-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και τι να κάνουμε;
Να μπούμε μπροστά να μας σκοτώσουν οι μεν ή οι δε, ως Νεομάρτυρες;
Να απαγορεύσουμε σε όσους μπορούμε να πιστεύουν σε Θεό;
Να απομονώνουμε όσους πιστεύουν σε Θεό;Και, εν τέλει, πιστεύεις ότι υπάρχει κοινωνία σήμερα όπου να μην υπερισχύουν οι υποκριτές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αυτο ρε Ηλία τωρα,το βλέπεις σαν αλλοθι στις πραξεις των φονταμενταλιστων και μου το αναφερεις;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν παίζεσαι ρε Ηλία.Απ'όπου παει να σε πιασει κανεις,βρισκεις τροπο (υπερφυσικο) να γλυτωσεις.Εαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝ,τοτε ειναι ΜΗ ΟΝ.Εαν ειναι ΜΗ ΟΝ,ειναι ανυπαρκτος και τότε τι ειναι η πίστη καποιου σε αυτον;
Το ΜΗ ΟΝ που αναφέρεις, είναι ο Αιώνιος Θεός και πλάστης των πάντων.
Η προσπάθεια προσέγγισής Του με λογική 'ζεί;' είναι βούτυρο (Κερκύρας) στο ψωμί των φοιτητών Θεολογίας.Κόυκ, δεν ξέρεις ορθογραφία. Δεν είναι 'Ον, είναι Ών.
-
Εαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝ,τοτε ειναι ΜΗ ΟΝ.Εαν ειναι ΜΗ ΟΝ,ειναι ανυπαρκτος και τότε τι ειναι η πίστη καποιου σε αυτον;
Η προσπάθεια προσέγγισής Του με λογική 'ζεί;' είναι βούτυρο (Κερκύρας) στο ψωμί των φοιτητών Θεολογίας.Μη ον,ειναι ο κοντορεβυθούλης Ηλία μου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και τι να κάνουμε;
Να απομονώνουμε όσους πιστεύουν σε Θεό;Και, εν τέλει, πιστεύεις ότι υπάρχει κοινωνία σήμερα όπου να μην υπερισχύουν οι υποκριτές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αυτο ρε Ηλία τωρα,το βλέπεις σαν αλλοθι στις πραξεις των φονταμενταλιστων και μου το αναφερεις;
Όχι - κι αν μπορούσα να τους καθαρίσω όλους από το πρόσωπο της Γής, τους υποκριτές λέω - που περιέχουν ΟΛΟΥΣ τους φονταμενταλιστές, θα το έκανα. Κι ας πήγαινα στην Κόλαση γι' αυτό.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το 'κλεψίτυπο' από το φόρουμ του Δαυλού ήρθε κατά δω; Επειδή πολύ αντισημιτικό το κόβω (οι κακοί Εβραίοι, ο Αβραάμ και ο νταβατζής και η πόρνη σε αντίθεση με τον Δία πχ που ήταν άγιος...),
Εμένα όλες αυτές οι 'ανωτερότητες' με ανατριχιάζουν λίγο... Δεν με ενδιαφέρει τι καλά ή κακά έκανε μια θρησκεία, αν είχε ένα ιστορικό ρόλο τα έκανε... Δεν με ενδιαφέρει ν' αποδείξω πόσο καλά ήμαστε με το 12θεο και πόσο 'χάλια' με την 'θρησκεία των Εβραίων'...( δεν τους αρέσει η θρησκεία των Ιουδαίων, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως ο αντισημιτισμός έχει σαν βάση το θάνατο του Ιησού από τους Εβραίους... Οξύμωρο;)...
Τα πράγματα είναι απλά: θες να πιστέψεις; Πίστευε! Δεν θες; Καλά κάνεις!
Ε και καμία ομάδα είτε πιστεύει, είτε όχι δεν θα έπρεπε να σπέρνει εμπόδια στο δρόμο της άλλης...
Πράγμα που βέβαια δεν γίνεται σήμερα στην Ελλάδα... Γι' αυτό και η βάφτιση, τα θρησκευτικά, οι εικόνες και οι προσευχές στα σχολεία, οι όρκοι στα δικαστήρια και στο κοινοβούλιο κλπ κλπ...
Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Εχουμε την Εκκλησία και τους παπάδες που μας αξίζουν...Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα έχει βάσεις πολύ παλαιότερες από την εποχή της σταύρωσης του Ιησού.
Ποιοι ήταν οι λόγοι λοιπόν, αφού είναι τόσο παλαιότερος;
-
Δεν παίζεσαι ρε Ηλία.Απ'όπου παει να σε πιασει κανεις,βρισκεις τροπο (υπερφυσικο) να γλυτωσεις.
Εαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝ,τοτε ειναι ΜΗ ΟΝ.Εαν ειναι ΜΗ ΟΝ,ειναι ανυπαρκτος και τότε τι ειναι η πίστη καποιου σε αυτον;
Η προσπάθεια προσέγγισής Του με λογική 'ζεί;' είναι βούτυρο (Κερκύρας) στο ψωμί των φοιτητών Θεολογίας.Κόυκ, δεν ξέρεις ορθογραφία. Δεν είναι 'Ον, είναι Ών.
Καλά ρε! Και Ων που είναι ( ) τι σημαίνει? Οτι υπάρχει! Αλλωστε έχει και Γιό!!! Γυναίκα δεν έχει (στα πλαίσια της εξαφάνισης του ρόλου της από την Εκκλησία) αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!!
-
Και τι να κάνουμε;
Όχι - κι αν μπορούσα να τους καθαρίσω όλους από το πρόσωπο της Γής, τους υποκριτές λέω - που περιέχουν ΟΛΟΥΣ τους φονταμενταλιστές, θα το έκανα. Κι ας πήγαινα στην Κόλαση γι' αυτό.
Κοιτα τι μας είπες τωρα!!!!
Εαν αυτη η θεση σου απέχει απο αυτες των φονταμενταλιστων,εγω ειμαι εξωγήινος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ηλία, μη αυτοκτονήσεις ρε.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ηλία, μη αυτοκτονήσεις ρε.
Εγω πάντως,δεν ηρθα απο το Σείριο
-
Κόυκ, δεν ξέρεις ορθογραφία. Δεν είναι 'Ον, είναι Ών.Λιγο σεξιστικο δεν ειναι αυτο;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
εγω ειμαι εξωγήινοςΕ, δεν σε βρίσκω πουθενά.
Κόυκ, δεν ξέρεις ορθογραφία. Δεν είναι 'Ον, είναι Ών.
Λιγο σεξιστικο δεν ειναι αυτο;
Λίιιγοοο;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το 'κλεψίτυπο' από το φόρουμ του Δαυλού ήρθε κατά δω; Επειδή πολύ αντισημιτικό το κόβω (οι κακοί Εβραίοι, ο Αβραάμ και ο νταβατζής και η πόρνη σε αντίθεση με τον Δία πχ που ήταν άγιος...),
Εμένα όλες αυτές οι 'ανωτερότητες' με ανατριχιάζουν λίγο... Δεν με ενδιαφέρει τι καλά ή κακά έκανε μια θρησκεία, αν είχε ένα ιστορικό ρόλο τα έκανε... Δεν με ενδιαφέρει ν' αποδείξω πόσο καλά ήμαστε με το 12θεο και πόσο 'χάλια' με την 'θρησκεία των Εβραίων'...( δεν τους αρέσει η θρησκεία των Ιουδαίων, αλλά δεν καταλαβαίνουν πως ο αντισημιτισμός έχει σαν βάση το θάνατο του Ιησού από τους Εβραίους... Οξύμωρο;)...
Ε και καμία ομάδα είτε πιστεύει, είτε όχι δεν θα έπρεπε να σπέρνει εμπόδια στο δρόμο της άλλης...
Πράγμα που βέβαια δεν γίνεται σήμερα στην Ελλάδα... Γι' αυτό και η βάφτιση, τα θρησκευτικά, οι εικόνες και οι προσευχές στα σχολεία, οι όρκοι στα δικαστήρια και στο κοινοβούλιο κλπ κλπ...
Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας! Εχουμε την Εκκλησία και τους παπάδες που μας αξίζουν...Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα έχει βάσεις πολύ παλαιότερες από την εποχή της σταύρωσης του Ιησού.
