-
Ποιόι είναι αυτοι που πανηγυρίζουνε ρε Αγγελε;Ρε,μη γίνεστε ρε σεις τόσο αμυντικοί ρε
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παιδια,είναι απίστευτο να νομίζετε ότι θα υπάρξει μία συνειδητοποίηση του ρεαλιστικού κόσμου απο αυτούς που σημερα είναι χριστιανοι,ακόμα και σε περίπτωση που ο χριστιανισμός αποδειχτει τραγικά ψεύτικος.
Εαν οι χριστιανοι 'ξυπνήσουν' απλά θα αλλάξουν πλευρα και θα καναπάρουν ένα υπνάκο,πιστεύοντας σε κάτι καινούριο αυτη τη φορα
Δεν υπάρχει τρόπος να αποβάλει μία κοινωνία τήν πίστη σε κάποιου είδους ανωτερης δύναμης/θεού.Είναι ΑΝΑΓΚΗ του συνόλου.Η ιστορία του ανθρώπινου είδους μέχρι σημερα,δεν εχει να επιδείξει καμια κοινωνία που δεν είχε θρησκεία.
Αυτο μου λέει ότι το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ υπάρχει καμια πιθανότητα να εξελιχθει μία τέτοια κοινωνία αναμεσα σε άλλες που έχουν θρησκειαΝομίζω πώς,σαν κοινωνία,αναγκαστικα θα πιστεύουμε κάπου.Αυτη τη στιγμη είναι ο Χριστιανισμός
Σαν παρενθεση όλα αυτα,διότι δεν βρίσκω πρακτικό νόημα στο αν θα φανει η θρησκεια ψεύτικη
+1
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποιόι είναι αυτοι που πανηγυρίζουνε ρε Αγγελε;Ρε,μη γίνεστε ρε σεις τόσο αμυντικοί ρεκαλα δικιο εχει
μονο παρτι δεν κανατε εδω μεσα.. αρχισατε αμεσως τις θεωριες καταρρευση (ετσι γραφεται αυτο; ) της θρησκειας, της πιστης, θα ερθουν τα πανω κατω, διαψευστηκαν ολα, οι παπαδες θα γινουν σατανιστες κλπ..επισης +1 στο ποστ του ililia
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ποιόι είναι αυτοι που πανηγυρίζουνε ρε Αγγελε;Ρε,μη γίνεστε ρε σεις τόσο αμυντικοί ρεΡε Αντρίκο, κάνε μια βόλτα στις προηγούμενες σελίδες και κάτι θα βρεις...
Και δεν κατάλαβα, ποιοί είμαστε 'εμείς' και ποιά επίθεση δεχτήκαμε για να γίνουμε 'αμυντικοί';
Ανακοινώθηκε μία είδηση, ένας από τους ισχυρισμούς της είδησης έγινε δεκτός χωρίς σκεπτικισμό και -κατά τη γνώμη μου- με έκδηλο ενθουσιασμό από ορισμένους (ενθουσιασμό προερχόμενο από την 'επιστημονική επιβεβαίωση όσων λέγαμε τόσα χρόνια και τα πρόβατα δεν μας άκουγαν, άντε να δούμε θα ξυπνήσουν τώρα;'), ο ισχυρισμός της είδησης διαψεύσθηκε από την ίδια την επιστημονική πηγή την απολύτως αρμόδια να εκφέρει άποψη επί του θέματος, και η ζωή συνεχίζεται...
Τα πράγματα είναι τόσο απλά...
-
Ειμαι, σχεδον, σιγουρος οτι τα οστα που βρεθηκαν δεν εχουν σχεση με τον Ιησου.
