λίγο και το τι πιστεύει, ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω, ίσως, μπορεί να έχει και λάθος.
rantanplan
υπάρχουν ξεχωριστές γιορτές Αγίου Μπαμπά και Αγίας Μαμάς ή πάνε μαζί των Αγίων Γονιών σαν τους Άγιους Ανάργυρους και τους Άγιους 40?Δεν το έπιασα..........
-
Κοίτα απο τη στιγμή που όταν είμουν φοιτητής με ζούσε ο πατέρας μου, και μιλάω και για μέχρι πριν 1-2 χρόνια (δλδ 26 χρονών) χωρίς να μου λείψει τπτ (σε λογικά πλαίσια πάντα) σίγουρα δεν με ορίζει ο πατέρας μου, αλλά οφείλω να σεβαστό 5 πράγματα, όχι να κάνω ότι μου λέει αλλά να σκέφτομαι λίγο και το τι πιστεύει, ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω, ίσως, μπορεί να έχει και λάθος.δε διαφωνουμε πουθενα σ'αυτο
ακομα και να ειχες δικα σου λεφτα παλι θα πρεπει να σε νοιαζει τι λεει..
πατερας σου ειναι.
ομως μην παμε στο αλλο ακρο.. -
Άστο μην πάμε στο άλλο άκρο γιατί θα είχα Golf αυτή τη στιγμή
Είπαμε δεν τα ξέρουν όλα!
-
Άστο μην πάμε στο άλλο άκρο γιατί θα είχα Golf αυτή τη στιγμήΕίπαμε δεν τα ξέρουν όλα!
σκεψου εγω που πηρα το μιατα..
(ο πατερας μου εχει station wagon btw)σκεψου τι επαθε οταν του το πα
μου λεει
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΗΡΕΣ?
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΡΕ ΜΛΚμετα το οδηγησε κ του αρεσε ομως
αλλα ακομα πιστευει οτι ειναι αχρηστο
-
Οι γονεις και το αυτοκινητο ειναι περιεργη φαση.
Το κολπο με τη μηχανη και με το 'δεν πειραζει, θα με πηγαινει ο φιλος μου ο Μπαμπης με το τουμπανιασμενο το Scoupe' ειναι πιθανο να πιασουν, αλλα κανουν κατι σε ψιλο-εκβιασμο.
Επειδη η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και δεν γουσταρω να το παιζω Τενια Μακρη (να αναλυσω δηλ εξ αποστασεως μια κατασταση για την Kid-οικογενεια, που δεν τους εχω δει τους ανθρωπους ουτε σε φωτο), θα πω το δικο μου παραδειγμα:
Οταν ημουν 18 και ειχα μολις περασει στο παναπιστημιο, ετοιμαζομουν για διπλωμα. Σκοτωθηκε τοτε σε τραγικο τροχαιο πρωτος μου ξαδερφος, 21 χρονων. Οι δικοι μου (αλλα και εγω ο ιδιος) παθαμε ολοι σοκ. Για ενα χρονο δεν μιλησε κανεις για διπλωμα.
Οταν εκλεισα τα 19 το συζητησα μαζι τους, εδωσα και το πηρα. Το αυτοκινητο ομως δεν ηθελαν να μου το δινουν. Εκανα εκεινη τη χρονια πανω απο 10.000 χλμ, ολα με συνοδηγο τον πατερα μου ή τη μητερα μου (πολυ καλη οδηγος, αυτη μ' εμαθε να οδηγω), σε ταξιδια-εκδρομες, στην πολη ή σε βολτες μονο για οδηγηση.
Οταν κατανοησαν οτι ειμαι αρκετα ωριμος και οτι ετσι κι αλλιως κυκλοφορω με αυτοκινητα που οδηγουσαν φιλοι (οι οποιοι δεν ηταν ωριμοτεροι απο εμενα, για να το πω κομψα), ενεδωσαν στις (ηπιες) πιεσεις μου.
Αυτοκινητο δικο μου απεκτησα μετα απο χρονια (μια μεταχειρισμενη 33), που αγοραστηκε επειδη ηταν 'απαραιτητη' για συγκεκριμενους λογους σαν 2ο οικογενειακο και τελικα μου ξεμεινε (δεν ηταν και τοσο απαραιτητη after all ).
Αποψη μου ειναι να τους πεισεις (=ΔΕΙΞΕΙΣ) οτι αξιζεις/δικαιουσαι να εχεις δικο σου αυτοκινητο, διοτι μονος/με παρεα, στα Γιαννενα/στο Ring, με το καροτσακι/Aygo/206/RS4, εισαι οδηγος συνετος και υπευθυνος (αν εισαι ).
Τους σπονσορες εσυ τους ξερεις καλυτερα απο τον καθενα και ξερεις ποσο σε παιρνει να πιεσεις χωρις να τους στενοχωρεις.
Πιστεω παντως πλεον* οτι η αγωνια των γονιων πρεπει να γινεται σεβαστη, ακομα κι οταν ειναι -με τη λογικη των παιδων- αδικαιολογητη- μιας και εχω αλλαξει και στρατοπεδο εδω και λιγα χρονια
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Οι γονεις και το αυτοκινητο ειναι περιεργη φαση.
Το κολπο με τη μηχανη και με το 'δεν πειραζει, θα με πηγαινει ο φιλος μου ο Μπαμπης με το τουμπανιασμενο το Scoupe' ειναι πιθανο να πιασουν, αλλα κανουν κατι σε ψιλο-εκβιασμο.Εχεις δικιο σ'αυτο..
δεν το ειχα σκεφτει ετσι..
τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα, ειναι μεγαλη μαλακια απ'αυτη την οπτικη γωνια..
εξ'αλλου ο γονιος δεν εχει υποχρεωση να σου παρει αυτοκινητο.. -
Εγώ πάντως δεν το έκανα σαν εκβιασμό. Ήθελα πραγματικά μηχανή...
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, το Kid παίρνει τουτού!