Οι πρώτη μεγάλη σφαγή Ελληνικών φύλων έγινε από σημιτικά στην περιοχή της Παλαιστίνης. Περίπου το 3.000πχ.
-
Λοιπόν ...
Στο θέμα της αντικατάστασης του μαθήματος των θρησκευτικών απο την θρησκειολογία, επειδή είδα πρίν απο τρείς σελίδες έπεσαν πάρα πολλά γελάκια να σας απαντήσω οτι αυτό έγινε μόλις πέρσυ.
Άν υπάρξουν αποτελέσματα απο αυτή την σωστή κίνηση θα φανεί σε μερικά χρόνια, γιατί μέχρι τώρα τα παιδιά διδάσκονταν την βίβλο σάν ιερή αληθινή ιστορία, ενώ απο δώ και πέρα ότι μαθαίνουν θα είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα. -
Όπως είπε κι ο Δημήτρης, με προσηλυτισμό!
Παίρνουμε, εμείς που γνωρίζουμε το σωστό, αυτούς που δεν το γνωρίζουν και τους το μαθαίνουμε. Αν το μάθουν καλώς, αλλιώς υπάρχουν και οι φούρνοι. Να γίνουν σαπούνι, να πιάσει τόπο η ύπαρξή τους.Κι'όμως άντε να βρεθεί άνθρωπος που δέν έχει άλλη δουλειά να κάνει απο το να πιάσει συγχρόνως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες παππούδες αγύριστα κεφάλια στην κυριολεξία, να τους δώσει να καταλάβουν το ότι πιστεύουν μέχρι σήμερα σχετικά με τον χριστιανισμό είναι ψέμμα
Είναι δυνατόν αυτό, εκβιασμό συνείδησης θα κάνουμε τώρα αφού οι άνθρωποι πιστεύουν στον χριστιανισμό εδώ και πολλές δεκαετίες τί δουλειά έχουμε εμείς τώρα να επέμβουμε και να τους εκβιάσουμε να αλλάξουν τα πιστεύω τους ??? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όποιος θεωρεί ότι η εκκλησία είναι από τους βασικούς παράγοντες για τη σημερινή (αρνητική) κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, ας αναφέρει και τους λόγους γι' αυτό αντί να δαιμονολογεί γενικώς και αορίστως.Οι περισσότερες προηγμένες χώρες στον κόσμο σήμερα στον χριστιανισμό πιστεύουν και μάλιστα στον Καθολικισμό, που ευθύνεται για πολύ μεγαλύτερες ακρότητες και βιαιοπραγίες σε σχέση με την Ελληνική Ορθοδοξία.
Παρ'όλα αυτά πάνε πολύ καλά, μήπως λοιπόν δέν φταίει η θρησκεία για τα χάλια μας αλλά τίποτε άλλο? -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Λοιπόν ...
Στο θέμα της αντικατάστασης του μαθήματος των θρησκευτικών απο την θρησκειολογία, επειδή είδα πρίν απο τρείς σελίδες έπεσαν πάρα πολλά γελάκια να σας απαντήσω οτι αυτό έγινε μόλις πέρσυ.
Άν υπάρξουν αποτελέσματα απο αυτή την σωστή κίνηση θα φανεί σε μερικά χρόνια, γιατί μέχρι τώρα τα παιδιά διδάσκονταν την βίβλο σάν ιερή αληθινή ιστορία, ενώ απο δώ και πέρα ότι μαθαίνουν θα είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα.Θα βγει ο χριστιανισμος κι απο το δημοτικο?
Θα σταματησουν τα σχολικα προσκυνηματα καθε τοσο στην εκκλησια?
Θα σταματησουν οι χριστιανικοι αγιασμοι στην εναρξη καθε σχολικης χρονιας?
Θα σταματησουν οι χριστιανικες προσευχες καθε πρωι?
Θα σταματησουν οι καθηγητες θρησκευτικων να ειναι παπαδες?
Θα σταματησουν ΟΛΟΙ οι θεολογοι στην Ελλαδα να ειναι χριστιανοι?
(Ασχετο το τελευταιο, απλα ηθελα να το γραψω.. )Μακαρι να γινουν ολα αυτα..αλλα το βλεπω απο χλωμο εως εντελως ψοφιο!
