-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο θεσμος που εκπροσωπει ειναι -κατα τη γνωμη μου- τελειωμενος,και δεν εχει την ισχυ να κανει σοβαρα πραγματα.Δεν βλέπω τιποτα περισσοτερο απο τους τελευταίους παροξυσμους.
Κακα τα ψεματα,η θρησκεια εχει πληγει πολύ σοβαρα τα τελευταία χρονια και εχει χασει πολύ εδαφος στα ματια των ανθρώπων.
Πιστευω πώς βαδίζει σιγα-σιγα σε μια μορφη που θα υπάρχει καπου στο υπόβαθρο και τιποτα περισσότερο.
Το πώς θα επηρρεασει την κοινωνία δεν το ξερουμε ακομα.Πιστευω βεβαια οτι θα περασει χωρις να αφησει σημαδιαΠαίζει να είναι και η πρώτη φορά που διαβάζω αυτή τη θέση από κάποιον (πώς να το πω τωρα για να ειμαι ακριβής;)... που δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός. Μέχρι τώρα διάβαζα για το πανίσχυρο παπαδαριό που αποτελεί την υπέρτατη εξουσία στην χώρα νυν και αεί (όχι οτι μέχρι πρόσφατα ή ακόμα και σήμερα δεν είναι έτσι αλλά) χωρίς να γίνεται αναφορά στο γεγονός οτι μεγάλο μέρος αυτού που αποκαλείται 'κοινή γνώμη' αλλάζει στάση. Μέχρι τώρα οι πελάτες των κομμάτων εξουσίας στην πλειοψηφία τους θα προτιμούσαν αυτό που είπε ο G60 πιο πάνω 'να τα βρούμε έτσι όπως τα αφήσαμε'. Οσο περνάει ο καιρός αυτό αλλάζει.
Χάνοντας σε μεγάλο βαθμό το έρεισμα του κόσμου η Εκκλησία (ως διοικητική δομή) ίσως να βλέπει στο βάθος να έρχεται την ώρα που θα χάσει πολλά από την προνομιακή σχέση της με την Πολιτεία.
Εγώ, ως wannabe Χριστιανός, προτιμάω ασυζητητί να μην έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία περισσότερα προνόμια από άλλα θρησκευτικά δόγματα, να μην έχει φοροαπαλλαγές (τουλάχιστον για τις εμπορικές δραστηριότητες που ασκεί) και το πιο βασικό οι ιεράρχες να μην είναι 'Παράγοντες' και ρουσφετοδιαβιβαστές.Περαστικά στον Αρχιεπίσκοπο...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ο θεσμος που εκπροσωπει ειναι -κατα τη γνωμη μου- τελειωμενος,και δεν εχει την ισχυ να κανει σοβαρα πραγματα.Δεν βλέπω τιποτα περισσοτερο απο τους τελευταίους παροξυσμους.
Κακα τα ψεματα,η θρησκεια εχει πληγει πολύ σοβαρα τα τελευταία χρονια και εχει χασει πολύ εδαφος στα ματια των ανθρώπων.
Πιστευω πώς βαδίζει σιγα-σιγα σε μια μορφη που θα υπάρχει καπου στο υπόβαθρο και τιποτα περισσότερο.
Το πώς θα επηρρεασει την κοινωνία δεν το ξερουμε ακομα.Πιστευω βεβαια οτι θα περασει χωρις να αφησει σημαδιαΕγώ θα συμφωνήσω σε αυτό. Και, τη θρησκεία την έχει πλήξει πάνω απ' όλα η συμπεριφορά της ίδιας της εκκλησίας.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ θα συμφωνήσω σε αυτό. Και, τη θρησκεία την έχει πλήξει πάνω απ' όλα η συμπεριφορά της ίδιας της εκκλησίας.
H οποία ήταν ανέκαθεν έτσι
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Παίζει να είναι και η πρώτη φορά που διαβάζω αυτή τη θέση από κάποιον (πώς να το πω τωρα για να ειμαι ακριβής;)... που δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός. Μέχρι τώρα διάβαζα για το πανίσχυρο παπαδαριό που αποτελεί την υπέρτατη εξουσία στην χώρα νυν και αεί (όχι οτι μέχρι πρόσφατα ή ακόμα και σήμερα δεν είναι έτσι αλλά) χωρίς να γίνεται αναφορά στο γεγονός οτι μεγάλο μέρος αυτού που αποκαλείται 'κοινή γνώμη' αλλάζει στάση. Μέχρι τώρα οι πελάτες των κομμάτων εξουσίας στην πλειοψηφία τους θα προτιμούσαν αυτό που είπε ο G60 πιο πάνω 'να τα βρούμε έτσι όπως τα αφήσαμε'. Οσο περνάει ο καιρός αυτό αλλάζει.