Επισης, ειμαι, σχεδον, σιγουρος οτι τα οστα που εχουν σχεση με τον Ιησου, ειναι καπου εκει θαμμενα και περιμενουν καποιον να τα ξεθαψει ή να μην τα ξεθαψει ποτε κανεις ή και να τα ξεθαψει και να μην καταλαβει ποτε τι ξεθαψε - δεν εχει σημασια... -
Ως και ταινια με τον Μπαντερας υπαρχει σχετικα με τετοια ευρηματα!!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Και δεν κατάλαβα, ποιοί είμαστε 'εμείς' και ποιά επίθεση δεχτήκαμε για να γίνουμε 'αμυντικοί';
Οταν ρε μάστορα χαρακτηρίζεις ώς 'εύπιστους πανηγυριστές' (σαν να λές.....χαζοβιόληδες) κάποιους που τουλάχιστον αρνούνται να είναι τόσο εύπιστοι όσο τους θέλει η εκκλησία (δεν πιστεύω σε αναστασεις των νεκρων) αφήνεις τουλάχιστον να φανει ότι αντεπιτίθεσαι διότι νομίζεις ότι σου εχουνε επιτεθει (άν όχι εναντίον σου,εναντίον κάποιου πραγματος που ασπάζεσαι)
Πιθανόν και να εκτιμησα λάθος.Θα μας το διευκρινήσεις πιστευωΑνακοινώθηκε μία είδηση, ένας από τους ισχυρισμούς της είδησης έγινε δεκτός χωρίς σκεπτικισμό και -κατά τη γνώμη μου- με έκδηλο ενθουσιασμό από ορισμένους (ενθουσιασμό προερχόμενο από την 'επιστημονική επιβεβαίωση όσων λέγαμε τόσα χρόνια και τα πρόβατα δεν μας άκουγαν, άντε να δούμε θα ξυπνήσουν τώρα;'), ο ισχυρισμός της είδησης διαψεύσθηκε από την ίδια την επιστημονική πηγή την απολύτως αρμόδια να εκφέρει άποψη επί του θέματος, και η ζωή συνεχίζεται...
Επιστημονική απόδειξη οτι ο Ιησούς ήταν άνθρωπος και όχι Θεός,ΔΕΝ θα υπάρξει είς τόν αιώνα των αιώνων.Οτιδηποτε και άν έρθει στο φως και έχει χειροπιαστο υπόβαθρο (επιστημονικό) αποκλείεται να συμπεριελαβει τα 'μεταφυσικα' των θρησκειών.Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορες τα ίδια και παλιώτερα
Προσωπικά δεν θα περίμενα την 'δικαίωση' μεσω μιας επιστημονικής απόδειξης.Το θεωρω αυτονόητο το ότι δεν υπάρχουνε θεοί ΚΑΝΕΝΟΣ είδους,σχηματος και αποχρώσεως.Τελικά δεν γίνεται να κάνεις συζήτηση για τέτοια ζητηματα,χωρίς να αναγκαστεις να 'απολογηθεις' για τα προσωπικα σου πιστεύω.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και μένα μου αρεσει ρε Ηλία που δεν αφήνεις καμια προσπάθεια αμφισβήτισης να φανει ώς λογική,αλλα θέλεις να τις κάνεις να μοιάζουνε οτι έχουνε 'πονηρια' ( ) μεσα τους,Ανδρέα μου, αυτή η 'είδηση' έτσι όπως δίνεται, δεν μου φαίνεται σαν προσπάθεια αμφισβήτισης.
Ακόμα κι αν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί σωστή, πάλι θα βγούν οι ξέρεις-ποιοί και θα εξηγήσουν τ' ανεξήγητα.Και μη νομίζεις,υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στο ποταμι με τα ρούχα φορεμένα
Αυτό δεν λέω κι εγώ; Ίδιοι με τους άλλους, που ξεβρακώνονται χωρίς να το χουν δει...
Υπάρχουν 'πιστοί' που πιστεύουν ότι ο Θεός που έφτιαξε το Σύμπαν ενδιαφέρεται να κυριαρχήσει η πίστη του ....... στη Γη. Τον φαντάζεσαι, ένα τέτοιο Θεό;;; -
4 εκατοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος.
Πάω να πουσσάρω το οπισί. Αιλλ μπι μπάκ.edit
Όχι ρε, εγώ ήμουν πιό γρήγορος. Τον έφαγα.
