-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν θέλετε την γνωμη μου, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο gto τα αναλύει πολύ καλά.
Από καταβολής ανθρώπινης κοινωνίας, η Εκκλησία ήταν ο θεσμός εκείνος, που επέτρεπε στην Εξουσία, να επιβάλει την θέλησή της.
Είτε Δωδεκάθεο πούμε, είτε Χριστιανισμός, το θέμα είναι οι εκπρόσωποί τους, και όχι οι θεωρίες οι ίδιες.
Ο G60 μάλλον τα ίδια θα έλεγε, εναντίον του Δωδεκάθεου, αν ο Χριστιανισμός ήταν η παλιά θρησκεία (με την αντίστοιχη Εκκλησία).Όχι, εγώ σ' αυτό διαφωνώ κάθετα.
Σαφώς και έχει σημασία και ποια είναι η θεωρία η ίδια. Δεν είναι όλα ένα.
Ο χριστιανισμός έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, των οποίων την επίδραση βλέπουμε στην κοινωνία. Το ότι κάθε θρησκεία χρησιμοποιείται για τον α ή β λόγο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάθε μία έχει και ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία 'τρώμε στη μάπα'.
Με την ίδια λογική και το 'κράτος' είναι πάντα ο μηχανισμός επιβολής της εξουσίας. Αυτό τι σημαίνει, ότι όλα τα κράτη είναι ίσα κι όμοια; Ένα η ναζιστική Γερμανία, ένα και η 'δημοκρατική' Γερμανία; Δεν νομίζω.Κάθε κοσμοθεωρία έχει και ορισμένες πιθανές κοινωνικές προεκτάσεις. Σύμφωνοι, δεν είναι μονοσήμαντες και ντετερμινιστικές αυτές οι προεκτάσεις, αλλά δεν είναι και 'τα πάντα όλα'. Δεν μπορείς να φτάσεις οπουδήποτε ξεκινώντας από ένα συγκεκριμένο σημείο. Μπορείς να φτάσεις σε διαφορετικά μεν, εντός κάποιων ορίων δε.
Αλλιώς θα έπρεπε να αναιρέσουμε την αξία της οποιασδήποτε εξέλιξης της ανθρώπινης σκέψης. Αν οι θεωρίες δεν έχουν σημασία αλλά μόνο οι άνθρωποι, τι νόημα έχει αν θα πιστεύουμε το χ, το ψ ή το ζ; Καμία, απλώς να κοιτάμε να είμαστε καλοί άνθρωποι και το πρόβλημά μας είναι πάντα οι κακοί.
Δεν είναι έτσι όμως. Συγκεκριμένες κοσμοθεωρίες έφεραν και συγκεκριμένα κοινωνικά αποτελέσματα μέσα στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο έδρασαν. Ίσως είναι δύσκολο να μπορέσουμε να διακρίνουμε αυτή τη σχέση, γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε από το παιχνίδι το ιστορικό πλαίσιο.
Η κοινωνική εξέλιξη έρχεται μαζί με την εξέλιξη των ιδεών. Και όποτε δεν υπήρχε εξέλιξη ιδεών, δεν υπήρχε ούτε και κοινωνική εξέλιξη. Αυτό είναι προφανές έστω και με την ελάχιστη μελέτη της ιστορίας (της φιλοσοφίας και της κοινωνίας).Ο χριστιανισμός έχει κάνει ορισμένες συγκεκριμένες επιλογές στη θεώρησή του, και προσωπικά νομίζω πως τα αποτελέσματα αυτών μπορεί να τα δει κανείς (και) αναλύοντας τη φιλοσοφία του. Δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ανεξάρτητα.
Σαφώς και επιδέχεται κριτικής ως κοσμοθεωρία, ακριβώς γι' αυτές τις επιλογές του και τις προκτάσεις τους και το τι έκαναν ή κάνουν οι υπόλοιπες θρησκείες δεν τον απαλάσσει από τίποτα.
Θεωρίες και άνθρωποι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Και γι' αυτό συγκεκριμένα κοινωνικά αποτελέσματα ήρθαν από συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένες θεωρίες.