Δούκα,έχω την εντυπωση οτι θελεις να με 'προσδιορίσεις' με κάποιο τροπο,και να με ενταξεις σε κάποιας μορφης 'ομαδα' που εχει τα 'ταδε' χαρακτηριστικα και πραττει με τον 'δεινα' τρόπο.
Δεν ειναι αναγκαίο όσοι εχουνε μια αποψη πάνω σε ενα θεμα να εκπροσωπούν 'κάποιους'
Φυσικα ειναι ανακριβής ο χαρακτηρισμος ώς μη-χριστιανου που μου εδωσες (και δεν αυτοπροσδιοριστηκα ποτε απ'όσο θυμαμαι),διότι αφηνει ανοιχτο το δρόμο να με προσδιορίσει κάποιος τριτος ώς πιστο μιας αλλης θρησκείαςΕξακολουθω να πιστευω οτι το παπαδαριο (όπως και καθε μορφης ιερατείο) ειναι ενα παρασιτο που τρέφεται απο τη δυσειδαιμονία του ανθρωπου,υπενθυμίζοντάς του διαρκως τις φλόγες της κολάσεως που τον περιμένουν σε περίπτωση που ξεκόψει τα παρε-δωσε του με τη θρησκεία,ασχετως με το άν εχει χασει πολύ εδαφος ηδη.
Συμφωνω με Σπύρο και Μακη παραπάνω
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εξακολουθω να πιστευω οτι το παπαδαριο (όπως και καθε μορφης ιερατείο) ειναι ενα παρασιτο που τρέφεται απο τη δυσειδαιμονία του ανθρωπου,υπενθυμίζοντάς του διαρκως τις φλόγες της κολάσεως που τον περιμένουν σε περίπτωση που ξεκόψει τα παρε-δωσε του με τη θρησκεία,ασχετως με το άν εχει χασει πολύ εδαφος ηδη.Και αυτό είναι το χειρότερης μορφής εμπόριο: αγοραπωλησίες ψυχών με ανθρώπινα/υλικά κριτήρια.
-
Στο νησί Τάνα (ή Βανουάτου μετά το 1980) ζούνε οι πιστοί μιας θρησκείας η οποία δοξάζει ένα πρόσωπο με το όνομα John Frum.Πιθανότατα ο John Frum να ήταν Αμερικανος στρατιωτικος,ο οποίοςεκανε στρατιωτικα γυμνάσια (παρελάσεις και ασκήσεις ακριβείας) στους ιθαγενείς
Οι ιθαγενείς μη μπορώντας να καταλάβουν σε τι αποσκοπούσαν κάποια αδιανόητα στην κοινωνία τους πράγματα (όπως το να πηγαίνουν πάνω-κάτω ζυγημένοι-στοιχημενοι,δεν ακουγεται εντελώς ανώφελο; ) πιστεψαν πώς πρόκειται για κάποιας μορφης τελετη.
Ο ασυρματος του John Frum επίσεις φανταζε ως κατι το υπερφυσικο.Πώς μπορεις να μιλάς και να ακούς ένα κουτακι που βγαζει ήχους και φωτακια;Κατι υπεφυσικο δεν πρεπει να συμβαίνει εδώ;
Τι συνεβαινε επίσεις και ερχότανε συνεχως φορτια στο νησι,αφότου ο John Frum μιλούσε στον ασυρματο;Από πού μπορει να ερχεται το φορτίο με τα υλικα αγαθα που οι ίδιοι οι ιθαγενείς θαύμαζαν για την αφθονία τους και για την χρησιμότητά τους,αν όχι από κάποιο υπερφυσικο όν;Πρίν φύγει οριστικα ο John Frum από το Βανουάτου,εκανε διάφορες προφητείες για την επάνοδό του κάποια μερα (δευτερα παρουσία) για την αφθονία των υλικών που θα΄φερνε μαζί του,για διάφορες καταστροφες κ.λ.π
Και έφυγε να συναντησει «τους προγόνους του».
