-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
ililiasΌταν αρκετοί συμπολίτες μας ανησυχούν, δυσαρεστούνται και ενίοτε κρώζουν που μαθητές διαφορετικής καταγωγής γίνονται σημαιοφόροι στο σχολείο.Όταν το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη εκλέγεται στη βουλή.
Διόρθωση: 'διαφορετικής ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ/ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ' και μάλιστα ιθαγένειας κράτους που φέρεται με άσχημο τρόπο στους δικούς μας ομογενείς, διαθέτει παρακρατική οργάνωση που απειλεί τη χώρα μας και οραματίζεται μεγάλες Αλβανίες. Αν ο σημαιοφόρος ήταν πχ Ρώσσος ή Αιγύπτιος, οι αντιδράσεις θα ήταν ΠΟΛΥ μικρότερες.
Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη εκλέγεται στη Βουλή γιατί προφανώς τα άλλα κόμματα έχουν φτύσει στα μούτρα τις ανησυχίες ενός μέρους των πολιτών. Αυτός που έχασε συγγενή από το χέρι ανεξέλεγκτου παράνομου μετανάστη, αυτός που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη, αυτός που πουλάει τα πρϊόντα του για δυο δεκάρες, αυτός που του καίγεται η περιουσία από 'αναρχικούς' που κρύβονται στα διάφορα 'άσυλα' είναι πολύ ευάλωτος στα ακραία κηρύγματα.
Όταν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κυβερνούν κεντροδεξιοί σχηματισμοί και κόμματα.
Παρντόν;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες κυβερνούν κεντροδεξιοί σχηματισμοί και κόμματα.
Παρντόν;
Tι παρντόν;
-
Είναι συντηρητισμός το ότι ο κόσμος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ψηφίζει κεντροδεξιές κυβερνήσεις; Ενώ πρόοδος είναι ας πούμε οι κεντροαριστερές; Με ποια κριτήρια;
Για εμένα συντηρητισμός είναι να να είσαι οπαδός ενός μοντέλου που στην πράξη (το τονίζω το 'στην πράξη') στηρίζει μια στενή κάστα εξουσίας και κλειστές επαγγελματικές ομάδες. Ενός μοντέλου που εξοστρακίζει την αντίθετη έκφραση χαρακτηρίζοντάς τη άκοπα με βαριές εκφράσεις('φασίστας', 'συντηρητικός' κλπ). -
A, ok, νόμιζα ότι είχες αντίρρηση στο ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι κεντροδεξιά!
Συντηρητισμός δεν είναι μόνο η υποστήριξη ενός μοντέλου, αλλά και απόψεων οι οποίες οδηγούν σε αναχρονισμούς. Βέβαια, όλα αυτά είναι συγκριτικά, όχι απόλυτα. Δλδ κατά την γνώμη μου δν μπορείς να πεις τόσο εύκολα ότι κάτι είναι από μόνο του προοδευτικό η συντηρητικό, πρέπει να συγκριθεί με κάτι άλλο.
Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο 'μοντέλο';
-
Εγω έχω υπόψη μου ένα μοντέλο:
Βγαίνει σε κόκκινο βαθύ χρώμα, με 'σφυροδρέπανα' ως διακριτικά , φτωχό εξωτερικά αλλά με πλούσιο εσωτερικό εξοπλισμό και πολλά έξτρα...
Υπόσχεται αξέχαστες στιγμές και κυκλοφορεί σε χιλιάδες αλλά μόνο σε ενα χρώμα! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
A, ok, νόμιζα ότι είχες αντίρρηση στο ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι κεντροδεξιά!Ενώ η προηγούμενη δεν ήταν, έ;
-
Οχι βεβαια! Ηταν πολύ πιο δεξιά !! (τουλάχιστον για τους ίδιους !)
-
να μεγαλωνες στη πρωην σοβιετικη ενωση και θα εβλεπες τι ωραια που ηταν
σιγουρα αξεχαστες στιγμες.
εδω οι ιδιοι οι πολιτες που δημιουργησαν το μοντελο που αναφερεις,το αφησαν επειδη δεν πηγαινε αλλο,
και στην ελλαδα ακομα το σφυροδρεπανο ονειρευονται. -
..μα εκ του ασφαλούς βεβαιως - βεβαιως!
Φανταζεσαι να είχαμε και εδω αυτό το 'μοντέλο' και να μην μπορούσαμε να αγοράσουμε τις μπε-μπε μας, τις μερτσεντέ μας και τα γκάμριό μας!;;;Να εβλεπες τότε πόσο 'μοντελίστες' θα ήταν ...
-
σαν ιδεα ειναι πολυ καλη.θα ηταν σαν ενας επιγειος παραδεισος.αλλα δυστηχως αδυνατον να εφαρμοστει λογω της φυσης του ανθρωπου.
