-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και στο κατω-κατω της γραφης, εσυ δεν ξενερωνεις, οταν, αντι για τη σωτηρια της ψυχης, η κουβεντα στρεφεται σε τεχνικα δελτια και μηχανισμους υλοποιησης?
Πολύ, αλλά σκέπτομαι ότι αν δεν κάνουν κάτι μόνοι τους θα τους έχω άλλα 2000 χρόνια με το χέρι απλωμένο. Κατανοώ, με λίγα λόγια, την ανάγκη τους για επιβίωση. Το γεγονός δε ότι πλέον ακολουθούν κι αυτοί κανόνες αντί να τους φτιάχνουν, μου αρέσει πολύ. Πάρα πολύ.
Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν είναι ανάγκη επιβίωσης (η οποία νομίζω ειναι εξασφαλισμένη) αλλά κάτι περισσότερο;
Το γεγονός ότι ακολουθούν πλέον κανόνες είναι αναμφισβήτητα θετικό!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν είναι ανάγκη επιβίωσης αλλά κάτι περισσότερο;Χάρη, αυτό ισχύει αυτούσιο και για μένα, για σένα και για άλλους πολλούς.
-
Γιατί έχω την εντύπωση πως δεν είναι ανάγκη επιβίωσης αλλά κάτι περισσότερο;
Χάρη, αυτό ισχύει αυτούσιο και για μένα, για σένα και για άλλους πολλούς.
Εγώ όμως δεν βγήκα ποτέ να διακυρήξω την ματαιότητα των υλικών αγαθών, την σωτηρία της ψυχής και το ότι τα ωραία και καλά βρίσκονται στον άλλο κόσμο!
-
Οταν το κάνεις, θα δεις πως θα σου πηγαινουν όλα καλά !
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Εμένα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι >η αυξανόμενη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίαςπου σημειώνει ο δημοσιογράφος...
Τωρα αυτό από πού προκύπτει; Από τα ποσοστά του Καρατζαφέρη που ο μέσος ψηφοφόρος του έχει 19 πίεση; Από τις καλές (!!!) σχέσεις του Χριστόδουλου με την Μαριέτα; από πού;
-
Δεν ξέρω.....
κι εγώ αναρωτιέμαι ΤΙ εννοεί ο ποιητής !... -
sergeant δεν ξέρει ούτε ο ίδιος, απλά η φράση αυτή είναι πολύ in, yo και γουάου στις μέρες μας...
Εδιτ
**skye **μου επιτρέπεις, έ;
-
...Το γεγονός δε ότι πλέον ακολουθούν κι αυτοί κανόνες αντί να τους φτιάχνουν, μου αρέσει πολύ. Πάρα πολύ.Ωραίος, Ηλία
-
ililias
όσο κι αν σε ξενίζει ή σε ενοχλεί και χωρίς ιν, αουτ και γουαου, στην ελληνική και στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες υπάρχει μια συντηρητική στροφή τα τελευταία χρόνια. Πως πιστοποιείται; Όταν 1, 2, 3 ή δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια πολιτών υπογράφουν για το θέμα των ταυτοτήτων. Όταν αρκετοί συμπολίτες μας ανησυχούν, δυσαρεστούνται και ενίοτε κρώζουν που μαθητές διαφορετικής καταγωγής γίνονται σημαιοφόροι στο σχολείο. Όταν το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη εκλέγεται στη βουλή. Όταν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κυβερνούν κεντροδεξιοί σχηματισμοί και κόμματα. Όταν ο ''νομάρχης'' και ο ΄΄'άνθιμος΄΄ ωρύονται δημοσίως για τα ιερά και όσια της πατρίδας και τους κινδύνους που διατρέχει και το ποίμνιο από κάτω αλαλάζει. Όταν σε έρευνες οι νέοι εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τον στρατό και την εκκλησία αντί για τη δικαιοσύνη, την πολιτική και τα κόμματα. Όταν στην Αμερική και τη Βρετανία ζητούν περισσότερες κάμερες για ασφάλεια και οι Μπους, Μπλαιρ περνάνε καινούριους αντιτρομοκρατικούς νόμους. Ο κατάλογος συνεχίζεται...