Οι ιθαγενείς πιστεψαν ότι ο John Frum είναι ο μεσσίας.Υπήρξαν (μετα την αποχωρησή του από το νησι) ιερεις,οι οποίοι φτιάξανε από μπαμπού μικρα κουτακια και ισχυρίζονταν ότι μιλούσαν μαζι του,και τα κουτακια αυτά ειχαν καλώδια που τα τυλιγε γυρω της μια ιέρεια η οποία όταν βρισκοτανε σε εκσταση μιλούσε μαζι Του.
Κυκλοφορησαν κι’άλλες φημες για τον John Frum.Ότι είναι βασιλιάς στην Αμερικη,ότι θα στείλει στρατευματα να διώξουν τους λευκους,και ότι η ημερομηνία την «δευτερας παρουσίας» του John Frum θα είναι η 15η Φεβρουαριου (χωρις όμως να είναι γνωστη ποιανου χρόνου) και ότι θα ερθει με αεροπλάνο
Οι ιθαγενεις εσπευσαν να καθαρισουνε το κεντρο του νησιού από δεντρα και θαμνους,προετοίμασαν έναν διαδρομο προσγειώσεως,με πύργο ελέγχου (ψευτικο,από μπαμπου) μεσα στον οποίον καθότανε ενας ασυρματιστης με ακουστικα ψευτικα στα αυτιά του,παριστανοντας ότι μιλάει με το αεροπλανο του John Frum,μεχρι και που φτιαξανε ψευτικα αεροπλάνα στο διαδρομο, γιατι ετσι ήξεραν πώς ηταν τα αεροδρόμια.
Κάθε χρονο στις 15 Φεβρουαριου στο νησι Βανουάτου οι ιθαγενεις πραγματοποιούνε στρατιωτικη παρελαση (με όπλα από μπαμπου στους ώμους τους),δοξαζοντας τον John Frum και προσευχόμενοι σε αυτόν για να ξαναγυρισει (μαζι με το πολύτιμο φορτιο φυσικα-που θα είναι αφθονο για ολους)
Οι ιερείς ισχυρίζονται ότι βλέπουν τον John Frum τακτικα,ενώ μιλάνε μαζι του καθημερινα με τον ψευτικο ασυρματο με το καλώδιο.Όλα αυτά συνεχιζονται μεχρι σημερα
-
Αυτο εχει γινει στην πραγματικοτητα ή το εφτιαξες ''αλληγορικα''?
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Αυτο εχει γινει στην πραγματικοτητα ή το εφτιαξες ''αλληγορικα''?Πραγματικο ειναι Δημητρη.Πολύ υλικο υπάρχει στο δίκτυο,και ονμομαζεται ως λατρεια φορτιου.
Ψαξε στο νετ,μιας που ξερεις αγγλικα,και πές μας δυο κουβεντες παραπάνω -
Μαλιστα...απλα μου εκανε εντυπωση που εχουν και εικονα του Χριστου...στην προτελευταια φωτο..
Παντως δεν απεχει και πολυ απο αυτο που ονομαζουμε Χριστιανισμο...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Δεν απέχει καθόλου απο καμια θρησκεια Δημητρη,όχι μονο απο το χριστιανισμο.
Η εικονα του χριστού,πιθανότατα προήλθε απο τον ίδιο τον Φρούμ,ο οποίος μαλλον μιλούσε στους ιθαγενεις και για τη βίβλο.Απο εκει μείνανε κάποια στοιχεια που οι ιθαγενεις τα θεωρησανε προφητειες του Φρούμ.
Αυτο το εικαζω,διότι οι 'προφητείες' του που καταγραφηκανε θυμιζουνε πολύ κάποιες αναλογες απο τη βίβλο -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν απέχει καθόλου απο καμια θρησκεια Δημητρη,όχι μονο απο το χριστιανισμο.
Οκ..σωστος,το ειπες πιο ολοκληρωμενα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το πώς θα επηρρεασει την κοινωνία δεν το ξερουμε ακομα.Πιστευω βεβαια οτι θα περασει χωρις να αφησει σημαδιαΕγώ θα συμφωνήσω σε αυτό. Και, τη θρησκεία την έχει πλήξει πάνω απ' όλα η συμπεριφορά της ίδιας της εκκλησίας.