Πάω να πουσσάρω το μυαλό μου. Έπηξα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν υπάρχει τρόπος να αποβάλει μία κοινωνία τήν πίστη σε κάποιου είδους ανωτερης δύναμης/θεού.Είναι ΑΝΑΓΚΗ του συνόλου.Η ιστορία του ανθρώπινου είδους μέχρι σημερα,δεν εχει να επιδείξει καμια κοινωνία που δεν είχε θρησκεία.
Αυτο μου λέει ότι το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ υπάρχει καμια πιθανότητα να εξελιχθει μία τέτοια κοινωνία αναμεσα σε άλλες που έχουν θρησκειαΚαι να συμπληρώσω σ' αυτό που λέει ο Hunter με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.Ένα μεγάλο λάθος που έκανε ο ''υπαρκτός σοσιαλισμός'' ως προς την επιβίωσή του στους λαούς που εφαρμόστηκε,πέραν των άλλων είναι και αυτό.Προσπάθησε να επιβάλλει την αθεική κοινωνία χωρίς να μπορεί να κατανοηθεί απ' τους ηγέτες του ότι η πανάρχαια ανάγκη για θεό ή θεούς έίναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης μπροστά στον φόβο του θανάτου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οταν ρε μάστορα χαρακτηρίζεις ώς 'εύπιστους πανηγυριστές' (σαν να λές.....χαζοβιόληδες) κάποιους που τουλάχιστον αρνούνται να είναι τόσο εύπιστοι όσο τους θέλει η εκκλησία (δεν πιστεύω σε αναστασεις των νεκρων) αφήνεις τουλάχιστον να φανει ότι αντεπιτίθεσαι διότι νομίζεις ότι σου εχουνε επιτεθει (άν όχι εναντίον σου,εναντίον κάποιου πραγματος που ασπάζεσαι)
Πιθανόν και να εκτιμησα λάθος.Θα μας το διευκρινήσεις πιστευωKυνηγέ, ένα-ένα να τα βάλουμε σε μια σειρά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Για τους 'εύπιστους πανηγυριστές' και τους 'χαζιοβόληδες', συ είπας. Αν θες, προσπάθησε να μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου.
Είπα, ότι μου προξένησε εντύπωση η ευκολία με την οποία κάποιος δέχεται μία είδηση, χωρίς να την αξιολογήσει, χωρίς να την κρίνει, και μάλιστα δείχνει και να επιχαίρει, καθώς θεωρεί ότι επιβεβαιώνει τα 'πιστεύω' του.
Ήταν μια ειλικρινής απορία μου, που δεν είχε στόχο να προσβάλλει κανέναν.Α, και μία σημείωση: ο εύπιστος είναι εύπιστος, είτε τον παραπλανά η εκκλησία, είτε μία είδηση στο διαδίκτυο, είτε... ο Cameron!
Ανακοινώθηκε μία είδηση, ένας από τους ισχυρισμούς της είδησης έγινε δεκτός χωρίς σκεπτικισμό και -κατά τη γνώμη μου- με έκδηλο ενθουσιασμό από ορισμένους (ενθουσιασμό προερχόμενο από την 'επιστημονική επιβεβαίωση όσων λέγαμε τόσα χρόνια και τα πρόβατα δεν μας άκουγαν, άντε να δούμε θα ξυπνήσουν τώρα;'), ο ισχυρισμός της είδησης διαψεύσθηκε από την ίδια την επιστημονική πηγή την απολύτως αρμόδια να εκφέρει άποψη επί του θέματος, και η ζωή συνεχίζεται...
Επιστημονική απόδειξη οτι ο Ιησούς ήταν άνθρωπος και όχι Θεός,ΔΕΝ θα υπάρξει είς τόν αιώνα των αιώνων.Οτιδηποτε και άν έρθει στο φως και έχει χειροπιαστο υπόβαθρο (επιστημονικό) αποκλείεται να συμπεριελαβει τα 'μεταφυσικα' των θρησκειών.Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορες τα ίδια και παλιώτερα
Προσωπικά δεν θα περίμενα την 'δικαίωση' μεσω μιας επιστημονικής απόδειξης.Το θεωρω αυτονόητο το ότι δεν υπάρχουνε θεοί ΚΑΝΕΝΟΣ είδους,σχηματος και αποχρώσεως.Τελικά δεν γίνεται να κάνεις συζήτηση για τέτοια ζητηματα,χωρίς να αναγκαστεις να 'απολογηθεις' για τα προσωπικα σου πιστεύω.