Που οφείλονται όλα αυτά όμως; Οι σημερινές κοινωνίες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Ανεργία, ακρίβεια, διαφθορά, μετανάστευση, απειλή ασφάλειας, ΄΄τρομοκρατία΄΄, κ.α. Οι ΄΄απειλές΄΄ των ζητημάτων αυτών και οι πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν αναγκάζουν κάθε άνθρωπο να αμυνθεί και να προσπαθήσει να καταλάβει που οφείλονται. Αν στην προσπάθεια αυτή συνεισφέρουν πρωτίστως το χαμηλό (και δεν μιλάω για αναλφάβητους ή απόφοιτους δημοτικού) επίπεδο παιδείας, καθώς και τα μηνύματα από ορισμένα ΜΜΕ και οι διεθνείς συγκυρίες τότε η αναζήτηση των αιτιών του φαινομένου αρχίζει και τελειώνει στο ΄΄κακός αλβανός΄΄, ΄΄όλοι οι πολιτικοί είναι καθάρματα (αλλά τους ψηφίζουμε)΄΄, ΄΄μόνο η χούντα μας σώζει΄΄ κτλ. Με άλλα λόγια παρατηρείται μια αποστροφή ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας προς τους παραδοσιακούς δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς και ένας φόβος για το μέλλον και τις αλλαγές στη δομή της κοινωνίας.
Φυσικά όλα αυτά δε σημαίνουν ότι η Ελλάδα κατοικείται από φασίστες, μισαλλόδοξους, συντηρητικούς και αντιδραστικούς. Η ανοχή καμιά φορά όμως σε τέτοια φαινόμενα δείχνει μια κοινωνία που αν δεν κινείται συντηρητικά τότε τουλάχιστον τα αντανακλαστικά της έχουν χαλαρώσει. -
Όταν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κυβερνούν κεντροδεξιοί σχηματισμοί και κόμματα
Η αλήθεια είναι ότι είναι φανερή η οπισθοδρομική πορεία στην οποία έχει μπει η χώρα μας, η οποία έχασε την 'προοδευτική' και 'εκσυγχρονιστική' δυναμική που είχε αποκτήσει μετά από 25 χρόνια 'αλλαγής' και ένας θεός (!;) ξέρει που θα βρεθούμε!!!...
Επίσης, και στην Ευρώπη επί πολλές δεκαετίες κυβερνούσαν οι 'προοδευτικοί' όπως επίσης και στην προ ΜΠΟΥΣ Αμερική, 'προοδευτικοί' κυβερνούσαν
και η αλήθεια είναι ότι η πρόοδος ήταν πασιφανέστατη!Αλλα η πιο σημαντική προόδος επιτελέστηκε στην ανθρώπινη ιστορία το 1917 στην Ρωσία, οπού εκεί είχαν την ευκαιρία να αναδειξουν πλήρως τις Προοδευτικές τους ιδέες!
(Α! Και στην Κίνα επίσης! )
-
Μην ξεχάσουμε την προοδευτικότατη Βόρεια Κορέα...
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
...στην ελληνική και στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες υπάρχει μια συντηρητική στροφή τα τελευταία χρόνια. Πως πιστοποιείται; Όταν 1, 2, 3 ή δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια πολιτών υπογράφουν για το θέμα των ταυτοτήτων...Αυτά παθαίνεις όταν είσαι απρόσεκτος / αδιάβαστος: Θα ετίθετο καν θέμα μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες στην Ευρώπη 300 χρόνια πίσω; 200; 100; 50; Πότε δρούσε και τι ήταν η ιερά εξέταση; Υπήρχαν μαύροι Γάλλοι και Άγγλοι το 1500; Υπήρχαν 'μαθητές διαφορετικής καταγωγής' στα σχολεία; Γιατί έγινε η Γαλλική Επανάσταση; Μη θυμόμαστε μόνο όσα ζήσαμε, είναι πολύ λίγα...
-
Εγώ πάντως σε πολλά πράγματα διαπιστώνω μια οπισθοδρόμηση...
-
Σαφέστατη και βαρύγδουπη δήλωση !!
Και εμείς διαπιστώνουμε ντινο...
Εξήγησε μας ακριβως τι εννοείς! -
...στην ελληνική και στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες υπάρχει μια συντηρητική στροφή τα τελευταία χρόνια. Πως πιστοποιείται; Όταν 1, 2, 3 ή δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια πολιτών υπογράφουν για το θέμα των ταυτοτήτων...