Και δεν ειναι μονο οτι εχει πληγει η θρησκεια. Εγω σας παω παραπερα: Ο θεσμός της δωρεας οργανων δεν εχει πληγει; Οταν καποιος το σκεφτεται θεωροντας οτι θα σωσει εναν συνανθρωπο του, προς τα που θα γειρει την πλαστιγγα το γεγονος οτι το οργανο του θα σπαταληθει (γιατι περι σπαταλης προκειται) για μικροπολιτικες ματαιοδοξιες και σκοπιμοτητες.
ΥΓ Εχω προσπαθησει να μην πω τοσο καιρο κακιουλες που ερχονται στο μυαλο ολων οσων δεν ειναι αυτο που λεμε 'της εκκλησιας'. Αλλα η λογικη απορια που γεννιεται δεν ειναι 'Γιατι δε θελει να συναντησει το δημιουργο και εργοδοτη του';
-
Δεν ειμαι σιγουρος αν καταλαβα τι εννοείς.
Εννοείς οτι δεν θα δωρίζονται ανθρωπινα όργανα,διότι ο υποψηφιος δωρητης θα προφασίζεται οτι δεν εχει νόημα η προσπάθεια για την σωτηρία του συνανθρωπου του (που ούτως ή άλλως θα συναντησει καποια μερα τον θεό του,και όλα ειναι ματαια);
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και δεν ειναι μονο οτι εχει πληγει η θρησκεια. Εγω σας παω παραπερα: Ο θεσμός της δωρεας οργανων δεν εχει πληγει; Οταν καποιος το σκεφτεται θεωροντας οτι θα σωσει εναν συνανθρωπο του, προς τα που θα γειρει την πλαστιγγα το γεγονος οτι το οργανο του θα σπαταληθει (γιατι περι σπαταλης προκειται) για μικροπολιτικες ματαιοδοξιες και σκοπιμοτητες.
ΥΓ Εχω προσπαθησει να μην πω τοσο καιρο κακιουλες που ερχονται στο μυαλο ολων οσων δεν ειναι αυτο που λεμε 'της εκκλησιας'. Αλλα η λογικη απορια που γεννιεται δεν ειναι 'Γιατι δε θελει να συναντησει το δημιουργο και εργοδοτη του';
Για το πρώτο υπερβάλλεις. Έτσι κι αλλιώς ο εθελοντισμός σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αγνές προθέσεις. Κίνητρο είναι η βοήθεια προς το συνάνθρωπο, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός.
Συμφωνώ με το ΥΓ. Την ίδια απορία έχω και γω.
-
HUNTER να στο πω χοντρα-χοντρα:
Εγω θα σκεφτομουνα: 'Να δωσω το σκωτι μου να σωθει κανενας ανθρωπακος που ζει ζωη μαυρη και με το σκωτι μου θα δει χαρα η οικογενεια του, να το κανω χιλιες φορες. Να το δωσω για να σωσω τον Χ Χριστοδουλο με τιποτα'Οταν χαρμακ καποιοι εκμεταλλευονται τις αγνες προθεσεις καποιων, εχουν αυτοι ενα ονομα. Καπως τους λενε
-
Γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το έργο που Αυτός του ανέθεσε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το έργο που Αυτός του ανέθεσε.Αμην!
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Κατ΄αρχήν δε βλέπω τον κ.Παρασκευαΐδη σαν αντίπαλό δικό μου αλλά της πολιτείας. Τον θεωρώ σκοταδιστή και επικίνδυνο καθώς επηρέασε ουκ ολίγους πολίτες-πιστούς στην προσπάθειά του για εκκλησιαστικό παρεμβατισμό στα της πολιτείας...
Kαι γιατί να ρίχνουμε την ευθύνη στον ίδιο τον Παρασκευαίδη και όχι στους τόσους πολίτες - πιστούς που γίνονται κακόγουστοι αναμεταδότες όποιου ηγετίσκου βρίσκουν μπροστά τους χωρίς να είναι ικανοί να σχηματίσουν δική τους γνώμη?
Γιατί να μή ρίξουμε την ευθύνη στην πολιτεία που άν και μπορούσε άνετα να κάνει μεγάλα βήματα στην σταδιακή αποδέσμευση κράτους - εκκλησίας αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό?Όπως είπε και ο HUNTER, το παραπάνω δεν το έγραψα εγώ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το έργο που Αυτός του ανέθεσε.Ε ας Τον αφησει να αποφασισει. Μη τρωει το σκωτι του (οποιου) ανθρωπακου
-
Δεν το τρώει, τη σειρά του περιμένει.
Περί εκκλησίας