Ρε Αντρέα, σε ανάγκασες κανείς να απολογηθείς για τις πεποιθήσεις σου; Πρώτον.
Δεύτερον.
Όταν γράφω ότι ο καθ' ύλιν αρμόδιος να εκφέρει άποψη είναι ο επιστήμονας που ασχολήθηκε με το θέμα, προφανώς και εννοώ άποψη σχετικά με τα οστεοκιβώτια. Που κολλάνε στη συζήτησή μας, τα περί ανθρώπινης ή θεϊκής ή θεανθρώπινης υπόστασης του Ιησού;Ελπίζω, όμως, να μην επαληθευθεί η εσχατολογική προφητεία του Ιεζεκιήλ, 34.12, όπου περιγράφει με σαφήνεια την μέρα της κρίσης: 'και ου εισέλθεις εις οφιοειδήν δρόμο περίκλειστον, ίνα συνοδηγήσεις μετά του Αγίου Αντρέα, του Χάνδερος, όστις τιμωρεί δια της οδηγήσεως τους α-πίστους.'
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Και να συμπληρώσω σ' αυτό που λέει ο Hunter με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.Ένα μεγάλο λάθος που έκανε ο ''υπαρκτός σοσιαλισμός'' ως προς την επιβίωσή του στους λαούς που εφαρμόστηκε,πέραν των άλλων είναι και αυτό.Προσπάθησε να επιβάλλει την αθεική κοινωνία χωρίς να μπορεί να κατανοηθεί απ' τους ηγέτες του ότι η πανάρχαια ανάγκη για θεό ή θεούς έίναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης μπροστά στον φόβο του θανάτου.
Συμφωνώ μαζί σου athanasios.
Πέρα από το γεγονός ότι ο Μαρξισμός είναι μια κατ'εξοχήν υλιστική θεωρία, υπήρξε και πρακτική ανάγκη ώστε κατά τα πρώτα χρόνια της επικράτησης των μπολσεβίκων στη Ρωσία να υπάρχει μμια έντονη αντίθεση με την εκκλησία.Ας μη ξεχνάμε ότι κύριος μοχλός της καταπίεσης του Τσαρικού καθεστώτος υπήρξε η έντονα σκοταδιστική και αντιδραστική Ρωσική Εκκλησία, όπως αυτή εκπροσωπήθηκε από τους λειτουργούς της.
Ο καλόγηρος Ρασπούτιν αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα.
Από την άλλη πλευρά το Ισλάμ που κατά τη γνώμη μου αποτελεί περισσότερο έναν κώδικα που ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια της ζωής των πιστών του ήταν ακόμα πιο αντιπαθές στο νέο καθεστώς λόγω των φοβερών διακρίσεων ανάμεσα στα δυο φύλα.Αρκεί να αναφέρω ότι το ποσοστό αναλφαβητισμού μεταξύ των μουσουλμάνων γυναικών στις επαρχίες της Κεντρικής Ασίας έφτανε το 100% το 1917.
Εν τω μεταξύ ο κλήρος και των δύο θρησκειών απολάμβανε σημαντικά προνόμια απο το Τσαρικό καθεστώς.
Το λάθος του νέου καθεστώτος ήταν ακριβώς αυτό που ανέφερες, ενώ το σωστό θα ήταν να κυνηγήσει τους αντιδραστικούς εκπροσώπους της Θρησκείας.Αντίθετα χρησιμοποίησε κατά το δοκούν την Ιεραρχία, ιδιαίτερα κατά τη Σταλινική περίοδο, είτε ως πυλώνα ενότητας (κατα τη διάρκεια του Β' Π.Π) είτε ακόμα και ως μέσον καταστολής.
Όλα αυτά βέβαια είχαν ισχύ στην καθυστερημένη Ρωσία του 1917.