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Λοιπόν ...
Άν υπάρξουν αποτελέσματα απο αυτή την σωστή κίνηση θα φανεί σε μερικά χρόνια, γιατί μέχρι τώρα τα παιδιά διδάσκονταν την βίβλο σάν ιερή αληθινή ιστορία, ενώ απο δώ και πέρα ότι μαθαίνουν θα είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα.Πολύ θα ήθελα να δω αυτό το καινούριο βιβλίο θρησκειολογίας, γιατί και στα χρόνια μου (πριν 18 για την ακρίβεια), στη Β' Λυκείου κάναμε στα θρησκευτικά τις θρησκείες του κόσμου.
Κάθε κεφάλαιο ξεκινούσε με μία παράγραφο του τύπου 'ο ινδουισμός πιστεύει στο τάδε και στο δείνα' και συνέχιζε για δύο σελίδες με ΟΛΟΥΣ τους λόγους γιατί ο χριστιανισμός είναι καλύτερος από τον ινδουισμό.Θυμίζει το ανέκδοτο με τον Τοτό και τον ελέφαντα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Οι πρώτη μεγάλη σφαγή Ελληνικών φύλων έγινε από σημιτικά στην περιοχή της Παλαιστίνης. Περίπου το 3.000πχ.
Και πως το ξέρουμε αυτό; Πηγές έχουμε; Κι ακόμη κι έτσι να είναι, άντε πες εμάς μας έσφαξαν πριν 5000 χρόνια και το κρατάμε ...μανιάτικο, οι υπόλοιποι αντισημίτες, για ποιο λόγο έγιναν έτσι; Τους έσφαξαν κι αυτούς;
-
Δεν με ενδιαφέρει για τους υπολοίπους αντισημίτες και δεν θα απαντήσω αλλά το Ελληνικό έθνος έχει μεγάλη ιστορική μνήμη που δεν πρέπει να προσπερνάς .Και αφού το έχεις ρίξει στην ειρωνία και στις ζαλούρες , θα σου πω και εγώ ότι πηγές έχει στην Πάρνηθα και σε άλλους ορεινούς όγκους της πατρίδος μας.
-
Απαίτηση για κοινωνία ελιτίστικη, υλιστών επιστημόνων είναι ουτοπική και μια τέτοια κοινωνία θα ήταν και πάλι (κατά την ταπεινή μου άποψη) καταδικασμένη στην παρακμή.
Που προέκυψε τέτοια απαίτηση;
Ας πούμε,
...δε θά πρεπε με κάποιο τρόπο να ''προστατεύσουμε'' ομάδες ανθρώπων καλόπιστων οι οποίοι εν αγνοία τους (παππούδες, γιαγιάδες κλπ) γίνονται όπλο και μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης για τον όποιο Χριστόδουλο?...
όπου 'εμείς' 'προστατεύουμε' 'αυτούς'.
Αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν η δικαιολογία αλλά και η νοοτροπία των ιεραποστόλων του χριστιανισμού, ιδιαίτερα του καθολικισμού, οι οποίοι έπαιρναν στο κατόπι τους εθνικούς στρατούς (της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κλπ) για να ΣΩΣΟΥΝ με ΚΑΘΕ μέσο τους δύστυχους ειδωλολάτρες ιθαγενείς στα πέρατα του τρίτου κόσμου από τα καμίνια της κολάσεως.
Πραγματικά, στη στάση των 'ξεστραβωτών' του 'κοσμάκη' διακρίνω πάντα μια ιεραποστολική διάθεση. Επί υπαρκτού σοσιαλκομμουνισμού, για παράδειγμα, οι ανοιχτομάτηδες έστελναν στο χώμα τους βρωμερούς ιερείς που 'παραπλανούσαν' τους συντρόφους, πχ στην ΕΣΣΔ ή στην Κίνα. Μετά έκλειναν τις εκκλησίες και δίωκαν όσους τελούσαν θρησκευτικά μυστήρια μπας και τους ξεφύγει κανείς από την πλύσ... πνευματική διαύγεια των διάφορων 'πατερούληδων'.
Καθένας με τη 'σωτηρία' του λοιπόν.
Περί εκκλησίας