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
kouk δεν είσαι Χριστιανός;Μ' αρέσει πάντως που από τη μία πασχίζετε [εκ του pasxos ] για το ότι άλλο η εκκλησία σας και άλλο η θρησκεία σας, και από την άλλη μόλις κάποιος εκφράσει μια άποψη για την εκκλησία, βγάζετε συμπεράσματα και για τη θρησκεία του Αντιστοίχως βέβαια 'προσβάλλεστε' από μια επίθεση κατά της εκκλησίας, ωσάν να ήταν επίθεση ενάντια στη θρησκεία
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
.......ωσάν να ήταν επίθεση ενάντια στη θρησκείαΑυτό δε χρειάζεται να το κάνει κανείς,το καταφέρνει η ίδια η θρησκεία τους από μόνη τους αρεκεί να έχουν το θάρρος να δουν κατάματα τα ιερά κείμενα που προσκυνούν.
Για τα άλλα θα επανέλθω,βαριέμε να γράφω τώρα έχει και Χαρδαβέλλα σε λίγο -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
.......ωσάν να ήταν επίθεση ενάντια στη θρησκεία
Αυτό δε χρειάζεται να το κάνει κανείς,το καταφέρνει η ίδια η θρησκεία τους από μόνη τους αρεκεί να έχουν το θάρρος να δουν κατάματα τα ιερά κείμενα που προσκυνούν.
Για τα άλλα θα επανέλθω,βαριέμε να γράφω τώρα έχει και Χαρδαβέλλα σε λίγοοχι η θρησκεια τους, η θρησκεια μας καταλαβε το εισαι χριστιανος και θα εισαι μια ζωη.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
.......ωσάν να ήταν επίθεση ενάντια στη θρησκεία
Αυτό δε χρειάζεται να το κάνει κανείς,το καταφέρνει η ίδια η θρησκεία τους από μόνη τους αρεκεί να έχουν το θάρρος να δουν κατάματα τα ιερά κείμενα που προσκυνούν.
Για τα άλλα θα επανέλθω,βαριέμε να γράφω τώρα έχει και Χαρδαβέλλα σε λίγοοχι η θρησκεια τους, η θρησκεια μας καταλαβε το εισαι χριστιανος και θα εισαι μια ζωη.
Δεν το κατάλαβα,φασισμός?
Δεν είμαι Εβραιοχριστιανός είμαι Ελληνας γιός της Πύρας και του Δευκαλίωνα,κι αν αυτό σου ακούγεται κουλό με βάση τα θρησκευτικά σου πιστεύω ψάξε να βρεις τι θα πει Ελληνας κι από που προέρχεται η ονομασία μιας και οι θρησκευτικοί σου ταγοί φρόντισαν να μη στο μάθουν στο σχολείο αλλά να σου εξυψώσουν τους εβραίους θρησκευτικούς πνευματικά νάνους περιφρονώντας τους μεγάλους κι επιφανείς Ελληνες.
Εσύ που είσαι απόγονος του Αβράαμ της Σαρας της μάρας του κακού συναπαντήματος και των χαζοπροφητών δεν έχω καμιά αμφιβολία για το είσαι εβραιολάτρης και εβραιογενίτσαρος. -
δεν υπαρχει αυτο που λες ,χριστιανος εισαι.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Εδω εχει λιγο ζουμι παραπανω νομιζω, γιατι μπορει να μη γραφω πολυ στο forum αλλα δεν εχω μνημη καναρινιου, ο G60 δεν ειναι ο ιδιος που ονειρευοταν την εξολοθρευση των Εβραιων σαν να ναι εντομα (κι οχι μονος του)?Μήπως,λέω μήπως έχεις διαβάσει καθόλου έστω και αποσπάσματα απ το ταλμούδ?
Αν όχι ρίξε ένα βλέφαρο και το ξανασυζητάμε γιατί καλά τους έκανε,χωρίς φυσικά να αναφερθω στις μασονικές στοές τον τεκτονισμό και τις επιροές τους μέχρι και σήμερα στο παγκόσμιο στερέωμα -
edit [kouk]
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν είμαι Εβραιοχριστιανός** είμαι Ελληνας γιός της Πύρας και του Δευκαλίωνα**,κι αν αυτό σου ακούγεται κουλό με βάση τα θρησκευτικά σου πιστεύω ψάξε να βρεις τι θα πει Ελληνας κι από που προέρχεται η ονομασία μιας και οι θρησκευτικοί σου ταγοί φρόντισαν να μη στο μάθουν στο σχολείο αλλά να σου εξυψώσουν τους εβραίους θρησκευτικούς πνευματικά νάνους περιφρονώντας τους μεγάλους κι επιφανείς Ελληνες.