Αυτά παθαίνεις όταν είσαι απρόσεκτος / αδιάβαστος: Θα ετίθετο καν θέμα μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες στην Ευρώπη 300 χρόνια πίσω; 200; 100; 50; Πότε δρούσε και τι ήταν η ιερά εξέταση; Υπήρχαν μαύροι Γάλλοι και Άγγλοι το 1500; Υπήρχαν 'μαθητές διαφορετικής καταγωγής' στα σχολεία; Γιατί έγινε η Γαλλική Επανάσταση; Μη θυμόμαστε μόνο όσα ζήσαμε, είναι πολύ λίγα...
Έχω την εντύπωση πως θεωρείται ως συντηρικοποίηση η στροφή της κοινωνίας σε πολιτικά θέματα.
Από την δεκαετία του '60-'70 είχαμε την ακμή και επικράτηση αριστερών (ή 'αριστερών', όπως θέλετε) παρατάξεων/ιδεολογιών, οι οποίες για κάποιον λογο θεωρούνται προοδευτικές.
Τα τελευταία χρόνια μετά τις απογοητεύσεις των 'αριστερών' παρατηρούμε μια στροφή προς δεξιότερες πολιτικές παρατάξεις.
Το όλο παραπάνω σκηνικό ερμηνεύεται ως συντηρητική στροφή. Στην πραγματικότητα νομίζω πως δεν είναι παρά μια αντίδραση.
Ειδικά όσον αφορά την θρησκεία, νομίζω τα πράγματα βελτιώνονται όσο περνάν τα χρόνια.
-
Δεν την έκανα για να είναι βαρύγδουπη, να είσαι σίγουρος. Εντυπώσεις άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν.
Αν και οφφ-τοπικ:
Το πιο πρόσφατο; Αδιανόητο για μένα υπουργός κράτους παρέα με αρχηγό αστυνομίας και την εικόνα αγκαλιά να την επιστρέφουν στο σπίτι της, περπατώντας σε κόκκινο χαλί ενώ τον δρόμο ρένουν μοναχές με ροδοπέταλα.Συνεχής υποστήριξη της εκκλησίας (του κλήρου μάλλον).
Δηλώσεις του αντιπροέδρου του συνδικαλιστικού της αστυνομίας.
-
Προσωπικά με ενόχλησε περισσότερο όταν κάποιοι ευχαριστούσαν την Αμερικάνικη κυβέρνηση, που μας βοήθησε να υποστείλλουμε τη σημαία μας
(ας πούμε) -
Κατακριτέο εννοείται και αυτό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα τελευταία χρόνια μετά τις απογοητεύσεις των 'αριστερών' παρατηρούμε μια στροφή προς δεξιότερες πολιτικές παρατάξεις.
Το όλο παραπάνω σκηνικό ερμηνεύεται ως συντηρητική στροφή. Στην πραγματικότητα νομίζω πως δεν είναι παρά μια αντίδραση.
Εγώ πάλι νομίζω οτι στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της αποπολιτικοποίσης του κόσμου και όχι της συνειδητής στροφής του σε συντηρητικότερα πρότυπα. Απο τη στιγμή που τους αφήσαμε να διαχειρίζονται τις τύχες μας εν λευκώ είναι πολύ φυσικό να παρουν τα πάνω τους οι 'δεξιές δυνάμες'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω οτι στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της αποπολιτικοποίσης του κόσμου και όχι της συνειδητής στροφής του σε συντηρητικότερα πρότυπα. Απο τη στιγμή που τους αφήσαμε να διαχειρίζονται τις τύχες μας εν λευκώ είναι πολύ φυσικό να παρουν τα πάνω τους οι 'δεξιές δυνάμες'
Το μεγαλύτερο παράπονό μου ρε γμτ
ΠΟΥ πήγαν όλοι οι 'διανοούμενοι' ρε γμτ.,που μέχρι πρίν λίγα χρόνια ήτανε ενάντιοι στούς δυτικούς;
Που πήγανε όλοι οι αριστεριστές;
Οι μόνοι που μας απέμειναν να 'μάχονται' ενάντια στήν εξουσία,είναι κάτι δημοσιογράφοι τής φακής
Περί εκκλησίας