Κατά τα μεταπολεμικά χρόνια το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις των χωρών της Αν.Ευρώπης χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι εκτός ίσως απο τη διαφορά στη κοσμοθεωρία μεταξύ Μαρξισμού και Θρησκείας και φυσικά για λόγους απόδειξης νομιμοφροσύνης προς το πανίσχυρο τότε Σταλινικό καθεστώς της ΕΣΣΔ. -
@ pai-mei
Από τη στιγμη που μιλάμε για το πόσο εύπιστοι είναι οι πανηγυρίζοντες,σαφως εννοούμε ότι πανηγυρίζανε για την καταριψη του μύθου του θεανθρωπου.Ετσι το καταλαβαίνω.Δεν πιστευω να υπέθεσες ότι πανηγυρίζουνε που βρέθηκαν οι οστεοθήκες;Υπάρχει συνδεση αυτων των δυο.
Πές μου και που θα δω την διάψευση της είδησης απο τη επιστημονική αρχη,να της ρίξω μια ματια
Και μήν παρερμηνεύεις τον Ιεζεκιήλ,ο οποίος λέγει ξακαθαρα ότι
'και ου εισέλθεις εις οφιοειδήν δρόμο περίκλειστον, ίνα συνοδηγήσεις μετά του οδηγού εκ'της πόλεος του Αγίου Αντρέα*, του Χάνδερος, όστις τιμωρεί δια της οδηγήσεως τους α-πίστους.'
*Πάτρα -
Πηγα να γραψω κακια κουβεντα για την επισημη θρησκεια και τον ιδρυτη της και στα καλα καθουμενα μου κολησε ο κομπιουτορας
Βρε λες; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πηγα να γραψω κακια κουβεντα για την επισημη θρησκεια και τον ιδρυτη της και στα καλα καθουμενα μου κολησε ο κομπιουτορας
Βρε λες;θου κύριε...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Βρε λες;Κοίτα, κανονικά μηχανήματα του διαβόλου τα λέμε, οπότε κανονικά έπρεπε να υπερχρονιστεί, όχι να κρασάρει.
Αλλά, λέω τώρα εγώ, μήπως έχεις καμιά εκκλησία κοντά σου;
-
Ξαναδοκιμαζω να γραψω την αποψη μου...
Μηπως το τελευταιο διαστημα βλεπουμε διαφορα 'ευρηματα' που μεταφερουν τη συζητηση σε αλλο επιπεδο; Δηλαδη ο ταφος, το ευαγγελιο του Ιουδα κλπ ωθουν την ανθρωποτητα να θεωρει δεδομενη την υπαρξη του Ιησου, χωρις να προσκομιζουν καποιο νεο στοιχειο, συζητωντας τωρα για τον αν ηταν επαναστατης, παντρεμενος, οπαδος της Μακαμπη, αριστεροχειρας κλπ, δεχομενοι de facto την ιστορικοτητα του.
Μην ξεχναμε οτι η βασικη αποδειξη της ιστορικοτητας ειναι οτι συζητουσαν γι'αυτον 100 χρονια αργοτερα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίτα, κανονικά μηχανήματα του διαβόλου τα λέμε, οπότε κανονικά έπρεπε να υπερχρονιστεί, όχι να κρασάρει.Αλλά, λέω τώρα εγώ, μήπως έχεις καμιά εκκλησία κοντά σου;
Απο το παραθυρο του γραφειου μου βλεπω τα μνηματα της Ευαγγελιστριας...
Λες να ειχα μεταφυσικη επιθεση απο στρατιες φαντασματων; -
Φιλε το Μακάμπι δεν λέει τιποτα απο μόνο του...διφορουμενο οπως τα περισσοτερα πραγματα στα ιερα βιβλια..ποια Μακάμπι;
Ρανανα;Τελαβιβ;Χαποέλ; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίτα, κανονικά μηχανήματα του διαβόλου τα λέμε, οπότε κανονικά έπρεπε να υπερχρονιστεί, όχι να κρασάρει.Αγαπητε, ξεχνας τη θεμελιωδη αρχη:
Αμα δεν υπαρχει θεος, δεν υπαρχει και διαολος......(και το αναποδο, βεβαια)
Περί εκκλησίας