Εσύ που είσαι απόγονος του Αβράαμ της Σαρας της μάρας του κακού συναπαντήματος και των χαζοπροφητών δεν έχω καμιά αμφιβολία για το είσαι εβραιολάτρης και εβραιογενίτσαρος.θα σε τρομάξω αλλά είσαι γιος της μάνας σου και του πατέρα σου και πιθανώς κουβαλάς γονίδια απο Τούρκους, Ρωμαίους, Αλβανούς-Αρβανίτες, Αραβες και οτι αλλο κατακτητή/λαο πέρασε απο αυτον τον τόπο και πιθανώς εκανε 'κουτσουκέλα' με καμία προγιαγιά σου
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν είμαι Εβραιοχριστιανός** είμαι Ελληνας γιός της Πύρας και του Δευκαλίωνα**,κι αν αυτό σου ακούγεται κουλό με βάση τα θρησκευτικά σου πιστεύω ψάξε να βρεις τι θα πει Ελληνας κι από που προέρχεται η ονομασία μιας και οι θρησκευτικοί σου ταγοί φρόντισαν να μη στο μάθουν στο σχολείο αλλά να σου εξυψώσουν τους εβραίους θρησκευτικούς πνευματικά νάνους περιφρονώντας τους μεγάλους κι επιφανείς Ελληνες.
Εσύ που είσαι απόγονος του Αβράαμ της Σαρας της μάρας του κακού συναπαντήματος και των χαζοπροφητών δεν έχω καμιά αμφιβολία για το είσαι εβραιολάτρης και εβραιογενίτσαρος.θα σε τρομάξω αλλά είσαι γιος της μάνας σου και του πατέρα σου και πιθανώς κουβαλάς γονίδια απο Τούρκους, Ρωμαίους, Αλβανούς-Αρβανίτες, Αραβες και οτι αλλο κατακτητή/λαο πέρασε απο αυτον τον τόπο και πιθανώς εκανε 'κουτσουκέλα' με καμία προγιαγιά σου
Δε στα είπαν καλά.
Ακόμα κι αν είναι έτσι Ελληνας είναι όποιος μετέχει της Ελληνικής παιδείας.
Τι να τον κάνω εγώ τον Ελληνα στα χαρτιά και στο όνομα όταν προσκυνάει εβραίους προφήτες και υποβιβάζει την ιστορία του? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
δεν υπαρχει αυτο που λες ,χριστιανος εισαι.
edit [kouk].
εισαι χριστιανος ρε φιλε πως να το κανουμε.
Άλλαξε υπογραφή italakias [kouk]
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δε στα είπαν καλά.
Τι να τον κάνω εγώ τον Ελληνα στα χαρτιά και στο όνομα όταν προσκυνάει εβραίους προφήτες και υποβιβάζει την ιστορία του?- αλβανός σημαιοφόρος
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δε στα είπαν καλά.
Τι να τον κάνω εγώ τον Ελληνα στα χαρτιά και στο όνομα όταν προσκυνάει εβραίους προφήτες και υποβιβάζει την ιστορία του?- αλβανός σημαιοφόρος
Τον αλβανό σημαιοφόρο αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζουν να τον χρησιμοποιήσουν σε πολιτικό επίπεσο εντός Ελλάδος.
Τη συνέχεις φαντάζομαι την καταλαβαίνεις και μόνος σου περί εδαφικών διεκδικήσεων της τσαμουριάς
Καλό μας ύπνο,έρχεται το Πεσαχ κι οι χριστιανοί έχουν μεγαλύτερα καθήκοντα να εκτελέσουν απ τα εθνικά Ελληνικά χρέη. -
Εγω ειμαι πιο Ελληνας απ'τους αλλους
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγω ειμαι πιο Ελληνας απ'τους αλλουςπίνεις το φραπέ τριπλοκάλαμο?
-
G60 ενταξει δεν ειστε μονο εσεις οι δωδεκαθειστες ελληνες ,υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.νικος λυμπεροπουλος speaking
-
Ο Θεός να σας ευλογεί!!!
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
G60 ενταξει δεν ειστε μονο εσεις οι δωδεκαθειστες ελληνες ,υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.νικος λυμπεροπουλος speakingΟ Μακης εννοει οτι δεν γινεται να εισαι Ελλην και να εχεις Εβραϊκη παραδοση
Βεβαια γινεται να εισαι νεοΕλλην και να'χεις Εβραϊκη παραδοση
Αρα Ελλην != νεοΕλλην
πχ δεν γινεται να παιζεις folk με ηλεκτρικη κιθαρα (εκτος αν εισαι ο bob dylan_)
πως τρολλαρω ετσι ο πουστης
-
ολα γινονται με το θελημα του θεου
μπορεις να παιξεις ομως ρωσικη μουσικη με ηλεκτρικο μπουζουκι.
Youtube Video
Περί εκκλησίας