αν ειχαμε ολοι το χαρακτηρα του Χριστου θα ηταν εφικτο. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
σαν ιδεα ειναι πολυ καλη.θα ηταν σαν ενας επιγειος παραδεισος.αλλα δυστηχως αδυνατον να εφαρμοστει λογω της φυσης του ανθρωπου.
αν ειχαμε ολοι το χαρακτηρα του Χριστου θα ηταν εφικτο. -
Ειστε εντελως οφφ-τοπικ και δοκιμαζετε την υπομονη οσων σεβονται τη συζητηση που ειχαμε πριν και δεν απαντανε αναλογως.
Θα θυμισω μονο οτι οσες φορες ανοιξαν τοπικ με πολιτικο-ιδεολογικο περιεχομενο αυτοι που πρεσβευαν τις απο πανω αποψεις αργά ή γρηγορα μας εγκατελλειπαν...
Οποτε παρακαλω μην προκαλειτε γιατι θα πεσει ηλεκτρονικο γιαουρτωμα -
Τι έγινε πάλι με ...τη Δεξιά του Κυρίου;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Τι έγινε πάλι με ...τη Δεξιά του Κυρίου;Δεν γνωρίζει τι ποιεί η Αριστερά Του ...
ΩΧ! :yogurt:
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ειστε εντελως οφφ-τοπικ και δοκιμαζετε την υπομονη οσων σεβονται τη συζητηση που ειχαμε πριν και δεν απαντανε αναλογως.
Θα θυμισω μονο οτι οσες φορες ανοιξαν τοπικ με πολιτικο-ιδεολογικο περιεχομενο αυτοι που πρεσβευαν τις απο πανω αποψεις αργά ή γρηγορα μας εγκατελλειπαν...
Οποτε παρακαλω μην προκαλειτε γιατι θα πεσει ηλεκτρονικο γιαουρτωμαΌταν ταυτίζεται η εκκλησία και η Εκκλησία με τη δήθεν συντηρητική στροφή της κοινωνίας που δήθεν εκφράζεται από την επιλογή της κεντροδεξιά μπλαμπλαμπλα, τί περιμένεις;
-
Δεν μπορω να καταλαβω βασει ποιου σκεπτικου ενας οργανισμος του οποιου το πιο προσφατο θεσμικο κειμενο εχει γραφτει πριν απο 1300 χρονια (η τελευταια οικουμενικη συνοδος), υπαρχει καποια περιπτωση να ΜΗΝ ειναι συντηρητικος.
Αρα δεν μπορω να καταλαβω προς τι η παρεξηγηση (η ον-τοπικ γιατι δεν σχολιαζω τα οφφ-τοπικ) -
greo :
Ο χρήστης ipan έγραψε:
...στην ελληνική και στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες υπάρχει μια συντηρητική στροφή τα τελευταία χρόνια. Πως πιστοποιείται; ...εδιτ
Η συνέχεια: > Όταν 1, 2, 3 ή δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια πολιτών υπογράφουν για το θέμα των ταυτοτήτων...
-
Το διαβασα
Και ξαναρωταω: Η αυξανομενη επιρροη ενος υπερ-συντηρητικου οργανισμου ειναι δυνατον να ΜΗΝ σηματοδοτησει συντηρητικη στροφη;Και απανταω εκ μερους του ipan: Γιατι πρεπει να συγκρινουμε με πριν απο 300 χρονια και οχι με πριν απο 20 χρονια;
-
Λες ότι θα ετίθετο θέμα μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες πριν από 20 χρόνια;
Το 'συντηρητικός' όπως το θέτεις είναι μομφή, στην πραγματικότητα όμως είναι, απλά, ένα σύστημα. Μέσα από το οποίο η εκκλησίες εξελίσσονται, άλλες προχωρώντας εμπρός (πχ δυτικές) κι άλλες οπισθοδρομώντας και παρασύροντας ολόκληρες τις κοινωνίες!
Αντίστοιχα και το 'προοδευτικός'.
Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν ιδεολόγοι με καλές προθέσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα πάντα όμως, ευτυχώς ή δυστυχώς, κρίνονται από το αποτέλεσμα!Α, η επιρροή των δικών μας εκκλησιών δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αυξανόμενη!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Νομίζω ότι περισσεύουν χρήματα και ότι, απλά, η εκκλησία είναι η μόνη που τα ζητάει εμπρόθεσμα. Δεν ξέρω σίγουρα, όμως και δεν μπορώ και να μάθω, αφού οι μεν τα λένε έτσι και οι δε αλλιώς.Σ' αυτο μπορω να ειμαι κατηγορηματικος οτι δεν ισχυει. Το δικο μας το συναφι πχ ζητησε καποια λεφτα απο το 4ο ΚΠΣ που μας τα αρνηθηκαν προκαταβολικα γιατι και καλα ειναι υπεσχημενα αλλου...
Περί εκκλησίας